-
Odp: Jak nakladamy i odmaczamy zele soak off / easy off
2-3 tyg.tylko że ja je trochę przedłużam i mi się łamią na tym łączeniu
---------- Dodano o godzinie 17:14 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:12 ----------
2-3 tyg.tylko ja je przedłużam i mi się czasem łamią na tym łączeniu albo odchodzą w całości jak czymś podważę
-
moja rekordowa klientka nosi 5 tygodni ale specjalnie buduje porządną krzywą C
a w załączniku pazurki naturalne zażelowane soak -off impresionails cover, biały i builder
-
Losek jak możesz to wrzuć zdjęcie krzywej c na takim krótkim pazurku:przytul:
-
nie dam rady obecnie bo to klientkowe i będę jej robić za miesiąc dopiero , ale krzywa jest taka jak przy zwykłym żelu , daje 4 warstwy , 1- cienko buildera , cover, biały , 1 warstwa grubsza i nabłyszczenie cieniutko , wczesniej mialam DR easy-off nie trzymały sie tak dobrze chociaż impresio też nie dla wszystkich pazurków
-
Kurcze dziewczynki to mnie zdołowałyście :placz: bo moje prace wytrzymują tak ok 1,5 tygodnia do 2 ;( Robię tylko mamie mojego narzeczonego bo sama noszę dłuższe więc zazwyczaj robie na tipsie, a do tego easy offy sę nie nadają.
Powiem jak ja robię, a Wy mi podpowiedzcie kochane co robię źle :huh:
1. zmatowienie płytki
2. szczoteczką dokładnie odpylam
3. primer bezkwasowy z alle (ten sam który mam do moich pazurów, zwykłych żeli)
4. cieniutka warstwa clera
5. french
6. ewentualne drobne ozdoby
7. 2 grubsze warstwy clera
8. bezbarwny lakier i oliwka na skórki
W czym tkwi błąd???? :huh: Nadmienię jeszcze, ze wszystko mam z alle, teraz dokupiłam sobie jeszcze cover :)
-
zabezpieczasz dobrze wolny brzeg pazurka ?
-
Ja robię tak samo tylko na formie ok 2 mm przedłużam.Żel mam z ricco :)Nie nakładam lakieru b.barwnegi i przemywam spirytusem kosmetycznym :)
-
Czyli czy zawijam tak trochę ten żelik???? No szczerze powiem że nie :huh: bo mam wrażenie, że zażeluję palucha, pazurki na których pracuję są bardzo drobne i króciutkie
-
Przepraszam jesli wypalam z glupim pytaniem.. Czy plytke paznokcia matowicie tak samo jak do innych zeli czy akryli?
-
no własnie należy zawinąć trochę ten żel , a jak pazurki krutkie i coś na opuszek spadnie żelu to potem się wypiłuje na koniec wolny brzeg , no ale piłować bardzo ostrożnie
-
Losek - dzięki za informację, następnym razem tak zrobię, tę ostatnią warstwę zawinę, starczy, czy więcej zawinąć????:huh:
Alkaniolek - tak matowimy jak przed pracą z "normalnym" żelem czy akrylem. No przynajmniej ja tak robię :P
-
ja zawijam przy każdej warstwie tylko potem musisz wypiłować to co pod paznokciem bo jak klientka sama zacznie grzebać to :/:
-
OK w takim razie ja następnym razem też tak zrobię i zobaczymy czy będą trwalsze :) Dziękuję za pomoc:przytul: Takie 2 tygodnie temu robiłam :skacze: ale już 3 odpadły :(
-
jak na moje oko to za cienko - jak pazurek był jeszcze cienki to za małe wzmocnienie miał
-
Faktycznie trochę za cieniutko.Ja dzisiaj zażelowałam siostrze 2 cieniutkimi warstwami i na to lakier zobaczymy co z tego wyjdzie:)
-
Dziewczyny mam pytanie u dobrej rady jest baza z easy off? bo nie moge znalezc, nablyszczajacy znalazlam a bazy jakos nie moge. Bede wdzieczna jakby ktos linka podrzucil.
-
-
ja nie byłam zadowolona z tych żeli od dobrej rady ... acetonem to na pewno nie schodzi ...
-
mini-ogolnie zele easy off od dobrej nie oszukujmy sie-sa sredniej jakosci. Zlazi,zlazi acetonem.. niestety.. takim zwyklym acetonem.. technicznym. O zalzeniu przy pomocy zwyklego kosmetycznego acetonu albo tez plynu do zdejmowania tipsów rzeczywiscie-nie ma co marzyc
-
Jeszcze mi powiedzcie jak mozecie czy na kolorowy zel kladziecie potem zel budujacy czy nablyszczacz? bo u dobrej rady wyczytalam ze trzeba jeszcze budujacy i dopiero nablyszczacz
-
Na stronie opi są filmiki dotycząc żeli soak off bardzo przydatne polecam zasada żelowania w przypadku innych firm zapewne będzie podobna
O.P.I. Videos
-
Z racji tego że nie mam covera z mojego żelu (dzisiaj dopiero zamówiłam od DR) ćwiczyłam na easy offie i wyszło mi takie coś na formie,trochę za gruby bo próbowałam zrobić krzywą ale za szybko mi się rozlewał :)
-
Zaaplikowałam sobie soak offki półtora tygodnia temu. Trzymają się naprawde nieźle, tym bardziej, że wczoraj postanowiłam zrobić im tzw. chrzest bojowy :D Robiłam generalne porządki bez rękawiczek, używałam chemii, druciaków itd. Ku mojemu zaskoczeniu nic kompletnie nie odpadło!! :wow:
Nie sądziłam, że soak offki ze Star Nail są aż taaaak wytrzymałe. Żele w 100% godne polecenia. :)
-
ja też polecam żele soak off od star nails są bardzo wytrzymałe ...łatwo schodzą w acetonie no i są w pudełeczku więc można je wykorzystać do końca :)
-
uwielbiam tez zele ze star nail,elarto ma je w swojej ofercie,szkolilam sie u nich i teraz zbieram wlasnie na te soak off"y,są super,polecam:ok:
-
Ja silikonowe robie tak jak zwykłe żelki, trzymają się bez liftowania 3 tygodnie potem je piłuje bo odrost mam za duży (jakoś po ciąży mi szybciej rosną). mam silikony te z alle paznokcie clear i cover, spokojnie mozna je łączyć z innymi żelami. używam pod nie primera kwasowego z neo nail.
Robiłam nawet silikonowe na tipsie, ale odchodziły od tipsa.
Nie odchodzą od tipsa jak podkład zwykłym jednofazowym zrobiłam :P mam 3 tygodnie i nic się nie dzieje
-
Cześć dziewczyny! Przeczytałam cały watek i mam metlik w głowie odnośnie kilku kwestii więc prosze oświećcie mnie bo w wątku było kilka wersji
-jedne piszą że nie można na te żele nakładać lakieru do paznokci a inne odwrotnie
-jedne, że dajemy primer a drugie, że nie
i jeszcze jedno pytanko czy jak nakładacie pierwszą warstwę kolorowego żelu to czy ją po utwardzeniu w lampie przemywacie cleanerem czy odrazu nakładacie kolejną warstwę koloru??
-
Co do lakieru może on popękać (stworzy się taka pajęczynka), bo żel soak off jest elastyczny i pracuje z naturalną płytką.
Primer ma na celu zwiększyć przyczepność żelu, więc możemy go dawać, ale nie musimy :)
Po nałożeniu pierwszej warstwy kolorowego żelu nie przemywamy pazurka, bo zetrzesz warstwę która pomaga trzymać się następnej :) (chyba że firma wymaga sobie inaczej)
-
Dzieki serdeczne za odpowidz: ) a powiedzcie jeszcze czy sa jakies twarde zele easy off?? Moze jes
t jakis temacik o tym to odeslijcie mnie gdziesk
-
Z tego co wiem, nie ma czegoś takiego, żele te stworzone sa do naturalnej płytki, więc musza byc w miarę elastyczne :)
-
mam pytanko ;)
niegdy wczesniej nie mialam takich zelikow i zakupilam sobie tak na test dla siebie. I teraz mam ogrom pytan do Was
czy przy takich zelach robi sie uzupelnienie jak przy zwyklych czy sie odmacza i naklada wszystko od nowa?
czy przy obgryzionych pazurach gdy zwykly zel sie nie trzyma mozna zastosowac zel silikonowy w celu lekkiego przedluzenia paznokcia itd ?
Czy przy slabej kondycji natularka zele beda sie trzymac czy beda odlazic jak hybrydy ??
-
Ja miałam do czynienia z tymi żelami, na moje oko to można zrobić normalne uzupełnienie, jednak żele te są dość gumiaste i źle się piłują, dlatego ja odmaczałam je . Potem matowisz tylko odrost, a resztę odtłuszczacz i możesz od nowa nakładać. Całego pazurka nie matowisz, bo on i tak matowy jest :D
Ja robiłam i silikon na szablonie i na tipsie i wsio się trzymało. ogryzków nie robiłam, ale wydłużałam do 1 na szablonie i na to kładłam normalny cover od Dobrej Rady i kładłam też kolorowe zwykłe żele. Na tipsie robiłam metoda z białym tipsem i tez było ok.
Ja nakładałam na swoją zmasakrowaną płytkę, to mi się każde żele zapowietrzały, bo była przepiłowana i dlatego, ale nie wiem jak by było u innych.
-
na mojej płytce też niestety silikonowy się nie trzymał nigdy , za to 1 klientka chodzi i 2 miesiące z tym żelem z tym że ja jej daję dosyc grubo i buduje krzywą C
za to płyny do odmaczania wcale nie dają rady i trzeba piłowac i to najlepiej frezarką bo pilnik się ślizga
-
agaciorka, ja tez niedawno kupila kilka zelikow i powiem Ci tak, ja mocze ja je w acetoniei pieknie odchodza, jesli chodzi o przedluzanie nimi plytki to raczej nie wchodzi to w gre, bo to sa zele raczej do utwardzenia naturalnej plytki, ale nie probowlaam tego wiec moze jakby sie uparl...aha i jak jest plytka mozcno spilowana po tipsach to sie kompletnie nie trzyma;)tyle co zauwazylam po dosc krotkim czasie uzywania;)
-
Wybaczcie ze tak nagle wyskakuje z tym pytaniem ale nie moge znalesc odp a wole miec jasne wszystko :D co to sa te zele?:D
-
poczytaj na pierwszych stronach
-
Cytat:
Napisał
kiniusia01
Cześć dziewczyny! Przeczytałam cały watek i mam metlik w głowie odnośnie kilku kwestii więc prosze oświećcie mnie bo w wątku było kilka wersji
-jedne piszą że nie można na te żele nakładać lakieru do paznokci a inne odwrotnie
-jedne, że dajemy primer a drugie, że nie
i jeszcze jedno pytanko czy jak nakładacie pierwszą warstwę kolorowego żelu to czy ją po utwardzeniu w lampie przemywacie cleanerem czy odrazu nakładacie kolejną warstwę koloru??
Kiniusia, chętnie odpowiem na Twoje pytania. Jeżeli chodzi o żele hybrydowe to:
1. Nie spotkałam się, aby po nałożeniu lakieru i zabezpieczeniu utwardzaczem, cokolwiek działo się z kolorem. Ba, nawet jego trwałość jest zwiększona. Pamiętam jak żele miekkie zaczęły pojawiać się na rynku paznokciowym, jeszcze mało popularne. Wtedy głównie były stosowane te bezbarwne, na stopy lub dłonie dla Pań, które szukały alternatywy dla paznokci przedłużanych standardowymi metodami, a z gwarancją długiego utrzymania się koloru. Pod koniec 2006 roku w naszym gabinecie zaczęłyśmy "utwardzać" płytkę bezbarwnym, elastycznym żelem, lakierując ją potem. Reklamacje się nie zdarzały. Teraz, kiedy kolorystyka hybryd jest tak bogata, sposób ten odchodzi już do lamusa...
2. Tak jak napisała emila, primer ma na celu zwiększenie masy do naturalnej płytki paznokcia. Nie trzeba go używać (przypomina mi się odwieczny problem "przedłużanie żelem - z primerem czy bez?"), ale można. Większość firm zaleca jego stosowanie. Standardowo nakłada się bezkasowy (są takie, które specjalnie pozostawiają lepką warstwę na płytce), a przy tzw. trudnych paznokciach - kwasowy.
3. Nie zaleca się przecierania paznokci między kolejnymi krokami, a dopiero na końcu po warstwie zabezpieczającej. Jeżeli jest to konieczne bo np. nasza klientka dotknęła paznokci, po przemyciu warstwy zmywaczem UV trzeba zaczekać aż on dokładnie odparuje! Zbyt szybkie nałożenie kolejnej warstwy może spowodować marszczenie sie i kurczenie koloru!
-
Witam wszystkich serdecznie. Szukałam i już sama nie wiem więc może zapytam Was. Czym różni się żel soak off od lakierożelu tj. hybrydy? Z góry dziękuję za pomoc.
-
cześć dziewczyny, mam problem, ostatnio zamówiłam sobie żel easy off z allepaznokcie no i dziś wypróbowałam go, po utwardzeniu kilku warst w lampie ( każda po 3 min) zmyłam cleanerem i normalnie mi sie rozmazał ten żel i tak jakby zmył do naturalnej płytki. Miała tak kiedyś któraś z was?? Prosze o odpowiedz.
-
Witajcie,do mnie przyszły dzisiaj EO od DR i się tak zastanawiam bo mam migdałki na tipsie zrobione twardymi żelami,czy zrobić uzupełnienie twardymi czy odnowę ale tymi EO,obawiam się tylko jak już wyczytałam powyżej że od tipsa ten żel zacznie odchodzić,kurczę,szkoda mi czasu żeby robić dwa razy,ale w sumie chyba lepiej wypróbować te EO tak dla siebie żeby wiedzieć.Co o tym myślicie?