ja do kwiatkow uzywam pedzelek nr2 a akryle kolorowe mam z ebaya:skacze:
Printable View
ja do kwiatkow uzywam pedzelek nr2 a akryle kolorowe mam z ebaya:skacze:
ja też mam nr 2, ale tylko i wyłącznie owal :D kiedyś próbowałam na kocim, ale na kursie mnie poinformowali, że za twardy :P i fakt - lepiej sie ugniata owalem :D
KaMiLaC.
jak już coś to akrylowe :D
ja dzielę paznokciowe kobiety na żelówy akrylówy no i może jeszcze lakierówy ale to prawie wymarly gatunek :skacze:
---------- Dodano o godzinie 20:39 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:29 ----------
ja sie spotkałam z opinia ze lepiej miec dwa pojemniczki zeby z jednego brac liquid a w drugim przemywac pedzel bo wtedy kolory sa czyste i przezroczysty akryl nie jest metny tylko ladnie przejzysty
a co dziewczęta sądzicie o zelach z firmy nail cosmetics ??;);):)są dobre ? uzywala ktoraś moze??:):):)
ja mam kilka żeli i powiem szczerze, że byłam nimi mile zaskoczona, bardzo fajna konsystencja i żel samopoziomujący się.
bo wlasnie ostatnio sie dowiedzialam o tej firmie i zaskoczylo mnie to ze jest naprawde tania ..jakby porownac sun flower-a z nail to z naila produkty bardzo malo kosztuja;)) czyli moge smialo kupic ?:):) nie bede zalowac ?:P
co do pędzelkow do kwiatków ja mam koci języczek ale tak się zastanawiam czy faktycznie nie lepiej byloby sprobować owal...
koci jezyczek nr4 koolinskiego najlepszy:)
witam :macham:
chciałam kupic sobie zestaw żelowy. ale niewiem co mam dokladnie kupic. Jakis poczatkujacy ten zestaw i niedrogi. Niewiem jaka lampe uv mam kupic.. pomożcie;(
przejrzyj temacik :] http://forum.wzorki.info/pomoc-pytan...oczatek-6.html
http://forum.wzorki.info/ogloszenia/...aw-zelowy.html polecam tu kupić:)
lampa z 4 żarówkami najlepsza, masz pewność, że wszystko się utrwali tak jak należy :)
A ja muszę wyznać, że swój zestawik do żelu skomponowałam sama i jestem z niego zadowolona w 100%. Ale może dlatego, że spędziłam chyba z tydzień na przegrzebywaniu allegro strona po stronie. No i nie ukrywam, że ten mój starter wyniósł mnie ponad 400zł. Ale nie żałuję.
Kupowałam od dwóch sprzedawców - jeden miał produkty AllePaznokcie (więc jak teraz czytam Wasze opinie to czuję, że miałam niezłego farta ;)) i od kolesia, który miał też w miarę przyzwoite produkty... no może hmm jeden nie wiem co myśleć o żelach firmy ShineLine. Cały czas się zastanawiam i chyba jednak następnym razem pójdę do AllePaznokci.
A co miałam w zestawie... ogólnie niemal wszystko. Chociaż niektóre rzeczy dziś myślę, że mnie poniosło przy ich zakupie np. 12 pędzli ;D No, ale ba. Człowiek musi popełniać błędy, ale nie żałuję aż tak bo przynajmniej miałam okazję wypróbować wszystkie i wybrać te, na których mi wygodnie się pracuje.
Jedno czego nie kupiłam i do dziś żałuję (i zbieram pieniążki;)) to kuferek oraz etui na pędzelki. Brak tych rzeczy daje mi się we znaki niestety.
Witam ;)
Tydzień temu przyszedł mi zestaw do akrylu i mam pytanie. Mój cały zestaw był tani,więc nie najlepszej jakosci,teraz chciałam sukcesywnie dokupować to czego będze mi brakowało u dobrej rady lub w takiej małej hurtowni w mojej miejscowosci. Byłam sie tam rozejrzec i akryle mają w przezroczystych opakowaniach z naklejką jaki to kolor, wiec nie wiem jaka ot firma i po co przesypuja te akryle?:huh: i w zwiazku z tym wszystkim czy moge mieszac produkty roznych firm?:)
Najlepiej jednak trzymać się jednej firmy/ marki, przynajmniej podstawowe kolory (biel cover i clear i liquid) z kolorówką można bardziej poszaleć:D i pokupować kolorki z rożnych firm.
Liquid z DR jest o tyle dobry, że łączy się fajnie chyba ze wszystkimi dostępnymi markami na rynku.
covera nie mam,moge wiedziec do czego służy? :) to bardzo dobrze bo własnie konczy mi się liquid:]
Tutaj sobie poczytaj: http://forum.wzorki.info/przedluzani...e-o-pomoc.html
to że tani nie zawsze oznacza że zły :) w miarę jak nabierzesz wprawy możesz dokupować sobie produkty z ,,wyższej półki" , dobra radę polecam jak najbardziej z akrylem niewiadomego pochodzenia raczej bym nie ryzykowała ja tak zrobiłam z liquikiem choć pani w sklepie zapewniała że jest świetny to akryl na pazurach mi sie wykruszał , dokupilam u dobrej rady i było ok :ok: a więc produkty różnych firm mozna mieszać :)Cytat:
Witam ;)
Tydzień temu przyszedł mi zestaw do akrylu i mam pytanie. Mój cały zestaw był tani,więc nie najlepszej jakosci,teraz chciałam sukcesywnie dokupować to czego będze mi brakowało u dobrej rady lub w takiej małej hurtowni w mojej miejscowosci. Byłam sie tam rozejrzec i akryle mają w przezroczystych opakowaniach z naklejką jaki to kolor, wiec nie wiem jaka ot firma i po co przesypuja te akryle?:huh: i w zwiazku z tym wszystkim czy moge mieszac produkty roznych firm?:)
Produkty przeważnie można mieszać, jednak są firmy których produkty się nie lubią z produktami z innych firm przez co paznokcie mogą się nie trzymać tak jak trzeba:P
no wtedy masz gwarancję, że będzie się w 100 % trzymało, ale pod warunkiem dobrze przygotowanej płytki...
dopiero zaczynam swoją historie z żelem... Od roku zajmuje się pielęgnacją i zdobieniem paznokci na naturalnej płytce i pomyślałam że pora zacząć coś nowego. Na początku oglądałam różne filmy instruktażowe, czytałam dużo... aż wreszcie przeszłam do szukania zestawów na allegro i chciałam się was poradzić czy ten zestaw będzie dobry na początek i czy jest w miarę dobra jakość żeli i lampy?
Link:
BIG XXL MARKOWY ZESTAW UV BEAUX ONGLES LAMPA ŻELE (1294588249) - Aukcje internetowe Allegro
Ja bym skomponowała własny, bo tak właśnie zrobiłam i byłam zadowolona. Ale to już kwestia własnego wyboru.
Firmy nie znam, więc ja bym nie kupiła. Lepiej dołożyć wg mnie i zacząć na porządnym żelu pracę, bo ja tak nie znając się kupiłam nieznanej (teraz to wiem ;) ) firmy żel i jakość pazurów i sama praca żelem była bardzo problematyczna.
Rozumiem... ja myślałam że właśnie ten komplet to dobra jakość, a aby skompletować to troszkę czasu trzeba poświęcić i pieniędzy ;) a ja to dla siebie chce, sprawdzić się po prostu. tylko właśnie boję się że te żele mogą sie okazać kompletnym badziewiem i się zniechęcę...