Odp: [Rzęsy] Galeria zdjęć i komentarze
Wstawiam moje dzisiejsze :) Tym razem chyba nieco lepszej jakości zdjęcia. :szabelka:Tę bitwę z aparatem uważam za wygraną.
Załącznik 63829Załącznik 63831
Załącznik 63830
Pierwszy raz miałam tak zaczerwienione oczy po aplikacji.
Załącznik 63832
A tu jak sobie odpoczęły po wykonywaniu hybrydki :)
Załącznik 63833
A tu 2-ga Pani :)
Załącznik 63834Załącznik 63835
Załącznik 63836Załącznik 63837
Musze poszukać tych podkładek bo faktycznie na taśmie jest niezłe zamieszanie czasami.
Dziewczyny a jak te? proszę o wszelake rady... :( bo na zywo mi się wydaje ok a potem robię zdjecia i tragedia;o
mala wrzutka :)
pierwsze akcent fioletowy, drugie moj quick jedna warstwa na swieta, reszta normalne minki
ostatnie to norki mniam, moje pierwsiejsie :)
Cytat:
Napisał
sokooo123
Musze poszukać tych podkładek bo faktycznie na taśmie jest niezłe zamieszanie czasami.
Dziewczyny a jak te? proszę o wszelake rady... :( bo na zywo mi się wydaje ok a potem robię zdjecia i tragedia;o
musisz popracować nad profilowaniem rzęsy .. jak ją przykładasz to uformuj ładnie w odpowiednim kierunku i przytrzymaj aż klej zwiąże żeby nie opadła.. na jakim kleju pracujesz?
Pani na 6 zdjęciu bardzo poleciało w dół prawe oczko. Ja bym mocniej zeszła z długością w zew kąciku i zastanowiła się nad pomieszaniem skrętów. Ale to takie moje eksperymenty :D
sokooo123 - tak jak napisała wyżej, uciekają Ci te rzęski na boki i wydaje mi się, że trochę za dużo kleju dajesz, przez co są nierówności na rzęskach (za dużo kleju = wolniej schnie, jak zajmujesz się następną rzęskom to poprzednie się sklejają, wykrzywiają albo później jak rozdzielasz też wykrzywiają i zostają grudki kleju).
Może problem jest właśnie w kleju?
pracuje na looksus lashes profesional plus i faktycznie jest to klej ok 4 sekundowy, a naprawdę oddzielam każdą rzęskę i przyklejam do niej a potem efekt jest taki jak jest mimo, że robię dokładnie jak tylko potrafię, i każda po koleii się wydaje że jest ok...
jak wy takie piękne robicie w efekcie końcowym wachlarze to ja nie wiem...:(
sokoo, może zmień klej na szybciej schnący ?:cwaniak2:
mi to ułatwiło pracę.. i po przejściu na hs5 o niebo lepiej mi się klei..
Też polecam klej hs5, na pewno przyspieszy Ci pracę :)
no tak musze zrobić, tylko wczoraj otworzylam nową buteleczke tego co pisalam wyżej więc go musze wykonczyć najpierw ;d
Albo na Golda LLowskiego:)
sokooo, czasem trzeba zainwestować w coś innego :)
a tutaj moja problemowa klientka.. lewe oko po zdjęciu odrostów nie rozczesane.. tak to u niej wygląda.. zaczynają się w takie ramiona gwiazd te rzęsy składać jak jej naturalsy.. doradziłam utrwalacz i zobaczymy :) po rozczesaniu ładnie wyglądają.. ale efekt nie utrzymuje się non stop.. no i po stylizacji świeżej też ładnie i prosto :)
Cytat:
Napisał
sokooo123
pracuje na looksus lashes profesional plus i faktycznie jest to klej ok 4 sekundowy, a naprawdę oddzielam każdą rzęskę i przyklejam do niej a potem efekt jest taki jak jest mimo, że robię dokładnie jak tylko potrafię, i każda po koleii się wydaje że jest ok...
jak wy takie piękne robicie w efekcie końcowym wachlarze to ja nie wiem...:(
no pewnie nie robisz rzęsek latami...
wstawiałam tu moje pierwsze wypociny, rewelacji nie było, ale wszystkie były odpowiednio ukierunkowane.
4 sekundy dla kleju to długo. wydzielasz rzęskę, zanurzasz i przyklejasz na raz. ewentualnie ukierunkowujesz rzęskę. 2 sekundy na całą akcję.
mój klejuś jak się w te 2 sekundy nie wyrobie nie nadaje się już do niczego i rzęskę wyrzucam i biorę inną.
Mi też o niebo lepiej pracuje się odkąd zmieniłam klej na HS-5 mimo iż wcale wielkiej wprawy nie miałam, napewno poprawi to jakość Twoich prac, ale wiadomo że każddy klej trzeba poznać i się go " nauczyć "
a czy Hs5 nie uczula klientek?
Moje ostatnie uzupełnienia. Jakoś miałam zastój z fotografowaniem...
Czas pracy- bez zmiany ..:/
Obie aplikacje to Minki B 0,15; pierwsze to 13stki, drugie 14stki.
daruniunia mi uczulilo po np. 4 razie te wrazliwsze i wtedy przerzucam sie na U+... mam tez nowy fajowy polsekundowy nie tak drazniacy...
nie przerzucam sie calkiem na AD dla alergikow bo klientki chca ponosic wiec zazwyczaj same decyduja sie na lekki katar po aplikacji zeby sie trzymaly haha ale na powaznie nie trafila mi sie mega alergiczka :)
Hs5... Co to za klej? Moge link?
---------- Dodano o godzinie 22:12 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:07 ----------
'Smieszna' Ty robisz rzesy 0,15 i sa tak geste, ze sie napatrzyc nie moge :D
Moge zapytac ile Ci schodzi z nimi? Mi by zeszlo z 4 godziny pewnie :(
katia ja nad czasem niestety też ciągle pracuję, jedne i drugie zajęły mi 3h. Dziękuję za słowa uznania :)
BTW Te dziewczyny to siostry :D a 0,15 pokochałam <3
hs4 mi ostatnio siostrę uczulił :o a po hs5 jest ok :)
uzupelnienia...po miesiacu
mam wrazenie ze zbyt duzo wypadlo
dzisiejsze, lewe troszkę pozlepiane przez łezki, ale posklejane nic na pewno nie jest:)