boksereczko cala stylizacja jest chaotyczna, rzeski nie sa rowno profilowane, widze sporo sklejek musisz sie bardziej do klejenia przylozyc lub pomyslec o doszkoleniu:)
bedzie ci latwiej jak ktos wytlumaczy, pokaze, zlapie za rece i skoryguje bledy:)
22-05-2013, 00:04
AnastazjaB
Odp: [Rzęsy] Galeria zdjęć i komentarze
boksereczka - porównaj sobie swoją stylizację z innymi pracami wrzuconymi w tym temacie... na pierwszy rzut oka można trochę wniosków wyciągnąć :)
Na pewno bardzo słabo profilujesz rzęski, każda patrzy w inna stronę. Przy takim ułożeniu rzęs nie ma szans żeby nie było sklejek... a sklejek być nie może, inaczej klientka będzie odczuwała ciągły dyskomfort. Już nie mówiąc o jakimś modelowaniu albo podkreśleniu oka, bo tego w ogóle przy tak poukładanych rzęsach nie ma.
Jak Agulusia napisała, chaos... totalny chaos :/
22-05-2013, 07:10
nadiuszka
boksereczka, niestety masz błędy na każdym etapie.
do tego wszystkiego co wyżej dziewczyny napisały to ja mam wrażenie że używasz niezbyt dobrych materiałów, albo jakoś niezbyt dobrze je dobierasz. rzęsy są jak by każda innego skrętu. może to kwestia chaosu w klejeniu ale jednego patyka o nieokreślonym skręcie (a raczej jego braku) na pewno widzę.
22-05-2013, 15:48
wisienkakwspz
Moje ostatnie
22-05-2013, 20:39
edusia777
Dawno mnie tu nie bylo z wpisem:)
Ja jak zawsze obiecuje sobie ze zaczne robic wiecej zdjec i jak zawsze na obiecankach sie konczy;p
Zuzaneczka śliczne rzęski:ok:
Wisienka pięękne:cwaniak2:
Edusia to są jak dla mnie rzęsy idealne, zazdroszcze umiejętności a dziewczynie tak przepięknych rzęs:yess:
22-05-2013, 21:51
kiwaczek2
Edusia -ale równiótko! bardzo ładnie, jestem zachwycona. jak od linijki...napatrzec się nie mogę. :skacze:
22-05-2013, 21:58
Iwona Oleksy
edusia świetne są, to 0,1 czy 0,07mki?
22-05-2013, 22:04
edusia777
Dzieki dziewczynki, naprawde ciesze sie ze sie Wam podobaja:) to sa 0,10
edusia idealna stylizacja :ok: BRAWO :) wisienka również ślicznie :)
23-05-2013, 15:30
Izi
Dawno nic nie wklejałam w ten temat, oj daaawno:/:
Ale teraz zmobilizowałam się do cyknięcia fotki albowiem poznałam osobiście naszą forumową koleżankę:love: miałam okazję ją zobaczyć a nawet pomacać:nie_powiem: ;)
Jest to skubaczka rzęsowa:nunu: Byłyśmy zagadane i dopiero teraz na zdjęciu "przed" widzę coś Ty sobie Kochana tam wyskubała głównie na tym prawym kąciku zew.:aty::aty::aty:
hymm... muszę zrobić jeszcze większy schodek z zewnątrz bo zejście o jeden rozmiar nic tutaj nie daje.
23-05-2013, 17:23
śmieszna
no rzeczywiście dziura! widzisz, a Ty się tak pieściłaś z tym kącikiem :) Teraz nie skubie. Przysięgam :yes: Tamte skubałam bo mi przeszkadzały i kuły.
