-
Odp: WESELE !!! - zwyczaje , zabobony , pomys³y i inne pierdo³y ....
Co do podziekowan dla rodzicow to u nas tez jest spiewana piosenka Cudownych rodziców mam ,ale ¶piewa ja zespó³ ,a przed nia para m³oda wychodzi na srodek z mikrofonem dziekuje za wszystko ,daje kwiaty i jakies drobne upomineczki ,nastepnie rodzice i para m³oda tancza te piosenke razem w kó³eczku a reszta gosci dooko³a ,³zy sie lej± ¿e ho ho ho!!!!Czarnulka piêknie wygl±dacie,a podusia boska!!!!!
-
Czarnulka slicznie wygladaliscie a poduszka super :)
-
Jak powinna wygl±daæ suknia ¶lubna
Jak powinna wygl±daæ suknia ¶lubna? Wiadomo, ¿e piêkno jest wzglêdne i s± ró¿ne gusta :) ALE...
Za³o¿y³am ten temat, poniewa¿ jaki¶ czas temu znajoma pokaza³a mi zdjêcia ze ¶lubu na który by³a zaproszona i dozna³am ,,lekkiego szoku'' :wow: Panna m³oda pojawi³a siê w prze¶wituj±cym gorcecie, ma³o tego z g³êbokim dekoltem Ale to jeszcze nie koniec. Sukienka by³a ultrakrótka!! Siêga³a do 1/2 uda z czego jakie¶ 5 cm by³o prze¶wituj±ce. Pierwszy raz widzia³am na oczy ,,co¶'' takiego :wow:
Czy uwa¿acie, ¿e suknie tego typu s± na miejscu?? Czy traktujecie je jako tzw. ,,przegiêcie''??
-
Odp: Jak powinna wygl±daæ suknia ¶lubna
uwa¿am ,¿e sukni ¶lubna powinna byæ piêkna,ale bez przegiêc ,ktore tu opisa³as.najpiêkniej wygl±daj±(jak dla mnie ) suknie bia³e z lej±cego siê materia³u ewentualnie tafty,dopasowane gorsecikiem w talii a dó³ swobodnie opadaj±cy do ziemi...piêknie wygl±daj± tez teraz suknie z kolorowymi dodatkami..wst±¿ki w pasie,ró¿yczki podpinaj±ce dó³ sukni...ostatnio by³am na weselu szwagra na którym w ich strojach i wystroju sali dominowa³a oczywi¶cie biel i fiolecik,a w³asciwie wrzosik...prze¶licznie to wygl±da³o...bardzo elegancko i delikatnie...ja sama sz³am do ¶lubu w koronkch i tiulach ale to by³o baaaaaaaaardzo dawno temu i taka by³a wtedy moda,teraz z chêci± za³o¿y³abym co¶ skromnego i prostego...:)
-
Odp: Jak powinna wygl±daæ suknia ¶lubna
Przede wszystkim Panna M³oda powinna wybraæ sukniê najpiêkniejsz±,w swoim gu¶cie,w której czuje siê Najpiêkniejsza.Niektóre niestety patrz± tylko na to aby cena by³a tak ogromna aby inne tylko jej zazdro¶ci³y,ale czêsto efekt jest odwrotny bo coraz czê¶ciej zdarza siê ¿e te kobiety wygl±daj± jak UFO.Te które ¶lepo pod±¿aj± za mod± tak bêd± wygl±daæ.Dlatego najlepiej kierowaæ siê w³asnym gustem i nie patrzeæ
Nie mam nic przeciwko krótkim ani innym tyle ¿e dla mnie to ju¿ nie s± suknie ¶lubne.Ale ka¿dy ma swój wybór.
Do ko¶cio³a powinno siê mieæ przykryte ramiona.Ksi±dz nie powinien siê czepiaæ innych detali.
