-
Odp: Trwała na rzęsy - wimpernwelle
Z mojego dotychczasowego doświadczenia wynika iż nieważne jakie masz wałki dobre czy złe i tak się wszystkich rzęs do nich przykleić nie da, zawsze jakaś się będzie odklejać szczególnie gdy klientka ma ich dużo. Klej jest absolutnie niezbędny. A jak już go masz to będzie Ci zupełnie obojętne jaki weźmiesz wałek skoro i tak wszystko będziesz mogła podkleić.
Ja mam jakiś tam najprostszy z drogerii. Kiedyś zapomniałam do klientki kleju do kępek i nawet to mi trzymał do końca jej wesela.
-
klej taki jak duo, albo kryolana lateksowy do rzes by sie nadał? albo jakis tanszy odpowiednik top choice czy inny podobny?
mam zestaw, mam klej, efekt:
Załącznik 68252
-
Efekt super.
To jaki masz ten klej?:D
Ja tez muszę kupić:)
-
Mysiaczeq ładne rzęsy chętnie z mascarą bym je obejrzała
super brwi gęste naturalne :)
-
na DUO kleiłam. Dziś już się sprostowały :( nie mam ręki do tej trwałej. beznadziejnie mi się kleiło, wszystko się odklejało... :(
-
-
Dziewczyny co po kolei sie robi? Moze jakis krok po kroku ktoras z Was by pokazala? Bardzo prosze :) Bo mam zestaw, ktory kupilam jakis czas temu, a tam sa buteleczki roznego koloru i brak instrukcji i nie wiem jak to zrobic.
-
Ja zakupiłam zestaw mini Wimpernwelle a tu instrukcja:
1. dokładny demakijaż oka
2. odtłuszczenie powieki oraz rzęs odtłuszczaczem (może byc taki jak przy przedłużaniu rzęs lub nawet sólfizjologiczna)
3. przeczesać rzęsy czystą szczoteczką do rzęs
4. wybrać odpowiedni samoprzylepny wałeczek do rzes ( im krótsze rzęsy lib im mocniejszy skręt rzęs tym wybieramy cieńszy wałeczek)
5. wygiąć wałeczek aby odpowiadał on kształtowi powieki (wałeczki należy wyginać trzymając je tylko za końce, tak aby nie straciły one warstwy kleju)
6. przy zamkniętym oku naciągnąc powiekę, chwycić wałeczek za jeden koniec a drugą wolną końcówkę umieścić na brzegu powieki w kąciku oka
7. nakleić wałeczek układając go wzdłuż brzegu powieki rozpocznając od kącika w kierunku zewnętrznym oka
8. drewnianym patyczkiem dociskać rzęsy do wałeczka parami równomiernie rozpoczynając od strony zewnętrznej przechodząc do wewnątrz (na koniec dobrze jest pociągnąć w dół powiekę dolną, aby sprawdzić czy żadna z rzęs powieki dolnej nie przykleiła się do wałeczka:)
9. jeśli rzęsy nie trzymają się wałeczka, nanosimy na drewniany patyczek odrobinę kleju, nastepnie zwilżamy nim końcówkę rzęs i przyciskamy na ok 15 sek.
10. nałożyć za pomocą pędzelka żel nr. 1. Żel aplikujemy w miejscu, w którym uformuje się podkręcanie rzęs. Nie nakładać żelu u nasady rzęs, mniej więcej w połowie linii rzęs. Podczas całego zabiegu oczy powinny byc cały czas zamknięte. Czas nałożenia żelu nr. 1 to 12 minut (+3 w razie potrzeby)
11. po 12 min. osuszyć płatkiem kosmetycznym żel nr. 1 znajdujący sie na wałeczku
12. nanieść żel nr. 2 podobnie jak żel nr 1 wciąż przy zamkniętych oczach. Czas działania żelu wynosi 8 minut
13. usuń żel 2 za pomocą suchego płatka kosmetycznego. Następnie zwilż płatek do demakijażu wodą lub removerem aby jeszcze szybciej usunąć preparat z rzes.
14. naciągnij ostrożnie powiekę i przy pomocy zwilżonego płatka kosmetycznego usuń wałeczek odsuwając go w dół.
15. po zabiegu trwałej na rzęsy od razu możesz wykonać hennę rzęs.
-
Slicznie dziekuje :* A moglabys mi powiedziec jaki kolor ma zel nr 1 i nr 2?
-
ja mam oba w tym samym kolorze. Producent musiał napisać który jest który. A jak nie to poszukaj na stronie internetowej producenta
-
wystarczy powąchać. ten pierwszy zgniłym jajem śmierdzi jak płyn do trwałej.
w moim zestawie jest kolejność następująca
1. różowy śmierdziuszek
2. biały kremowy utrwalacz
3. żółty olejek do ściągania
4. jakaś biała woda dziwna. nie wiem do czego służy ale na wszelki wypadek smaruję nią na koniec.
-
nadiuszka-ta dziwna woda biala to zapewne odzywka ;)
-
:leze::leze::leze: całkiem możliwe. nie ma koloru i zapachu.
-
ta biała woda to u mnie niby odzywka:)
mam różowy płyn,niebieski ,olejek i ten przezroczysty.
Ile trzymacie poszczególny produkt na rzęsach?
-
Ja właśnie mam biały, różowy, żółty i przezroczysty płyn :) Jeszcze nie wachałam :)
-
Ja mam różowy, niebieski, żółty(oleisty) i przezroczysty(odżywka) w instr. mam podanie że trzymamy 1,5-2 min.
testowałam na mamie, ale nie przykleiły się rzęski do wałeczka :( a dopiero teraz przeczytałam, ze może być zwykły drogeryjny ;)
Może ktos wklei foteczke z przyklejonym wałeczkiem, bo nie wiem jak to przykleić żeby było ok. ;)
-
W opisie mam taki sam czas jak Ty.Nie wiem czy nie jest zbyt krótki,ale póki co jeszcze nie oceniam.
ja planuje kupić oryginalny klej wimpernwelle.
Chociaż zastanawiam się czym różni sie jego skład od takiego z np.sephory do klejenia kępek.
Dziewczyny klej wimpernwelle przetestowany:)
zdał egzamin na 6!:)
Napiszcie mi tylko po ile minut trzymacie poszczególne płyny z trwałej tej nie wimpernwelle???
-
Dziewczyny, łączyła któraś z Was twałą z permanentnym tuszem z Clareny? Albo jakimkolwiek innym trwałym tuszem? Można to robić zaraz po trwałej?
-
-
Śmiem twierdzić,że trwała robi wrażenie na klientkach :)
wstawiam jedną fotkę:)https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...82059209_n.jpg
-
o kurcze, sliczne. Kupiłam sobie już dawno zestaw a czaje sie do tego jak pies do jeża... nawet nie spróbowałam zrobić koleżance :( no ale muszę się przełamac :P
-
sandrus, no robi robi... ładniusio. a na drugim są dodatkowo pomalowane? czy mi sie tylko wydaje i są pofarbowane?
skręcik piękny :ok:
-
Aga nie ma na co czekać.
Efekty są rewelacyjne(na tym foto i tak mało widać)
Szkoda,że mało chetnych.
Szybko się robi,bardzo przyjemnie...ale klient musi zapłacic i tu jest problem hehe
nadiuszka
są pofarbowane tylko.
-
ja w zeszłym tyg. tez próbowałam na mamie, fajnie wyszło, ale oczywiście nie zrobiłam zdjęcia :(
-
ok czas się przełamać. Dzisiaj robię mamie :P i wrzucę zdjęcie :)