-
Odp: zimowe inspiracje + wystrój świąteczny :)
Mi brakło kulek:( Mam tyle zamowien i czekam az mi z allegro przyjda ale chyba chlopa wysle do opola (i tak jedzie na kurs:D) zeby mi do empiku wstapil... moze akurat beda... chociaz zeby mi 5 kupil...:D
Niestety u mnie w pasmanterii tez nie mozna dostac tych kulek:(
Ale moje robione furrore zrobily:D
Faktycznie, a opuszkow tez juz nie czuje....:(
Dziewczynki pochwalcie sie swoimi bombkami potem;):*
-
pati no to super;] fajny patent na zarobek przed swietami;] gratuluje sukcesu;]
-
gratulacyjki. interes się rozkręca :)
-
ja dzisiaj zakupilam kulki i wstazki :D
musze dokupic szpilki bo te co mam to za malo ;)
aha, jak robicie wykonczeniowe wstazki ? na co przypinacie ? tez na szpilke ?
Patii ciesz sie, ze masz zamowienia, przynajmniej troche grosza bedziesz miala dla siebie :)
-
Rudzia pewnie ze tak:)
Mi na jedna bombke idzie okolo 300 szpilek :D
wiadomo na jedna wiecej na druga mniej, zalezy jak sie ulozy;)
Ale tak na oko:D
Teraz robilam 5szt na "wczoraj" i zrobilam w ciagu 2 nie calych dni:D wczoraj od godziny 18 do 00 zrobilam 2, a dzisiaj 3:D nawet do szkoly nie poszlam, hehe;)
-
Dziewczyny natchnęłyście mnie na robienie bombek :D
Wczoraj zamówiłam sobie na allegro 10 szt. i czekam aż przyjdą... Chciałabym zdążyć zrobić choć kilka sztuk..dla mamy, taty, teściów... no i dla siebie...
Ale mam pytanie...
Ja zakupiłam kulki 8 cm...jakiej szerokości mam dokupić sobie tasiemkę ?? bo nie mam pojęcia..a chcę żeby to ładnie wyglądało :)
-
Redsunset 2,5 cm bedzie ok:) ja na wykonczenie dalam taka cieniutka 4 mm w tym samym kolorze i przyczepilam szpilka :D tez mnie wciagnelo:p wlasnie zaczynam robic druga:D i juz dzisiaj dokupilam jeszcze 2 male ale niestety pani w sklepie miala tylko 3 szerokosci wstazek :2,5 cm,1.2 cm i 0.4 mowila ze takich ok2 cm nie widziala w hurtowni a na te male 2,5cm to chyba za duzo a znowu 1,2 za malo -nic tam wzielam ta cienka na probe -ppewnei bedzie wiecej roboty i trudniej ale sprobuje;)
nie liczylam ile mi szpilek idzie na 1 bombke ale mysle ze napewno nie 300;)ale policze z ciekawosci a tasiemki ok 1,6 m z 1 koloru(robie 2 kolorowe)-czyi 3,2 -to tak lekko z zapasem w razie"w" ;)
-
Dziękuję za rady :) super :) teraz czekam tylko na paczuszkę z kulkami i będę działać :)
-
skonczylam:)ale zdjecia jutro wstawie jak zdaze bo musze leciec spac;)
Pisalam wczesniej o bombce 8 cm jezeli chodzi o wymiary i dlugosc wstazki -zeszlo mi na nia ok 200 szpilek:)A na dzisiejsza -6cm -zuzylam dokladnie32 paski plus gora i dol czyli 34 -6-cio centymetrowe(no ten gorny troszke dluzszy) no i 73 szpilki;)alez ja dokladna hehe;)mam nadzieje ze sie przyda to komus ...aaa no i 60 cm waska wstazeczka na kokardke razem z zawieszka:)
-
Mi wyszlo 300szpilek jak pisalam wtedy na ta srebrno-bialo-rozowa :)
Ale to dlatego,ze tak bliziutko sa kolo siebie ulozone trojkaciki;)
Mi braklo bombek... ech.. mialam dostac w czwartek a niestety przyjda dopiero dzisiaj...:( a juz pani jedna czeka..
