prosze o uwagi ;)
Printable View
prosze o uwagi ;)
poranne
Rzesy do oceny :)
Prosze poprawcie moje bledy ... :P
katiaa na zdjęciach widać że mogłaś kleić ciut bliżej powieki. Rzęski są też dość długie więc ja bym wybrała krótsze w zewnętrznych kącikach, wydaje mi się że u tej Pani ładniej wyglądałby większy skręt - ale to może tylko tak na fotce wyszło. Poza tym nie widać sklejeń i rzęski idą w jednym kierunku:ok:
katiaa162, ja myślę podobnie jak Izi. dla tej klientki warto dobrać zupełnie inne rzęski - krótsze i bardziej podwinięte. też bym skróciła zewnętrzne kąciki. tak samo jak Izi od razu zauważyłam równy szereg rzęs, pięknie nadajesz kierunek rzęsom, będziesz robiła cudowne stylizacje :D
Diamond, z każdą kolejną aplikacją robisz coraz ładniejsze rzęski :) popracować nad:
- kierunkiem rzęs, ewentualnie dokładnym sprawdzeniu, czy nie ma sklejek,
- płynnym stopniowaniem długości,
- doborem sztucznych rzęs indywidualnie do kształtu oczu oraz do możliwości naturalnych rzęs klientki.
gretka83, miałaś trudne rzęski do przedłużania, spodobała mi się twoja aplikacja :) warto by w wewnętrznych kącikach dodać rzęski 5-6mm, oko optycznie było by większe, bardziej okrągłe, ale tu już się czepiam ;) widzę, że zrobiłaś spory kawał roboty, wiem doskonale, że maluszków w wewnętrznych kącikach wcale nie było widać. przypuszczam, że klientka była baaardzo zadowolona :D
pinusia6 zrobiła śliczności,
Zuuza ma ekstremalne klientki :) a masz może panie, którym kleisz maksymalnie 10mm? :) moje klientki mają mniejsze rozmiary, więc aplikacje wyglądają na bardziej gęste.
mini89, wszystko super, tylko popracować nad kierunkiem, ewentualnie dokładnie sprawdzać, czy nie ma sklejek,
Iraa moim zdaniem jest ekspertem od norek, wielokrotnie korzystałam z jej rad :) uwielbiam, kiedy mocne podkręcenie tak ślicznie prezentuje się na oczach. zauważyłam też granat w ostatniej stylizacji :)
bombelkowa, wstawiłaś zdjęcie klientki w wątku ogólnym. rzęsy dziewczyna ma całkiem ładne, pewnie zrobiłaś śliczną stylizację. targają się, ale po jakim czasie? jaką metodą robiłaś i jakich rzęs użyłaś (chodzi o długość, grubość)?
Dziewczyny dziekuje za porady:) wiekszy skret, ale dla ktorej klientki? Pierwsze 3 fotki to inna i kolejne tez inna... :p
Znów ja... I znów długie (7,9,10,11,13mm 0,20C) na zdecydowane życzenie klientkiSiostra jednej z poprzednich pań :P tutaj niezbyt długie a podkręcone kąciki bo powieka lekko opada.
http://i.pinger.pl/pgr16/f085289e0023bf5b50d5eafb
http://i.pinger.pl/pgr55/0c033b400025cbad50d5eafd
http://i2.pinger.pl/pgr45/28e84f7d001951c350d5eb00
Katiaa w sumie to obydwie:) ale w szczególności ta Pani nr 2 ;) "Podkręć" jej następnym razem mocniej to sama zobaczysz różnicę:)
A jak Ty to zauwazylas??? :(
Niunia najlepiej widać to na ostatnim zdjęciu z otwartymi oczkami. Nie wydają Ci się te rzęski takie... proste. Wychodzą z powieki prawie jak patyczki (boshhhhhh tylko nie zrozum mnie źle, ja po prostu nie umiem tłumaczyć). Spójrz na nie jeszcze raz i wyobraź sobie, że je delikatnie podkręcasz na końcach... nie wyglądają lepiej?
