Ja kolorowe żele nakładam tak samo jak Pazurkomania:)
Printable View
Ja kolorowe żele nakładam tak samo jak Pazurkomania:)
żele kolor mam z allepaznokcie i lubię na nich pracować.
juz pisalam ale nie bylo zadnego odezwu ;) jeszcze raz sprobuje ;) ----> kochane wiem ze reni nail nie jest najlepszą firmą i budującego zelu bym nie kupila, ale slyszalam ze bardzo ładne są kolorwe żele, maja bardzo duzo pigmentu, juz nie raz się spotkalam z takimi opiniami.
A tutaj ma ktoraś z was kolorowe zelki z RN ?
Czy ja wiem czy to taka zła firma?? żeli kolorowych nie miałam od nich ale miałam kolorowy akryl i moge polecić z czystym sumieniem bo kolorki piękne i bardzo plastyczne
ja miałam i używałam, ale jak dla mnie to jest w nich coraz mniej pigmentu, ale moze ja po prostu na takie trafiłam, bo jeszcze z pół roku temu były rewelacyjne, ale teraz już dawno nie kupowałam, zatem nie wiem co i jak
mi sie zdaje ze to jednak większość to samo, wez ze 2 - 3 kolorki na probe najlepiej
Oki, zamowilam kilka, sprawdze i dam tutaj znać jak z tymi zelami, dokladnie z pigmentem;) jezeli was oczywiscie to interesuje ;)
mi wszystkie zele wyplywaja ;/;/ mozna szału czasem dostac. nie wiem dlaczego. moze maja za cieplo zeczywiscie.
dziewczyny che na swoje nuralki polozyc kolorowy zelik.jakie wy macie sposoby?
---------- Dodano o godzinie 22:31 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:29 ----------
ja kupilam dzis :)sweet pink i lawender. po 25 zł 5 ml.
Olu ja kładę żel na naturalki w ten sposób, że normalnie przygotowuję płytkę, robię podkład z jednofazówki, zawijam go pod spód żeby zabezpieczyć wolny brzeg, a na to kładę 1-3 warstw kolorówki, w zależności od pigmentacji i efektu jaki chce uzyskać, a potem zalewam jednofazówką i jeżeli trzeba wyrównuję pilnikiem 240 nierówności i potem nabłyszczam albo jednofazówką, albo glossem. Dodam, że pracuję na zwykłych żelach, nie na silikonowych. Jeżeli wiem, że kolorówka szybko mi się znudzi, lub klientce, to jeszcze czasem daję na podkład z jednofazówki warstwę covera, żeby potem przy zmianie nie przepiłować naturalka i żeby płytka ładnie wyglądała od spodu ;]
kupiłam kilka dni temu dwa kolorowe żele z sharto.kurcze ,jestem tak mile zaskoczona ,ze szok ,tanie żele a kolory super.robiłam dziś szpice z frenchem koloru fuksji i jest przeswietny.jedna warswa juz pieknie kryje a dwie to juz całkiem lux.zakochałam się w nich :)
joystynka a skąd zamawiałaś? Bo rożni sprzedawcy mają różne żele, lepiej znać pewne źródło jeśli Ty jesteś zadowolona, to tym bardziej :]
ja kupowałam od Ewelinki,(Pazurkomanii).czerwonym malowałam u niej w salonie i dosc mocno się kurczył,potrzebne były 3 warstwy,ale fuksja -rewelacja!!!!!!:)
Miałam kolorowe z i-nails i alle i kupiłam teraz od niejakiego pana jaapee. Suuuuuper są! Świetnie kryją, nie "kipią", kolory jak na zdjęciu. Kryją już po jednej warstwie chociaż ja kładę dwie, bo efekt jest jeszcze lepszy.
A ja mam czarny z Alle i jest tak spigmentowany, ze pewnie jakbym clearu jeszcze dodala to bym miala smole i tez jedna warstwa wystarczy :)
A ja miałam z Alle malinowy i był po dwóch warstwach transparentny- nieładny. Kupiłam też śliwkowy i to samo. Dodam, że oczywiście mieszałam je odpowiednio wcześniej.
ja kolorowe żele mam z silcare i naprawdę wystarczy jedna warstwa ... nawet ich nie mieszam
śliwkowy też miałam z alle krył za pierwszym razem
ale wam powiem jeszcze z rok temu byłam bardzo zadowolona z ich żeli teraz cos sie popsuły pokaże wam co mi sie zrobiło z żelem
był to kolor pastelowy fiolet a teraz :huh: i jeszcze jeden pastelowy fiolet ,który mam z alle odchodzi płatami dodam że zele miały długi termin ważnosci takze napewno nie przeterminowane
l
ja mam kilka z reni w tym czarny i wszystkie są ok, ale zamawiałam je jakiś czas temu
Ostatnio byłam na praktyce i moja szefowa miała ponad 20 kolorowych żeli z Reni Nails. Wszystkie były przepiękne i bardzo na mnie patrzyły, więc chyba sobie niedługo jakiś zamówię. Przy pracy również były super, sama próbowałam i dwie cieniutkie warstwy super kryją! Naprawdę godne polecenia! ^_^
Ja też mam żeliki z Reni Nail kolorowe i są troszku rzadkie ale kryją pierwsza klasa...
Dziewczynki z góry przepraszam, ponieważ być może taki temat, bądź to o co zapytam było już w tym wątku .. ale niestety nie jestem w stanie tego znaleźć (za dużo czytania), a mianowicie chodzi o to, że jak robie paznokcie na formie, czy to żelowe, czy akrylowe. . jest wszystko OK! Jeżeli natomiast chodzi o żel kolorowy, np kupiłam ostatnio u DR żel kolorowy czerwony i nałożyłam go, czy na swoją płytke, czy na cioci.. to za każdym razem się zapowietrzał... Po prostu odpada płatami. I robie wszystko tak jak być powinno. Proszę. powiedzcie co może być tego przyczyna? To jest moja zmora bo wiadomo.. teraz lato, czerwień jak zawsze w modzie.. i.. ;-)
a kładziesz kolor bezpośrednio na płytke?
Ale chodzi Ci o nakładanie koloru na naturalną płytkę bez przedłużania? To tutaj znajdziesz odpowiedź http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...pazurkach.html
A jeśli przedłużasz, to pod kolor dziewczyny dają bazę z żelu clear.
ja podobnie baza clear-2lub 3 warstwy kolorku i nablyszczacz:)
fajny żelik zakupiłam. nr 26 z alle :) neonowy róż.
Allepaznokcie Hurtownia kosmetyczna Nowy Targ Nowy Sącz - 26. różowy neonowy - żel kolorowy - NOWOŚĆ
ja używam neo nails i naildesign i jestem z nich zadowolona:)
Ja ze względu na to, że bardzo lubię kolorowe pazurki i chciałam mieć dużą paletę kolorowych żeli, a jednocześnie nie chciałam wydać fortuny - zdecydowałam się na tańsze żele (ok 8zł za opakowanie 5g) firmy Silcare. Jestem z nich bardzo zadowolona i z czystym sumieniem mogę je wszystkim polecić! Może nie zawsze pokrywają już po pierwszej warstwie, ale za to super się trzymają. Oprócz tego Silcare posiada ogromną gamę kolorystyczną :ok:
popieram,tez uzywak kolorowke z silker,jestem usatysfakcjonowana
a ja włąsnie dzisiaj wypróbowałam ntn piękny różowy neon:) boski jest:)
lena neon który ma nr??
nr 68
Dziewczyny, a czy te kolorowe żele silcare można kłaść też na naturalny pazurek? Czy tylko tips lub szablon?? Weszłam na ich stronkę i jestem w szoku bo mają bardzo dużo różnych rodzajów kolorówek: linia basic kolor, no name color. Czym one się różnią? Oprócz ceny:)
Nie wiem czy dobrze zrozumialam... Ale niby czemu ma sie nie dać nalożyc kolorowki na naturalka ? :huh:
Tylko oczywiscie pod spód jakis podklad, np. warstwa cleara. I na to kolorowke, nablyszczacz i po problemie.
PS pamietaj o dokladnym otuleniu wolnego brzegu paznokcia :)
z naturalna płytką bywa rożnie - na niektórych inne zele niż typu soak off średnio sie trzymają. Ale jeżeli sie odpowiednio pazurka zbuduje i zabezpieczy wolny brzeg powinno być ok :) trzeba spróbować :)
no zgadza sie, ale chyba wiecej przypadków jest na TAK niż na NIE ^_^
O moja tez nie lubią silikonów, zaraz mi pękają na stresie, musi być twardy żel. Kładę bazę z jednofazówki, potem 2-3 warstwy kolorówki, przemywam, i nabłyszczam :D
ja ostatnio przetestowałam zeliki z ntn i też są super łądnie kryją:)