Dziewczyny sprobujcie sprzedawac, moze wam sie uda cos zarobic na tym;)
-
ja wczoraj robiłam jeszcze jedną srebrno granatową do szkoły na aukcje świąteczną... i zapomniałam zdjecia zrobic, a dzis juz ja zaniosłam...
na jedna bombke 10cm schodzi mi prawie całe pudełeczko szpilek.. znaczy zostaje z nie wiem.. załóżmy 40 sztuk..
a ile mam kupić długosci wstazki nigdy nie wiem bo pierwsza bombke robiłam to musiałam dokupic i wyszło z 5,5 m, i zostały mi maleńkie kawałki,a z jednego koloru akrat na grubsza kokarde na koncu, gdy robiłam druga i trzecia bombke zakupiłam po tyle samo metrów, przy czym przy drugiej zostało mi duzo wstążki a przy trzeciej to juz w ogóle z 2-2,5m :skacze:..
ale wole dmuchac na zimne i miec wiecej niz mniej i później dokupywac ;)
-
mam bombki ok. 10 cm jak pamietam i zakupilam wstazki, ktore okazaly sie transparentne, buuuu, nie moglam sprawdzic w srodku bo byly folia zawiniete ;) ale kolor mi sie spodobal
a wstazke mam 2,5 cm i nie umiem tym manerwowac :P za waska hahaha :D
nie ma u mnie szpilek w sklepach tych normalnych, sa tylko z ta glowka plastikowa :o
-
oo tak... ja u mnie pod domem wykupiłam ostatnie dwa opakowania.. a jak jeździłam po jakiś innych sklepach albo gdzies to nie ma... SZOK !
-
Natalia ale za to jaka piekna wyszla:wow::love:
Rudzia 2,5 cm za wąska?ja wczoraj robilam z 12 mm to jest dopiero masakra -nigdy wiecej;/ciezko w palce zlapac -zwlaszcza jak sie ma pazurki zrobione:P
Jutro jade po wiecej kul i wstazek ..ale mnie wciagnelo;)szkoda tylko ze tak pozno bo do Swiat nie mam za duzo czasu:(praca i jeszcze pazurki ehh ale siedze wieczorami i robie -naprawde fajna zabawa:skacze:
a to efekty -jeszcze mizerne bo to dopiero pierwsze sztuk ale mam nadzieje ze nastepne juz beda lepsze;)
-
ale super te bombki..anoosia ale talencik..super..swietnie ze jest u Nas tyle zdolnych kobiet na forum.
-
zgadzam sie z Ania... mamy tu sporo talentow na forum... bombki ,choinki" cuda wiank"i i wszystko piekne ,naprawde oglada sie to wszystko z zachwytem !brawo dziewczyny!!
-
Anoosiu zaraziłaś mnie na innym forum, gdy weszłam w Twoją galerię:D Trochę późno się do tego zabieram, ale najwyżej na przyszły rok zostanie. Aaaa i jeszcze widziałam jajka ze steropianu :skacze:
Kupujecie taśmy w rolkach czy na metry? Taka będzie ok? http://allegro.pl/wstazki-wstazka-sa...360487998.html
-
Anoosia przesliczne bombeczki :)
co do tasemki, nie mialam wlasnie takiej sztywnej jak u Ciebie, ta jest strasznie miekka i sie wykreca na wszystkie strony wiec ciezko mi bylo zlozyc te trojkaty ale kupilam juz grubsza i na jutro musze zrobic dwie dla szefowej i jej corki bo od srody wolne od pracy :D
-
Zamówiłam za pobraniem paczkę z materiałami. Pewnie przed świętami nie dojdzie, ale już się nie mogę doczekać :skacze:
-
dziewczyny bombki wyszły Wam wspaniałe :) niech zdobią Wasze domki na tegoroczne święta :)