marchewkowy .. tutaj wstawiałam tą panią :) ostatnie moje zdjęcie :)
wiesz co no 2 tygodnie temu u mnie była.. mówi że zaczęły się targać dość szybko.. nie wiem co zrobić.. kurczę.. tzn ona i tak mi powiedziała że z rzęs nie zrezygnuje nigdy :D no ale fajnie było by coś poradzić..
metoda 2:1, 0,1 11,10,9,8 :)
katiaa, no musisz mieć wyczucie estetyczne. Izi ma racje, to po prostu widać, że źle dopasowałaś rzęsy do oka. na oczach klientek rzeczywiście wyglądają jak długie oklapnięte patyki, choć kleisz rzęsy równiutko, prace są czyste i bardzo ładnie kierujesz rzęski (Izi słusznie też doradziła kleić bliżej powieki, w ogóle podpisuje się pod wszystkim, co doradziła Izi).
jeżeli masz mały wybór rzęs, koniecznie zaopatrzyć się w nowe rzęski.
bombelkowa, to tamta cudna aplikacja :D klientka nie ma aż tak ciężkich rzęs, jedynie co bym dodała do twojej stylizacji, to w lewym oku zagęściłabym bardziej. na prawym oku klientka ma więcej naturalnych, musisz optycznie stworzyć coś symetrycznego. więc na lewym oku na środku będzie 3:1, może nie do wszystkich rzęs.
- 0,10 są cieniutkie, więc nie mogą być przyczyną obciążenia i wichrowania rzęs.
- przykleiłaś w idealnej odległości od powieki (nie za daleko), więc to też nie jest przyczyną.
- całkiem ładnie nadałaś kierunek rzęsom.
- użyłaś do stylizacji rzęs dobrze dobranej długości w stosunku do naturalnych.
zmierzam ku temu, że doradziłabym klientce utrwalacz ze szczoteczką, niech co 3 dni układa nim rzęski, powinno pomóc. Dziewczyny z Evo na pewno mają takie utrwalacze, bo od nich dostałam :) klientka, która go stosuje, bardzo chwali ten produkt.
na temat rzęsek mocno wykrzywionych, które kładą się na boki już wielokrotnie dziewczyny doradzały. czasem 1-2 takie niesforne rzęski mogą zepsuć efekt całej aplikacji. jeżeli rzęska mocno się wykrzywia tuż po aplikacji, lepiej ją zdjąć, nie ma na co liczyć, że z czasem "się ułoży".
dziękuję :P
po aplikacji wyglądają ładnie..
doradzę utrwalacz :)
Mam nadzieję, że tak można... mam swoje prace już od dawna w internecie wstawione i na mojej www i na fanpage'u na facebooku.
Wolałabym uniknąć wstawiania moich zdjęć w dodatkowych miejscach, jak już jestem zmuszona do tego (np. na forach) to wstawiam miniaturki...
Dam link do galerii u mnie na stronie:
link - galeria www
Numery na zdjęciach odpowiadają która to jest z kolei moja aplikacja/korekta.
Będę wdzięczna za każdą sensowną uwagę, uważam, że mam już sporą wprawę, ale każda rada będzie cenna, może ktoś mi zdradzi jakąś tajemnice do której sama nie doszłam ;)
Edit: Zaznaczę, że wszystko jest klejone klasycznym 1 do 1, dopiero wdrażam się w inne metody...
tajemnice to raczej na kursach ;) tu co najwyżej drobne uwagi...