Mi siê marzy koronkowa,lej±ca i prosta.Z rozkloszowanymi rêkawami i koronkowym welonem.Troszkê renesansowa-puszczona pod piersiami,barokowa-rêkawy no i troszkê nowoczesna :)Do tego sesja w plenerze w lesie we mgle niczym z jakiej¶ legendy... :D
-
Powied¼cie mi jak by³o u was - mieli¶cie salê+jedzenie, obs³ugê itp wszystko razem p³atne od osoby czy sala wynajmowana osobno i jedzenie organizowane we w³asnym zakresie? Wprawdzie temat ¶lubu bêdzie u mniej bardziej aktualny za rok lub dwa ale je¿eli zdecydujemy siê na pierwszy wariant, to znaczy sala ju¿ z jedzeniem, obs³ug±, ciastami itp to ju¿ powinni¶my czego¶ szukaæ bo z terminami u nas kiepsko. Rozwa¿am drug± opcjê poniewa¿ mam dostêp do wspania³ych kucharek i wiem, ¿e czego nie zrobi± to wszystko bêdzie pyszne!
Zastanawiam siê, co bêdzie lepsze pod k±tem organizacji i ze strony finansów.
-
Dudejlo- jak bys nie zrobila to na pewno bedzie to wspanialy dzien:) powiem tak bylam na 2 weselach gdzie wlasnie mlodzi placili osobno za sale i osobno za jedzenie(kucharki). Oczywiscie byly to "same swoje" kucharki i absolutnie nic sie nie moglo zdarzyc. Na pierwszym weselu braklo nakryc dla rodzicow panstwa mlodych, a wiec szybka akcja aby dostawic stolik i szybko nakryc. A na drugim weselu niestety zdarzylo sie tak, ze braklo dla nas i paru innych par obiadu. My bylismy na tyle w dobrej sytuacji, ze wprosilismy sie na obiad do tesciow, bo to ta sama miejscowosc:). Mlodzi byli srednio zadowoleni ze wzgledu na to, ze nie mial kto dokladnie pokierowac calym weselem, wszystko bylo na ich i rodzicow glowie. Wiadomo, produkty kupuja kucharki, ale Ty musisz sama wszystko dowiezc i dopilnowac. Moze i to jest troszke tansze wyjscie, ale nie zawsze sie oplaca. Moje wesele bylo prawie 4 lata temu i kompletnie nic bym nie zmienila. Mielismy sale wynajeta z obsluga i kucharkami, a co najwazniejsze byla pani( kierowniczka osrodka), ktora zajmowala sie tam wszystkim. My z nia ustalilismy menu i nic wiecej. Procz alkoholu i ciasta wszystko bylo w cenie. Nie musielismy sie martwic o zadne zakupy, dowozy itp. Wszystko bylo swietnie zorganizowane, a obsluga nie zawodna. Biegali jak myszki, gdybym miala jeszcze raz wychodzic za maz(:P) to wybralabym to miejsce jeszcze raz:)
-
W³a¶nie tego obawiam siê najbardziej ¿e i my i rodzice bêdziemy w to za bardzo zaanga¿owani i nic z tego wesela mieæ nie bêdziemy. Z jednej strony najchêtniej zrobi³a bym wszystko sama ¿eby mieæ pewno¶æ ¿e wszystko bêdzie dobrze ale jestem ¶wiadoma ¿e to jest niewykonalne:haha:
-
Wykonalne na pewno jest, tylko ogolnie slub ma sie raz w zyciu( raczej ), a wiec ma to byc cudowny dzien, bez zadnych nerwow itp. A wiadomo, ze przed slubem bedziecie zalatani, bo to jeszcze cos dokupic do ubrania, a to jeszcze do zespolu, do ksiedza, no i wiadomo jak to my kobiety kosmetyczki, solarium itp rzeczy. A wiec tak naprawde czasu nam bedzie brakowac na to wszystko. Na pewno jeszcze inne kolezanki sie wypowiedza na ten temat, ale ja wolalam sobie oszczedzic tego latania i miec wszystko zapiete na ostatni guzik. Byla za to odpowiedzialna osoba i bylo git:)
-
Mi jeszcze do weselicha daleko (niestety :love:), ale w tym roku hajta siê mój braciszek :D - ju¿ siê doczekaæ nie mogê :skacze:.