-
-
Dziewczyny a chwaliłyście się już Waszymi choinkami? :D
-
a to moja bombeczka :D zdjęcie mam tylko tej, zrobiłam ich 9, wszystkie identyczne, białe. I rozdałam rodzinie :) teściom, moim rodzicom, babci i dla mnie została jedna styropianowa kulka na którą zabrakło mi już czasu i wstążki ;(
http://images35.fotosik.pl/320/4689e65fe4136de6m.jpg
-
Red sliczna bombeczka ja na biala tez sie czailam ale mala chcialam zrobic ale nie dostalam takiej waskiej wstazki:(
A wczoraj zrobilam pierwsza wstazkowa choinke:D ale zabraklo mi wstazki (a mialam 6 m)i obcielam stozek:p jak bede robic nastepnym razem to bede gesciej robic pewnie i 10 m malo bedzie;) zrobilam 1 ale przyozdobilam w rozne sposoby zeby pokazac ewentualnym chetnym jakie sa przykladowe mozliwosci ich ozdobienia;)
-
RedSunset śliczna bombeczka ^_^
Anoosiu choinka boska :wow: Co do wstążeczek, to nie lepiej Ci zamówić przez Allegro w rolce. Teraz pozamawiałam i za 32m wstążki 25mm - 7zł. Czekam na moją paczuszkę, bo gapa za późno zamówiłam :P
-
no wlasnie tak chce zrobic tylko narazie kupilam w sklepie wszytskie rozmiary bombe i choinke zeby zobaczyc jak sie robi ,ile czego schodzi zeby wiedziec w razie czego ile zamowic i czy wogole bede miala zamowienia;)narazie mam pojedyncze sztuki dla siebie;) ale w sklepie rzeczywiscie sie nie oplaca bo metr wstazki nawet 1,30 kosztuje gdzie na allegro w rolce wychodzi nieco ponad 20 gr;) tak samo jest z xcala reszta i szpilki i styriopian -wszystko drozsze:(
-
kochane szpilki ja nie kupuje na allegro bo za opakowanie 50g zaplacilam na allegro 5 zl, w pasmanterii u mnie 3,90zl kosztuja a wzielam sie za sposob i kupuje w papierniczym:D I za 50g szpilek place 1,50zl:D
nigdzie u mnie w sklepach nie moglam dostac kul styropianowych i zamawiam z allegro;) Tak samo ze wstazkami;) po 32m i place 7zl za rolke;)
Ja sprzedalam juz 20szt bombek:D 2 na razie dalam kuzynkom na swieta;) I kolejne 2 robie dla znajomych na urodziny;) A reszta wszystko idzie na sprzedaj;)
No nie powiem, kaski duzo wpadło z tego, zostalo mi okolo 20kulek (z 35;) ) i liczac razy 20zl (podnioslam sie, bo mi zyc nei dali:D) 400zl mam dla siebie jezeli to sprzedam, bo to co do tej pory sprzedalam pokrylo mi z nadwyzka juz to co wydalam na potrzebne rzeczy;)
Tylko troche za pozno sie za to wzielam;) Ale teraz sobie zamowie 100kulek i bede sobie spokojnie robila;) przez caly rok i bede miala gotowe na przyszly do sprzedania:D hehe;)
anoosia Sliczna ta choineczka wyszła;)
RedSunset a bombka pierwsza klasa;) :*
-
Patii różnica w cenie szpilek niezła ;) Popatrzę w papierniczym. Pochwal się zdjęcimi bombek :skacze:
-
no ja tez w papierniczym kupilam ale po 2 zl a w pasmanterii 4 zl a te krotkie wogole po 8,50(na allegro widzialam po 6,50)
-
Znalazłam gościa na Allegro i ma te krótkie 13mm po 5,50 za 50gr. Powinno być ok. 1100szt w pudełku.
