poniekąt sie zgadzam z wami dziewczyny,ale to juz nie nasza wina,ze ktos kto robi super pazurki nie bierze udzialu w konkursie;)
a i faktycznie mogły by byc nazwy kolo zdjec,bardziej by wszystkim wyjasnily dlaczego akurat takie zdobienie:)
Printable View
poniekąt sie zgadzam z wami dziewczyny,ale to juz nie nasza wina,ze ktos kto robi super pazurki nie bierze udzialu w konkursie;)
a i faktycznie mogły by byc nazwy kolo zdjec,bardziej by wszystkim wyjasnily dlaczego akurat takie zdobienie:)
Z tymi nazwami, wiem, że jesteście ciekawe, ale nie ujawniliśmy ich z tego względu, że wystawianie ich na widok publiczny byłoby niestosowne dla naszego sponsora, który zamierza wykorzystać je w swojej ofercie handlowej. ;)
Konkurs jest dla każdego i nie ma minimalnego progu naszych umiejętności żeby brać udział w konkursie, każda z nas kiedyś zaczynała, a branie udziału w konkursie no cóż, wspaniała zabawa i niesamowite przeżycie czyż nie?:) W ogóle cieszę się bardzo że osoby NOWE na forum i początkujące biorą udział w konkursie i są pozytywnie aktywne :) Konkurs nie miał jasno określonego tematu że ma być to biały frencz czy paznokieć w kształcie szpica dlatego jest taka różnorodność ...
A to czy ktoś wysłał przy okazji czy nie to już walka z własnym sumieniem. Przy każdym konkursie są jakieś ale i tego nie da się wyeliminować czekam aż Wy zorganizujecie jakiś konkurs chętnie wezmę udział!
:kwiatek:
a ja nie mówię że nie zasługuje, nie znam nazw do pracy co też daje jakieś pojęcie czy zdobienie pasuje do nazwy itp.
mnie żadna praca nie powaliła więc postanowiłam nie głosować
mii chodzi o to ze kiedys było czuc nawet w mało ambitnych pracach tego ducha rywalizacji, teraz prac dosyć ze jest mało to na prawdę w zwykłych tematach jest więcej do oglądania niz w konkursowych, mimo to oddałam głos na osobe która moim zdaniem zasługuje na wygraną :)
Ja uwazam ze konkurs nie nalezal do najlatwiejszych , stad ta mala ilosc prac, ja i tak podziwiam dziewczyny, bo staraly sie cos zrobic i dobrze ze nowe osoby biora udzial.Krytyka jest potrzebna jednak zbyt duze roztrzasanie tego tematu moze spowodowac kolejny spadek aktywnosci w konkursach.Ja rowniez oddalam glos.
A ja się nie zgadzam :) tak jak napisała Ewa konkurs nie należał do najłatwiejszych... po pierwsze organizator chciał aby prace były bez bogatych zdobień i nie można było za bardzo zaszaleć a po drugie zrobienie paznokci i wymyślenie nazwy tak żeby wszystko ze sobą współgrało wcale nie jest takie proste....wiem, bo wzięłam udział w konkursie i naprawdę sporo nad tym siedziałam.
A dla tych co nie wysłały pracy a krytykują zaraz będzie lańsko :aty: bo mimo to, że może prace z pozoru szału nie robią ale trzeba było spróbować żeby zobaczyć, że wcale takie proste to wszystko nie było.
no łaaaadnie dzis sie dowiadujemy ze grzeszymy niskim poziomem :)
po pierwsze primo: dlaczego same dziewczyny nie wziełyscie udziału? wam nalezy sie lanie ze poziomu nie podniosłyscie :) :aty:
ja wiem ze sporo z nas stac na wiecej ale nie oszukujmy sie temat był dosc trudny.. miała to byc raczej klasyka bez bogatych trójwymiarówi pasowac do okreslonej nazwy... jest tez tak ze sporo 'wymiataczy pazurowych' co juz cos osiagneli tutaj robia kariere dalej i nie wracaja do wzorkowych konkursów... a czesc zraziła sie do wiekszosci dysput tutaj... i pozostaja najwytrwalsi hyhyhyhy :)
Dziewczyny ale ja nie pisze o tym konkursie tylko ogólnie o wszystkich organizowanych ostatnio. Ja wiem, ze każdy sie napracuje przy swojej pracy ale nie czuć jak kiedyś tego ducha rywalizacji. Po prostu konkursy spowszedniały . Kiedyś wchodziło sie i oczy wychodziły z orbit. Teraz powtarzam lepsze prace są w zwykłych tematach... Mam prawo wyrazić swoje zdanie:) nie chce nikogo obrazić lecz moze warto organizować konkursy rzadziej aby nabrały większego znaczenia.