P.S. Taka ma³a reklama :P - Wspomniany mój braciszek robi zdjêcia na weselach i nie tylko ^_^. Jakby która¶ by³a zainteresowana, to podajê adres bloga > WIDZIANE MOIMI OCZYMA PRZEZ OBIEKTYW...
Ma troszkê swoje "patrzenie na ¶wiat", ale my¶lê, ¿e zdj. s± warte uwagi ^_^. Jakby która¶ z Was chcia³a wiedzieæ co¶ wiêcej, to proszê pisaæ na priv lub do samego wspomnianego. ;)
-
Hej diewuszki:)
Zastanawiam siê czy np.jak dojdzie do zerwania zarêczyn to czy pier¶cionek powinien zostaæ u dziewczyny? wyczyta³am w necie, ¿e tak bo to przynosi nieszczescia na chlopaka. A co je¶li ten chlopak zarêczy siê z inn± i da jej ten sam pier¶cionek? ;p
Tak mnie nasz³o na przes±dy ;)
-
Mysiula ja w³a¶nie czyta³am, ¿e pier¶cionek siê powinno oddawaæ narzeczonemu po zerwaniu zarêczyn. Ale szczerze? Zale¿y czyja by³aby to wina/decyzja. Je¶li to ja bym zrywa³a, bo np. zmieni³am zdanie, zakocha³am siê w kim¶ to odda³abym pier¶cionek z szacunku. Je¶li to ja bym by³a porzucona/zraniona nie odda³abym. Znam sytuacjê, gdzie Pan M³ody we wtorek przed sobotnim weselem zerwa³ zarêczyny. Wszystko by³o w ich wspólnym mieszkaniu i gdy on by³ w pracy ona wszystko spakowa³a, ³±cznie z obr±czkami itd. nale¿a³o jej siê, bo on wybra³ inn±.
-
Ja odda³am pier¶cionek, choæ to ja by³am zraniona i to bardzo. Ale zarêczyny zerwa³am ja, tzn.mo¿na powiedzieæ ¿e oboje bo on szanta¿owa³ mnie ¿e je¶li nie przystane na jego warunki to zerwie, wiêc nie przysta³am i to byl koniec. Odda³am pier¶cionek, babcia mi mówi³a ¿e chlopak nie powinien go braæ bo to dla niego nieszczescie. On jak zarecza³ siê po raz drugi da³ swojej narzeczonej ten sam pier¶cionek! co by³o dla mnie szokiem..na miejscu tej dziewczyny nie chcia³abym takiego pierscienia, tylko pewnie ona nie wie ze pierscionek juz mial swoja wlascicielkê...
-
ohhhhhhhhhh jej ale facet ma z glowa.Szkoda mu bylo kasy na drugi pierscioek?Biedna kobieta.A ty dobrze zrobilas
-
to by³/jest materialista..wiêc nie w±tpie w to. Nie kumam takich ludzi..ja bynajmniej takiego pier¶cionka po przej¶ciach bym nie chcia³a..
-
Ja bym sie na jego miejscu wstydzila dajac nowej kobiecie "uzywany" pierscionek...Ehhh
Co innego jakby mial od mamy i przekazywany z pokolenia na pokolenie...
No ale jak piszesz, ze to materialista to ni9c tylko cieszyc sie, ze w koncu go zostawilas i to w czas :)
-
¿yczê mu jak najlepiej, a przede wszystkim jego obecnej ¿onie..¿eby mia³a z nim lekko :D
A z tym pier¶cionkiem i tak predzej czy pó¼niej i tak siê dowie. Bo na k³amstwie budowaæ szczescia siê nie da.
