-
Odp: Paznokcie do oceny {budowa, technika, krzywe paznokcia}
malinka, french krzywy, widać, ale dobrze, że robisz go sama, a nie przy pomocy tipsów french, a to duży plus, z czasem bedzie coraz lepiej :) Krzywa C zabardzo przesunięta bliżej wolnego brzegu i ogólnie są płaskie. Tuneliku brak, jeśli posiadasz zaciskarkę to zacikaj nią tunelik :)
-
Jak miło słyszeć,że nie jest aż tak źle:skacze:Dziękuje Wam jeszcze raz:) wybaczcie tak głupie pytanie ale czy ten tunel jest aż tak pottrzebny??aha i powiedzcie mi jeszcze czy widać ten kamuflaż czy tylko ja go widze,bo wiem że on jest:P
-
malinka, jest potrzebny, służy on temu żeby wzmocnić paznokieć przed uderzeniem i złamaniem go ;)
-
To jednak jest prawda,że z Forum można się wiele nauczyć:ok:
-
Co sądzicie :) o tych paznokciach...proszę o ocenę :)
teraz są :]
-
darma25, wystarczyło edytować posta poprzedniego, a nie dodawać nowego. Po drugie nie ma wymaganych zdjęc, tu nie ocenia się zdobienia tylko poprawność budowy. Dodaj wymagane zdjęcia. Jedynie co moge powiedziec to to, ze proporcje 'french' - 'łozysko' nie są zachowane. French powienien być mniejszy, wygląda bardziej estetycznie.
-
Dzięki . Przepraszam jestem nowa i nie bardzo wiem jak się poruszać po forum. Co do paznokci chodziło mi o ocenę budowy a nie zdobienie, a jeśli chodzi o french to wiem, że nie ma proporcji... mam małą płytkę paznokcia a tipsy są z kieszonką więc tak wyszło, robiłam pierwszy raz akrylem :)
-
darma25, no to właśnie jeśli chodziło Ci o ocene budowy to tymbardziej powinnaś wrzucić zdjęcie tunelu, krzywej C, abyśmy mogły to ocenić :) Następnym razem polecam tipsy bez kieszonki, są wygodniejsze i jak już to tunelowe, od razu masz piękny tunel :)
-
darma 25 za wiele faktycznie niewidac z tych zdjec,ale co zauwazylam to napewno zle trzymasz pilnik pilujac krawedzie.
Zrob prosze zdjecie aby pazurki byly bokiem, jak i przodem do aparatu. W tedy bedzie mozna wiecej pomoc :kwiatek:
-
Udało mi się zrobić takie zdjęcia :) nie najlepszy mam aparat :/:
-
darma25, krzywa C jest przesunięta do wolnego brzegu, powinna być bliżej skórek niż wolnego brzegu :)
-
niejest zle :kwiatek: masz problem z pilowaniem. Pilnik trzymaj prosto pilujac krawedzie,nie scinaj go "po skosie",masz tez ciut kopnieta krzywa. Jezeli pracujesz na tipsach to przy tak krotkiej plytce uzywaj ccoverka (w tedy bedziesz miala french z tzw cieniem) wysmuklisz troszke pazurka tuszujac mala plytke. No i linia wlosa jest nierowna,chyba,ze tak zdjecie zrobione jest ze widac troszke gorki .
Mysle,ze jeszcze kilka cwiczen i bedzie dobrze :kwiatek:
-
Dziękuję.Rady wezmę sobie do serca. To pierwsze moje akryle a dodam że nie skończyłam kursu.
-
hej piękne:) proszę o ocenkę. Pazura robiłam sobie- skórki absolutnie nie są zalane- po prostu są suche, a zdjęcie zrobione bez oliwki. Pierwszy raz robione na moim nowym żelu tak więc wiadomo, że idealne nie będą,bo dopiero wyczuwam produkt. Ale chciałabym wiedziec co myślicie. Mam naturalnie krzywo rosnącego paznokcia tak więc dlatego na foto może być widać, że jest krzywy.
http://images41.fotosik.pl/440/41082af6e7d8ee9emed.jpg http://images38.fotosik.pl/439/f66f5154a2c4419dmed.jpg
http://images50.fotosik.pl/446/1732ef7504e7b988med.jpg http://images41.fotosik.pl/440/5afe108212b28c4cmed.jpg
-
pazurek troszkę przechodzi w łopatkę, trzeba by boczki wyrównać ( piłując trzymamy sztywno pilnik, ie robiąc im łuczków)
Załącznik 33519
za bardzo schodzi w dół (ryzyko szybkiego uszkodzenia; powó źle podłożona forma. Forma powinna być a róno z pazurkiem :) )
Załącznik 33517
nie widzę dobrze, ale tunelu chyba nie ma i pazurek z wierzchu nie jest równy
tu też widać łopatkę
Załącznik 33518
Musisz poprawić wszystko głównie pilniczkiem, spróbuj wyrównać te boki i wolny brzeg ;)
-
http://images46.fotosik.pl/426/d8268494eb99aac6med.jpg
zrobiłam te boki, ale nie wiem czy nie przesadziłam. Zerkniesz?
-
odrazu lepiej -nie wiem tylko czy nie za bardzo lewa strona pazurka (patrząc na foto prawa) nie za bardzo :) ale już jest zdecydowanie lepiej ;)
-
Moim zdaniem deczko za bardzo, ale widać różnicę, szkoda że bokiem foty nie ma jeszcze...
-
-
katherinne, idzie za bardzo w dół, po drugie jest w ogóle za cienki, powinnaś więcej masy nawalić na niego ;) nie bój się, w razie czego można ją spiłować :)
-
przy krawedzi trzymaj pilnik prosto,nie kieruj go po skosie. Pilujac tak jak teraz uzyskujesz efekt "beczki". I jak sie niemyle to masz ciut za male tipsy (chyba,ze to tylko taki efekt zdjecia). Krzywa powinna isc od samego walu delikatnie unosic sie w gore i przy wolnym opadac. Jeszcze troszke cwiczen i bedzie dobrze :kwiatek:
-
Wiecie co i ibd mi wychodziła krzywa, a teraz coś mi ciężko chociaż żelu nakładam, że hoho... tips nie był za mały- to ja go zmniejszyłam i trochę przesadziłam. ehhhhh....
Ja Wam pokażę:P zrobię któregoś tak idealnie, że zobaczycie:P
Fajnie, że mi pomagacie:)
-
Cytat:
Napisał
katherinne
Ja Wam pokażę:P zrobię któregoś tak idealnie, że zobaczycie:P
Fajnie, że mi pomagacie:)
pewnie,ze tak . To jest tylko kwestia cwiczen i checi poprawy warsztatu :D
Zatem czekam na Twoje kolejne pazurki:kwiatek:
-
Dziewczyny... po wielu miesiacach i niepowodzeniach z formami dzis wzielam sie w garsc i bylam uparta powiedzialam sobie ze nie odejde dopoki nie zrobie chociaz jednego pazura na formie... powiedzcie mi czy ide w dobrym kierunku, to moj pierwszy wypocony paznokiec na formie...czy chociaz przypomina paznokcia:D?? prosze o rady, bo az sie boje:D
katherinne - grunt to doceniac rady i dobrze odbierac krytyke i wyciagac z niej wnioski;) napewno niebawem bedzie coraz lepiej;)
-
rudzielec rewelacyjny!! i co ty tu gadasz że nie umiesz - piękne krzywizny, grubość jak trzeba, równiutki :) no moe ciutk bym lewy boczek (patrząc na zdjęcie) podpiłowała ciut ;) ale to juz tam:D jak na pierwszy na prawdę super :ok: