-
Odp: Ile czasu robicie szpice?
mi to zajmuje tez jakies 2,5 godziny ale nie uzupelniam szpicow bo sie po prostu nie da,juz nie beda tak wygladaly jak nowe.
-
To zalezy i szpice i kwadraty ale ostatnio tylko szpice bo bardzo je lubie nosic.Przewaznie sciagam sobie calosc i robie od nowa,za bardzo mi sie nudzi raz chyba mialam tak ze sciagalam az do tipsa i wtapialam nowe ozdoby.Wole jednak sobie sciagnac cale bo przynajmnie cwicze wszystko od poczatku:)
-
Ale dlaczego niby nie da się uzupełnić szpicy?
Tak samo się da jak kwadraty, edge, pipe czy inne.
Dlatego najlepiej jest budować na przezroczystym szkieleciku i potem dopiero farbki, akryle lub tam inne ozdoby.
U mnie szpice co najmniej 3 godziny.
Jezeli cieniowane akrylem i malowane farbkami to i czasem 5 godzin.
Pozdrawiam :D
-
Cytat:
Napisał
donna69
mi to zajmuje tez jakies 2,5 godziny ale nie uzupelniam szpicow bo sie po prostu nie da,juz nie beda tak wygladaly jak nowe.
A cóż to za teoria? :)
-
Odp: ile czasu zajmuje wam zrobienie paznokci
ja pazurki robie 2-3 godziny,ale dopiero uczę się, więc może nie jest tak źle. Oczywiście zależy też co i komu robie ;)
-
Cytat:
Napisał
roksana22
ja pazurki robie 2-3 godziny,ale dopiero uczę się, więc może nie jest tak źle. Oczywiście zależy też co i komu robie ;)
Roksanko to i tak szybko!!:D
-
2-3 godzinki to jest tak w miare liczy sie perfekcja nie czas prawda :) początkujące muszą mieć więcej czasu np ja :P
-
mi zrobienie pazurków schodzi ok 4 godz a czasami nawet więcej, zależy jakie zdobienie. myśle, że jak na mój staż to nie jest tak żle, stale ćwicze i mam nadzieję, że czas się ten będzie skracał :D
Może dziewczyny podpowiedziałybyście jakieś sposoby, które pozwolą na skrócenie czasu pracy???
-
Cytat:
Napisał
kiniusia01
mi zrobienie pazurków schodzi ok 4 godz a czasami nawet więcej, zależy jakie zdobienie. myśle, że jak na mój staż to nie jest tak żle, stale ćwicze i mam nadzieję, że czas się ten będzie skracał :D
Może dziewczyny podpowiedziałybyście jakieś sposoby, które pozwolą na skrócenie czasu pracy???
Zapraszam tutaj :D
http://forum.wzorki.info/ogolnie-o-p...zas-pracy.html
-
Ja wczoraj to juz swoj rekord pobilam-pazurki(uzupelnienie) w 1,5 godzinki , ale to dlatego ze laska nie dosyc ze sie godzine spoznila, zamias o 17 to o 18 byla to jeszcze na 20 byla gdzies umowiona i mialam sie spieszyc-wiec juz mialam gdzies jak one beda wygladaly-jej problem jak sie tyle spoznia, nawet z mokrym lakierem wybiegla
-
a ja nadal za długo robię... :( co prawda zeszłam już na 2,5h ale to i tak za długo, a miała bym okazję spróbować się w salonie gdybym robiła w 1,5h :( a tak d...pa nadal jestem bezrobotna... i szansy na pracę w tym akurat zawodzie marne... prędkości nie nabiorę mając jedną góra dwie klientki na tydzień...
-
mi też zajmuje to bardzo dużo czasu ale może zanim zrobie kurs i skończe szkołe to nabiore wprawy i tempa
-
Odp: Jak skrólić czas pracy.
gaduły to my chyba wszystkie kobiety jesteśmy także to możemy sobie wybaczyć heheheh:D
A tak wogóle to dzieki za te artykuły!! SĄ bardzo przydatne
-
Ja to tez klepie jak najeta ale nojgorsze jest to ze wtedy robi mi sie ,,stop klatka,,i przestaje robic,a ostatnio to maz mi na uchem sie darl,,ty przestan gadac tylko rob,,:)
-
jak sobie robie to nie gadam bo niem do kogo :) też włanczam tv zawsze :) bo nie lubie ciszy no chyba że się uczę
-
ja też mam tv włączony jak sobie robię i czasami potrafię się zgapić i sobie pojechać..:)
-
Iwa1223- nie martw sie predkosci nabierzesz z biegiem czasu... ja pazurki tez robie ok 2,5-3 godz.,pracuje w salonie i klientką to nie przeszkadza...szefowej w miare tez nie..stwierdziła ze nabiore wprawy z czasem...pazurkami zajmuje sie dopiero od 3,5 mies tzn. zarobkowo a w salonie od miesiąca, wczesniej robiłam tylko sobie ew.kolezance..:) A dziewczyna które sie zastanawiają nad kursem polecam!...warto z nich skorzystac...można sie naprawde porzadnie podszkolic np.z prawidłowej budowy krzywej C, lini stresu,jak prawidłowo położyc zel aby sie nie zapowietrzał...bo z tym ma problem chyba kazda poczatkujaca stylistka...:)
-
jak wynajmowałam miejsce w salonie to mimo że miałam swoją działalność itp to właścicielka (fryzjerka) była beznadziejna, ciągle czepiała się, gderała itp. upierała się na usłudze do 2 godzin, a mimo że generalnie to w te 2 godziny spoko ze wszystkim się wrabiałam to brakowało czasu na eksperymenty z co odważniejszymi klientkami itp
-
Ja to myślę, że jednak lepiej jest zrobić zupełnie nowe :)
-
No wlasnie czemu niby sie nie da uzupelnic?
-
wydaje mi się że chodzi o to że wzór jest wkomponowany w kształt, a przy uzupełnieniu często trzeba je jednak skrócić bo są o te 3-4mm dłuższe.
ja wczoraj uzupełniałam swoje edgusie, chyba z godzinkę mi to zajęło czy półtorej bo wszystko się ładnie trzymało itp, tylko kształcik nadałam bo tyle rzeczy robię że zawsze pazurki trochę mi się ścierają:)
-
ja zawsze sobie szpice czy egde sciagam zamiast uzupelniac i robie od nowa, nerwow nie mam tyle^_^
szpice malo skomplikowane robie troche ponad 2 godziny a bardziej skomplikowane ok 5h
pierwsze w zyciu edzie robilam 16h:o a jak robilam tytka na sztucznym paluchu to zrobienie jednego zajelo mi 25minut czyli calego seta bym zrobila w ponad 4h :Dheheh nie ma to jak wprawa:skacze:
-
Cytat:
Napisał
Jade
No wlasnie czemu niby sie nie da uzupelnic?
Ja myślę, że szpice oczywiście da się uzupełnić, tylko chyba nie będzie takiego samego efektu, jak po nowych
;) Chyba tunel już nie będzie taki głęboki i ładny, co myślicie?
-
-
czas zalezy też od tego czy uzupełniamy czy musimy zrobić odnowe albo zmiane wzoru, bo to w końcu nie to samo:)
-
w szpicach nie ma tunelu :P szpice bym zrobiła od nows bo wtedy będzie ładny kształt a przy uzupełnieniu trudno o nadanie pierwotnego kształtu tak żeby wszystko do siebie pasowało
-
Ale mi chodziło o to, że jak będą odrastać, to będą się stawać bardziej płaskie od spodu jak się je znów będzie bardziej piłować do szpica..
-
Cytat:
Napisał
elinka
w szpicach nie ma tunelu :P szpice bym zrobiła od nows bo wtedy będzie ładny kształt a przy uzupełnieniu trudno o nadanie pierwotnego kształtu tak żeby wszystko do siebie pasowało
ja się ośmielę niezgodzić moje szpicowe blue panterosy były robione po poprzednich szpicach
http://forum.wzorki.info/przedluzani...znokcia-3.html odrost Załącznik 8086
http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...anterka-4.html odnowa Załącznik 8087
-
No śliczna ta panterka ;)
-
Odp: Co robic by bylo szybko i plynnie
witam jestem nowa :))
JA robie tak :)
1. scinam paznokcie na krotko, chyba ze klientka tego sobie nie zyczy, choc ja nie lubie jak widac paznokci pod tipsem :)
2. drobnym pilnikiem zawysowuje lekko paznokcie naturalnej zeby klej lepiej przylegal i zeby usunac tluszcz z paznokci :) mam na mysli tluszcz naturalny :D nie oliwe :D
3. naklejam tipsy na wszystkie paznokcie poprzednio piluje koncowki gorne blizej skorek. Naklejam powyzej linii tipsow.. wtedy sie tipsy dluzej utrzymuja :) taka sztuczka kolesia ktory mnie uczyl ..
4. scinam tipsy na chciana dlugosc i spilowuje przejscie z naturalnym paznokciem oraz koncowki
5. podciagam skorki i scinam.. nie robie tego a poczatku zeby przy pilowaniu przejscia miedzy tipsem a paznokciem naturalnym nie uszkodzic juz wycietych skorek :) dlatego robie to po spilowaniu
6. blok pilnikiem wygladzam tipsy
7. maluje wszystkie pazurki zelem i wkladamy bez kciukow pozostalych 8 palcow do lampy a nastepnie kciuki, zmywam pozostalosc zelu
8. powtarzam malowanie zelem :)siup do lampy i zmywam zel :)
9. spilowuje pilnikiem do paznokci naturalych pozostalosc zelu na koncowkach
10. gotowe :))
---------- Dodano o godzinie 23:15 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:12 ----------
a jak szybko robicie pazurki:)? na przyklad zelem?
-
wytłumacz mi z tym klejeniem tipsów, co to znaczy że powyżej linii? chcę poznać taką sztuczkę:) ja używam frenczy bez kieszonki najczęściej.
tu masz link do innego tematu forum (duużo czytania przed tobą;) )
http://forum.wzorki.info/ogolnie-o-p...aznokci-7.html
-
no i teraz problem :) powiedzialabym ci po serbsku :S bo cholera nie moge znalesc slowek :(
jak masz tipsa.. gorna czesc co przyklejasz do plytki paznokcia.. na tipsie jest oznaczone gdzie powinien przylegac do koncowki paznokcia .. :)
ja nie naklejam dokladnie na koncowke lecz wyzej :) linia na tipsie nie lezy na linii paznokcia lecz wyzej :)
jesli zle wytlumaczylam to jutro bede sama sobie robic tipsy i wkleje fotki :) to zobaczysz :)
pozdrawiam :D
PS. dziekuje za linka :D pewnie sie nie doczytam do nastepnego roku :))
-
ja szpicow nie robie bo nikt tego nie chce na razie :)) zelowe tipsy robie na luzie 1.5 godzinki.. chyba nie tak zle jak myslalam :) do 2 godzinek robie jak mam rozgadana klientke :D hahaha
-
Cytat:
Napisał
Milijanovic
no i teraz problem :) powiedzialabym ci po serbsku :S bo cholera nie moge znalesc slowek :(
jak masz tipsa.. gorna czesc co przyklejasz do plytki paznokcia.. na tipsie jest oznaczone gdzie powinien przylegac do koncowki paznokcia .. :)
ja nie naklejam dokladnie na koncowke lecz wyzej :) linia na tipsie nie lezy na linii paznokcia lecz wyzej :)
jesli zle wytlumaczylam to jutro bede sama sobie robic tipsy i wkleje fotki :) to zobaczysz :)
pozdrawiam :D
PS. dziekuje za linka :D pewnie sie nie doczytam do nastepnego roku :))
Jeśli dobrze zrozumiałam to wygląda chyba tak :D
Imageshack - 84132189.jpg
-
Też zrozumiałam tak jak Szpila:)
I naprawdę lepiej się trzymają? Jestem ciekawa dlaczego.
-
zrozumiałam że nie naklejasz do kieszonki tylko wyżej (więcej tipsa w kleju jest).
czekamy na fotki:)
-
dokladnie tak .. nie wiem dlaczego sie trzymaja ale tak jest.. :D ciekawe ... ale mnie tak uczono :) chodzilam na praktyki do jednego z najlepszych salonow w Belgradzie i sama korzystalam z ich uslug ... to jakas ich sztuczka :)
fotki nakleje :)
-
przyznaje że nie słyszałam, ja właśnie lubię albo małe kieszonki albo w ogóle bez, żeby sobie samemu dopasować i też się trzyma wszystko :) to pisz kolejne sztuczki!!
-
ja bylam na rozmowie okazalo sie ze ze zdjeciem i zrobieniem idealnego frencha 2 godziny to za duzo:wow::/:
no coz chinka nie jestem i w 30minut seta walnac nie potrafie:o
ostatni tak sie sprezylam z edziami ze w 40 minut ze zdjeciem jedna reke trzepnelam bo po malego do szkoly musialam leciec, heh jednak jak sie musi to sie potrafi:/:
-
agulusia ja kiedys tez bylam na rozmowie z babka i tez mi powiedziala ze tyle to za duzo... ja sobie pomyslalam ok ... jesli chce to neich sobie przyjmie babe co robi tipsy w godzine ... tylko ciekawe ile reklamacji bedzie ...