a co do przechodzenia na prywatne strony i ich komentowanie.... raczej tu się żadna nie podejmie ;)
jak już chcesz usłyszeć coś na temat prac to lepiej się jednak pofatygować i je wystawić tu na forum. będzie nam łatwiej :)
To ja wrzucę swoje przedświąteczne :P
1. Uzupełnienie 2:1 po 4 tyg
2. i 3. 1:1
AnastazjaB rzuciłam okiem na Twoje prace i wydają się ok, ale jak chcesz jakichś rad to zgadzam się z nadiuszką - lepiej powrzucać zdjęcia tutaj, będzie łatwiej komentować ;)
Problem w tym, że już raz się przejechałam na wrzucaniu zdjęć i wolałabym tego uniknąć... da się znaleźć miejsca gdzie to samo zdjęcie jest wrzucone stety lub niestety, a że ja wykorzystuje te zdjęcia również do reklamy jakby na to nie patrzeć chciałabym zachować nad nimi kontrole :/
Co do hurtowości każde zdjęcie ma przypisany numer kolejności mojej aplikacji :P Staram się na bierząco poprawiać błedy, ale czasem ktoś w kółko powtarza jeden motyw nie widząc tego i ktoś kto nie patrzy na to codziennie może szybciej wyłapać :)
Teraz wrzuciłam to co zrobiłam do tej pory, jak będe miała coś nowego gdzie będzie mi coś nie leżeć to wrzucę takie zdjęcie które wrzucę tylko tutaj w celu opinii :)
Ostatnie wisienki wszystkie mi się podobają, ładne, zgrabne, drobne takie jak lubię :)
AnastazjaB ja swoje zdjęcia podpisuję - wtedy nieuczciwa konkurencja ma utrudnione zadanie ;)
Ale podpisujesz tak, że wystarczy je dociąć do brwi i też będą do wykorzystania (ostatnio podobnie został wycięty napis z pracy MartaOSz - w dziale kradzież zdjęć widać) Dużo lepsze są znaki wodne na środku zdjęcia - bo wtedy trzeba włożyć naprawdę dużo pracy w usunięcie napisu i mało komu się będzie chciało ;)
jak ktoś będzie chciał to i tak ukradnie i tyle..
Anastazja.. moja rada..nie tylko moja na pewno :) zdjęcie po aplikacji rób już bez płatków bo psują efekt :)
Mogę prosić o ocenę?
Wiem, że nie dokończone wewnętrzne kąciki i ta luka w lewej rzęsie to nie rozczesane, ale ogólnie będą ze mnie ludzie?
sokooo123 zamień sobie taśmy na płatki kolagenowe albo silcopad, na początku komfort klejenie wzrasta o 1000%, przynajmniej tak było w moim przypadku...
bombelkowa ja właśnie lubię jak przejrzyście widać przed i po na tych samych białych płatkach ;P Bez płatków prezentuje się lepiej bo nie ma aż takich kontrastów i cień pod rzęsami (zazwyczaj takie zdjęcie robi się lampą błyskową) optycznie trochę zagęszcza stylizacje na zdjęciu. Jestem tego świadoma, ale mi się bardziej podoba na płatkach :)
niestety nie zgadzam się. nie zawsze się da z płatkami ładniej i bardziej komfortowo zrobić. wszystko jest sprawą indywidualną. mam kilka rodzajów taśm i płatków i wiem do której klientki które są lepsze. oczywiście mam moje ulubione, ale używam różnych.
a zresztą... prace najlepszych instruktorek rosyjskich są wykonane na taśmie i są perfekcyjne.
Tak, z czasem wyrabiasz sobie sam najlepsza technikę. Pamiętam jednak na początku pierwsze moje stylizacje robione na taśmach i przełomem były płatki. Nie dość, że bez problemu idealnie się układają pod okiem (w większości przypadków, nie uwzględniam teraz problematycznego kształtu oka) to widać na nich absolutnie wszystko dzięki kontrastowi czerni i bieli. Do nauki właśnie powinno się wszystko uproszczać i ułatwiać.
U mnie na początku największymi błędami i problemami była właśnie słaba widoczność, przez co traciłam dużo precyzji i sklejały mi się pojedyncze rzęski, też szybko traciłam cierpliwość i rzęsy nie były takie jakie chciałam.
Zmieniłam na płatki, doświetliłam bardziej i połowa problemów była za mną, wystarczyło tylko ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć :)