-
Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
terapia wstrząsowa zadziałała Kurko czuje się jak w karate kid :yess: dam rade ;) klej rzeczywiście mi nie zasycha dosyć szybko bo mnie to nawet sprawnie idzie ale rzęski muszę potem niektóre odklejać od siebie choć nie daje dużo kleju nie ma zacieków -są różne rodzaje z tego Diamond i wzięłam średnioschnący i to był chyba błąd choć klej ładnie wiąże ale zdecydowanie za długo... a może tą suszareczke ręczną do rzęsek sobie kupie i będę klejowi "pomagała" szybciej schnąć?? używacie takiej moze?? pomogło by mi to cos?? jak nie to chyba czas zamówić szybko schnący bo powiem szczerze że nie mam problemów z odseparowaniem rzęski więc idzie mi praca ładnie i równo hmmm no nie wiem co jeszcze dodać - absolutnie się nie bronię przyjęłam baty mężnie :aty:
dzięęękować Kurce za odp :*
-
Nie kupować zadnych suszareczek. Gruszkę do osuszania kupic(taka z apteki moze byc do dzieciecych nosów za 4 zety)
cmok
-
a ja ponawiam moje pytanie, co z tym klejem z xxl lashes, jak Edyta nie chce odpowiedziec, to moze ktoras z was stosowala??
-
nie mam jak odpisać, bo nie mam chetnej klientki a pierwszy ktory dostalam mialam testować i... okazalo się ze zastygł w tej mini tubeczce wiec nie mam konkretnej odpowiedzi.
-
-
za radą kury ściągnęłam siostrze te "babole" kupiłam sobie klej szybko schnący mam nadzieje że lepiej pójdzie ... zresztą ona ma kiepskie rzęsy rzeby ćwiczyć "proste jak druty"
-
Cytat:
Napisał
minimouse
za radą kury ściągnęłam siostrze te "babole" kupiłam sobie klej szybko schnący mam nadzieje że lepiej pójdzie ... zresztą ona ma kiepskie rzęsy rzeby ćwiczyć "proste jak druty"
Nic nie szkodzi, że proste. Wystarczy, że w ogóle ja ma;) Może klej profil J. Do prostych będzie Ci na początku łatwiej. Dasz radę:ok:
-
dobrze mucha prawi, sprobuj profil J, a jak nie masz to troche wiecej kleju naloz, na syntetyczną, a nadmiar po aplikacji sciagnij od razu od spodu rzesy wyklaczką, powinny sie ladnie poddac i przykleic na calej dlugosci
-
no właśnie o ta gruchę do śpiczków mi chodziło hi hi :D minimouse daj znać jak ci idzie na nowym kleju i wstawiaj zdj swoich pracek :*
-
eeej potrzebuuje modelki na super hiper mega wachlarze;p na przyszly tydzien, ktos chetny?
-
jutro będę próbowała na koleżance .. na pewno sie pochwalę i poprosze o komentarz nasz drogie specjalistki ... mam tylko pytanie bo ten mój nowy klej jest bardzo płynny nie taki "glutek" jak ten normalny ... czy to normalne ??
-
Minimouse a z jakiej firmy masz klej?
Secret lashes i Looskus lashes wlasnie takie maja kleje, musisz je wstrzasnac przed uzyciem.
Dla mnie są super, bo nie nakladasz nadmiernej ilosci kleju, dzieki czemu rzesy sa cienkie i wygladaja naturalnie.
-
Dziewczeta:) mam kolejne pytanie....zamecze Was chyba przepraszam....
Ale mam jedna klientke ktora ma gleboko osadzone oczy...na poczatku przyklejalam jej 13 C ale chciala dluzsze wiec przyklejam jej 15 C jest zadowolona ale mimo wszystko jak dla mnie dziwnie to wyglada, jakie rzesy byscie mi polecily do takich oczu?:)
-
moim zdaniem rób tak zeby naturalnych rzes nie obciazyc i zeby klientka sie dobrze czula. poprostu ten typ tak ma:)
-
Malina ja do gleboko osadzonych zakładam profil D, chociaz na szkoleniu w SL mowili zeby J
Zakładam D z tego względu, ze chce to oko powiedzmy (wizuwalnie) do przodu wyciągnąć, a J-ka jeszcze bardziej sprawialaby wrazenie zmeczonego oka. Ale czekam na odpowiedzi innych.
-
Witam dziewczyny. Tak sobie Was tu podczytuje od jakiegoś czasu bo własnie zaczynam się uczyc robić rzęski. Do tej pory robiłam paznokcie metodą żelową ale takich jak ja w mieście juz jest sporo dlatego poszerzam swoja działalnośc:) wszystko już mi jakoś wychodzi tylko mam problem "ze znalezieniem sobie miejsca":) napiszcie w jakich pozycjach robicie rzęski i jest Wam i klientce wygodnie. Z góry dziekuje za odpowiedzi i życzę Wam wszystkim miłego dnia
-
Hej Duśka - przy metodzie 1:1 robię tylko na leżąco, można podłożyć klientce pod kolanami i pod kostkami takie wałeczki aby było jej wygodniej ^_^
Mam do dyspozycji łóżko, takie jakie używają masażyści, z podłokietnikami i tam układami sobie niektóre potrzebne przybory, a poza tym z lewej i prawej strony głowy klientki mam jeszcze sporo miejsca, gdzie mam gąbkę, podkładkę silik. i kamień z klejem. Moje łóżko jest nieco szersze niż te na allegro, więc swobodnie się z tym mieszczę. Obok mały stolik z resztą potrzebnych akcesoriów.
-
No właśnie... łózko... troche najpierw bede musiała popracować żeby sobie takie sprawić, a narazie zostaje mi pogłoga. próbowałam siedziec na pufce i głowe trzymac między nogami ale to odpada bo po 10 minutach dziewczyna była cała zdretwiała:(
-
no to chyba wygodniej byloby na jakiejkolwiek kanapie, delikwentka wygodnie sobie lezy a ty siedzisz na krzeselku,pufie czy czyms podobnym:P
-
dokladnie, niech klientka położy się na łóżku, napewno będzie wygodniej, i wygląda bardziej profesionalnie niz podloga:) patrz na allegro, poniewaz moze sie trafic okazja, ktos moze wyprzedawac uzywane rzeczy z salonow, ja kupilam lóżko za 199zł w idealnym stanie. :)
-
dokladnie jak mowia dziewczyny :)
na łózku kanapie czy nawet na stole z grubym kocem jest naprawde wygodnie :)
-
zgadzam sie z edyta ja tam lubie jak leze na lozeczku a edytka mi kleji i jest baardzo wygodnie :)
p.s nie mowiac juz ze edyta jest swietnym fachowcem i robi rzeski rewelacyjnie... nosze juz od grudnia i na pewno szybko nie zrezygnuje...
-
dziewczyny pomocy ... przyszła dzisiaj koleżanka i przeżyłam najgorszy dzień mojego życia ten klej jakoś dziwnie schnie wydaje mi sie ze już i jak sie biorę za następną to patrze a tu już sie kilka do nich przykleiło zresztą zostają mi okropne grudy kleju ... koszmar :( chętnie bym sie poryczała i sprzedała to wszystko w cholerę ...
i ten klej robi się tak jakby biały .... RATUJCIE
-
Minimause, nie pękaj:przytul: To tylko drobna usterka. Założysz koleżance rzęski powtórnie i będzie git. Nie wiem co to za klej co robi się biały i nie schnie. Kup sobie klej zalecany przez Kurkę (np. z secret lashes) i będzie dobrze. On robi się gęstawy i wolniej schnie tylko w zbyt wysokiej tenperaturze, a poza tym miód malina. Dasz radę. Nie zniechęcaj się. Walsz dalej :)
-
to jest ten klej ultra plus ??
a więc zamówiłam sobie z SecretLashes klej, remover w żelu, i primer ... zobaczymy mam tylko nadzieje że nie pakuje kasy w "błoto" ... ale mam kiepski dzień :(