Sandrus a te kolory neonowe masz z estetiq-a? Bo na nich mi zależy, na tym zielonym i pomarańczowym. Trzeba dawać więcej niż dwie warstwy?
I jeszcze czy używałaś do nich może bazy z Mistero Milano lub Indigo? Bo ja takie mam, a z Estetiq-a nie chce kupować bo są nie za dobre, jak piszecie..
31-03-2013, 23:19
sandrus
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Kochana
Niestety tu nie pomogę.
Nie mam kolorów neonowych i nie wiem jakie one są.
Czy dobrze kryją czy są raczej transparentne.
Bazę mam ibd więc też nie odpowiem.
01-04-2013, 09:51
Tosiaczek
Kupie te dwa na próbę ;] Może akurat się sprawdzą ;]
01-04-2013, 17:12
mała82
Dziewczyny a co zrobic jesli lakier bardzo sie "kurczy", "ucieka" ? Mam nadzieje, ze wiecie o co chodz?i uzywam Estetiq i wszystko bylo ok, ale teraz po 4 m-cach nie moge zrobic ladnego manicure, bo lakier nie rozprowadza sie tak jak powinien... Nie pomaga nawet jak baze podotykam lekko wacikiem macie jakies pomysly co zrobic ? Baze i top tez mam z estetiq:/
01-04-2013, 17:45
loginka
Mała była o tym mowa na poprzedniej stronie :) Jak sie kurczy to przetrzyj baze po utwardzeniu i zachaczaj dobrze o wolny brzeg paznokcia. Sprobuj tez wstrzasnac dobrze lakier przed nakladaniem bo moze sie rozwarstwia. Czasem tez kolor sie rozpływa jak jest zbyt cieplo. A jak wczesniej nie mialas takiego porblemu to moze lakier juz stary.
01-04-2013, 18:00
mała82
Cytat:
Napisał loginka
Mała była o tym mowa na poprzedniej stronie :) Jak sie kurczy to przetrzyj baze po utwardzeniu i zachaczaj dobrze o wolny brzeg paznokcia. Sprobuj tez wstrzasnac dobrze lakier przed nakladaniem bo moze sie rozwarstwia. Czasem tez kolor sie rozpływa jak jest zbyt cieplo. A jak wczesniej nie mialas takiego porblemu to moze lakier juz stary.
Czytalam:) zapytalam, bowczesniej bylo ok.
Uzywam w warunkach domowych,robie tylkosobie. Zestaw mam od listopada zeszlego roku. Jest mozliwe zeby produkty popsuly sie po 4 m- cach? Fakt, mam dosc cieplo w domu ok 25 stopni... Moze to jest przyczyna, nie wiem juz sama..
Edit. A jeszcze pytanie czy jesli rano nalozylam baze, utwardzilam, ale przeszkodzono mi i nie dokonczylam ;) to czy musze ja zdejmowac czy moge przemyc cleanerem i nakladac kolor teraz?
01-04-2013, 18:10
kiwaczek2
TOSIACZEK - mam zielony i pomarańczowy. zieleń po 2 razach nie kryje za dobrze, są prześwity. pomarańcz ok
01-04-2013, 20:01
Tosiaczek
Dzięki Kiwaczku, i tak już sama nie wiem z czego kupić takie neonowe kolory ;] spróbuje pomarańcz z estetiq-a a zieleń z Indigo.. I po sprawie ;D
02-04-2013, 22:16
macaomoonlight
Co do kurczenia się kolorów - dziwne, ale nie mam tego problemu z CND (w ogóle) a z Gelish - tak z tymi kolorami co mam, z Young nails - tak, z niektórymi innymi hybrydami też. Wydaje mi się, ż eto kwestia firmy również a nie tylko starości lakieru czy innych warunków. Mam Wildfire z CND - ponad rok, prawie pusta butelka, a nadal rozprowadza się jak rok temu. Załączam kilka znalezionych fotek do kompletu mięty:
Aguś a może tak być, że to stara partia jescze? bo byłam dzisiaj na Eurofashion sklep i do kupienia są takie jak ja wrzuciłam :)
Bo znalazłam jeszcze takie : http://allegro.pl/gelish-harmony-bas...128762853.html i te bardziej odpowiadaja Twojemu opisowi :D
03-04-2013, 16:00
germana
te z pierwszej aukcji to podróba chyba bo zakrętka od pędzla jest jakaś lewa ^_^
a chyba najnowsza seria topu ma niebieski napis tak jak baza fioletowy.