wydaje mi się, że ciężko porównywać do siebie prace, które tak na prawdę nie mają wspólnego tematu, ponieważ każdy mogł zrobić co tylko dusza zapragnie (nie mam tu na myśli bogactwa zdobień),
poza tym, kto pierwszy kamień rzuci.... a ile osób wysłało prace? łatwiej jest komentować niż tworzyć? :D:D:D
mnie jedna praca sie spodobala i na nia glos oddalam :D
Ja powiem tak, każda ze stron ma trochę racji,
konkurs był trudny - zawsze u nas są trudnawe konkursy, dowolność tematu wbrew pozorom zawęża pole działania, do tego jeszcze nazwa, no typowy kreatywny konkurs, widocznie nie dla każdego ;)
mnogość wszelakich konkursów, czy gazetowych czy z innych portali, powoduje, że uczestniczki wybierają sobie w którym wezmą udział, kierując się własnymi kryteriami, na każdy konkurs nie starcza czasu bądź paznokci, więc oczywistym jest dla mnie, że np ktoś startuje tam, gdzie ma większe szanse, bądź woli np zawisnąć na łamach prasy.
Z tego względu nie czeka się już z wypiekami na twarzy na konkurs wzorkowy, nie roztrząsa tematu, nie planuje tygodniami, nie robi próbek (poza nielicznymi jednostkami ;)), robi się pracę i wysyła, bo zaraz trzeba nadłubać na następny konkurs. Samo to, że przedłużaliśmy termin było jasnym sygnałem, że dziewczyny się nie wyrabiają.
Mnie poziom nie zachwyca, ale ja zawsze byłam zbyt wymagająca, mimo, że sama ideałów nie lepię.
Dla mnie osobiście każda przysłana stylizacja jest niejako podziękowaniem za pracę jaką ja wkładam w to, żeby cały konkurs powstał, odbył się i zakończył bez żadnych przykrych niespodzianek (a bywały baaardzo różne sytuacje i wierzcie mi: mój stres jest nieporównywalny z Waszym - ulepieniem paznokci i czekaniem na wyniki :P)
Może faktycznie Was troszku rozpieściłam zbytnią częstotliwością? Sama nie wiem, a może przyczyny są inne?
A może w ogóle nie ma się czym przejmować, tak po prostu jest :)
Racja leży po obu stronach. Ja jak oglądałam te prace konkursowe to 2 prace zrobiły na mnie wrażenie. Przypominam sobie pracę kilka miesięcy wstecz i wszystkie mnie powalały. Moim zdaniem konkurs był trudny. Ja osobiście się nie zabierałam za to bo stwierdziłam , że jak dla mnie bardzo wysoki poziom. I liczyłam na super wypasione prace bo uważałam, że tematyka konkursu tego wymaga. (nie uważam, że te pracę są na niskim poziomie, poprostu myślałam, że na tak wysoki poziom wezmą udział w nim same perełki)
Ale z drugiej strony..każdy może te pracę wysłać, nawet osoba która nie robi extra wypasionych pazurków. Sama myśl, że wzięło się udział jest bardzo budująca dla osoby która nie robi extra pięknych paznokci. Nie skreślajmy nikogo, każdy chce piąć się w górę.:)
tez zaglosowalam:)
Bardzo chcialam wziac udzial, ale konkurs wydal mi sie za trudny....i do tego ta nazwa, nic nie przychodzilo mi do glowy...wiec odpuscilam:glupek: Gratuluje za odwage dziewczynom ktore wziely udzial.