SZPILKI KRÓTKIE 13 MM (1375716043) - Aukcje internetowe Allegro
---------- Dodano o godzinie 21:40 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:13 ----------
Kursy na ozdoby świąteczne
Świąteczny wieniec Świąteczny wieniec zdobiony wstążkami i błyszczącym sznurkiem
Choinka styropianowa zdobiona taśmą cekinową Choinka styropianowa zdobiona taśmą cekinową - wersja dla leniwych i zapracowanych :)
Bombka "szyszka" cekinowo-wstążkowa Bombka "szyszka" cekinowo-wstążkowa
Orzeszek z jajka styropianowego i cekinów Orzeszek z jajka styropianowego i cekinów
Choinka ze styropianowego stożka, zdobiona metodą wstążkową i cekinami Choinka ze styropianowego stożka, zdobiona metodą wstążkową i cekinami
Bombka cekinowa Bombka cekinowa
Bombka wstążkowa Bombka wstążkowa
Jajko wielkanocne Jajko wielkanocne
Wielkanocne jajko wstążkowe - "karczoch" Wielkanocne jajko wstążkowe - "karczoch"
Wielkanocne jajko oklejane grochem Wielkanocne jajko oklejane grochem
-
Przyszła do mnie paczka :skacze: Tak to było zapakowane, że jakimś cudem wszystko dotarło. Wstążki 6mm trzy musiałam nawijać na szpulkę, bo się rozwiązały - masakra :zly: Kochani sprzedawcy ;) Na szczęscie towar zrekompensował te minusy.
-
jaaaaa Roksisk:o bedziesz produkowac na skale przemysłową:D ile kolorów wstązek:crazy:
-
Tusia jeszcze muszę kilka kupić, bo w realu przyszły ciut inne niż na zdjęciach z aukcji ;) i jeszcze jajeczkę muszę zamówić :D Będę miała na prezenty dla rodziny i znajomych jak znalazł ^_^
-
ożesz a mordke jeza ;P pasmanterie otwierasz? :D
-
Roksik od jakiego sprzedawcy zamawiałas?:)
zazdroszcze tylu kolorow:D
chociaz ja jeszcze pare bombek sprzedam i zamawiam tyle sami hihi:D
jest 23 wykonanych przezemnie bombek (pierwsze kilka sie powtarza;p) tak samo wzory i kolory kilku sie powtarzaja (ale np inna kokardka) a to dlatego ze sobie tak zazyczyli:)
powiem Wam, ze jak robilam te bordowo zlote (5szt pod rzad na zyczenie) i te brazowo, zloto biale (tez 5 pod rzad) to juz mis ie tak odechciewalo ze masakra... ciagle te same kolory tylko wzory musialam zmieniac... :/ no ale potem juz bylo okej:D
i co sadzicie o nich?:)
Załącznik 34435Załącznik 34436Załącznik 34437Załącznik 34438
Załącznik 34439Załącznik 34440Załącznik 34441Załącznik 34442
Załącznik 34443Załącznik 34444Załącznik 34445Załącznik 34446
Załącznik 34447Załącznik 34448Załącznik 34449Załącznik 34450
Załącznik 34451Załącznik 34452Załącznik 34453Załącznik 34454
Załącznik 34455Załącznik 34456Załącznik 34457Załącznik 34458
Załącznik 34459
-
Masakra Pati sa prze pieknie!! niesamowicie mi sie to podoba! długo sie robi taka bombe?
podziwiam :love:
-
-
dzieki dziewczyny:)
zazwyczaj jak mam wolny dzien, to tak od 16 do 24 zrobie 2-3 bombki
a ostatnio jak sie spieszylam z tym to od 18 do 1 w nocy zrobilam 4 bombki... ale juz na oczy nie widzialam hehe:D:)
Plush a tak to okolo 2-3h jedna:) zalezy ktory wzor:) ale jak sie spiesze.. a jak na spokojnie to powolutku bo tu sobie ide zapalic, tu popatrze na tv itp;p
Roksik no to tam gdzie ja:) Maja najkorzystniejsze ceny wstazek... bo gdzie indziej jesst po 7 ale 25m, a tutaj 7zl ale 32m:)
-
ja to juz w przyszłym roku przed swietami cos porobie..
w tym roku widziałam wstazke taka różową oczowalącą :slina: ale bylo jej malo, a po innych pasmanteriach nie chcialo mi sie szukac.. ale napewno bede musiała jej uzyc i zrobic jakas bombeczke bo byla cudowna..
Patii Cuuddoooowneeee !! :love:
-
Roksisk tyle tego :wow: to chyba będzie produkcja na dużą skalę :cwaniak:
Patii śliczne bombki :love: