Słyszałyscie o kropelkach koloryzujacych firmy christrio mozna je łączyć z żelem i liquidem w celu uzyskania witrażowego koloru są dostepne w 3 kolorach czerwony ,niebieski i żólty
Printable View
Słyszałyscie o kropelkach koloryzujacych firmy christrio mozna je łączyć z żelem i liquidem w celu uzyskania witrażowego koloru są dostepne w 3 kolorach czerwony ,niebieski i żólty
Ja slyszalam,sa dobre oczywiscie ale pewnie cena tez jest ciekawa,jak juz ktos chce robic taka wlasnie stylizacje to juz lepiej zaopatrzyc sie,polecam te ktore sa dostepne w artystycznym np . Idea Decor,wieksze pojemnosci i wybor kolorow..te christrio posiadaja podstawowe kolory ktore mozesz polaczyc i wychodza inne kolorki..ale za wiele mozliwosci i tak nie ma..
wrzucałam kiedyś na forum te kropelki, chyba 100zł wtedy kosztowały:)
ja barwiłam żel- wszystko było ok. Oczywiście dawałam po kropelce żeby nie przedobrzyć ale nic się nie działo złego. Mam takie
MDK farby do szkła i porcelany MARABU (871892550) - Aukcje internetowe Allegro
ja wam powiem że próbowałam z atramntem z falamstrów, z farbkami róznymi ale robiłam konkursówki i do liquidu dosypałam szczyptę akrylu żeby tylko lekko zabarwić. można tez dodac szczyptę masy perłowej i tez ładnie sie prezentuje, kulki clearu robią sie półprzezroczyste od koloru jaki wsypiecie
po wynikach wrzuce wam fotkę jak wyglądają :)
ja liqiud farbkami do szkła z empiku i tez jestem zadowolona, pięknie się barwi
ważne żeby farbka była jak woda rzadka to się ładnie wymiesza
Iza napisała "do liquidu dosypałam szczyptę akrylu żeby tylko lekko zabarwić" a ja kiedyś dodałam trochę akrylu do żelu ale to były bardzo krótkie pazurki a akryl był brokatowy... ładnie wyglądało i trzymało się dobrze tyle że nie wiem czy dało by efekt transparentny gdyby dać zwykły akryl nie brokat ;) trzeba spróbować :)
ps. woszczurku piękne pazurki :love: a zajęły miejsce??
do żelu tez kiedys dosypałam zcerwony akryl, ale nie wyszło za bardzo kryjący
tu wsypałam szczypte akrylu do liquidu, tylko trzeba porcjami sobie liquid robić bo tężeje z czasem:)
a praca zajęła 2 miejsce z czego jestem baaaaaaaaaardzo dumna... a jeszcze bardziej rosne z dumy, że przede mną była asia z Goldena, pani instruktor ;)
gratulacje Izunia...:)widac ze sie napracowalas...
poprosiłam dziś znajomą (o i tak przyszła na odnowe i nie miała pomysłu) żeby sie zgodziła na transparentny róz i przy okzazji zrobiłam fotorelację
do kieliszka z liquidem dosypujemy szczyptę kolorowego akrylu i robimy kuleczke claerm, jesli kolor jest za mało intensywny to dosypujemy akrylu ado liquidu aż osiąniemy pożadany efet
http://images37.fotosik.pl/242/ad896ab440f8de3cmed.jpg
tak wyglądam "mix liquidowy" z puderm clear
http://images38.fotosik.pl/243/74c3721178cf1f93med.jpg
a tak z hologramami i farbka akrylową
http://images40.fotosik.pl/243/1eb8c41ec9bcd3f5med.jpg
Chyba też się skuszę na takie experymenta :D
bardzo fajny pomysł z tym dosypywaniem akrylku
wstawiam Wam instrukcję wykonania nowego kształtu paznokci EDGE....zdjęcia nie sa mojego autorstwa ...tylko zaczerpnięte z rosyjskiego forum Nail Club wykonana przez Голованова Ирина i tu tez stylizacja z w dodatkiem akrylku ( metoda moze byc juz dla niektórych znana bo mam tek tepik dosc dłuugo)
A jeśli chodzi o farbki witrażowe polecam:
Farby do szkła Idea Vetro SZAŁ DLA PLASTYKÓW - Profesjonalny Sklep Plastyczny
Sklep Plastyczny.pl - Farby do szkła Idea Vetro - SklepPlastyczny.pl
A kropelki do płynu akrylowego to znalazlam też takie tylko że niesprawdzałam:
Krople do barwienia liquidu 10 ml czerwone - Charbonne
już je widziałam i są prześliczne normalnie:):good::good::good::good::good:
A tutaj, te które ma Goslava - o ile się mylę:
Artykuły dla plastyków - Hergon - sklep plastyczny Farba witrażowa Deco 20 ml
Agulusia, dzieki ci bardzo za polecenie farbek Marabu. Moj brat kupi mi 3 wybrane koory i przywiozl mi je do Nowego Jorku. Tu probowalam znaezc tego typu farbki ale gdzie sie nie pytalam o co mi chodzi, wszyscy patrzyli na mnie jak na kosmitke. Wiec w koncu wczoraj mialam okazje wyprobowac Marabu i sa rewelacyjne. Pozniej wstawie fotke.
Agulusia jestes wielka, dzieki :kwiatek::kwiatek:
Sweet-ka, super, nie mam już podziękowań. :(
NataliaNY, fajnie, czekam na fotkę. :)
A oto obiecane fotki. Akryl OPI Absolute Makeover Pink (kamuflaz), przezroczysty EzFlow+zielona farbka witrazowa Marabu, zatopione kwadraty.
NataliaNY śliczne :wow: bardzo lubię pazurki witrażowe ;)
NataliaNY, booooskieee!