-
Odp: [Rzęsy] Galeria zdjęć i komentarze
smieszna slicznie ale Ci zazdroszcze tych oczu klientki i rzesek naturalnych :D jest do czego kleic :) uwielbiam takie gescioszki ;) Poszlo Ci baaardzo ladnie, chodz prawe oczko zrobilas gestsze nic lewe ale caloksztalt jest super :)
Iraa co tu duzo mowic pieknosci :cwaniak2:
-
agulaaa wiem, zauważyłam to na zdjęciach :) Marzy mi się szkolenie z objętości, ale nie ma na razie funduszu na to...ech
Rzęsy są po revitallashu. fajnie się klei takie duże oczy, nie powiem. a i chciałam dodać , że 0.07 , którymi wykonałam aplikację są od nadiuszki - polecam :D
-
smiaszna cudowny gescioch:ok::D ja bym tylko ciut inaczej wystylizowala oko bo kacik zew opada i za bardzo w dol leci;) a tak to rewelka:)
delyszys ladniutkie :)
-
-
ja bym dała trochę krótsze, szczególnie w kącikach zewnętrznych, jeszcze troche kiedunek niektórych rzęsek do poprawienia. Ale obrana droga dobra :)
-
stefcia za dlugasne dobralas troszke rzęski do naturalnych. Zewnętrzny kącik też za dlugi pewnie chciałaś kocie oko zrobić :) Są na to metody aby zrobić kocie oko a nie obciazac tak bardzo zewnetrznego kacika tak dlugimi rzesami..
Nie wykleilas wszystkich rzes. Za mało stopniowania dlugościami dla mnie rzucają się na 1 rzut 2 dlugości i jest za duży spadek z długich na krótkie w wewnętrznym kąciku. Postaraj się dobierać rzęski bardziej indywidualnie do klientki te dobralas troszke za dlugie ;) Nie obraz sie ze Cie tak krytykuje mocno ale to Ci zaplusuje :)
-
Stefcia - co to za długość, wydają się monstrualne
Moje dzisiejsze uzupełnienie po 2 tyg (dziewczyna miała okres jak kleiłam 2 tyg temu)
Nie jestem do końca zadowolona. Ciężko mi się klei te rzęsy. Jest dużo maluchów. Bardzo dużo , więc może dlatego. Nie wiem, cos mi nie gra. Na otwartych ok, a na zamkniętych nie.
C 0,15 - 8,9,10
C mocne 0,15 - 10, 11
C mocne 0,20 - 10, 11 - kilka dosłownie
i jeszcze C 0,10 - 10, 11
Nie wiem czy widać ale gdzieniegdzie zrobiłam 2:1 swoją własną metodą ;)
na ostatnim zdjęciu porównanie pierwszej aplikacji i dzisiejszej.
-
dziekuje dziewczyny za szczerą ocene o to chodzilo :ok: pewnie ze sie nie obrażę człowiek uczy sie na błędach :)
ps . chciałam założyć krótsze ale klientka chciała długie ponieważ wcześniej nosiła 4 lata i juz wszystkie wydaja jej sie za krótkie.:D . na zdjęciu nałożyłam C0,20 13, 12 , 10 i 8 (ale możne powinnam wybrać grubsze a nie dłuższe ? )
czyli sztuczna rzęsa powinna być o ok. połowę dłuższa od naturalnej(nie dłuższa) dobrze rozumiem :) ?
agulaaa - a gdzie widać ze nie wykleiłam wszystkich ? :) przykleiłam do czego się tylko dało :) (moze powinnam zrobić kępki tam gdzie sa luki ? )
-
Zadnych kepek;) co do dlugosci to klientki sa rozne wiem z doswiafczenia;)
Moja 14stkowa klienyka idzie na odwyk:D wzielam ja sila i powiedzialam ze albo zakladamy krotkie przez 4 miesiace albo wcale jej nie zrobie:D moze sie odzwyczai tych 14mm od kacika do kacika:D
-
Cytat:
Napisał
stefcia92
czyli sztuczna rzęsa powinna być o ok. połowę dłuższa od naturalnej(nie dłuższa) dobrze rozumiem :) ?
:wow::wow::wow: broń Boże!!! i to jeszcze 0,2 grubości!!
Cytat:
Napisał
stefcia92
(moze powinnam zrobić kępki tam gdzie sa luki ? )
:wow::wow::wow: wiem że pomysłowość w naszym fachu jest niezbędna, ale luki się w inny sposób maskuje...
jakie kępki? do czego je przykleisz i jak? do skóry? klejem przeznaczonym do rzęs pojedynczych?
to że nie wykleiłaś wszystkich widać po ilości rzęs na drugim zdjęciu w stosunku do tego co jest na pierwszym. ale jak kleiłaś 0,2 13 mm to może i dobrze że jej całości nie wykleiłaś.
jak klientka chce mieć mega długasy to jej je przyklej bez dyskusji, z 10 na oko (no może 20), żeby je widziała. a resztę wyklej 0,15 10-11 mm. będzie mega gęsto a ona się będzie z tych kilku 13-tek cieszyć.
-
nadiuszka popieram bardzo mądrze napisane :)
-
rzeski podwojnie scinane gesto tkane eVo :D
-
dziekuje dziewczyny :)
agulusia - jakich używasz rzęs czy to są norki ? piękny efekt :ok:
-
takie piękności tu wrzucacie ze az sie wstydze :P ale po to forum jest :D
pierwsze rzeski robione na kursie pod okiem Agulusi ( pod koniec juz mi sie dwoilo i troilo -masakra ) , drugie to moje pierwsze samodzielne ... na fotce wyszly bledy no ale co zrobic ... bede cwiczyc , cwiczyc i dalej cwiczyc a kiedys moze dojde do takiej perfekcji jak Wy :P
-
Cytat:
Napisał
stefcia92
agulusia - jakich używasz rzęs czy to są norki ? piękny efekt :ok:
to sa podwojnie scinane gesto tkane evo :)
norka jest duzo ciensza ;)
basiu ty wiesz co poprawic:P
-
Stefcia nie żartuj sobie nawet tak że chciałabyś jej dać grubsze rzęsy, grubość 0,20 to jak dla mnie już są grube, 0,15 jest wystarczająca jak na jej rzęsy, posluchaj rady nadiuszki a klientka na pewno będzie zadowolona :ok:
-
Przepraszam, ale nie demonizujmy rzęs o grubości 0,2 to dobra rzęsa do metody 1:1, zagęściłaby tę stylizację.
Stefcia, ale wystrzegamy się rzęsek 0,25 czy 0,30 to nie dla Pań naszej szerokości geograficznej, chyba, że masz rodowodową Hiszpankę o rzęsie jak dzwon:)))))- to czemu nie:)
- następnym razem przy takich oczkach:
- Tam gdzie widzisz mocniejszą rzęskę grubość 0,2, tam gdzie widzisz słabszą- grubość 0,15 - grubości można z powodzeniem mieszać, można by było dac krótsze to fakt
- zrób wywiad z klientką, czego tak naprawdę od Ciebie oczekuje
- szybciej schodź z długości rzęsy, już od połowy oka (szkoda, że nie ma foty oczu otwartych)
- Rzęsa nie tańczy, nie wykręca się, ale może być tak, że rzeczywiście posklejałaś troszkę małe rzęski i nawet tego nie zauważyłaś, bo zobacz ile klientka ma swoich naturalnych na oczku, sporo. Dlatego taki odbiór dziewczyn, że powinno ich być więcej- tych już po doklejeniu.
Ale te rzęski są naprawdę spoko
Agulusia- megasy
śmieszna-wow
Kawusia- no, no, no:)
-
cenne rady na pewno skorzystam :) postaram sie zrobic fote na otwartych oczkach. troche sie krępuje robic klientka zdjęcia (szkoda ze nie mam ich wiecej :( moze wychwyciłybyście wiecej błedów)
-
Stefcia, nie krępuj się, po prostu zapytaj i powiedz szczerze do czego są Ci potrzebne. Klientki rozumieją więcej niż nam się zdaje:), a żeby Pani nie oślepiać, proponuję wykadrować rzęski na oczach zamkniętych tak, aby złapać ostrość i niech Pani na "raz, dwa, trzy" otworzy oczka i wtedy szybciutko pstryknąć fotę. Jak zaczniesz kadrować na oczach otwartych klientka się zniechęci i może mieć wszystkiego dosyć.
-
-
Moja dzisiejsza praca na przyjaciolce. Zestresowalam sie troche :/ :( Zapomniala, ze przyszla na korekte a nie po to zeby poplotkowac i myslala, ze bedzie wszystko trwalo 1,5 h :( Nawet jakbym wszystkiego nie zdjmowala to by tyle nie trwalo niestety. W sumie to zalamana jestem :( Trwało to dlugo. Zakladanie okolo 3,5 h. Rzes bylo bardzo duzo, mam wrazenie ze wiecej niz ostatnio. Tym razem Evo B 0,20 6,8,10. Mysle, ze dam nastepnym razem 11. Bałam sie, ze beda haczyc o okulary.
-
-
moje
1 i 2 to 2D. mink 10,11,12
3 zdjęcie to 3 uzupełnienie. Nie poradziłam sobie z tym kącikiem. Nie było do czego doczepić :( dałam tam 2D ale nie uzupełniło się. Musze zapamiętać te rzęsy i przyjrzeć sie następnym razem czy tam coś odrasta
-
:wow:ale mały ubytek po 3 tyg
-
a ja mam klientkę-deserek, należy ona do moich trudnych, ale bardzo lubianych klientek :D
pierwsze dwa zdjęcia - rzęsy zamknięte przed i po. trzecie i czwarte zdjęcia - efekt przed i po oczy otwarte. do stylizacji użyłam rzęs z norek (rzęsy z koroną z Noble Lashes miks 8- 13mm). Ale klientka powiedziała, że to nie jest to, że ona chce widoczne, jak u mnie :wstydek: więc dodałam rzęsy mink C-0,07 x 15mm z Noble Lashes, pozostałe zdjęcia to efekt po już z tymi 15-kami :)
klientka ma bardzo poważną wadę wzroku, dlatego te jej soczewki są takie dziwne.
-
Cytat:
Napisał
kiwaczek2
:wow:ale mały ubytek po 3 tyg
ładnie jej sie trzymają to prawda, więc dlaczego narzeka ? :( Umówiona na za dwa tygodnie. Ciekawe czy będzie do czego doklejać. najwyżej po 0,07 podoklejam, bo to 0,15 sa więc nie obciążę.
Mam takie 3 stałe klientki, które się nie malują i to właśnie widać po rzęsach. Nie są zmęczone, wytargane wacikami itp. Rzęsy to ich cały make up.
marchewkowy cudna stylizacja. :love:. Oko stworzone do makijażu.
o tu jest moja druga co bez makijażu chodzi to już chyba 5 uzupełnienie było i wciąż schodzimy z długości. Ma wypukłe duże oczy.
podwójny post bo nie można edytowac i dodać zdjęcia
można można;]
-
Marchewkowa - no tak widać po makijażu, że pani lubi mocno ;-) ale mi sie osobiście podoba bez tych długich strąków.
-
prawe oko spłakane..
ale normalnie miała niedomknięte co chwila.. nawet nie czuła tego że oczu nie zamyka do końca....
-
Cytat:
Napisał
marchewkowy_las
a ja mam klientkę-deserek, należy ona do moich trudnych, ale bardzo lubianych klientek :D
pierwsze dwa zdjęcia - rzęsy zamknięte przed i po. trzecie i czwarte zdjęcia - efekt przed i po oczy otwarte. do stylizacji użyłam rzęs z norek (rzęsy z koroną z Noble Lashes miks 8- 13mm). Ale klientka powiedziała, że to nie jest to, że ona chce widoczne, jak u mnie :wstydek: więc dodałam rzęsy mink C-0,07 x 15mm z Noble Lashes, pozostałe zdjęcia to efekt po już z tymi 15-kami :)
klientka ma bardzo poważną wadę wzroku, dlatego te jej soczewki są takie dziwne.
Soczewki wyglądają jakby poruszały się przy ruchu gałki ocznej... spotkałam się z trzema typami soczewek, ale takiej nie widziałam jeszcze :)
Oczko ładnie zrobione - nie widać zupełnie, że w naturalne wmieszano syntetyk :)
-
honey nareszczie:D bardzo ladnie:ok:
mucha, bombel, marchewka sliczne rzeski:)
-
Nadrabiam troszkę zaległości, zdjęcia czekają od lutego na dodanie ale nie było kiedy. Sama widzę kilka błędów, ale po mału do przodu.
-
Agula Hol - ja u Ciebie zadnych błędów nie widze, za to u siebie tak;)
Tym razem 3h20min - :tany2: - więc szybciej.
I widzę na zdjęciu co jest nie tak (mimo że mi się podoba) - kąciki zewn - ona miała tam opadające rzęsy więc powinnam dać krótsze, mimo że chciała kocicę ;)
Ale za to jakie naturalki długie ! pierwszy raz mi się takie trafiły - więc najdłuższe dałam 13mm. miała również sporo naturalnych połączonych kilka ze sobą (jak jakaś winorośl) i ciężko się je rozdzielało
-
agula bardzo ladne rzeski:D
kiwaczku sa inne sposoby zrobienia kociego oka, aby uniknac podkreslania efektu opadania ;) rzeski bardzo ladne i starannie wyklejone, ale na otwartym oku juz takiego efektu nie ma niestety, oko strasznie posmutnialo i zestarzalo sie o kilka lat :(
-
teraz to ja to widzę, tylko czemu po fakcie o takich rzeczach myślę :(
-
kiwaczku, otwórz podręcznik, jest tam w dziale o pracy z trudnymi rzęsami temat o takich rzęsach i kilka wskazówek :) ja wiem, że czytałaś, wiem, że zaglądałaś też do ściągi o modelowaniu oka, ale ja ci jeszcze raz przypomnę na priw. :D poza tym wykleiłaś równo, dałaś dobry stopień podkręcenia, świetnie :ok:
Agula Hol, bardzo ładnie wykleiłaś, śliczne prace!
-
Ach dziekuje :) Mam nadzieje, ze bedzie nastepnym razem jeszcze lepiej i szybciej :)
-
-
no bardzo chciałabym zobaczyć postępy. ale nie mogę cię pochwalić za taką pracę. nie wiem, co robisz źle, ale coś jest nie tak i szczerze szkoda mi twoich klientek. mam nadzieję, że się nie zrażą i ich nie stracisz.
-
to co w tym jest nie tak???
-
mi sie wydaja na posklejane przy nasadzie, na koniec stylizacji bardzo dokladnie rzesa po rzesie trzeba sprawdzic ewentualne sklejki, taki nielad powstaje, kazda w inna strone