Ja przewaznie uzywam tych z Konada le tak polecacie te inne lakiery, ze chyba sie skusze i bede musiala je wyprobowac :D
A ma ktos moze fotke ze zdobieniem stempelkiem wykonanym tymi lakierami ?? :D bo chetnie bym zobaczyla :)
Printable View
na wieczor ci cykne, jakbym zapomniala to wez mi prosze przpypomnij
Mi tez juz calkie wylecialo z glowy zeby Ci przypomniec wczoraj :P
Ale teraz to robie :D
Asiuuuuu gdzie te fotyyy ????:P:skacze::skacze:
:glupek::glupek: wiedziałąm ze coś miałam zrobić!!!! teraz jestgem do ubicia, ale dziś mam popołudnie robienia rozmaitych zdjęć:)
fajne te stempelki, ale wolę sama robić wzorki:) Choć na szybko to świetna alternatywa...Trzeba pomyśleć...Może któraś ma na wymianke??:D
Ja bede czekac cierpliwie tylko mi nie zapomnij znowu :D :nunu:
Bo bym chciala wiedziec jak wygladaja te stemple z tych lakierów to wtedy kupuje od razu jak beda cacy :D
po pierwsze temat z folia jest tu
http://forum.wzorki.info/ozdoby-na-p...y-folie-2.html
a konadowe wzorki laska robi tu
YouTube - Kanał użytkownika NailAtelier
Dziewczynki, a ja mam problem, bo kupiłam stempelki, do tego farbki akrylowe i wszystko pieknie odbija się na kartce :) gorzej z paznokciami, wychodzi jedna wielka plama :) nie wiem czy to przez niezmatowiony pazurek, czy ze za mocno dociskam?
Dzis bede siedziec i rozgryzac to. Ale jak wpadniecie na to wczesniej niz ja to dajcie cynk:)
mi sie wydaje ze nie koniecznie stempelki na sliska powierzchnie, sprobuj na nie zmatowiony i dopiero pokryj glossem :)
Ancia ale stempelkow nie odbija sie farbkami akrylowymi:p do tego sluza tylko geste lakiery - rzadkimi tez nic nie odbijesz ;)
czyli normalny lakier ze sklepu sie nie nada??
malutka, wystarczy przeczytać, nawet stronę wczesniej była o tym mowa:)
Ja jak miałam stempelek to używałam normalnego lakieru, tylko tylko, że taki który mi zgęstniał już i ciężko było nim malować paznokcie :]
Kurcze wlasnie facet w sklepie mowil ze farbki akrylowe jak najbardziej. one sa takie bardzo bardzo geste. no ale wczoraj to mi z nim czarna plama na paznokciach wychodzila. dzis bede meczyc moze cos wymysle.
moga byc zwykle ze sklepu np. selene ,inglot, top choice czy nawet z avonu;) ja np odbijalam linerkami z rossmanna firmy wibo:)wszystkie byleby nie byly lejace tylko ciut gesciejsze;) a najlepiej spigmentowane sa chyba te konadowskie w koncu specjalnie do tego celu stworzone;)
mi sie na niezmatowionym też odbija, może faktycznie za mocno dociskasz? ogolnie to farbki na niezmatowionych gorsza przyczepność maja moze to dlatego
Witam. Mi dzisiaj przyszła przesyłka ze stempelkami.
Na początku tragedia, ale próbowałam różne lakiery i metody...
Wreszcie zaczęły wychodzić :>
Ja ostatnio robiłam stempelki,a użyłam do tego zwykłego lakieru z kiosku. Efekt taki:):
ja kupilam zestawik ale zdrapka jest jakas do d...
nie zbiera calego lakieru rozmazuje sie nie przylega w ogole do plytki dokladnie:/
wiec wydalam pieniazki w bloto
Malutkaistotka ne musisz wcale ta zdrapka sciagac lakieru mozesz sie posluzyc np jakas stara karta telefoniczna lub taka do bankomatu;)
a gdzie kupilas ta plytke?chyba nie z konada?
ooo anoosia, swietny pomysł:ok:
ja mam najzwyklejszą plastikową zdrapkę i zestaw nie z Konada i wszystko ładnie sie odbija... ale szczerze mówiąc rzadko korzystam z tego zestawu
niestety nie jest Konadoska kupilam w ALLe jakas podrobke:d
ja tez wlasnie sobie zestaw sprawila i nawet lakiery KONADA zamówilam bo za 9,99 znalazłam :) podstawowe 2 :) kolory i jak tylko lakiery przyjda bede dzialac
zwyklymi mi za diabła cały wzorek nie chciał się odbić. farbki działały, ale się mazalo troche
---------- Dodano o godzinie 14:53 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 15:31 ----------
No i tak jak napisalam wyzej, zakupilam zestaw +oryginalne konada lakiery i... dupa :(\robie jak trzeba (tak i sie wydaje)
odtłuszczam i płytkę i stempel
nakadam lakier, ścieram i szybko przykładam stempel i na jednej blaszce jeszcze w miarę się odbija a na pozostałych to masakra albo wcale (na 1 blaszce zupełnie nie chce się odbijać-ale folii niby nie ma, bo całą blaszkę porysałam i nic nie widać)
Dziewczyny co w takim razie robie nie tak?:( ręce mi olpadają, ze nawet tak prostych ozdób nie potrafię wykonać :(
Ja też mam do was pytanko, czy mozecie doradzić ?
