-
Odp: ile czasu zajmuje wam zrobienie paznokci
a dlaczego tak dlugo schodzi ci sciaganie pazurkow az dziwne...??
u Mnie krotki french z kamuflazem ale na prawde idealny schodzi do okolo dwoch godzin ale dlugi potrafi do ponad 2,5 godzin...nie lubie odwalac fuszerki,dla Mnie najwazniejsza jet klientka dopiero pozniej kasa...za Moje prace..
-
godzinke sciagam stara mase np po innej stylistce + 2 godzinki to wychodza 3;)
-
u mnie tak samo dlugo zajmuje sciaganie pazurkow-nie wiem dlaczego.
dzis mam dzien probny w jednym salonie-jestem ciekawa jak dlugo mi zejdzie tam zrobienie paznokci-mam nadzieje ze nerwy mnie nie zjedza i wogole cos zrobie:)
-
rudi powodzenia zycze...na pewno dasz rade,mysl pozytywnie i wszystko sie uda niech nerwy nie przejmia kontroli...
agulusia to normalnie z tym sciaganiem..wiele dziewczyn ma do tej pory problemy ze sciaganiem masy a to czasami nie jest latwe,kazdy produkt jet inny i inaczej sie sciaga jedne dluzej,jedne krocej...moj akryl jest straszny jesli chodzi o jego sciagniecie...
-
no wlasnie jedne zele szybciutko ida a z jednym uzeralam sie ponad 1,5 godzinynie dosc ze twardy jak kamien to jeszcze pylil jak szalony:wow:
wczoraj porobilam sobie troche frezarka i mam zamiar sobie sprzecik sprawic:D szybciej moze duzo nie idzie ale nie trzeba sie reka namachac:skacze:
rudi trzymam kciuki:Dbedzie dobrze:good:
-
Cytat:
Napisał
barbara_kawka
dziewczyny stawiajcie na jakosc a nie na ilosc... dla wielu klientek wazne jest to aby byly traktowane wyjatkowo....i nie wazny w tym jest czas .
Popieram ale jak wytlumaczyc klientce ktora wymyslila sobie pazurki i chce je miec w ciagu 1,5 godziny,ze wszystkimi bajerami na pazurku?Ja juz tlumaczylam jak to jest w przypadku pospiechu i tak dalej ale jednej to pasuje bo sie relaksuje a inna panikuje ze za dlugo,ze dzieci placza,ciagle telefony w czasie robienia pazurkow itd.masakra a pozniej dzwoni ze cos jej odpadlo,ale jest ok tylko ze moze innym razem bo to za dlugo:((do 4 godzin sie bawie z pazurkami)a jak mam dojsc do wprawy jak nie mam tyle klientek co mam sobie codziennie robic??
-
Cytat:
Napisał
barbara_kawka
dziewczyny stawiajcie na jakosc a nie na ilosc... dla wielu klientek wazne jest to aby byly traktowane wyjatkowo....i nie wazny w tym jest czas .
Cytat:
Napisał
rudi80
u mnie tak samo dlugo zajmuje sciaganie pazurkow-nie wiem dlaczego.
Cytat:
Napisał
Jade
jak wytlumaczyc klientce ktora wymyslila sobie pazurki i chce je miec w ciagu 1,5 godziny,ze wszystkimi bajerami na pazurku?Ja juz tlumaczylam jak to jest w przypadku pospiechu i tak dalej ale jednej to pasuje bo sie relaksuje a inna panikuje ze za dlugo,ze dzieci placza,ciagle telefony w czasie robienia pazurkow itd.masakra a pozniej dzwoni ze cos jej odpadlo,ale jest ok tylko ze moze innym razem bo to za dlugo:((do 4 godzin sie bawie z pazurkami)a jak mam dojsc do wprawy jak nie mam tyle klientek co mam sobie codziennie robic??
no właśnie... tak sobie czytam co wy tu piszecie i sie za głowę łapię... nie wiem co wy na to, ale w porównaniu do was to ja robie pazurki przez całe lata świetlne:P
do ściągania masy używam frezary i zajmuje mi to od 15-30 minut w zależności od długości...ale i tak pazurki (odnowę)robie 3 godz- nawet zwykły french biały z odrobiną brokatu na końcówce, a nowe to nawet 5-6 w zależności od zdobienia i czy są kwiatki akrylowe...
ale to może też jest dlatego że nie robię pazurów na głupa tylko przychodzi dziewczyna, to się bojki popchnie to się kawsiure zasiorbie i może dlatego... gdybyśmy nie plotkowały to może by szło szybciej... ale że człowiekiem gadatliwym jestem (o czym się juz chyba przekoanliście:P) i jeszcze dość charakterystycznie i obowiązkowo gestykulującym to własnie chyba dlatego też tak długo siedzę :D
-
U mnie tez tak jest woszczurku,kawusia,ploteczki,machanie rekoma,a to sie gdzies w pewnym momecie zwieche zrobi i tak schodzi.Jest milo i fajnie a niektorym tyle godzin nie pasuje.Jak jeszcze nie robilam pazurkow i chodzilam do salonu to dlamnie byl raj te 3 godziny lub dluzej.Odpoczynek od domu,dzieci,meza calej tej bieganiny.A teraz wszyscy gdzies sie spiesza.I tak samo bylo jak szlam do fryzjera,luzik......
