-
Odp: Przedłużanie rzęs - wątek ogólny cz.2
Widzę, że temat kradzieży zdjęć jest na topie. Ja ostatnio natknęłam się na zdjęcia naszej forumowej Dzikiejkury
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Polecam przejrzeć fanpage tej "kosmetyczki", prawie wszystkie zdjęcia kradzione. Komentarze ujawniajace prawde, są natychmiast kasowane. Ręce opadają...
Swoja drogą, Aga zdziwiłaś mnie że nie można z tym nic zrobić...
-
dziewczyny (kura!) na facebooku w opcjach zdjęcia można je zaraportować zgłaszając kradzież własności intelektualnej!
-
DlAtego ja wale podpis centralnie przebiegajacy przez rzesy/paznokcie ;)
-
-
rzęsy tej laski mnie przerażają :/: a jeszcze bardziej przerażają mnie opinie, że są super ;(
-
to tak jak i mnie. I zastanawiam się, które te pracę są kury, bo jakieś takie nie jej się wydają. Aczkolwiek widać różnice pomiędzy poszczególnymi aplikacjami.
-
cena za założenie też niezła 60 zł! co to jest?!
-
Cytat:
Napisał
marchewkowy_las
Cataleya, nie potrzebujesz kamyków agatu, bo masz piękne szklane podstawki. ja się przerzuciłam na deski szklane do krojenia. są nawet wygodniejsze od agatów :ok:
Mam pewne spostrzeżenie na temat pracy na deseczkach. A w zasadzie to dwa.
Przezroczyste szkło zaniosło się takim białym osadem od klejów. Nie mam pojęcia jak, bo kleje sa tylko na foliowych nalepkach, ale chyba opary bo mój aparat foto który wozilam w kuferku obok kryształu też ma wyświetlacz w białym osadzie :huh: Niestety nie wygląda to ładnie i wstyd pokazywac materiał klientkom bo szklo po prostu wygląda na brudne :( Zmyje się to czymś ???
Dwa... pobieranie rzęsek nalepionych po lewej stronie wiąże się z przygnieceniem tych po prawej i zwichrowaniem. Poza tym zawsze uzywam silikonowej podkladki do poprawienia źle uchwyconych rzęs. nie przewidziałam ze nie mam wtedy gdzie jej polozyc, bo polozenie obok deski to juz dodatkowy ruch ręki i strata czasu.
Spróbuje popracować na agacie i zobaczę co wyjdzie.
-
ja wróciłam do starych metod bez przyklejania na szybki - czas mi się skrócił jak dodałam do tego pierścionek
acetonem nie zejdzie ?
-
Cześć dziewczyny jestem świeżakiem i ciągle zastanawiam się czy lepiej jest przyklejać rzęski najpierw do młodych, a w drugiej kolejności do starszych rzęsek czy może odwrotnie? Jak robicie? Ja jak przyklejam najpierw do starszych to zdarza mi się, że te malutkie młode się sklejają :( Pomóżcie proszę. Może ktoś już poruszał ten temat? Jestem pierwszy raz na forum i nie wiem nawet jak szukać. Pozdrawiam wszystkie rzęsowe dziewczynki :D
-
Cytat:
Napisał
Pani rzęsa
Cześć dziewczyny jestem świeżakiem i ciągle zastanawiam się czy lepiej jest przyklejać rzęski najpierw do młodych, a w drugiej kolejności do starszych rzęsek czy może odwrotnie? Jak robicie? Ja jak przyklejam najpierw do starszych to zdarza mi się, że te malutkie młode się sklejają :( Pomóżcie proszę. Może ktoś już poruszał ten temat? Jestem pierwszy raz na forum i nie wiem nawet jak szukać. Pozdrawiam wszystkie rzęsowe dziewczynki :D
A co ci mówiła na szkoleniu instruktorka ?
-
wydaje mi się że na to pytanie powinnas dostać odp na szkoleniu. kazdy klei jak lubi i jakie ma przyzwyczajenia. nie ma jakiejś odgórnej zasady że tylko tak można.
to tak samo jak przy paznokciach czy zaczynasz od kciuka czy od małego.
-
Właśnie nic nie powiedziała na ten temat, a ja wtedy jeszcze nie wiedziałam, że są takie problemy:/: Szkolenie w ogóle pozostawiało wiele do życzenia z 8 godzinnego szkolenia miałam 3,5 godziny i tak naprawdę niewiele się nie dowiedziałam. A teraz jest mnóstwo pytań i liczę na Waszą pomoc :(
-
uuuu to ja radzę iść na doszkolenie, porządne. bo nie wiem czy da radę wszystko ogarnąc przez forum. poza tym nie wiadomo jak kleisz i nie wiadomo jakie masz braki.
-
Cytat:
Napisał
Pani rzęsa
Właśnie nic nie powiedziała na ten temat, a ja wtedy jeszcze nie wiedziałam, że są takie problemy:/: Szkolenie w ogóle pozostawiało wiele do życzenia z 8 godzinnego szkolenia miałam 3,5 godziny i tak naprawdę niewiele się nie dowiedziałam. A teraz jest mnóstwo pytań i liczę na Waszą pomoc :(
Kwestii praktycznych nikt ci na forum nie wyjaśni bo to musi ci instruktor pokazać na zywo i prowadzic cie "za rece" podczas szkolenia. Po prostu pewnych rzeczy wytlumaczyc sie slownie nie da. A takie pytania to skutek kiepskiego szkolenia.
Jeśli masz dużo pytań takich jak to, to najrozsądniej, najprościej i z najlepszym efektem dla ciebie było by iść na PORZĄDNE doszkolenie.
-
Braki pewnie mam spore:/: Pomyślę w takim razie o doszkoleniu tylko, że to kolejne koszta :( Pokaże jakieś zdjęcia z aplikacji rzęsek to może coś podpowiecie. Wściekła jestem na to moje szkolenie specjalnie wybrałam renomowaną firmę, żeby na pewno było dobrze i taka instruktorka mi się trafiła ehhh...
-
Pani rzęso - a gdzie było szkolenie? ciekawi mnie ta renomowana firma.
martynko_kr - tego typu ogłoszenia to w innym temacie się umieszcza
-
Cytat:
Napisał
Pani rzęsa
Braki pewnie mam spore:/: Pomyślę w takim razie o doszkoleniu tylko, że to kolejne koszta :( Pokaże jakieś zdjęcia z aplikacji rzęsek to może coś podpowiecie. Wściekła jestem na to moje szkolenie specjalnie wybrałam renomowaną firmę, żeby na pewno było dobrze i taka instruktorka mi się trafiła ehhh...
Szkoda że nie trafiłaś na to forum wcześniej.. Ja szukałam info ostro przed 1 szkoleniem i trafiłam tutaj. Wybór instruktora to już był lajcik.
Jeśli chesz być dobrą stylistką to niestety musisz zainwestować w wiedzę = dobrego instruktora ktory przykłada się do roboty, a taki niestety kosztuje. Jeśli już po 1 szkoleniu narzekasz na koszty, to jak chcesz się nauczyć kolejnych metod ?
U mnie na ścianie wiszą na razie 3 certyfikaty których uzyskanie kosztowało mnie 2,5 tys złotych. Za chwilę będzie następny, a potem kolejny. Nie będę pisać ile forsy wydałam na materialy zuzyte do ćwiczeń poszkoleniowych i wyposażenie do kącika rzęskowego, a i tak jestem male piwo w porównaniu z wieloma tutaj dziewczynami. Pożyczkę na 1 szkolenie rzęsowe spłaciłam pol roku po szkoleniu. Na kolejne szkolenia zarabiam na rzęskach. Nie marudź tylko do roboty ! Chcesz robić ladne rzęski czy nie chcesz ? :D
-
Pewnie że chce robić piękne rzęski;] Tylko myślałam, że na kolejne szkolenia zarobię już robiąc rzęsy ale nie chce robić za pieniądze jak nie jestem pewna jeszcze tego co robię. Ja tez już wydałam sporo kasy na materiały i łóżko...bedzie ze 3 tyś. Ale nie żałuje bo bardzo lubię robić rzęski i chce być perfekcjonistką. Widziałam Twoje aplikacje piękne!!! Ja też tak będę:P Dzięki za kopniaka;]
A firma to Secret Lashes wrrr:cwaniak:
-
a skąd jesteś?
u mnie SL jest jakaś instruktorka co takie brednie gada, że masakra :huh:
-
to u nich chyba w ogóle ze szkoleniami kiepsko bo ostatnio sporo prac widziałam stylistek po szkoleniu SL i były bardzo slabe
-
Dziewczyny a może polecicie mi kogoś z Trójmiasta na doszkolenie?
-
Cytat:
Napisał
Pani rzęsa
Dziewczyny a może polecicie mi kogoś z Trójmiasta na doszkolenie?
Łuhuhuhu, to jesteś laska w domu :) Z Nobli jest
Grażyna Kleba http://static1.tradoro.pl/80/star_violet.gif (Instruktor)
Gdynia
tel: 512 647 983
ale osobiście nie znam i nie wiem jak szkoli. Ala, Agulaa, Nadia - znacie dziewczynę ?
-
no i na pewno Dzikakura lub Edyta są w trójmieście- nigdy nie wiem która. a może obie:D
Przeczytaj sobie wątek o szkoleniach w dziale rzęsowym.
-
Dzięki dziewczyny :*Że też wcześniej nie odważyłam się do Was napisać:/: Zaraz wszystko sobie oblukam:cwaniak2:
---------- Dodano o godzinie 16:11 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:05 ----------
-
Dziewczyny, ta Panna od kradzionych fotek też jest niby po szkoleniu SL. Do tej pory się zastanawiam, czy faktycznie, ale jeśli tak, to straszna antyreklamę im robi swoim partactwem....
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
-
Cytat:
Napisał
Drozja
O matko jedyna... te aplikacje to istna masakra :wow:
-
Dziewczyny mam jeszcze pytanie. Gdzie zaopatrujecie się w rzęski? Chodzi mi o diamond silk i minki na paskach oczywiście.