SUPERHIT! Zdobienie paznokci mega zestaw KONAD XXL (1236976300) - Aukcje internetowe Allegro cy oplaca sie faktycznie za tą cene ten zestawik ?
edytakon na kazdej nowej blaszce jest folia(przynajmniej powinna byc jak jest nowa) czasem tak dobrze przyklejona ze mozna naprawde miec probem zeby ja zauwazyc;)od brzegow paznokciem sprobuj podwazac moze w koncu cos sie odklei i zauwazysz;)
Sluchajcie ja wcale nie mam ani zdrapki ani wsyztskich stempelkow orginalnych z konada mam zwkle kupione od Dobrejrady dopiero niedawno zakupilam kilka orginalnych blaszek i 2 lakiery konadowskie wszystko odbija sie cacy i na 1 i na 2 wiec nie widze potrzeby przeplacania;)no moze w lakierach widac roznice ale w blaszkach zadnej;)
tak to fakt, na oryginalnych KOnada nie było zadnej folii ale dla ochrony chyba były pokryte czymś,co udało się w koncu zmyc zmywaczem i odbija sie wszystko super.
Kupilam poźniej tanie blaszki po5 zł i też super
Jedynie lakiery Konada mają naprawdę doskonałe kolory - intensywniejsze niź normalne.
Polecam, moje klientki ostatnio uwielbiają czarne różyczki :)
TO moje skromne z ta wlasnie pieczatka
Gdzie mozna kupic takie pieczątki??
na przykład przez allegro oraz na wielu stronach sklepow z akcesoriami do paznokci
tak dobre :) niektorzy wolą oryginalne konadowskie, ale to juz zalezy od ciebie
ja bym chciała wiedziec dlaczego moj post został przeniesiony do kosza?
Natuś chyba reklama na forum jest zabroniona a jeżeli ktoś chce to robić to w odpowiednim dziale ale takie usuwanie postów do kosza jest ignorujące. Można przecież przenieść dany post do działu ogłoszeń i wstawić tu odnośnik z notką: NATKA23 POSIADA W SWOJEJ OFERCIE STEMPELKI i odnośnik a nie od razu wywalać do śmieci. Ostatnio ktoś też założył jakiś temat i sru do kosza choć wcale nie był bezsensu nie zdążyłam na niego odpowiedzieć.
Moderatorzy są po to żeby robić porządek na forum ale trochę szacunku na litość boską.
wlasnie wczoraj wyrzucili moj post do kosza;/
Moderatorzy nie mają obowiązku każdorazowego komentowania przenoszenia postów, zarówno do kosza, jak i do odpowiednich tematów :) Jeśli ktoś poczuł się urażony to przepraszam, żadne moderacje nie mają na celu robienia nieprzyjemności.
Jeżeli macie jakieś sugestie/ uwagi/ propozycje/ pomysły itp :D śmiało piszcie mi na pw, wszystko zostanie rozpatrzone :skacze:
Po długim weekendzie zostanie wprowadzonych kilka zmian do regulaminu :kwiatek::kwiatek:
mam nadzieję, że dyskusja na ten temat jest już skończona, kontynuujmy temat stempelków,
jakby co to bardzo proszę o pw ;) :kwiatek::kwiatek:
JUPI, JUPI, JUPI!!!!!!!! :skacze::skacze::skacze: Po dogłębnym przeczytaniu tego tematu nareszcie się udało :D Jakiś czas temu kupiłam stempelek, zdrapkę i płytkę do zdobień tę metodą na allepaznokcie i zaczęłam tę nierówną walkę :/: nic nie wychodziło, więc stwierdziłam, że zainwestuję w oryginalne lakiery KONADa, kupiłam biały i czarny, za dużą kasę, bo same wiecie, że KONAD się ceni, i to niestety nie rozwiązało problemu :( bo oczywiscie jest ze mnie taka gapa, ze zamiast lakieru do zdobień, kupiłam zwykły lakier :leze: teraz się z tego śmieję, ale wcześniej byłam wściekła :placz: Podreperowała swój budżet i postanowiłam kupić nieduży, ale firmowy już zestaw KONADa składający się ze: stempelka ze zdrapką, osobnej zdrapki, płytki z 4 wzorkami oraz lakieru do zdobień i ku mojemu ogromnemu zdziwieniu dalej było do d.... :huh: więc cisnęłam tym w szufladę i leżało tak sobie. Wczoraj zaczęłam wczytywać się w forum przy filiżance kawy i EUREKA!!!!! Znalazłam ten temat, poczytałam i wreszcie wychodzi i to za każdym razem :ok:do tego nie trzeba siły tylko DELIKATNOŚCI :D ja starałam się ten wzorek na siłę odbić z tej blaszki, a tu wystarczy delikatnie przyłożyć i wychodzi elegancko :yess:Dziękuję, dziewczynki za wszystkie cenne rady. Ponadto stwierdzam jak duża część dziewczynek udzielających się na forum, że nie koniecznie trzeba inwestować w drogie lakiery, płytki i całą tę resztę ponieważ wszystko z alle nadaje się tak samo do tej "zabawy" jak KONAD a jest DUŻO tańsze :] mi się nawet udaje wykorzystać te lainerki do zdobień z alle, fajne kolorki i taniocha bo chyba 3 zł. Pozdrawiam :przytul:i jeszcze raz dziękuję :*
dobrze wiedziec ze nadaja sioe te z ale,chetnie kupie
kasiulka super że się udało :ok: też rozmyślam nad zakupem płytek :)
ja też jeszcze nie dorobiłam się pieczątek, myślę o nich już chyba z rok, i chyba w końcu kupie, ale mam tylko takie pytanko, czy farbki akrylowe by się nadawały, jako farbka do zdobień?? sprawdźcie dziewczęta, bo mi się wydaje, ze tak, ale może to tylko moje złudne przeświadczenie