-
Odp: Przed³u¿anie Paznokci na szablonie / formie -krok po kroku
szefuncio powiedzial ze jest git wiec niech juz tak bedzie :P
-
-
super jest to forum:skacze::skacze::skacze:
mo¿na siê tyle rzeczy dowiedzieæ:good::good::good:
-
tipserka78 zgadzam siê z tob± :D :D :D
-
ciekawy ten artyku³, ³adnie wszystko opisane. Ja dopiero zaczê³am przygodê z form±
-
nie mam do¶wiadczenia w metodzie akrylowej wiêc wybaczcie to g³upie pytanie po utworzeniu paznokcia na formie akrylem moge na³o¿yæ na niego ¿el ?
-
wydaje mi sie ze tak, ale nie jestem pewna, lepiej jak sie wypowie ktos bardziej doswiadczony;)
-
mnie tez sie wydaje ze tak:good:
-
tak mozesz nalozyc warstwe zelowa nablyszczajaca bez problemu...
-
Cytat:
Napisa³
annamon79
tak mozesz nalozyc warstwe zelowa nablyszczajaca bez problemu...
popieram przynajmniej ja tak robilam na kursie i bylo:good:
-
Odp: Przed³u¿anie na formie
A ja w ogole nie mam pojêcia o przed³u¿aniu paznokci na formie, wydaje mi siê to strasznie trudne
-
Fajnie pokazane
lecz powiem szczerze ¿e na kursie jest lepiej siê uczyæ
-
to logiczne ze nic tego nie zast±pi...
-
Nie jest takie trudne. Najwa¿niejsze jest dobre pod³o¿enie formy ( jest gdzie¶ o tym temat pt prawid³owe pod³o¿enie formy, Anna Otkiñska go za³o¿y³a tak mi siê wydaje) tak¿e sobie zobacz. To jest tak samo jak z dopasowaniem tipsa, to jest szkielet calego ca³ego paznokcia tak¿e musi byæ porz±dnie wykonany.
-
Dziekuje doda³a¶ mi otuchy :) w wolnym czasie poæwicze sobie, bo na dzisiejsze pop³udnie mam zaplanowane robienie akwarium na pazurku :) heh :skacze:
-
Ja te¿ nie mam o tym zielonego pojêcia ale te¿ mnie korci sprubowaæ :)
-
Elinka to co dzia³amy? razem bêdzie razniej :)
-
u mnie to samo co prawda na kursie mialam to ale pozniej w ogole nie praktykowalam a teraz nie umiem sobie dac rady z podlozeniem formy:( Musze pocwiczyc tylko w sumie nie mam na kim.... a wy dziewczyny jak nie macie raczek do uzyczenia to na czym cwiczycie???
-
Nio a ja kursu nie mam :( a kroliczkiem doswiadczalnum jestem JA, bo nie chce komu¶ zrobiæ krzywdy skoro nie mam odpowiedniego przygotowania
-
kurs to podstawa tylko trzeba w niego sporo zainwestowaæ i tak jak u mnie w najbli¿szej okolicy nie ma szczególnie polecanych
-
Linka ja tez æwicze sama na sobie bo podobnie jak ty nie posiadam ¿adnego skoñczonego kursu
-
Elinka tak jest najlepiej po co Ci kto¶ potem ma mowic ze mu zepsu³as paznokcie. Ja chyba dzi¶ sobie kupiec ten palec do cwiczeñ mysle ze fajnie siê na nim bêdzie pracowa³o :) Ale najpierw robie to akwarium :) Ju¿ sie wszystkim tym chwale a nie wiadomo co mi z tego wyjdzie hihi :) :D
-
Ja ostatno znalaz³am kurs za 400 z³ ale nie wiem czy taki jest cos wart
-
Ja jako¶ nie rozumiem punktu 9. Czy mo¿e kto¶ dok³adniej mi wyt³umaczyæ?
-
Cytat:
Gdy primer dok³adnie wyschnie nale¿y pod³o¿yæ szablon.* palec lekko zgiêty ku do³owi* formujemy tunel na odlepionym z rolki szablonie, przek³adaj±c go z palca na palec* ³apiemy boki paznokcia, forma lekko skierowana ku do³owi i delikatnie podnosz±c do góry, podsuwamy pod paznokieæ
*sklejamy boki formy i delikatnie dopasowujemy do paznokcia, tak by nie zgi±æ formy!
podejrzewam ¿e nie rozumiesz tej czêsæi... moim zdanie chodzi o formowanie tunelu na formie. jak by³am na warsztatach to Ania robi³a "pranie" szablonu, tzn tak jakby¶ mia³a wypraæ majtki BARBIE trzymaj±c sie tylko kciukami i palcami wskazuj±cymi:)
zrobi³am jeszce screeny z YT ¿eby by³o wiadomo jak ta forma "ma chodzic":
Cytat:
forma lekko skierowana ku do³owi i delikatnie podnosz±c do góry, podsuwamy pod paznokieæ
*sklejamy boki formy i delikatnie dopasowujemy do paznokcia, tak by nie zgi±æ formy
Za³±cznik 5987