-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Cytat:
Napisał
malutkaistotkaa
Klaudiaaa niby masz racjeee ja tez mam shellaca ale zamowilam osttano estetiq i przyhcodzi dziewcyznaoo tak drogie to dobre ona tylko CND i koniec namowilam ja na estetiQ
i wiecie co jest zabawne ze tryzma sie lepiej niz shellac:) na jej paznokciach:)
mowie o kolorku bo baza i top shellaca bez zmian:)
No wkońcu ktoś kto używa estetiq :)
Miałam ostatnio taki problem z chyba nr 68 (teraz nie pamiętam ale byl to taki fiolecik ) po ok dwóch dniach zrobił się żółty na środku a po bokach zaczął odchodzić. I tylko na tych palcach gdzie byl ten fiolet czyli kciuk i serdeczny. I tak się zastanawiam dlaczego, pierwszy raz mi się to zdarzyło , mimo że już wiele razy robiłam tym kolorem :/:
Jakby tak było na wszystkich palcach to zastanawiałabym się czy to nie wina topu ale tylko na tych dwóch. :/::/:
-
Polerka nie zetrze! Dajecie kolor, do koloru doklejacie ozdoby płaskie, warstwa topu, lampa, druga warstwa topu dla wyrównania poziomu - lampa i po lampie albo przemywamy cleanerem i zostawiamy jak jest albo polerką ( kostką) matujemy, wyrównujemy ew. garbiki i dajemy 3 warstwę topu
-
Wtapianie ozdób - proponuję: ozdoby na kolor, następnie warstwa bezbarwnego lakieru (np. structure gelish lub jakikolwiek clear soak off) z reguły są gęstsze lepiej wypoziomują i wyrównają. W razie potrzeby pilnik/polerka i dopiero top.
-
Dziewczyny szukam pięknej czyściutkiej hybydowej bieli , co z własnego doświadczenia polecacie ?
obecnie mam z harmony z bluesky shellac ale szukam czegoś bielszego.
-
ja polecam x white Indigo uzywam go i na zbudowanego pazurka twardym zelem -pod nablyszczacz i na hybrydke -ponizej przyklad ;)
ten z kwiatuszkami -na zelu a z koronkami to hybrydki,mozesz zamowic probke-daje sie go bardzo cienko ^_^
-
kaka80 piękna biel, przecierasz ten żel jak dajesz na zbudowanego pazurka? nie rozlewa się?
-
malinowa nic nie przecieram ,wyrobilam juz sobie ,ze nakladam brzegiem pędzelka z zelu (bardzo malo musi go byc na pedzelku) i tak jakby popycham go w strone linii usmiechu,nie umiem tego inaczej opisac ;) ostatnio klientka mi sie ruszyla no i przecieralam na jednym pazurku i nic sie nie dzialo,zamowcie sobie probke-starczy na kilka ładnych setow ^_^
-
Odp: Katalog hybryd/żelo-lakierów
poszukuje jakiegos różu pudrowego brudnego coś w stylu mniej wiecej do rose bud shellac, te róże co mam z harmony są "zbyt rozowe"
pomocyyy
http://3.bp.blogspot.com/_ZdYVYCJP9z...ud+Tag+6+1.jpg
-
Wartościowa informacja odnośnie białego :)
A czy któraś używała termicznych hybryd i świecących w ciemności z SunFlower? Mam nadzieje ze to się trzyma i szybko ściąga, bo jaram się tymi świecącymi w ciemności :) :D
-
Kupiłam dwa kolorki - morela i róż - oba są transparentne więc najlepiej je kłaść na białym podkładowym - na kolorowym tracą efekt.
https://www.facebook.com/photo.php?f...levant_count=1
(w katalogu hybryd chyba wrzucałam jak się świecą)
-
jak sie swieca to widzialam, a jak sie nosza i sciagaja. Jak gelish? Bo musze powiedziec ze przyszedl juz moj 'take acttion' z harmony i jestem bardzo zadowolona z jego nakladania i z jego sciagania. Jezeli chodzi o trwalosc to jeszcze nie testowalam.
-
Kładłam go na białą hybrydę Harmony, wytrzymały dwa tyg, ale Pani ma pracę zwiazaną z ciągłym moczeniem rąk, a też lubi podgryzać, więc zazwyczaj wraca po 2 tyg.
-
Dziewczyny, mam problem. Opowiem może po kolei :
Moja ciocia przez kilka lat chodziła na pazurki do salonu. W tym roku zgodziła się, żebym to ja zrobiła jej pazurki. Wszystko było ok, ale nie do końca pasowały jej moje kolory. Ona lubi czerwienie z drobinkami. Wczoraj była w sephorze i wypatrzyła dwa lakiery OPI które skradły jej serce, ale wolałaby żeby to były żele, więc spisała numer, nazwę i poprosiła mnie ,żebym znalazła jej takie żele. Trafiłam na stronę opi http://www.opinails.pl/opi/5/111/285/ Jednak z racji ze nie mam swojej firmy, nie mogę się zarejestrować i obejrzeć całej oferty. Znalazłam też aukcje na allegro OPI GELCOLOR BASE TOP KOLORY! NOWOŚĆ! FVAT! (3078693626) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale tu nie ma tych kolorów. chodzi konkretnie o g14 danke shiny red oraz c05 wocka wocka. Czy orientujecie się może, czy Opi ma w swojej ofercie takie kolory żeli jak lakierów? czy można gdzieś obejrzeć całą kolekcje ich kolorów ? Czy może po prostu tam zadzwonić i się dowiadywać?
-
Nie widzę, żeby te kolory, które wymieniłaś były na stronie OPI. Żele można kupić na stronie VictoriasBeauty.com | Lakiery | Farby | Szampony | Odżywki . Ja kupuję u nich, bo nigdy jeszcze nie udało mi się dodzwonić do OPI, a pana dystrybutora to chyba obudziłam dzwoniąc w południe i był jakiś nietomny...
-
-
-
Dzięki dziewczyny :) Podesłałam cioci maila z tymi trzema kolorkami i dorzuciłam jeszcze karmazynowy z MM. Zobaczę co powie ;)
-
Odp: Katalog hybryd/żelo-lakierów
gonia1203 bluesky schellac ma takie same kolorki j i świetnie się trzymają na bazie z gelisha
http://allegro.pl/bluesky-shellac-ge...077357398.html
-
Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa, sporo czytałam te forum.
Mam do Was pytanie. Czy można mieszać np. bazę i top firm z wyższej półki z kolorem z niższej? Strasznie drogie są te lakiery a nie mam aż takiego popytu na hybrydkę a szkoda mi wydawać tyle kasy na same kolory.
Tańsze zestawy nie zdają perfekcyjnie egzaminu dlatego chciałabym je wzmocnić o dobrą bazę i top, myślę że dzięki temu lepiej będą się trzymać. Co Wy o tym myślicie? Mieszałyście kiedyś tak firmy hybryd? Pomóżcie!
Pozdrawiam i liczę na Was
-
Agnieszko cały ten temat służy pomocą, wystarczy poczytać :)
Zachęcam do uważnego czytania, a dopiero potem do zadawania pytań, jeśli nie znajdziesz odpowiedzi. Myślę że dziewczyny wyczerpująco odpowiedziały w poprzednich postach się na zadane przez Ciebie pytania.
-
Kurcze, może teraz zabłysnę, ale czym się różnią od siebie bluesky schellac i schellac? Na prawdę nie wiem.
-
pokusilam sie na zakup kilku kolorkow ins i ntn, ludzilam sie ze gelish jest tak fajny ze bedzie sie wszytsko trzymalo ;) jednak pomimo ze gelish to najlepsza hybryda to tych gniotow nie udzwignela po 2 dniach wszystko odpryskiwalo:/:
dalej utrzymuje zdanie ze ins i ntn do niczego sie nie nadaje no chyba tylko za przedluzone pazury:D
-
Cytat:
Napisał
kama32gdy
Kurcze, może teraz zabłysnę, ale czym się różnią od siebie bluesky schellac i schellac? Na prawdę nie wiem.
shellac to oryginał firmy CND
shellac bluesky to chiński shellac ;) ale bardzo przyzwoity jakościowo ;)
-
Cytat:
Napisał
agulusia
pokusilam sie na zakup kilku kolorkow ins i ntn, ludzilam sie ze gelish jest tak fajny ze bedzie sie wszytsko trzymalo ;) jednak pomimo ze gelish to najlepsza hybryda to tych gniotow nie udzwignela po 2 dniach wszystko odpryskiwalo:/:
dalej utrzymuje zdanie ze ins i ntn do niczego sie nie nadaje no chyba tylko za przedluzone pazury:D
Ha! A ja właśnie wczoraj zdjęłam ntn`ki po 2.5 tyg. noszenia na zielonym Vitagelu Harmony :) nic się nie działo (no, oprócz wskazującego, który po tym właśnie czasie ciut się uskubał) :)
-
Bluesy Schelac to były moje pierwsze hybrydy gdyż nie dysponowałam jeszcze wtedy gotówką na oryginały czy gelisha , tak jak napisałam koleżanka wyżej są naprawdę przyzwoite ( w moim przypadku kładzione na baze gelisha harmony) trzymały się pięknie do kolejnej hybrydy :) jak dla mnie lepsze od oryginału ( ale to tylko moje spostrzeżenia :) ) Ale odkąd zainwestowałam w gelisha nie che już żadnych innych !! :) miłość od pierwszego malowania ;)
Ps; Skoro już coś na gryzdałam to skorzystam z okazji i poproszę dziewczyny jeszcze o pomoc , szukam takiej wakacyjnej neonowej czerwieni na lato ( taki czerwono -pomarańczowy kolor) już tyle ich nakupowałam i nie mogę trafić a w pobliżu u nas nie ma żadnej hurtowni aby pojechać i popatrzeć a w necie wiadomo kolorki przekłamane ...
-
Czy któraś z Was połączyła Bazę i Topa gelish z kolorami z NailDesign?
-
Misterowa soczysta mandarynka to taka czerwień w mocnej tonacji pomarańczowej,
mniej pomarańczowa ale taka mocna czerwona, czerowna jak to moje koleżanki kiedyś mówiły "kure&*@.. czerwień" Misterowa intensywna czerwień :D
przynajmniej te najbardziej z czerwieni lubią fanki czerwieni u mnie.
-
a ja z kolei chcę ładną czerwień (nie jaskrawą ale i nie ciemną, nie w bordo) tylko i wyłącznie Harmony Gelish. Przegądnęłam katalogi i najbliżej mi
- Gossip Girl
- All Dahlia - ed up
ale to tylko na monitorze niestety;/
Czy ktoś może dysponuje real foto ładnymi czerwonymi?
-
Gossip Girl - to nie róż? ja kiedyś widziałam ale już nie pamiętam na 100%
-
ja patrzylam tylko w necie więc możliwe że to róż, ja chcę czerwień :huh:
-
Cytat:
Napisał
aleksja
ja patrzylam tylko w necie więc możliwe że to róż, ja chcę czerwień :huh:
gossip girl to ciemny róż
wpisz w google red roses gelish ;)
-
red roses- wygląda na dość ciemny ale może w realu fajny
---------- Dodano o godzinie 17:44 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:12 ----------
dziewczyny - a taki znalazłam - TIGER BLOSSOM - jaki jest w realu?
-
Cytat:
Napisał
agulusia
A ja się nie zgodzę, wiadomo ich baza to totalny koszmar, ale kolorki mają super, zobacz, tutaj mam klientke z 3 tygodniowym orostem, nawet na ich beznadziejnej bazie, INS kolor 26 posypany pyłkiem brokatowym :)) buziaki
http://2.bp.blogspot.com/-tFJiZtxBMg...ydy+karoli.jpg
-
Cytat:
Napisał
aleksja
a ja z kolei chcę ładną czerwień (nie jaskrawą ale i nie ciemną, nie w bordo) tylko i wyłącznie Harmony Gelish. Przegądnęłam katalogi i najbliżej mi
- Gossip Girl
- All Dahlia - ed up
ale to tylko na monitorze niestety;/
Czy ktoś może dysponuje real foto ładnymi czerwonymi?
http://forum.wzorki.info/paznokcie-n...tml#post376350
-
magda taki neonowy kolor czerwony ma indigo śliczny kolor i bardzo ładnie kryje już po pierwszej warstwie nazywa się teraz neon raspberry kiedyś nazywał sie neon red naprawdę daje po oczach jesli miałabym w realu przyrównać to czasem się trafiają w sklepach takie neonowe nalepki ceny na towarach w kolorze ostrym czerwonym to jest dokładnie taki kolor
http://forum.wzorki.info/zdjecia-paz...brydowe-7.html
-
Ja testowałam ins na znajomej i wytrwała ponad 4 tyg.
Robiłam na bazie la perl.
Wszystko było super.
Teraz testuje na innej kolor ins,który należy do tych bardziej napigmentowanych.
Zobaczmy jak będzie w tym przypadku:)
-
a jak ze ściąganiem tych ins? bo kupiłam z alle termo i strasznie twarde, ciężko ściągnąć, teraz też mam kilka z indigo disco i ciężko schodzą:/
-
Pomocy dziewczynki. Potrzebuje kolor biały perłowy, taką klasyczną białą perłę. Ma ktoś taki?
-
Dziewczyny, pozwolę sobie jeszcze raz Was w tym temacie pomęczyć. Pomailowałam trochę z ciocią, posznupałam w wątku "katalog hybryd" i wysłałam jej kilka czerwieni które tam umieściłyście (:kwiatek:) Spodobał jej się kolor ibd - cosmic red na wzorniku http://forum.wzorki.info/paznokcie-n...tml#post333683 jednak gdy zobaczyłam go w necie na pazurkach, to moim zdaniem wyglądał nieco inaczej (jaśniejszy i większe drobinki). czy to wina zdjęcia? A może macie w swoich kolekcjach kolor (z drobinkami:P) , który byłby podobnym kolorem? Czy ma może któraś z was zdjęcie Just in Case harmony ? bo on mi wygląda bardzo podobnie.
-
Ewelinka, insy w ściąganiu są paskudne! :D