03-04-2013, 17:01
MURKA
kiwaczek ja też robiłam zakupy u e-paznokci i wszystko było ok gelish był oryginał
03-04-2013, 17:13
kiwaczek2
Gelish to sie domyslam bo cena niewiele nizsza.a shellac? Podejrzanie tanio.nigdy nie mialam wiec nqwet nie mam do czego porownac.na obrazku jak to na obrazku.
03-04-2013, 18:37
agnieszka-nails
Dzisiaj pierwszy raz "testowałam" bazę i top gelish. Jednej klientce wszystko ładnie wyszło (trwałość sprawdzę w przeciągu kilku tyg.) a druga po położeniu bazy (przed utwardzeniem) powiedziała, że ją strasznie szczypie. Od razu zdjęłam bazę i położyłam inną, którą dotychczas stosowałam i już nie szczypało. Dziwne :blink:
03-04-2013, 18:41
karolasc
Ja uważam, że nic dziwnego mnie się już kilka razy tak zdarzyło na klientkach, i raz się zdarzyło że odczuwałam "ciepło" przy utwardzaniu lampą led. także reakcja wiązania się hybrydy pewnie tak jak przy żelu, może klientka miała bardziej wrażliwe paznokcie lub ogólnie ciało przez co było to bardziej odczuwalne.
03-04-2013, 18:46
agnieszka-nails
tylko, że mi się zdarzył tak pierwszy raz. Przy poprzedniej firmie (Nail Design) tak się nigdy nie stało. Czy najlepiej zdjąć taką "szczypiącą" bazę i położyć inną czy "kazać" klientce przecierpieć? :P
03-04-2013, 18:50
karolasc
tzn no moim skromnym zdaniem to nawet nie ma co porównywać tych dwóch firm :) także "szczypanie" może trwać od 3 do 5 sek więc wydaje mi się że skoro mają się trzymać to nie jest jakiś długi czas, że klientka nie byłaby w stanie wytrzymać, chociaż zdarzają się niekiedy też takie... także najlepiej byłoby zapytać.
03-04-2013, 19:02
macaomoonlight
Chocolata czy masz z Gelish kolory z serii Love in bloom? Jeśli tak napisz proszę jak się rozprowadzają. Z góry dziękuję.
przeszukaj temat
03-04-2013, 19:20
agnieszka-nails
Cytat:
Napisał karolasc
tzn no moim skromnym zdaniem to nawet nie ma co porównywać tych dwóch firm :) także "szczypanie" może trwać od 3 do 5 sek więc wydaje mi się że skoro mają się trzymać to nie jest jakiś długi czas, że klientka nie byłaby w stanie wytrzymać, chociaż zdarzają się niekiedy też takie... także najlepiej byłoby zapytać.
Oczywiście, że nie ma co porównywać tych dwóch firm :) ale nie narzekam jakoś szczególnie na Nail Design, bywa po prostu, że odpryskuje lakier dlatego zakupiłam bazę i top Gelish.
Klientce nie zdjęłam do końca tej bazy z Gelish, nie chciałam znowu piłować płytki, i narzekała że tam gdzie zostały resztki to cały czas szczypało jak nakładałam kolor, utwardzałam pod lampą a nawet jak kładłam top. Jak nie dotykałam to nie bolało :blink:
03-04-2013, 19:50
Chocolata
Macaomoonlight pisałyśmy już o tej serii wcześniej. Jest bardzo napigmentowana i trudniejsza do nałożenia.
03-04-2013, 22:06
loginka
Kochane a ja mam takie pytanie. Jak dajecie takie malo kryjace kolory, np. neonowe to ile warst dajecie bialego pod spod zeby ladnie to krylo? Jedna wystarczy czy dwie? Nie za grubo sie robi z tym bialym jeszcze?
03-04-2013, 22:28
Chocolata
Trudno powiedzieć, bo nie wiem na jakim białym pracujesz. Jak masz mocno napigmentowany (CND, MM) to jedna warstwa starczy - jeśli mniej biały - wiadomo że więcej - ale cieniutko - byle prześwitów nie było. Jeśli nie pojawią się "góry i doliny" to będzie wyglądało cienko - trzeba zwracać uwagę, żeby biały nie spływał na wolny brzeg bo wtedy deformuje sie i wydaje grubszy - przy wolnym brzegu białej hybrydy daj minimalnie.
04-04-2013, 21:04
macaomoonlight
Znalazłam fajny tutorial - może Wam się przyda:
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=KB-ZQ2zrsZk]Gelish Striped Gradient Tutorial - YouTube[/ame]
04-04-2013, 21:54
Tosiaczek
I po przetarciu warstwy, nabłyszczacz będzie się trzymał? (chodzi mi o ten filmik niżej)
Tosiaczek tak, bedzie się trzymało - bynajmniej Harmony tak ma:)
04-04-2013, 22:23
agnieszka-nails
Chocolata dzięki, nie raz je widziałam w hurtowni ale nie byłam pewna czy to jest napewno to, po za tym tanie to to nie jest, przynajmniej tam gdzie widzialam :P
wydaje mi się że to będzie to samo co ins , ale nie miałam więc nie mogę potwierdzić
09-04-2013, 09:23
Elizabeth76
Do dziewczyn majacych kolor MM wrześniowa noc i leśna przygoda czy u waszych klientek to chodliwe kolorki ,bo sie zastanawiam nad nimi ??
09-04-2013, 10:18
Tosiaczek
Elizabeth76 u mnie wrześniowa noc z MM schodzi dobrze ;] A klientki są zadowolone z koloru. A leśnej przygody niestety nie mam.
09-04-2013, 13:51
natalia.gras
Nie moge znalesc tematu na temat problemu z hybrydami :/:
mam maly problem,
w sobote zalozylam hybryde na bardzo krotkie paznokcie (bylo to bardzo trudne) nie mialam jak zachaczyc o koncowke, bylo wszystko dobrze a dzisiaj zauwazylam ze odchodzi od koncowki. Kobieta miala bardzo slabe paznokcie az sie kruszyly. Powiedzialam jej ze moze sie nie trzymac tyle co normalnie poniewaz ma slaba plytke ale trzy dni. Przy innej kobiecie z tym samym kolorem nie mam problemu. Myslicie ze wina jest plytki?
Pozniej przyjdzie zeby to poprawic. Sama nie wiem jak to zrobic ;(
09-04-2013, 13:58
kiwaczek2
na mojej plytce mam to samo, bo jest cienka dosłownie jak papier i króciszony. po 3 dniach mialam odpryski że hej. ale podratowałam odżywką, są twardsze, jest lepiej.
09-04-2013, 14:03
natalia.gras
Moim pomyslem jest podpilowac jej jeszcze wolny brzeg (nie bede sciagac i nakladac od nowa hybrydy) lekko zmatowie i naloze nablyszczacz starajac sie zachaczyc jak najlardziej o koncowke.
Mysle ze sie uda
09-04-2013, 14:21
gonia1203
Nie wiem czy to będzie do konca dobre rozwiazanie bo skracajac paznokcie wolny brzeg nie bedzie otulony warstwa bazy i nablyszczacz moze sie za dobrze nie trzymac na tym, ja bym zrobila np tak: zdjela wszystko i zamiast jednej warstwy bazy dala dwie i na to kolor i top pamietajac o zabezpieczeniu wolnego brzegu baza i topem