Powiem , że zdjęcia są o wiele gorsze niż aplikacja. Na żywo jest o wiele ładniej:) :thx:
Ja jestem bardzo zadowolona i wszystkim dookoła też się bardzo podoba :skacze:
Do tego bardzo się ciesze, że w końcu mogłam pogadać z forumową kolezanką "na żywo" :D
ps. śniły mi się zdrapki z pieskami :skacze::pies::pies::pies::pies:
23-05-2013, 19:13
Zuuzaneczka
A tu stopniowe zejście z długości. Najpierw było 9-13 rzęsami SL i mocno wydłużone kąciki, ale klientce bardzo szybko rosną rzęsy i te z zewnętrznych kącików smutno opadały. Tak było:
A ja wróciłam do rzęs po miesiącu i czuję jakbym była w tyle. Dodatkowo golda nie dostałam i musiałam zmienić klej co jeszcze bardziej mi wszystko utrudnia... aż strach myśleć że zaraz będzie trzeba znowu robić przerwę i wracać :D
Tu moje ostatnie wypociny. Widzę błędy, ale dopiero na zdjęciach.
Pierwsze ombre prawie całe 1:1, gdzieniegdzie nakleiłam 2:1 więc lekka rzadzizna jest. I 0,15 mink z LL 9-12mm.
super gesciutkie i rowne rzeski Pieknie dziewczyny
u mnie poki co do lipca 1:1 a pozniej szkolenie z wszystkich mozliwych zageszczen :D
25-05-2013, 15:38
kiwaczek2
U mnie pani z mega opadającą powieką , zastanawialam się nawet czy rzęsy jej nie będą przeszkadzać, ale mówi że nie.
Nie wykleiłam kilku w zewn kącikach bo były maciupkie, pewnie przez te powieki.
Kleiłam same cienkie 0,10 i 0,07 w wewn. 7-10mm
25-05-2013, 16:07
Star Lash Academy
kiwaczek ale Ty masz klientki kobieto :) same trudne przypadki :) Ale to swietnie bo wypracujesz rękę na takich "cięzkich" a potem będzie szło Ci jak z płatka :) A tak ogólnie niezle sobie poradziłaś jak na takie oczka :) Tylko prosze dodawaj na przyszłość zdjęcia bez płatków hehe bo to smiesznie wygląda :) Pewnie sobie zapomnialas zrobic zdjęcie przed a platki już podkleiłaś ale wiesz... nie wyglada to fajnie
25-05-2013, 16:28
kiwaczek2
Tak wlasnie trafiaja mi sie same "inne". Ale fakt potem na pieknych rzesach idzie latwiej. Co do platkow tak juz drugi zapomnialam fote zrobic.a juz nie chcialam zdejmowac;)
A ja dzisiaj próbowałam coś zdziałać z opadającą powieką, ale powiem szczerze że nie wiem czy to dobrze wyszło. Dałam w kącikach D. Bo cała aplikacja była C. Klientka zadowolona niby, ale chyba czas na doszkolenie bo przy takich banałach się łamię i głupieję :/:
Druga z kolei klejona na ex- trwałej, która chyba została źle zrobiona bo rzęsy wyglądały jak złamane...
Zuuzaneczka- pani od noreczek bardzo dobrze nosi;) , a Pani od długich rzęsek - ja teraz jestem dużo bardziej za gęsciochami krótkimi, ale każda klientka do tego ,, dorasta'' , ze taka objetosciówka nawet z 2 rozmiary krótsza ładniej wygląda niż te długaski. No i przede wszystkim lepiej się trzyma.
A ta stylizacja na evo 0,10 super . Dla mnie 0,10 wychodzi zawsze przepięknie !!:) i ta ich miękkość ....mmmm ;) Izi-fajne równiutkie stylizacje
Maturzystka po przejsciach -> chodziła do Pani ktora lekko zmasakrowała jej rzeski- w celu ukrycia luk dodałam do 1:1 kilka cieniutkich 2:1 Oczywiście rpaca a Evo 0,15- 1:1 2:1 0,10
gorzkajakmokka bardzo ladnie szkoda tylko ze nie pokazalas zdjec na otwartych oczkach przed ;) wtedy lepiej moglabym ocenic prace jak chodzi o wystylizowanie ;) Na 1 rzut oka wszystko bardzo precyzyjnie wyklejone i starannie ;) BRAWO
26-05-2013, 15:13
Patios
Zgadzam się , że są leciutkie i mięciutkie bo to właśnie ja mam je na sobie:)) [czyt. ja jestem na zdjęciu :) ]
I jestem baaardzo zadowolona. Moje naturalne rzęsy rosną w dół, więc jakiego tuszu bym nie użyła to efektu nie będzie..
Zależało mi na delikatnej aplikacji, na efekcie lekko wytuszowanych rzęs. Jestem bardzo zadowolona.
Wcześniejsze rzęski, które nosiłam kuły mnie i swędziały mnie oczy bo miałam od groma posklejanych rzęsek.
teraz nic mnie nie boli, nie ciągnie, rzęsek wręcz nie czuję :))
Jestem mega zadowolona :)
Dziękuję Ci Zuzuś :**
26-05-2013, 23:57
Iraa
Dziewczyny piękności kleicie,w niektórych to zakochałam się od pierwszego kliknięcia :* jak miło się ogląda takie przemiany :)
Ja mam mega problem,bo choć rzęsami zajmuję się kilka dobrych lat,takiego przypadku jak ten,to nigdy nie miałam i nie wiem o co chodzi....może któraś z Was to rozumie,bo ja wychodze z siebie i główkuję...oczywiście oddam Dziewczynie pieniążki za te rzęsy,bo to nie jej wina-sama by sobie ich nie zdjęła,bo bardzo chciała mieć założone rzęsy...Dwa dni w nich pochodziła i przysłała mi takie zdjęcie-byłam w szoku,bo nawet nie przypuszczałam,że to możliwe-czasem przy zdejmowaniu mam większy problem niż ona miała na drugi dzień...Klej HS5 i rzęski oczywiście z Evo-broń Boże nie robię antyreklamy-inne rzęsy innym dzieczynom trzymaja się bez zarzutu ;)- na szczęście nikt mi nigdy nic nie reklamował-aż do dziś,nie wiem o co może chodzić,bo rzęsy kleiły się świetnie,pani o wszystkim uprzedzona,czy klej za słaby jak na jej rzęsy-poważnie nie wiem,może któraś z Was ma pomysł,bo umówiłam się z nią jeszcze raz...wyszła z takimi jak na zdjęciu a za 2 dni przysłała mi TO!!!:o;(
27-05-2013, 01:06
pinoczetkaaa
Iraaa moze laska ma bardzo tłuste powieki, po odtłuszczeniu rzęs pamiettasz o przetarciu odtłuszczaczem powiek?
w sumie nawet jesli nie to na 2 dzien wyłysieć to przesada....;/
A czy ta Pani wczesniej nosiła juz rzesy??
27-05-2013, 06:58
nadiuszka
Iraa, to chyba przypadek trudnych klientek rzęsowych. Jakieś czary mary w ogóle. Nie pojmuję jak rzęski mogą tak poodpadać na drugi dzień. Ja osobiście jestem typem skubacza pospolitego ale nawet w najgorszych przypadka po miesiącu jeszcze mam tyle co ta pani po 2 dniach...
Czegoś takiego jeszcze nie widziałam, ale wydaje mi się że to nie może być sama sprawka tłustych powiek. Raczej jesteś wprawiona i pewnie ją dobrze odtłuszczałaś. Musiało złożyć się na to kilka różnych czynników jak np. hormony, tłuste rzęsy, może do tego okres, może do tego coś tam jeszcze.
Ja bym z panią zrobiła baaardzo dokładny wywiad, zaproponowała za darmo zrobić raz jeszcze przy potrójnym odtłuszczaniu, a jak by znowu wyszło to samo to pieniążków bym nie zwracała bo to ewidentnie nie Twoja wina. Prace wykonałaś, materiał sraciłaś i to podwójnie. Nie ponosisz odpowiedzialności za jakieś ukryte choroby klientki (o tym zresztą mowa w ankiecie i zwolnieniu z odpowiedzialności jakie klientka odpisuje przed zabiegiem)
Życzę powodzenia w pozytywnym rozwiązaniu tej sytuacji.