-
Pani rzęsa... odwiedz wątek Polecane / nie polecane produkty do stylizacji rzęs
;) na forum jest pare różnych firm i ich przedstawicielki. Jest również wątek Dystrybutorzy i Producenci Tam dziewczyny też na pewno Ci doradza;)
Aaaa i jak byś chciała iść w trójmieście na doszkolenie do Dzikiej Kury to daj znac;) chętnie też bym poszła, może przyjmie nas 2 z jakims rabacikiem hihi;))
-
Dzięki za wskazówki :-) a z tym doszkoleniem we dwie to super pomysł jest! Zorientuje się i dam znać.
-
Zobaczcie jakie fajne standy pod paski do rzęs https://lashaholics.com/
Tylko skąd takie ceny ?;)
-
Ratujcie :(
Ręce mi grabieja w czasie pracy :( masakra :( bolą aż nie mogę ruszyć palcami!
Ktoś coś? Help..:placz:
-
Magnez lykaj ;) mnie przy 6-7 klientce z rzedu az palce wykrecalo :/ traz jest lepiej ;) ijeszcze mam pileczke taka do sciskania ;)
-
Agula? 6-7 ??????? Dobra jesteś. Ja przy 3 wzrok tracę i kręgosłup mi wypada.
-
Cytat:
Napisał
Drozja
Widzę, że moja "ziomalka" :/
To szkolenie rzęsowe robiła w całkiem niezłym Centrum Szkoleniowym- Newcomer. Ja u niech robiłam kurs przypominający z kosmetyki po 6 latach od ukończenia Szkoły i wspominam szkolące dziewczyny bardzo pozytywnie, naprawdę odpowiadały na wszystkie pytania, wręcz prowadziły za rękę. Ta laska z linku kurs ukończyła 21.08.2013, ale rzęsy robi od dawna (wg.daty wstawiania zdjęć), ale nie zmienia to faktu, że aż wszystko boli gdy na to patrzę!!! Porażka!!!
-
Tomaszka ja sie juz przyzwyczilam ;) na poczatku ciezko bylo bo plecy bolaly i rece dretwialy ale jak widac do wszystkiego idzie sie przyzwyczaic :D
-
Cytat:
Napisał
Askar
Widzę, że moja "ziomalka" :/
To szkolenie rzęsowe robiła w całkiem niezłym Centrum Szkoleniowym- Newcomer. Ja u niech robiłam kurs przypominający z kosmetyki po 6 latach od ukończenia Szkoły i wspominam szkolące dziewczyny bardzo pozytywnie, naprawdę odpowiadały na wszystkie pytania, wręcz prowadziły za rękę. Ta laska z linku kurs ukończyła 21.08.2013, ale rzęsy robi od dawna (wg.daty wstawiania zdjęć), ale nie zmienia to faktu, że aż wszystko boli gdy na to patrzę!!! Porażka!!!
To w takim razie ja tez jestem twoją ziomalką, witam. :))
Nie mów że jesteś z Bydgoszczy i nie znasz Kasi - naszej rodzimej top model...:wow:
Ja ja śledzę od jakiegoś czasu, przyznam szczerze że momentami mnie to śmieszy i zastanawiam się, czy ona naprawdę wierzy w to co tam wypisuje, czy ma aż taki tupet...
Czasami tylko załamywałam ręce, zwykle nie komentowałam, bo tak każdy komentarz znika w mgnieniu oka, aż do dzisiaj.
Dziewczyna publicznie wyśmiała klientkę, która przyszła do niej z reklamacją i napisała, że musi uprzedzić wszystkie swoje fanki, bo ta babka grozi, że zrobi jej antyreklamę... :/ O dziwo mój komentarz nie został usunięty, nawet doczekałam się ciętej riposty, ale już moja odpowiedź niestety zniknęła w ciągu minuty...
Założyłyśmy z koleżanka grupę na facebooku przestrzegająca przed pseudo kosmetyczkami, chciałabym trochę uświadomic dziewczyny korzystajace z takich usług, bo wydaje mi się że one sa zadowolone z takiego efektu, bo myslą, że tak ma być. Nie są świadome tego że może im sie stac krzywda... :/
-
Kiwaczku, jedna z nich jest w Poznaniu ;)
A co do pazurków. zaczyna się od lewej strony ;) bo inaczej prawą ręką będziesz paluszków zażelowanych dotykać ;) to taki offlline mały
-
Nadia- ja zaczynam od prawej strony lewej dloni;)
Co do rzesowych spraw- tak wiele pan jest zadowolonych z takich uslug. I ma bank nie chcialyby lepiej i drozej.
I nie zmienimy tego.
U mnie w salonie manicurzystka chodzi na rzesy za 100zl czyli w.sumie nie jakas bardzo niska.cena. Rzesy nieposklejane. Jej klientki tez tam.chodza. Mimo ze wszystkie maja tak samo zrobione J , oko nie wymodelowane. Ale one zadowolone.
-
ja też skomentowałam.. ciekawe czy już usunęła :]
już usunęła.. i zablokowała komentarze.. no co za babsztyl ..