-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Cytat:
Napisał
kamillxx
moje drogie jakim specyfikiem usuwacie hybrydy czystym acetonem czy inna mieszanka?
Daje na wacik ACETON KOSMETYCZNY (tudzież płyn do usuwania lakieru hybrydwego i tipsów lub zmywacza sklepowego) i folią zawijam, bo moczenie w acetonie całych paluszków to jakaś masakra, dodatkowo jakoś dużo wolniej to schodzi.
Ale nie smaruje skórek oliwką, bo nie chce żeby cokolwiek źle wpływało na trwałość lakieru
-
Tzn, ja też zawijam w folię, nie moczę w pojemniczkach bo więcej acetonu się zużywa... mokry wacik od acetonu nakładam na pazurek a później owijam folią
-
Powiem szczerze ze jestem przerażona tym, że piszecie o używaniu czystego acetonu ( nawet z oliwką) do zdejmowania hybryd. Nie zdziwcie się jak klientki zaczną wam przychodzić z co raz słabszymi paznokciami a hybrydy będą odpadać po kilku dniach...
-
Inne płyny niestety nie zdają takiego egzaminu jak aceton, po za tym robię tak już od długiego czasu i jak na razie sie nie "skarżą"
-
Cytat:
Napisał
Chocolata
Powiem szczerze ze jestem przerażona tym, że piszecie o używaniu czystego acetonu ( nawet z oliwką) do zdejmowania hybryd. Nie zdziwcie się jak klientki zaczną wam przychodzić z co raz słabszymi paznokciami a hybrydy będą odpadać po kilku dniach...
A Ty czym sciagasz, pochwal sie nam, może zastosujemy rownież.
Uzywam acetonu kosmetycznego kupowanego w hurtowni i nie sadze ze jest to 100 procentowy aceton.
-
jestem tego samego zdania nawet jestem pewna w 100% poniewaz studiowalam chemie i kiedys mialam zajecia na laborce i uzywalam acetonu ktory kapnał na mojego pazurka
mialam wtedy lakier na przedluzonym pazurku i powiem wam ze rozplyał sie razem z ta kroplą i tips sie zrabił mieciutki
wiec to byl czysty aceton a te wszystkie sprzedawane w sklepach to maja tyle % ile mogą :P raczje w hurtowni nigdy nie dostaniemy 100% acetonu:)
-
Więc proszę nie piszcie że usuwacie czystym acetonem, bo czytają Was niedoświadczone stylistki i chłoną taką wiedzę. Do usuwania Hybryd wymyślono płyn REMOVER - a jeżeli nawet po tym nie schodzi Wam hybryda to znaczy że nie jest to czysty soak off i należy spiłować warstwę topu z kolorkiem i dopiero namoczyć.
Ja od zawsze usuwam hybrydy pilniczkiem 180 Mylarem bez uszkodzenia płytki ( zostawiam prawie zawsze warstwę z bazy jeśli się dobrze trzyma).
-
Przepraszam, użyłam złego słowa... acetonem kosmetycznym... również piłuję wierzch hybrydy przed jej zdjęciem tylko że piłuję praktycznie sam top a później w folie z wacikiem nasączonym acetonem kosmetycznym. Nie każdy Remover działa na każda hybrydę, ja mam różne firmy i je trochę mieszam więc aceton jest dla mnie praktyczniejszy.
-
Choco gratuluję wprawy.:ok:
Ale dla mnie hybryda jest po to żeby jej nie piłować tak jak żelu.
Ściąganie hybrydy trwa 5 minut, więc w takiej ilości i w tak krótkim kontakcie z paznokciem na pewno nie wypłynie źle na paznokcie.
Oczywiście nie polecam nikomu moczenia dłoni w misce z acetonem!
Mam klientki które noszą po 2 lata hybrydę i nic złego ich paznokciom się jeszcze nie stało, ani nie widać oznak osłabienia.
-
Klaudyna mam pytanie tam gdzies poprzedniczka pisalal ze shellac bialy jej sie marszy pod lampa a Tyjak uwazasz??
TObei si emarszy cos sie dzieje??
kurcze caly czas mysle skad zamowic te hybrydy do frencha chcilam z 1 firmy juz zeby nei mieszac i nie zamawiac 5raz:)
-
mnie się też shellac cream puff marszczył, studio white nie, ale słabiej krył ;)
-
Skoro materiał się "marszczy" to może jest nadkładany za dużo.. warto spróbować 2 bardzo cieniutkie warstwy.
-
nie wiem co sie dzieje z tym forum ze mi wcina moje odpowiedzi....
Marszczenie lakieru jest spowodowane zbyt grubą jego warstwą, cała zabawa polega na tym żeby nakładać go cieniutko, ale tak żeby pokryło. Białym spokojnie maluje cienką jedna warstwę i kryje i nic się nie marszczy, także kwestia wyczucia.
-
przetestowałam przynajmniej 10 różnych białych hybryd i tylko shellac cream... się marszczył ;)
KlaudiiS jakiego Ty używasz, że ładnie 1 warstwą pokrywa? :)
-
mi gelish sheek white tez sie kiedys czasami marszczyl ale wiem ze kladlam za grubo, teraz juz mi sie to nie zdarza po prostu chyba trzeba wyczuc ile sie naklada i dobrze wymieszac przed uzyciem :)
-
mam pytanie do Was. Kładę hybrydy indigo i mm na bazę gelish, trzyma się wszystko super aż do kolejnej wizyty. Kolor schodzi po około 10 minutach, ale baza zostaje, jest bardziej krucha, ale jest. Muszę ja zeskrobać patyczkiem albo spiłować pilnikiem. Czy to normalne? Też tak macie?
-
Cytat:
Napisał
kama32gdy
mam pytanie do Was. Kładę hybrydy indigo i mm na bazę gelish, trzyma się wszystko super aż do kolejnej wizyty. Kolor schodzi po około 10 minutach, ale baza zostaje, jest bardziej krucha, ale jest. Muszę ja zeskrobać patyczkiem albo spiłować pilnikiem. Czy to normalne? Też tak macie?
Mam tak samo ;)
-
ja też tak mam, ale matowię ją polerką i naturalka również i na to nakładam. Chyba, ze jest zapowietrzona, to ściągam pilnikiem
-
Cytat:
Napisał
jumpi
przetestowałam przynajmniej 10 różnych białych hybryd i tylko shellac cream... się marszczył ;)
KlaudiiS jakiego Ty używasz, że ładnie 1 warstwą pokrywa? :)
Studio White CND Shellac.
Mi baza też zostaje, ale ją zostawiam i tak blokiem zmatowię i wyrównam, chyba ze zapowietrzona to ściągam.
-
dziewczyny amoze do frencha romantique z shellaca i cream puff??
uzywa ktoras takiego zestawienia?
-
U mnie tez baza zostaje. Ale póki co przy testowaniu piłowałam ją delikatnie. Bo nie miałam pewności czy następna stylizacja będzie trwała na "starej" bazie.....
Muszę spróbować ją zostawić . I zobaczę.
Moje ostatnie hybrydy przetrwały poważy remont w domu :).
Jeden mały sukces więcej...
-
ja romantique uzywam jako kolor na calość, trzy warstwy. nie wiem czy da sie go ladnie do frencha nalożyc.
-
Odp: Katalog hybryd/żelo-lakierów
Dziewczyny, jaką hybrydę w kolorze limonkowym polecacie? Dodam, że lubię pracować na Gelishu, MM, Mollonie.
-
ja lwansie dostalam przesylke z estetiq z kolorem limonkowym jest tak piekny ze nei wytryzmam!!!
jak tylko zrobie na wzorniku badz pazurkach to wstawie
-
Malutka
Jaki nr tel hybrydy?
-
Cytat:
Napisał
malutkaistotkaa
ja lwansie dostalam przesylke z estetiq z kolorem limonkowym jest tak piekny ze nei wytryzmam!!!
jak tylko zrobie na wzorniku badz pazurkach to wstawie
ja też czekam z niecierpliwością na fotkę i nr. tej limonki :)
magdalenasteinhof piękna ta limona :)
-
Na wzorniku w necie to nr.31 z estetiq wygląda na limonkę.
Ale wierzyć tym wzornikom to :D
chociaz ten i tak jest w miare realny.Powiedzmy,że oszukuje w miarę delikatnie:)
W rzeczywistości kolory,które mam są troszkę jaśniejsze.
Żel Hybrydowy Color Żele Hybrydowe Manicure Hybrydowy Kosmetyki Profesjonalne ESTETIQ
-
Dziewczyny nie iwem czy o taka limonke wam chodizlo mi zdecydowanie tak moim zdaniem jest sliczna:) podpisalam ktorre kolorki sa z estetiQ:)
jeszcze czekam na ciemna miete maja mi doslac takze tez wstawie:)
lepszych zdjec nieudalo mi si ezrobci mam nadzieje ze sa w miare ok:)
jesli chodiz o estetiq 19 to mam wrazenie ze to ciemne bordo wpada w brazik no i ma w sobie lekkie drobinki
jeśli chcesz coś dodać używaj opcji edytuj :)
-
Mam pytanie odnośnie kładzenia hybryd na przedłużonych paznokciach Jeśli chodzi na szablonie to wiem,że przedłużam paznokieć akrylem/żelem później go zmatowię no i kładę base do hybryd itd. A co jeśli na paznokieć nałożę tipsa i go opracuje oraz zmaotowie, czy na niego też nakładam żel? Czy może już na naklejonym,opracowanym i zmatowionym tipsie mogę od razu kłaść bazę do hybryd itd?
