Odp: Podchodzenie powietrza pod paznokieć
Proszę o wypowiedź Dziewczyny, które używają /używaly NO LINES własnie przy wale paznokcia.
Ostatnio na pewnym pokazie Instruktorka mowila, ze warto żeby pazury po uprzednim przygotowaniu na gotowo, chwilę przed nabłyszczaniem potraktować przy skorkach NO lines, to podobno jeszcze bardziej zmniejsza ryzyko zapowietrzeń. Stosujecie to cudo?
właśnie ja też mam problem z zapowietrzeniami. Używam żeli Activ - jednofazowych. Ja nie mam kursu, od września uczę się w szkole policealnej na kierunku stylizacja i przedłużanie paznokci. I własnie po tygodniu ( czasami wcześniej paznokcie mi się zapowietrzają ) .
Paznokcie żelowe robiłam już w lipcu, sama sobie i używałam jakiś bez firmowych z Niemiec zeli , które przywiózł mi mój chłopak. One były kiepskie ale ani razu mi się nie zapowietrzyły , ale za to odpadały średnio po 2 tygodniach. Cleaner i primer mam taki sam jak przy tamtych, i mi się nie zapowietrzały .
Używa któraś z was żeli activ? no bo już sama nie wiem co się dzieje z tymi paznokciami. Jak rozmawiałam z baką prowadzącą warsztaty u mnie w szkole, to mi powiedziała że zapowietrzenia są normalne .;( paznokcie od 4 tygodni mi nie odpadły, spiłowuje te zapowietrzenia. dodam, że dobrze matowie , odsuwam skórki, nie myje rak nie natłuszczam kremami, używam primera zawsze.. ;( myślałam żeby kupić sobie bonder z ibd, myślicie że pomoże?
Proszę o pomoc: p
może nieodpowiednia ilość masy... musiałabyś pokazać zdjęcie żebyśmy mogły zobaczyć jak to wygląda. A zapowietrzenia to nie jest normalna rzecz, owszem zdarzają się, ale nie powinny. Jeżeli się pojawiają znaczy, że popełniłyśmy jakiś błąd bądź coś jest nie tak płytką.
nie mam aparatu;( te zapowietrzenia pojawiają sie na dole paznokcia. w dużym palcu z boku. z jednego i drugiego.
a ja jak robie sobie paznokcie to w ogole nie daje primera...tylko dobrze skorki kopytkiem przejade i w ogole przez 4 tygodnie mi sie nie zapowietrzaja...moze mam dobrą płytkę.
jak po bokach to być może za bardzo je tam piłujesz i może być za cienko masy. Również jej nadmiar może być przyczyną.
Odp: powietrze pod akrylem
przyczyn moze byc wiele ;) zle przygotowana plytka, zle nalozony akryl przy skorkach czyt, zalane skorki itd.
proponuje zapoznac sie z tematami forum np. tu Metoda akrylowa - Forum Paznokcie Wzorki.Info
Odp: powietrze pod akrylem
Cytat:
Napisał
ppaulaas
zaczęłam własnie zabawe z akrylem i ogolnie jest spoko tylko że po paru dniach na swoich paznokciach widze juz ze podeszło powietrze....
czym jest cleaner i primer?
1. primer- to preparat który poprawia przyczepnośc masy zelowej lub akrylowej z płytką paznokcia
2.-cleaner to płyn do przemywania masy żelowej
dobra rada najpierw troszkę teorii poczytaj chociaż tematy z forum ,a potem praktyka ,bo jak można coś robić jak sie nie zna podstawowych pojęć :porazka: zawsze zaczynamy od początku ,a nie od końca ;]
dziewczyny mam problem z jedna klientka ktorej zel oddziela sie od wolnego brzegu paznokcia .przy skorkach nie ma ani grama zapowietrzenia .nie wiem co jest bo zel podwijam pod spod paznokcia takze.
:(co zrobic aby paznokiec naturalny nie oddzielal sie od zelu ?
czy to moze byc wina paznokcia ? klienta przyszla do mnie z inna masa i tak samo jej sie robilo .
nie którym osobom żel nie będzie się trzymał naturalnych paznokci i musi być przedłużenie nawet minimalne albo wypiłować naturalka od spodu frezem jak sie da i zabezpieczyć żelem - jak nie mam racji to niech mnie kto poprawi?
mam taką osobę której przedłużone trzymają sie miesiąc a przy następnej odnowie jak zrośnie naturalny paznokieć wszystko odpada najpierw po bokach i od wolnego brzegu a potem reszta i ustaliłyśmy że będę jej robić za kazdym razem od nowa przedłużenie
Ja tak mam i trochę to męczące,masa po prostu odchodzi...już próbowałam wszystkiego... za każdym razem jak chcę uzupełnić muszę spiłować wszystko,jedynie przy wolnym brzegu nie puszcza dlatego piłuję do tego momentu.Może to zła dieta,hormony,nie wiem....uzupełniam co 2 tygodnie bo szybko mi rosną no i szybko mi się nudzą.
Cytat:
Napisał
anka85
dziewczyny mam problem z jedna klientka ktorej zel oddziela sie od wolnego brzegu paznokcia .przy skorkach nie ma ani grama zapowietrzenia .nie wiem co jest bo zel podwijam pod spod paznokcia takze.
:(co zrobic aby paznokiec naturalny nie oddzielal sie od zelu ?
czy to moze byc wina paznokcia ? klienta przyszla do mnie z inna masa i tak samo jej sie robilo .
To zależy czy żelujesz naturalne paznokcie twardym żelem czy sylikonowym? Do naturalnych jest sylikonowy i on nie powinien odchodzić, natomiast twardy żel jak najbardziej ma prawo odchodzić ;) Naturalny paznokieć jest giętki i się wygina, wystarczy lekko puknąć np. o stół i już żel twardy może się podpowietrzyć od wolnego brzegu. Dobrym patentem do naturalnych paznokci są też żele hybrydowe. ;)
sprobuje jeszcze zelem silikonowym moze on da rade i nie bedzie odchodzil .jak on nie da rady to ja juz nie wiem ;(
Sylikon da radę, bo właśnie do tego służy- do naturalnej płytki ;)
ja tez do naturalnych pazurkow uzywam sylikonowego zelu (u nas sie nazywa elastyczny).Nic mi sie nie dzieje takze radze tez sprobowac
;(sorki :huh::huh:
a gdzies na poczatku ktos napisal ze jak po zmatowieniu naloze primer i bedzie sie swiecil to znaczy ze zle opracowalam paznokiec. ale sa dwa rodzaje primerow to ktory do czego??;(
szukam i szukam i teraz znalazlam ze ten produkt jest pod gel, acrylic and polish, tu na forum angielskim tez cos pisza o tym produkcie mozesz popatrzec
Young Nails Protein Bond - do you use with l&p? - Salon Geek
Ale to nie jest bonder typu żel, to jest bezkwasowy "primer" , bonder utwardza się w lampie i jest żelem podkładowym pod inne żele. Być może jest za słaby.
Pod akryl lepiej stosować mniej delikatne wytrawiacze czyli normalny, regularny kwasowy primer.
Najpierw spróbuj z tym glossem, mega oszczędnie, prawie suchym pędzlem, a jak to nie pomoże, zmień ten proteinbond na kwasowy primer.
Wiesz nie wiem, a napisane na nim, żeby utwardzać w lampie?
Bo tak jeszcze na logikę, butelka powinna być czarna, nie przepuszczalna dla światła, a nie taka z matowionego szkła tylko.
nie pisze... znalazlam z ibd stic acid primer w okolicy. po jutrze jade i kupie. moze faktycznie rozmiekczylam tego pazura. matko zeby to bylo to!!
ten ibd to moze byc?
---------- Dodano o godzinie 21:27 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:26 ----------
Cytat:
Napisał
Jade
Ten produkt naklada sie na opracowanego paznokcia cienka warstwe i zostawia do wyschniecia i dopiero na to daje sie zel czy akryl tyle sie doczytalam nie ma nigdzie mowy o wsadzaniu do lampy.
ale on nie wysycha, on zostawia warstwe dyspersyjna.