-
Odp: DUAL SYSTEM - Formy silikonowe do zelu i akrylu
Wlasnie dostalam formy,tylko na mojego kciuka jak biore nr.1 to po bokach jest milimetrowa przerwa i niewiem teraz czy to tak ma byc czy nie?:(
---------- Dodano o godzinie 11:01 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:00 ----------
No chyba ze nie pasuje bo mam pazury nalozone:)dopiero sprawdze w weekend jak to dziala:)
-
Cytat:
Napisał
plushak
zizia kiedy Ty spisz maniaku pazurkowy jeden :P
Koniec zabawy do konca tygodnia bo pokoju nie wywietrze ... !
Wszystkie dualki na kleju, a że kocham kwiatki to musz± być :)
hi hi hi. jak za uważyła¶ prawie mało co ¶pię..:skacze::skacze::skacze: a to że jestem maniakiem forumkowym. a co do dualków jest to naprawdę super sprawa. i polecam.:*:*:*
-
Mysle , ze w tym temacie warto tez wspomniec , ze istnieja podobne foremki do tworzenia ozdob 3D, nadaja sie do zelu 3-4D i do akrylu :P osobiscie ich nie testowalam, moze ktoras z was ma doswiadczenie
-
wow... gdzie mozna takie cudo kupic?
-
ja to znalazlam w niemieckim sklepie pazurowym, ale na niemieckim ebayu tez sa , trzeba wpisac "3d form" , sa sliczne wzorki:P jedynym minusem jest cena ok 10euro
-
-
ok ja tylko na chwilke,bo jestem bardzo ale to bardzo happy:)Wlasnie testuje moje dualki.........zelem!!!Juz jeden szkielecik mam zrobiony,ksztalt zaje.....,krzywa C superowa.......uciekam,jak wszystko pojdzie dobrze to napewno wstawie fotki i papap tipsy:)a moze i nie...
-
no Jade jak skonczysz to pochwal sie, czekamy!!
-
zelem..? to koniecznie wstawiaj zdjecia :)
-
jade kochana super pazurki. pochwal się jak to zrobiła¶. daj nam instrukcje kochana.:*:*:*:*
-
jade, obijasz sie:), dawaj szybciutko instrukcje bo siedze jak na szpilkach:tuptup:
-
Po pierwsze niewiem czy to bylo profesjonalnie czy nie ale zdjecie wstawilam w galerii.Instrukcja??Tradycyjnie opracawalam najpierw swoje pazurki,nastepnie nalozylam warstwe zelu do srodka i delikatnie zelem pokrylam swojego pazurka.Przylozylam forme i wsadzilam do lampy,tylko jest male ale trzeba na poczatku przytrzymac forme (robilam pojedynczo kazdy pazurek)bo sie podnosi,przynajmniej tak bylo u mnie.Pozniej troszke zelu kladlam od spodu bo sie balam ze jak zdejme forme to mi sie polamie:)No a dalej to tak jak przy pazurkach,ozdoby itd.Jeszcze musze dokladnie to przetestowac z iloscia zelu na formie bo przy dociskaniu niewielka ilosc ,,wyciska,,sie na palec.Plus jest taki ze jest ladna budowa pazurka,prawie wcale nie trzeba pilowac:)Ale zizi miala racje ze,przy klientkach lampa ktora wstawila jest potrzebna.No chyba ze cos znowu wymysle:)Sorki ze tak wszystko napisalam bez punktow ale nie mam glowy dzisiaj.A i przy sciaganiu delikatnie podwazalam od skorek ta forme zeby mi nie pierdyknely:)
a tak wygladal szkielecik po sciagnieciu formy
-
a jak ten zel sie tak dokładnie utwardził?
-
Zel sie utwardzil bez problemu 2 min,jezeli o to chodzi?:)
---------- Dodano o godzinie 22:36 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:32 ----------
No ale trzeba bardzo uwazac bo caly szkielecik jest bardzo delikatny,raz mi mezus zlamal bo chcial go dotknac a raz ja bo siegalam po cos do kuferka:)Przy skracaniu tez delikatnie pilowac,ja jednego potraktowalam obcinaczkami do tipsow:)
-
no i tu jest ten szkopuł że się podnosi. to mię denerwuje. ale jest na to sposób. dzisiaj go wypróbuje. pod powiedziała mi go jedna ze znajomych stylistek. s± dla dzieci do włosów takie malutkie gumki do włosów stosuje je się do robienia warkoczyków. jak to wypróbuje to wam pokaże.:skacze::skacze::skacze::skacze:
-
-
Cytat:
Napisał
zizia
no i tu jest ten szkopuł że się podnosi. to mię denerwuje. ale jest na to sposób. dzisiaj go wypróbuje. pod powiedziała mi go jedna ze znajomych stylistek. s± dla dzieci do włosów takie malutkie gumki do włosów stosuje je się do robienia warkoczyków. jak to wypróbuje to wam pokaże.:skacze::skacze::skacze::skacze:
mam takie gumeczki :skacze:
jak wypróbujesz to koniecznie zdaj relacje !!
aa i tylko szkielet jest delikanty..póĽniej jak juz jeszcze doda sie żelu i ozdoby to wszystko normalnie dobrze sie trzyma?
a wczoraj chodziło mi o to czy dobrze sie utwardził żel pod ta form± ..no bo jakos nie mogę sobie tego wyobrazic..
-
Natalko tak wszystko sie trzyma,ozdoby wtopilam bez problemu.Forma jest przecierz przezroczysta i promienie uv bez problemu utwardzaja z kazdej strony.
---------- Dodano o godzinie 09:29 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:26 ----------
hihi dzisjaj bylam w pracy pazury nie odpadly,klikam na klawiaturze no to chyba jest ok:)ale chyba z dlugoscia przesadzilam,lubie takie ale jak pomysle ze gdzies moge uderzys i zlamac to mnie na sama mysl brzuch boli:)
-
ajjj... kurcze kusi mnie to... chyba kiedys to zakupię.. jak narazie pieniażków brak.
-
Jade, a zel nie splywa z formy jak ja odwrocisz do gory nogami?
-
Kupuj fajna zabawa i faktycznie jak czlowiek sie wprawi to moze w 2 godzinki(chyba)zrobic zajefajne pazurki
-
dokładnie. a żeby nie spływał można najpierw obrócić na drug± stronę rękę żeby nie spływał. jak się utwardzi to obracamy na drug± stronę i utwardzamy drug± stronę,:*:*:* postaram się zrobić krok po kroku.:*:*:*
-
Niewiem czy napisze to dokladnie o co chodzi,jak dociskasz forme to przy wolnym brzegu zbiera sie zel i wlasnie co wtedy z nim zrobic.Tak czytalam sobie wczesniejsze posty i tez dziewczyny pisaly o robieniu zelowych pazurkow tymi foremkami i dokladnie to co pisalam wczesniej.A ile wy sztuk tych foremek macie w zestawie?
-
co do żelu to trzeba go zebrać to co wyjdzie po doci¶nięciu. a foremek w zestawie mam 12
-
Cytat:
Napisał
unita
Jade, a zel nie splywa z formy jak ja odwrocisz do gory nogami?
Nie kochana nic nie splywalo i bardzo mnie to cieszy bo sie balam ze tak moze byc.Zele mam chyba srednio geste?Jeszcze nie moge zalapac jaki to jest srednio gesty a jaki gesty:skacze:
---------- Dodano o godzinie 10:34 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:30 ----------
Cytat:
Napisał
zizia
co do żelu to trzeba go zebrać to co wyjdzie po doci¶nięciu. a foremek w zestawie mam 12
No wlasnie o tym tez myslalam,ale za pozno jak sie w niektorych juz utwardzilo:)nastepnym razem bedzie lepiej:)A ja tych foremek mam w pudelku po 10 sztuk od 1-10 rozmiaru tylko niewiem po co az tyle?