27-05-2013, 11:46
pinoczetkaaa
Ja jeszce pomyslałam , czy nie poszła przypadkiem ta Pani tego samego dnia na basen saune?? cięzki przypadek, ja mam tez jedna laske która gubi szybko rzesy. Z tym, że szybko to znaczy 3 tyg, no i dziewczyna jest sportowcem, ciagłe sauny, baseny, treningi. Poprostu je wyciera. Ale tu to jest poprostu masakra.
No i właśnie miałam podobny przypadek, ale po 9 dniach i z nieco większą liczbą rzęs u klientki. Tutaj wygląda, że ta pani coś zmajstrowała, ale nie chce się przyznać, albo jest nieświadoma tak naprawdę, że coś zrobiła źle. Niemożliwością jest żeby wszystkie rzęsy odpadły po dwóch dniach same z siebie.:o
27-05-2013, 13:32
nadiuszka
jeju pino, jaka piękna linia na zdjęciu z góry!! :ok:jak by od krzywika namalowany
27-05-2013, 13:59
Zuuzaneczka
Ooo kogo ja widzę na forum :hi: dołącza do nas kolejna zdolna stylistka rzęs - Patrycja :ok:
Co do przypadku naszej Iry, to faktycznie nieprzyjemna sytuacja, choć mi też się raz tak zdarzyło - dziewczyna miała dobre i mocne rzęsy naturalne, przykleiłam jej full stylizację, a ta po tygodniu przyszła na poprawkę z pięcioma rzęsami na krzyż :( argument o odtłuszczaniu, primerowaniu, itp do mnie nie przemawia, bo jak już kiedyś pisałam, gdy ja miałam robione rzęsy pierwszy raz ok. 3-4 lata temu, to moja stylistka nie miała żadnych primerów czy odtłuszczaczy, przemywała mi oczy solą fizjologiczną, podklejała oczy taśmą (żadnych płatków cudów nie było :P), klej był jednego rodzaju i wszystko się trzymało... czasem ja też mam końcówkę kleju, powieki klientki tłuste, pani mocno malująca się, wydaje się że bedzie klapa z rzęsami a wraca po miesiącu z małym ubytkiem, drugiemu wykona się perfect stylizację na świeżutkich produktach i kiepsko się trzyma... niezbyt to logiczne, ale zdarza się :( basen czy sauna owszem, ale ja z kolei mam klientkę - dziecięcą nauczycielkę pływania - ona codziennie jest na basenie i chlapie się z dzieciakami, a rzęsy trzymają jej się normalnie... :huh:
27-05-2013, 17:05
Izi
Mi raz klientka wróciła z trzema rzęsami:huh: ale powiedziała że była na jakimś zabiegu kosmetycznym na twarz. Nie wiem dokładnie na jakim ale sama stwierdziła że to przez to jej tak powypadały, bo ani wcześniej ani później nie miałyśmy takiego problemu.
Drugiej trzymały się niecały tydzień ale była to osoba która STRASZNIE łzawiła podczas aplikacji (pisałam kiedyś o tym przypadku) świeżo doklejone rzęski momentalnie były zalewane łzami i tam się w nich chlupały.
Ira ja też myślę że mogła ona zrobić coś "nie tak". Przeprowadź z nią porządny wywiad. Może je konkretnie zamoczyła albo... stała długo nad rozlanym rozpuszczalnikiem;] ?
27-05-2013, 17:18
Agnieszka Praska
Ja mialam podobna sytuacje co ira :/ tylko moja klientka uzyla removera w domu bo stwierdzila ze zle wyglada w takiej dlugosci jaka na mnie wymusila:] a ze podpisala ze reklamacja nie bedzie uwzgledniona poniewaz jest to stylizacja na zyczenie kupila remover i czesc sciagnela po czym do mniedZien pozniej dzwoni ze 90% rzes wypadlo,, przyjechala po poludniu i ewidentnie widac bylo ze sasciagane bo resztki kleju rozpuszczoego byly w zywe oczy klamala bo chciala gratisowa poprawke :/ wklncu sie przyznala:]
Sory ale nie wierze w cudowne odpadanie rzes bez pomocy :]