ja robię prawie tak samo tylko zamiast cebuli daję zieleninkę :) koperek pietruszkę :)
Printable View
ja robię prawie tak samo tylko zamiast cebuli daję zieleninkę :) koperek pietruszkę :)
hihi, mojej mamie i mnie się spodobało to spróbujemy te kotleciki :D
Smacznego życzę, ja już swoje kończę smażyć.
plushak uważaj, czytałam o gości który prze4z tydzień jadł tylko fasolę i kapustę i znaleźli go martwego w łóżku. 3 pielięgniarzy zachorowała jeden nadal hospitalizowany, a wszystko przez ... gazy :D :hahaha:
kapusty nie lubie! a fasolke juz tydzien jem to chyba mi dużo nie brakuje :skacze:
hihi, weź zainwestuj w jakąs maskę tlenową :P
u mnie nic nie bylo
bo bylam z dziecmi na wesolym miasteczku i nie zdazylam zrobic
ja też nie jadłam obiadu... nie licząc shoarmy, pizzy i kanapki z tuńczykiem... tak to nic nie jadłam... dziewczyny coś piszą od 20 ze każda wcina jajecznice... też mi się chce ale rano se na sniodanko wsune...
woszczur jednak jajeczniczka wygrała, a z teściową nie ma żartów, uważaj :D jak Ci coś zzrobi polecam pewną przyprawę :D A to drugie zdjęcie jak już po wszystkim będzie :D
cos mi sie wydaje ze tu też padnie rekord w podziękowaniach:D:D:D
ja na razie tego przysmaku nie muszę wypróbowywać :D:D:D
ja chyba to sobie wydrukuje :lol:
przyklej na opakowane od chilli :D
szpila dobre to było.:skacze::skacze::skacze:
dzisiaj babci kolej na gotowanie ;p jak zwykle idzie na latwizne i gotuje hurtowo...
wiec przez najblizszy tydzien na obiad bede miec :fanfary: :werble: GOŁĄBKI haha
barszczyk.... uwielbiam...
Uwielbiam barszczyk z uszkami!! Mniam!! A u mnie dzisiaj goloneczka i ogóreczki małosolne, a jutro knedle z truskawkami.
jeeezu kocham barszczyk z uszkami, a najbardziej mojej babci - chyba najlepszy na świecie :D tylko mam pecha bo babcia robi go tylko na wigilię w inne dni nie chce ;(
woszczurku ty paskudo wiesz jak nam smaka narobić.:nunu::nunu::nunu::aty::aty::aty:
Ja dodam kilka pomysłów na obiadek dla osób, które mają małe zdolności kulinarne lub po prostu potrzebują czegoś na szybko :)
Meksykańskie danie- kupujemy "mieszankę meksykańską" (taka mrożonka z warzyw), przyrządzamy na patelni, przyprawiamy wg upodobań. Do tego gotujemy ryż, który potem podsmażamy na patelni z mieszanką. Można także upiec kawałeczki z piersi z kurczaka.
Warzywka- kupujemy "Warzywa na patelnię", przyrządzamy i podajemy z ryżem jak powyżej... mniammmmm....
Kurczak po chińsku- smażymy na patelni kawałki z piersi z kurczaka, przyrządzamy "Fix Knorra do kurczaka po chińsku" i dodajemy na patelnię do naszego kurczaczka. Można dodać także paprykę, pomidora...
Ja sie zabieram za kalafiorową dzisiaj :) Po niedzielnej uczcie zawsze robie lekką zupke :skacze: A co tam u was na obiadki? To sie cos na jutro wybierze :)