Ja jak narazie wzialam udzial tylko w jednym konkursie-jakie to byly mile odczucia. Dla dziewczyny,ktora nie jest dlugo na forum, nie robi super paznokci - wziecie udzialu w konkursie i pokazanie swoich ,,nieidealnych'' prac to wielkie wyzwanie. Walczylam z sama soba,czy wyslac. Nie wiecie co czuje osoba,ktora wie ze nie ma zdnych szans a mimo to probuje spelnic swoje marzenia, a moze akurat uda sie w jakiejs gazetce wystapic i cos w zyciu osiagnac. Moje cale cialo drzalo, gotowalo sie w srodku jak dowiedzialam sie ze na poprzedni konkurs moje paznokcie sie zakwalifikowaly, nie macie pojecia jaka bylam dumna!!!I mimo,ze paznokcie nie znalazly sie w gazetce, chwalilam sie znajomym ze wzielam udzal i ze sie dostaly na konkurs. Samo to ze mam wyzwanie stworzyc cos na konkurs i sprobowac swoich sil,sprawia mi wiele radosci:jupi: Nie jest mile jak ktos pisze, ze byl niski poziom. Takze dziewczyny glowa do gory:win:
i ja oddałam mój głosik na pracę która bardzo mi się spodobała :)
szkoda właśnie że nie można zobaczyć nazw...bo wtedy byłoby jasne, dlaczego tak a nie inaczej wygląda praca
Głosik oddany, ja nie miałam problemu :D
Ze względu na temat też uważam, że prace mogły być zróżnicowane. Sama nie zrobiłam jakiejś debeściarskiej pracy, ale miałam pomysł na nazwę i była z tym kompatybilna.
Nie oszukujmy się. To są konkursy forumkowe, to "tylko" elektroniczny dyplomik, więc wcale dziewczyny tak nie szaleją. Ja cały czas miałam tę adrenalinkę, gdy czekałam na sondę. Poziomem prace nie powalają, ale dzięki temu inne osoby mają jakąkolwiek szansę na wygraną, a nie tylko najlepsze dziewczyny.
Dziewczynki ja sama się za konkurs nie zabrałam, bo uznałam, że temat mnie przerasta, także wszystkim biorącym udział serdecznie gratuluję :ok: :brawa:
ja również gratuluję uczestniczkom... głównie zachowania zimnej krwi... mimo niektórych zbędnych, krzywdzących komentarzy... na szczęście więcej jest konstruktywnych:)
dziękuję:kwiatek:
mam taką zasadę, że jak nie mam nic konstruktywnego(nie mylić z miłego) do powiedzenia to się nie odzywam;)
Forum jest po to aby się wypowiadać. Ja wyraziłam swoje zdanie z perspektywy czasu Evelyn :) Nie konkretnie o tym konkursie tylko o zapale do konkursów ogólnie...I zgadzam się z Samaron ze Racja jest po obu stronach. I nie uwazam iz nie była to konstruktywna opinia na temat konkursów. :)
... i ja też się wypowiem.
Uważam że konkursów jest wystarczająco i nie za dużo. Przede wszystkim nikt nie stoi w miejscu (rozwój zawodowy)i pomijając kwestie rang i związanych z tym zasad uczestnictwa w konkursach, osoby które wystawiają swoje prace w tematach, lub galeriach - często są wprawionymi i zapracowanymi stylistami paznokci.
Takie osoby często potwierdziły(w przeszłości) już poprzez konkursy swoje zdolności i opinie na temat własnych prac.
Moja Mama uważa że nic w przyrodzie nie ginie. Miejsca które ustąpiły, są wolne dla nowych Uczestniczek forum jak również świeżej krwi w branży, i tak jak kiedyś oceniały Nas lepsze teraz to Wy oceniacie i wskazujecie kierunek rozwoju.
Mimo że co niektórym prace wydają się na gorszym poziomie.
Jedyne lekarstwo jest opiniowanie tylko tych które sie Wam podobają i spełniają normy techniczne.
natomiast tak ode mnie:)
ZAPOMNIAŁ WÓŁ JAK CIELĘCIEM BYŁ
Wszystkim natomiast Paniom(Panom też:))- tym bardziej i tym mniej wprawionym
polecam udział w konkursach...bo oprócz nauki jest to świetna zabawa.
Pozdrawiam
Może stare wygi paznokciowe z dużym oświadczeniem teraz w większosci nie mają czasu na konkursy. Ja np od sierpnia dopiero zapalczywie walcze i ćwicze z wzorkami i paznokciami i próbuje w konkursach bo nie ma zakazu dla niedoświadczonych :) Starałam się jak mogłam :)
I bardzo dobrze że się starałaś kochana, najważniejsze to się nie poddawać i ćwiczyć, tylko Ty wiesz ile serca i pracy wkładasz w swoje prace. Każdy kiedyś zaczynał, każdy w innym tempie się uczy a konkursy są wspaniałą okazją do nauki, do ćwiczenia budowy, do ćwiczenia wyobraźni - przy wymyślaniu nowych wzorów zgodnych z tematem.
ja czekam na wyniki z niecierpliwością, mam nadzieję, ze wygra moja faworytka :)
która to praca?? bo ja głosowałam na nr 12:) pięknie wykonane i zbudowane:ok: