wy mnie blizniakami nie straszcie :P hihi ... fajne takie badanie jak sie wie gdzie sie przytylo :D
Printable View
wy mnie blizniakami nie straszcie :P hihi ... fajne takie badanie jak sie wie gdzie sie przytylo :D
Basiu mnie w domu tez bliźniakami strasza bo nie dośc że tak szybko sie udało to ARek mój w rodzinie ma braci bliźniaków itd. ale ja trzymam kciuki za cokolwiek bo cokolwiek będzie i będziesz kochać :D
After, Rudi no to ja się załamałam ja już 3 kilo przytyłam :(:(:( same cycki to pewnie 2 kg bo wszystkie staniki za małe...
a żebym jadła duże ilości! i słodyczy nie tykam bo jakos ochoty nie mam wiec wszyscy mówia że będzie syn...
a ja potrafiłam bez ciązy zjeść 4 tabliczki czekolady na która teraz patrzec nie mogę...
a odrzuciło was może od kawy? :D
łooo Zyza... mnie tak odrzucilo ze nie moge jej wachac, ale wyczytalam w poradniku, ze nie trzeba jej calkiem odstawiac,tyloko ograniczyc, a ze ja lubie czasami "na smaka sie napic" to mam teraz na nia patent :D:D
"afterglołowy przepis na pyszną kawę"
1) wez kubek i wsyp kawe rozpuszczalna
2) NIE SLODZ!! Nawet jesli lubisz slodka
3) Najpierw wlej mleko, po czym zamieszaj i dopiero zalej wrzatkiem, najlepiej 50/50
4) wymerdaj
5) wez syrop np nugatowy, waniliowy lub jaki tam lubisz
6) wlac 3 lyzeczki- NIE MIESZAC
7) pic ciepla- nie wrzaca.
Degustowac sie smakiem i zapachem syropu, bo kawy nie czuc :D
nie masz sznas ze od tego was odrzuci bo smaku kawy nie czuc, bo mleko wsiaklo, a zapach unosi sie syropu ulubionego przez Was :) Dobrze dziala, nie ma po niej mdlosci :D no chyba ze ktos przeslodzi (przesadzi z ) Syropek :D
After ale mnie od słodkiego tez odrzuciło... mnie mdli na każdy słodki napój...
chyba że to kwaskowa marchewka jest... o i bigos jaki fajny kwaśny :D
:D
ale przepis miodzio jak tylko przestanie mnie mdlic to kawe takową zafunduje sobie... :D
zyza, Ale wslasnie cynk polega na tym, ze oszukujesz organizm. Nie dostarczasz mu "zywego" cukru tylko w wersji przerobionej :D
no tak ale ja cukru nie potrzebuje ja chce cytryne na przykład albo pomarańczę samo kwaśne i jak czuje cos waniliowego to dobrze że ubikacja niedaleko :D
to wez kwasny syrop np z wisni, ten domowej roboty bez cukru :)
uparciuch :D
kiedy ja wogole kawy nie potrzebuje :D
mnie na poczatku mdlilo praktycznie na wszystko-nawet jak sie wody napilam robilo mi sie natychmiastowo nie dobrze, jedyne co mi w miare wchodzilo (lekarka mi polecila) owocowe przecierki dla dzieci-polecam!! ale po 12 tyg jak reka odjal wszystko wrocilo do normy i moglam spowrotem wcinac moje ulubione slodycze, jedynie co mnie odrzuca to rzeczy z paczki, w proszku itp-niezdrowe same
rudi na początku to mniej więcej jak my? 6 tydzień?
dokladnie-wtedy jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy i nie wiedzialam co sie wogole dzieje ze mna.
a dziewczyny, słyszałyście coś takiego, że jak robicie dzieciątko w płodne dni to będzie raczej chłopiec, a tuż przed to jest prawdopodobieństwo większe że dziewczyna bo plemniki żyją w organiźmie do 3 dni?
slyszalam o tym ale u mnie sie to nie sprawdzilo :( bylam 100% przekonana ze bedzie wlasnie dziewczynka a tu lekarz mnie zaskoczyl ze widzi cos miedzy nogami :) w sumie bylo mi obojetne co bedzie-byle zdrowe ale wlasnie sie naczytalam o tej metodzie w gazetkach itp to sie na dziewczynke juz nastawilam
szkoda:( tzn jak będziemy już chcieli mieć dziecko to wiadomo, jedyne co wazne to żeby było zdrowe. ale tak poza tym to wolałabym pierwszego chłopca, a ta "metoda" wydawała się sensowna:)
nie ma sie co zalamywac moze u mnie sie tylko nie sprawdzila, ja sie smieje ze u mojego meza w rodzinie to tylko meskie plemniki maja bo u nich jak dotad zadnej dziewczynki jeszcze nie bylo :) same chlopaki sie rodza
no moja kumpela za miesiąc rodzi tzn pod koniec lutego i na koniec okazało sie że jednak chłopak! a ona cała wyprawke różowa miała :D sie ukrywał łobuz jeden :D
asiu tutaj chodzi o to, ze plemniki z noszace genotyp meski sa bardziej zwinne i szybsze, jednak zywotnosc ich podupadla... dklatego na chlopca trzeba dokladnie w czasie owu. Genotyp dziewczynki (plemniczki) sa wolniejsze, mniej zwinne, ale za to przezywaja dluzej, wiec na dziewuszke zaleca sie przed owulacja, aby zdazyly dosjc do jajeczka.
ja wiem o co chodzi dlatego napisałam że wydaje się sensowna:)
rudi to wszystko jasne!!:) u nas i dziewczyny i chłopaki ale więcej chłopaków to mam nadzieję że i u nas się trafi:D:D
apropo zabobonow-co czasem ludzie za glupoty opowiadaja to sie w glowie nie miesci, 2 klientki kolezanki zawsze razem do mnie przychodzily, powiedzialam ze jestem w ciazy to sie zaczely spekulacje co bedzie-jedna mowi zobaczysz chlopak bo nie jem wlasni slodyczy a druga na to ale zobacz ona ma ramiona przebarwione to swiadczy na dziewczynke :) (nie wazne ze bylo lato i biegalam z odkrytymi ramionami wiec sie mogly opalic :)
co do mitów na temat ciąży to często słyszałam że brzuch szpiczasty - zapowiada zazwyczaj chłopca a okrągły - dziewczynkę. Rownież się mowi że jak kobieta w ciąży brzydnie to będzie dziewczynka bo zabiera jej urode ,a jak chłopiec to jest w ciazy atrakcyjniejsza . Ja osobiście co do kształtu brzucha to sie nie wypowiem ,bo nie pamiętam jaki miałam kształt w ciaży ,a z tą urodą to u mnie się sprawdziło jak byłam w ciązy z corką to na twarzy byłam bardzo spuchnięta ,a jak z synem to każdy mówił że ciaza mi służ i dobrze wyglądam i tak się czułam . chociaż ciezko to wszystko porównywac z drugiej strony corka to była moja pierwsza ciąza następna to syn podobno następną ciaże sie lepiej znosi
a z tą urodą to jak patrzę na razie się sprawdzało swoją drogą:D
a macie juz jakies propozycje imion dla swoich maluchow? ja zrobilam kartke z takimi co mi sie najbardziej podobaly ale z czasem zostaly wszystkie skreslone :), na razie nazywa sie X-Men. podobno do 8 po porodzie mamy czas na decyzje. moj maz ma 3 ulubione i probuje mnie do ktoregos z nich przekonac: Luka, Jannik i Tobias :)
ja obstawiam Jakub lub Hannah
Hannah-przesliczne, mnie sie dla dziewczynek rosyjskie imiona podobaja: Larissa, Lena, Nadja-moze przy nastepnym bedzie dziewczynka :)
hem ja tam twierdze że mi urode odbiera :D chociaz nie wiem jaka ale jakowąs odbiera :D
bo i mnie bardziej wysypało i wogole...
ja juz pisałam że Iga albo Adrian
a wogóle jakos dzieci mnie bardziej lubia chociaz się do nich nie odzywam... a propos zabobonów ponoc malutkie dzieci takie do 3 lat wyczuwają że ktos jest brzemienny :D
na poczatku tez mialam problemy z cera-pryszcz na pryszczu (pomagala mi w miare maseczka blotna z algami) i wlosy mialam w tragicznym stanie, na szczescie sie wszystko uregulowalo-teraz mam nawet ladniejsza cere niz przed ciaza-oby tak juz zawsze zostalo :)
rudi oby i mi sie poprawiło bo stara baba a problemy z pryszczami ma ciągle... wszyscy mi mowią zebym w końcu zaszła to mi to poznika... :D
no to ja nie wiele myślac hop siup i zajszłam :D
no jestem jeszcze sklonna do imienia Olena, strasznie mi sie podoba...
A mi sie podoba dla dziewczynki Wanesa lub Anastazja. Gorzej bo dla chłopca nie mamy weny :( a czujemy że będzie chłopak :)
ja wam powiem że w zadne zabobony nie wierze, jak moja babcia sie dowiedziała ze jestem w ciązy to mi powiedział :"ło dzieeeckłooo, to ty teroz musisz unikać osób chorych i kalekich, nie możesz sie na nich zapatrywac bo twoje tez bedzie kaleka, studyjujesz w czestochowe, idź ty dziołcha na jasną góre sie modlić"... to ja jej mówie, "oj babciu, a byłas tam i widziałaś ile tam jest "oznaków cudów"?? tam sa same kule, wózki inwalidzkie i inne gadżety "
z kolei ktos tam jakas ciotka mówiła że korali i chustek na szyi nie wolno nosić bo dziecko sie pepowiną owinie
albo że nie wolno patrzec jdym okiem, np prfzez dzierke od klucza bo dziecko sie zezowate rodzi
no niestety nic sie nie sprawdziło przez całą ciąże mialam laborki i przez te wszzytkie miesiące 3 razy w tygodniu przez 5 godzin gapiłam sie jedym okiem w mikroskop a oczy moje dziecko ma jak złoto
a tak w ogole to ja tu gadu gadu, a moja lala sie rozebrała i w majtkach tanczy przed lustrem... i tu mogę powiedziec że zabobon o urodzeniu dziecka w sobote sie sprawdził- wieczna imprezowiczka :lol:
Załącznik 15519 Załącznik 15520 Załącznik 15521
Woszczur boska ta Twoja córcia, tancereczka pewnie po mamusi ;)
hehehe, niezła artystka :D
Co do zabobonów: jeśli się czegoś przestraszycie nie dotykajcie swojego ciała dłońmi bo znak zostanie, ja nie wierzyłam ale oglądałam w ciąży horror no i jak to w horrorach wyskakuje straszydło zza węgła czyli normalna reakcja podskakuje się na fotelu ze strachu więc i ja podskoczyłam i dotknęłam się na brzegu stopy- po porodzie przy kąpieli bobasa była taka kreseczka-przebarwienie; tyle mi wystarczy i już wierzę.
ja byłam w ciązy na egzorcyzmach emilly rose, dotykałam sie gdie popadło i nic nie ma, nie wierze we wsztskie te bzdury...
Chanti, mnie się Marcel podoba :) w sensie imienia dla chłopca.
Woszczur a Twoja córcia ma słynne majtusie na sobie :D:D
w ciazy nie powinno tez masowac czy czesto dotykac w jednym miejscu (np jak sie przestraszycie)tu powiem ze po czesci sie sprawdza
ja w ciazy z mala mialam straszne bole plecow po lewej stronie
tam kladlam sobie mate na bol plecow i tam masowalam i w tym miejscu mala ma myszke
wiem ze to moze przypadek ale moz e i nie
O tej myszce tez slyszalam. Ale jakby czlowiek mial we wszystko wierzyc to lepiej nie zachodzic w ciaze. Ponoc jak sie spojrzy przez wizjer w drzwiach to ponoc dziecko urodzi sie z wada wzroku ( chodzi o zeza), czytalam tez, ze nie mozna nosic lancuszkow, korali itp, bo dziecko bedzie owiniete w pepowine. Wydaje mi sie, ze jakbym w to wszystko wierzyla to bym oszalala:)
to prawda jest wiele przesadow
ja niby w nie nie wierze ale np lancuszkow nie nosilam,nie ogladalam horrorow i nie czytalam strasznych ksiazek
Woszczurku przepiękną masz tą artystkę!! moja tez lubi tańcować i a zwłaszcza przed lusterkiem stać i obserwować się np. jak tańczy, płacze , czy śmieje się lub robi różne minki.:D
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdskjodntjh8pu.png