Odp: zimowe inspiracje + wystrój świąteczny :)
juz ci mówię o co chodzi, bierzesz cyrkiel, ustawiasz na powiedzmy 5cm, wbijasz igiełkę w krawędź i rysujesz łuk. potem wbijasz w pkt krawędzi kartki i luku pooprzednio narysowanego. wycvhodzą sekwencyjnie gałęzie choinki, które łączysz liniami żeby nadać choince krawędzie
Moje inspiracje zimowe to wykonywane witrażyki :D Powodzenia innym w dekoracjach Świątecznych :good: Powodzenia
rudzia zemdlałam jak zobaczyłam cene bombki:D 40 złotych?:o szok
znalazłam stronke krok po kroku tej bombki
róbcie dziewczyny wszystko można w pasmanterii kupić
Bombka wstążkowa
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
fotka bombki z tej stronkiZałącznik 12843
śliczna jest :)
muszę spróbować może mi się uda ją zrobić ;D
Cytat:
Napisał
tusia4ever
sprobowałabym tylko gdzie kupic taka kulke po za allegro...
ale jest sliczna :love:
kulki można kupić w zwykłej pasmanterii, właśnie byłam :D mają też dzwonki styropianowe i jeszcze inne kształty więc można poszaleć, na razie siadam do bombek :D
goonis czekam na fotki:D ja jakoś nie mogę dotrzeć do pasmanterii:[ :D
byłam w niedziele na targach kgw pod tytułem pokaz stołów wigilijnych i panie spod lidzbarka miały takie cudeńka (nie kupowałam, ale fotkę zrobiłam), to wieniec z maleńkich szyszeczek
śliczny ten wieniec :D a to moje wersje wstążkowej bombki :)
:wstydek:dzięki starałam się :)
opuszki nie bolą od szpilek?:D
O jaaa dziewczyny przepraszam hehe dopiero teraz weszłam na wątek ihhihih oczywiście to klej na gorąco i kupicie bez problemu w castoramie za 9 zł i pistolet i klej a uzupełnienie kosztuje ok 3 zł wiec grosze ale troszkę tego kleju schodzi..na takie choinki to ten z kompletu mi poszedł i dwa dodatkowe komplety kleju jakoś...takich z 10 lasek jak nic..heh
Dzisiaj bede robiła choinke z sianka, zrobie tutek ;)
Dariuniunia piekny stroik
piękna ta wstążkowa bombka;D
Cytat:
Napisał
Agusia_pa2
O jaaa dziewczyny przepraszam hehe dopiero teraz weszłam na wątek ihhihih oczywiście to klej na gorąco i kupicie bez problemu w castoramie za 9 zł i pistolet i klej a uzupełnienie kosztuje ok 3 zł wiec grosze ale troszkę tego kleju schodzi..na takie choinki to ten z kompletu mi poszedł i dwa dodatkowe komplety kleju jakoś...takich z 10 lasek jak nic..heh
Dzisiaj bede robiła choinke z sianka, zrobie tutek ;)
nooo musze brac od taty pistolat i sie w weekend pobawić.. mam nadzieje ze ma dużo kleju ;P
---------- Dodano o godzinie 15:16 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:14 ----------
Cytat:
Napisał
goonis
śliczny ten wieniec :D a to moje wersje wstążkowej bombki :)
cudaaaa :szczena:
goonis przepiękne!!!! u mnei nei było bombek styropianowych ponoć wczoraj się skończyły:(
a po ile są w pasmanterii ? to jutro pójdę i zebym wiedziała na ile mam sie przygotowac? i ile kosztuje wstążka ? bo się nie orientuje... :]
to zależy od grubości i od pasmanterii, ale jakieś 2,5zł za metr.
Dziewczyny pokaże wam pierwszą część mojej choinki z siana....uffff miałam za każdym razem robić fotki ale się tak z mężem umęczyliśmy z tym sianem że nie miałam jak...heh
1. Zrobiłam stożek z brystolu..
2. Miałam doniczkę i kupilam badyl od miotły heh uciełam go do konkretnej długości...
3. Wypchałam żeby było sztywniejsze gazetami w środku stożka..
4. Potem szło siano,...ufff ale była jazda..ja cała w sianie...mąż też hahaha dzieciaki w domu więc nie mozna było zrealizować fantazji siankowych bo mozliwość była hahaha
Mąż układał pasma siana od góry a ja obwijałam drutem naokoło aż do dołu...potem wykorzystałam ratafię...chyba tak to się nazywa i pozwiązywałam bardziej żeby jak najmniej siana wystawało..no i potem jeszcze wstążeczką :) Potem poobcinałam to co zbędne i efekt na fotce... na razie stoi nie ozdobiona bo juz nie mam siły haha jutro bedzie ciąg dalszy ;)
I musze męża poprosić o gips do doniczki żeby była sztywna bo jest dość duza i cięzko ja ustawić równo :)
aaa i mój stroik :D Też dzisiaj zrobiłam..taki sobie :P A na ostatniej fotce choinka znajomej, jestem nią zachwycona!!!!
jeśli chodzi o cenę kulek to średnica 8 cm kosztuje 2,50-3 złote (zależy od pasmanterii) a metr tasiemki 2,5 cm szerokiej kosztuje 0,95 zł/metr, kupiłam teraz mniejsze 5-6 cm i te były 1,40-2,50 zł i do tego wzięłam 1,5 cm tasiemkę bo 2,5 cm była za szeroka. Węższa tasiemka była po 0,65/metr :D
---------- Dodano o godzinie 21:12 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:10 ----------
Agusia dałaś czadu z tą choineczką :D świetny pomysł :D
o to u mnei droższe tasiemki, te co piszesz 2-2,5