-
Dziewczyny ze Sl±ska, mo¿ecie poleciæ mi jakie¶ sale gdzie mo¿na zorganizowaæ wesele? Potrzebuje takiej z noclegami, w niedziele jestem umówiona na ogl±danie 3 ale nie jestem do nich przekonana, wiec szukam dalej, mo¿e macie jakie¶ sprawdzone w okolicy Tychów, Katowic, Pszczyny?:placz:
-
Dziewczynki ja te¿ mam do was pytanko. Nie wiem, czy w ogóle wypada o to pytaæ, ale je¶li która¶ z was bêdzie mog³a mi odpowiedzieæ to bêdê wdziêczna. (mo¿e byæ na forum, mo¿e byæ PM) . Ile tak mniej wiêcej p³aci³y¶cie za operatora kamery a ile za fotografa? A mo¿e oni byli w pakiecie ? I co wam za tê cenê oferowali ? Z góry dziêkujê za odpowied¼ :*
-
3,000 z³ za kamere i dwa aparaty. Wesele + kosciol. :)
-
ja mialam mega szczescie bo kolezanka z poprzedniej pracy jest tez fotografem a jej maz kamerzysta i zrobili mi zdjecia oczywiscie pakiet i film za darmo w ramach prezentu wiec oszczedzilam ponad 3 tysiace bo w moim miescie komplet amera plus fotografto tak lekko 3 tysiace.a film naprawde fantastyczny.takze jestem jej mega wdzieczna i zadowolona.a zdjecia do dzis czesto ogladam bo sa boskie jedno wstawie zebyscie mialy male rozeznanie i oczywiscie chce sie pokazac i mojego mezusia.:ok:
-
Dziewczyny, a co s±dzicie o ró¿nych gad¿etach na weselu? Chodzi mi o np. zawieszki na alkohol, ró¿ne napisy, które mo¿na postawiæ na stó³, stemplach, których mo¿emy u¿yæ do pisemnych podziêkowañ za obecno¶æ na naszym weselu lub o drewnianych, eleganckich pude³eczkach na obr±czki. Trafi³am tutaj Gad¿ety, które odmieni± Twój ¶lub i wesele - Bralbym.to na ¶wietny artyku³, w którym przedstawione s± pomys³y na przeró¿ne gad¿ety na wesele i ¶lub i tak siê zastanawiam, czy warto kupowaæ takie gad¿ety i czy to nie jest strata pieniêdzy. Jakie macie zdanie na ten temat?
-
Nawi±zuj±c do prezentów to szkoda tylko ¿e zapominamy, ¿e piêkne i oryginalne kartki ¶lubne te¿ s± czê¶ci± prezentu i to w³a¶nie one zostaj± pami±tk± na ca³e ¿ycie a nie prezent sam w sobie. £adna kartka plus piêknie napisane odrêczne ¿yczenia na pewno wzrusz± parê m³od±. Tak ma³o teraz piszemy ¿yczeñ w³asnorêcznie, wys³ugujemy siê kupnymi kartkami z nadrukowanymi ¿yczeniami, które nic nie znacz±. W ogóle szkoda ¿e odeszli¶my od tradycji dawania i wysy³ania kartek.
-
A ja mam do was pytanie, co wed³ug was jest lepszym wyborem je¶li chodzi o muzykê na wesele, orkiestra czy DJ? Z tego co siê orientujê to zespól muzyczny Gem, który mamy zamiar zatrudniæ mo¿e nam zagwarantowaæ i jedno i drugie, ale wydaje mi siê, ¿e lepsza bêdzie orkiestra. Te¿ tak uwa¿acie? Znajomi mówili mi, ¿e ten zespó³ gra na prawdê bardzo ³adnie i jak byli na weselu z nimi to podobno wszyscy ¶wietnie siê bawili!
-
Najciekawszy pomys³ jak wpad³ mi do g³owy odno¶nie wesela i ¶lubu to skorzystanie z oferty dostêpnej na stronie https://weddingcar.pl/pl/ i podjechanie pod salê weseln± takim eleganckim, klasycznym zabytkowym Mercedesem. Przecie¿ go¶cie jak to tylko zobacz± to bêd± zachwyceni. Dla mnie jest to oczywiste, przecie¿ to jest naprawdê najlepsza mo¿liwa opcja. Moja siostra ostatnio w³a¶nie do ¶lubu jecha³a ich samochodem i bardzo sobie chwali³a :) !