-
ja co prawda dopiero zaczynam niewiele pazurkow zrobilam ale frencha max. 6h az wstyd mi sie przyznac, robie na tipsie i najdluzej mi sie schodzi z niwelowaniem progu to jest dla mnie najgorsze mialam tipsy ktore ladnie sie opracowywaly ale za to po kilku dniach pekaly wzdluz teraz kupilam nowe gorzej sie opracowuja ale sa trwale.poza tym tak samo jak niektore dziewczyny a to kawka,ploteczki itp itd.:)
-
Cytat:
Napisał
Pati88
ja co prawda dopiero zaczynam niewiele pazurkow zrobilam ale frencha max. 6h az wstyd mi sie przyznac, robie na tipsie i najdluzej mi sie schodzi z niwelowaniem progu to jest dla mnie najgorsze mialam tipsy ktore ladnie sie opracowywaly ale za to po kilku dniach pekaly wzdluz teraz kupilam nowe gorzej sie opracowuja ale sa trwale.poza tym tak samo jak niektore dziewczyny a to kawka,ploteczki itp itd.:)
Oj ja swoje pierwsze pazuraski roblam 6h teraz juz smigam 3h a klientkom 1,5-2 czasami troche dluzej ;] zalezy od zdobienia
-
powiem Wam ze ja mialam pare takich przypadkow gdzie powiedzialam babie ze robie tyle i tyle pazurki a ona ze dlugo ... to jej mowi ze sa pewne czynnosci ktorych nie jestem w stanie przeskoczyc... a jak nie pasuje to dowidzenia ( oczywiscie to sobie tylko mysle ) ... z reguly mowie ze postaram sie jak najszybciej... ale wtedy zero gadania , zero marudzenia przy wyborze wzorka... no i na koniec i tak sie okazuje dluzej niz klientka chciala ... ale wychodzi zadowolona i prawie zawsze wracaja :)
-
ja dzisiaj zrobiłam uzupełnienie w godzine i 15 minut :P nie wiem co tak szybko.. a kawcia była :) zazwyczaj pazurki robie w 2-3 godz :) faktycznie najdłużej zchodzi z wzorkiem.. na nic sie zdecydować nie potrafią :D
grunt to mieć dobrą technike i organizacje :ok:
-
u mnie najwiecej schodzilo na wyborze dodatkow do zdobien, mialam taka klientke ktora przez 40 minut myslala w koncu zrobilam jej jak ja chcialam bo wkoncu sie nie zdecydowala:[ a najlepsze sa takie ktore jak zobacza blyskotki to one chce wszystko na paznokciach:/: teraz juz nie ma tak dobrze koszyk schowalam porobilam wzorniki ewentualnie mowia w jakiej kolorystyce;) teraz wybor zdobienia zajmuje nie wiecej jak 5 minut:D
jak kumpela przychodzi na pazury to czesto schodzi nam 6h:wow: ale co sie dziwic jak co chwila przerwa na kawke, a to papierosek i pogaduszki:D
-
Odp: Nail pro 3/2008
Super dziewczyny :D Wielkie dzieki!
---------- Dodano o godzinie 14:58 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:55 ----------
A co do tego line vanish to nie jest wcale taki rewelacyjny, ale rzeczywiscie skraca troche czas pracy.
-
Ja przed niektórymi klientkami też chowam ozdoby ;p
Zawsze się pytam klientki w jakiej kolorystyce ma być zdobienie i PRAWIE za każdym razem klientce się podoba. Czasami się trafi jakaś wybredna klientka, ale wtedy mówię że za chwilkę mam kolejną panią :)
Często też słyszę "zdaje się na panią" i takie babeczki kocham :ok: wtedy szaleje :skacze:
-
ja robię 2h i nie twierdze iż to dużo lub mało :)
-
WY mowicie ze 1,5 godziny to malo, a co powiecie na to> szefowa mojego meza poszla zrobic ostatnio paznokcie i pani stylistka zrobila je w 45 min z prostym wzorkiem. Niestety nie wiem czy to akryl czy zel, bo z nia nie rozmawialam, ale moj maz mowi ze nawet ladnie wygladaja. I teraz nie wiem czy ta szefowa tylko tak mowi , ze to tak krotko trwalo zeby mnie zdolowac:( ja robie ok 2 godz) czy faktycznie to jest mozliwe
-
no kurde chyba jakos sie da najwidoczniej , jak ja robilam kursy to babka mi powiedziala ze czas trwania zakladania tipsow bedzie 45 min... jakos do tego czasu nie doszlam jak to zrobic , ale nie bede sie specjalnie przez to ze tak mowila spieszyc ..
-
jezeli robie zelowe bez zdobien-ok.1,5godz,jezeli ze zdobieniami-ok.2,5-3godz.akryli nie potrafie,kupilam wszystko ale nie mam kiedy sie pouczyc
-
jak dla mnie to chyba raczej niemozliwe jesli chce sie zrobic dokladnie natomiast mozliwe jesli odwali sie fuszerke, niektore klientki sa z tak krotkiego czasu zadowolone ale szybko im mija zadowolenie jak takie pazurki odpadna za pare dni
ja robie 2-3 h w zaleznosci co kto chce
-
ale ja nie robie frenchy tylko zazwyczaj brokaciki rozne
---------- Dodano o godzinie 12:38 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:38 ----------
rzadko uzywam kamuflarzu-tylko na sobie
-
to dotyczy tego co napisala unita
-
trzy tyg temu robilam swoje i nadal je mam-3 godz mi zajelo to
-
-
mam tu kolezanke(irlandka,ma swoj salon) ktora akryle robi w godzine-zwykly french.robila mi pare razy ale one na moich paznokciach trzymaja sie tak dobrze ze 2 dni,pozniej zaczynaja odchodzic boczki a pozniej reszta.ona robi tak wszystkim!!!