-
mewa jak masz opracowany paznokiec to juz nie nakladasz bazy -od razu kolor !!! a jesli chodzi o tipsa to bez zbudowania paznokiec bedzie plaski i nie trwały ;)
-
Cytat:
Napisał
mewa92
Mam pytanie odnośnie kładzenia hybryd na przedłużonych paznokciach Jeśli chodzi na szablonie to wiem,że przedłużam paznokieć akrylem/żelem później go zmatowię no i kładę base do hybryd itd. A co jeśli na paznokieć nałożę tipsa i go opracuje oraz zmaotowie, czy na niego też nakładam żel? Czy może już na naklejonym,opracowanym i zmatowionym tipsie mogę od razu kłaść bazę do hybryd itd?
też nakładamy żel, sama hybryda nie utrzyma tipsa ;) bo nie służy do przedłużanie tylko dokolorowania:)
to czy nałożysz pod hybrydę bazę czy nie to już nie ma znaczenia (na opracowanym żelowym pazurku)
-
W przypadku klejenia tipsów, nie wiem czy baza nie będzie zbyt cienka by zniwelować tzw. próg jaki tworzy się miedzy paznokciem a tipsem i może wyjść nierówność, więc chyba najlepiej najpierw zbudować ciut żelem twardym a potem hybrydę.
-
dziewuski mam pytanie co moge robic zle ze przychdzi do mnie babka i po 3 dniach z 1 paznokcia hybrydka odchodzi?
czy macie takie klientki u ktorych hybryda sie nie trzyma/
zastosowalam kilka razy wtarcie zelu cleara i 1 cienka jego warstwe na to baza kolor top hybryda niestety odlazlo...
macie jakies sposoby aby lepiej sie trzymala szczegolnie na cienkich pazurkach?:/:
przemywam spirytusem czy to blad ,po zmatowieniu bloczkiem rowniez wacik ze spirytusem:/:
-
kamilxx
ja mam dziewczynę,której robię żel i u niej jest zawsze problem z paznokciem u kciuka..
Jakoś nigdy nie chce się utwardzać jego jedna część.
Kombinacji było już chyba milion.
zawsze to samo.
Nie jest to nigdy wina świetlówek jak i ułożenia palca w lampie to już wiem.
Tak po prostu ma:)
Cytat:
Napisał
mewa92
skoro na szablonie przedłużasz i budujesz to w przypadku tipsa-tipsem przedłużasz a swoją droga i tak zbudować przecież musisz.
dopiero wtedy nakładasz kolor.
-
sandus jak zawsze na stanowisku;)
piekne kolorki hybrydek!!!
no u mnietez kciuki.... mam juz dosyc jak slysze ze 1 pazurek im odpadl:wow:
ale pojedyncze inne tez;(
chcialabym wiedziec co robie zle baza gelish-kolor estetiq-top gelish ph bond gelish ...
-
Cześć wszystkim :)
Od wczoraj próbuję dowiedzieć sie czegokolwiek na temat Cosmetics Zone, i nic, jakieś pojedyńcze wpisy na forach, a zainteresowały mnie hybrydy, podobno fajne.
Miała któraś z was? Używacie? Jeśli macie jakieś kolory na żywo, to byłabym wdzięczna za fotki, bo próbniki na stronie mają straszne :/:
-
a co myslicie o firmie NeoNail?
-
często też bywa że jak jeden paluch poleciał, a nie jest to wina lamp etc, to po prostu klientka często nim coś robi, ściera coraz bardziej zabezpieczenie etc i hybrydka po prostu tego nie wytrzymuje
-
moze opiscie kochane jakimi produktami i pokolei robicie te hybrydki moze gdzies popelniam blad? na jednych lapkach trzyma sie super zero odprysku a na innych klops ....
co mozna zrobic by zwiekszyc ich przyczepnosc moze cos pokombinowac z zelem pod hybrydke?
wiadomo ze jak babka przjdzie to oczywiscie nic z pazurkami nie robila...
-
Odp: Stylizacje hybrydowe
Dziewczyny a czym zdobicie hybrydy?
jakich farbek i brokatów używacie?:)
i jak Wam się maluje frencha hybrydami w pędzelku np shellackiem?
ja używam hybryd z opi i mollona, ostatnio kupiłam dwa kolorki estetiq
tutaj kolorek 25 - steel :)
baza: opi axxium
nabłyszczać: również opi
i jeszcze jedno pytanie
czym przemywacie nabłyszczac?
ja opi przemywam spirytusem i później bardzo się błyszczą :)