Odp: Jak uzyskać taki efekt?/ czym te paznokcie są zrobione - zbiorowy ;)
Ja niewiem czym ,ale te pazurki są okropne ,w ogole mi sie nie podobaja a wam sie podobaja?? Moze ja jakas dziwna jestem :)
16-10-2010, 23:10
asia
moim zdaniem ten efekt nie jest na co dzień, ale do jakiejś konkretnej aranżacji- jak najbadziej :D mam taki sam klej do decoupae i za każdym razem zapominam żeby spróbować dać go na lakier czy farbke
16-10-2010, 23:54
zlotko87
Cytat:
Napisał klanat
Ja niewiem czym ,ale te pazurki są okropne ,w ogole mi sie nie podobaja a wam sie podobaja?? Moze ja jakas dziwna jestem :)
to ja wtedy też jestem dziwna... Nie obrażając nikogo straszne są.
10-03-2011, 18:08
sztynka
mi sie wydaje ze taki brokat bedzie troszke przeswitywal i tym samym zrobi sie bardziej blady na pazurku. sprobuj pod brokat dac podklad rozowy tzn zel lub akryl wtedy napewno wyjdzie Ci taki efekt. ja juz tak wlasnie robilam i bylo ok. albo trzeba dac chociaz ze dwie warstwy brokatu, ale to i tak nie wiem czy cos pomoze.
10-03-2011, 19:08
Evelyn.
No wiesz, te 3-cie to naszej Emilki i należą Ci się :aty: :aty: za umieszczenie ich w takim towarzystwie :P
oraz też jestem zdania żeby dać neonowy akryl bądź żel pod ten brokat albo nawet zamiast.
10-03-2011, 19:13
edusia777
o kurde wyzsza szkola jazdy...:) pewnie to akryl ale w jaki sposob robione byly to nawet nie mam pomyslu...
10-03-2011, 19:13
samaron
Chciałabym wiedzieć czy w ogóle miałyście do czynienia z lakierami tego typu i czy warto w taki zainwestować? Bo efekt na zdj. mi się podoba, ale czy taki będzie naprawdę? Czy to paznokciowa magia photoshop'a? :P
Proszę o odpowiedzi ^_^
18-03-2011, 17:12
patisia
Dwa, trzy lata temu była moda na lakiery typu krackpolish- efekt spękania. allepaznokcie chyba to teraz wznawia ale nie wiem jak z prawdziwością efektu. Krackpolish bodajże firmy Flexbrush był całkiem całkiem niezły, zarówno w kwestii jakości jak i efektu. Sama ich używałam i byłam zadowolona, choć sprawiały troszkę problemów. Wbrew ulotce nie na każdym lakierze efekt był zadowalający. Mnie najlepiej wychodziło malowanie wieczorem podkładem a rano krackpolish'em. Z rego, co wiem z flexbrush można kupić w necie. Sama niekoniecznie kupowałabym z alle... jakościowo mnie nie pasują. poszukaj w necie, z flexbrush są chyba w podobnej cenie, a firma jakościowo wg mnie jest lepsza niż alle
22-03-2011, 21:14
asia
ja mam taki lakierek i jest super, na dniach wrzucę fotki
23-03-2011, 14:37
edusia777
niech mnie ktos uswiadomi czym to jest zrobione bo zakochalam sie w tych pazurkach! oczywiscie z rosyjskiego forum:)
23-03-2011, 14:40
Emilia B.
moim zdaniem fioletowy,różowy i biały (lub perłowy) żel/akryl i na to na łączeniu masa perłowa w kolorze perły :) albo ten biały (perłowy) to masa perłowa :)
23-03-2011, 14:43
edusia777
wlasnie sie tak zastanawialam co to moze byc ta perelka:) kurcze super wycieniowane
05-04-2011, 14:39
natalia268
Cytat:
Napisał patisia
Dwa, trzy lata temu była moda na lakiery typu krackpolish- efekt spękania. allepaznokcie chyba to teraz wznawia ale nie wiem jak z prawdziwością efektu. Krackpolish bodajże firmy Flexbrush był całkiem całkiem niezły, zarówno w kwestii jakości jak i efektu. Sama ich używałam i byłam zadowolona, choć sprawiały troszkę problemów. Wbrew ulotce nie na każdym lakierze efekt był zadowalający. Mnie najlepiej wychodziło malowanie wieczorem podkładem a rano krackpolish'em. Z rego, co wiem z flexbrush można kupić w necie. Sama niekoniecznie kupowałabym z alle... jakościowo mnie nie pasują. poszukaj w necie, z flexbrush są chyba w podobnej cenie, a firma jakościowo wg mnie jest lepsza niż alle
Ja niedawno kupiłam taki czarny lakier z firmy Claire's. Kosztował mnie dokladnie 17,90zł. Na wielu blogach itd czytałam ze ogólnie te 'pekajace' lakiery nie trzymaja sie długo i trzeba je potraktowac nabłyszczaczem. Ja pomalowałam swoje pazurki które nosiłam juz z 2 dni.. później moje pazurki + lakier spekajacy = wytrzymało z 3 dni i później jeszcze potraktowałam go matowym lakierem i mi sie trzymało i trzymało.. nic nie odpryskiwało.. tylko przy wolnym brzegu juz sie scierał. Ogólnie polecam :)
05-04-2011, 19:21
sztynka
Cytat:
Napisał samaron
No wiesz, te 3-cie to naszej Emilki i należą Ci się :aty: :aty: za umieszczenie ich w takim towarzystwie :P
oraz też jestem zdania żeby dać neonowy akryl bądź żel pod ten brokat albo nawet zamiast.
Ojej przepraszam to było przez nieuwagę:placz: ehh Emilka to akurat moje guru , więc to pomyłka miałam na myśli tamte wyżej. :( No, ale dałam, mam nadzieję, że się nie pogniewała, bo jej frenczos wisi u mnie nad głowa jako inspiracja ;(
06-04-2011, 09:56
Emilia B.
a czemu miałabym się pogniewać? :D fajnie sie tak zobaczyć hehe ;)
26-04-2011, 15:49
syrena16
potrzebuje rady .... chce uzyskac taki kolor żelu lub za pomoca farbek lub barwników. Szukam także Akrylu kolorowego o tej barwie - Kocham ten kolor.
Jesli któraś z Pań natrafiła to błagam o linka... pozdrawiam
Odp: Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)
Dziewczyny mam problem ale nie wiem gdzie to umieścić... mianowicie klientka przesłała mi zdjęcie paznokci jakie by chciała żebym jej zrobiła (tylko kolory inne biel i srebro) I tu moje pytanie czy najpierw dawać brokat czy biały żel??