-
Odp: [Konkurs] Mistero Milano na wakacjach
Wydaje mi się, że z oceną konkursu, a szczególnie jurorów należy poczekać do czasu ogłoszenia wyników :) Uwierzcie mi, że praca, których zdjęcia zostały niedbale zrobione, nie mają raczej szans na miejsce na podium z jednej prostej przyczyny, nie ma możliwości przyjrzeć się szczegółom, a często one grają największą rolę.
-
Ja też już zagłosowałam na swoją faworytkę. Po za tym poziom naprawdę wysoki a prace prześliczne. A co do niektórych zdjęć i tego jak są wykonane paznokcie to moim zdaniem Kamis ma rację. Każdy powinien mieć możliwość wzięcia udziału w konkursie a wiadomo że zdjęcia niewyraźne na których nie widać ani zdobienia ani wykonania mają o wiele mniejsze szanse.
Trochę nie zgodzę się z woszczurem że niektórzy tylko "odfajkują" przy konkursie każdy stara się zrobić paznokcie jak najlepiej umie a to że niektóre dziewczyny dopiero zaczynają lub są jeszcze w tyle za profesjonalistki jakie są na tym forum to chyba nie ich wina. Po za tym nie każdy ma przecudowny aparat aby zrobić idealne zdjęcia, a pożyczyć nie zawsze też jest od kogo.
-
Widzę,że dyskusja wrze... To jest konkurs (jak wszystkie tu) organizowany przez nas dla zabawy, przyjemności i sprawdzenia się. To nie mistrzostwa. Gdzieś lody trzeba przełamać i wysłać pierwszą prace, nie odrazu każdy robi wszystko super. Na naszych konkursach uczymy się, budowy, techniki, zdobienia i interpretacji. tego wszystkiego trzeba się nauczyć i od tego są te konkursy. Mnie cieszy jak widzę, kiedy dziewczyny robią postępy i co konkurs ich prace są na coraz wyższym poziomie, ale i cieszy mnie że ktoś pomimo tego że wie że nie idzie mu jeszcze najlepiej siedzi dwa dni, wkłada w to serce i ośmiela się wysłać pracę.Czemu odrazu odfajkowane?! Może ktoś narazie lepiej nie potrafi? też odrazu cuda robiłyście? bo ja nie...Jeżeli się nie podoba udziału brać nie trzeba-nie jest obowiązkowy.
A pomyślała któraś z Was jak teraz jest przykro osobie, której prace skrytykowałyście ??
Na prawdę ta dyskusja jest nie dość że bez sensu to jeszcze żałosna. Wybaczcie, ale tylko ranicie i uczestników i organizatorów.
zamykam temat do ogłoszenia wyników //Kamis
-
-
gratulacje dla wszystkich uczestników :*:*
-
Gratuluję choć inne obstawiałam prace :)
-
Gratulacje!! Zdolne kobitki :):):)
-
Gratulacje :) Piękne prace wygrały :) Mimo, że ja typowałam troche inaczej :)
-
No i moja faworytka zajęła 2 miejsce:) Pozostałym osobom również gratuluje:) Super prace;)
-
Ja również wszystkim wygranym gratuluję ;)I cieszę się że moja faworytka zajęła I miejsce:ok:
-
Gratulacje!
troszkę się nam jesiennie zrobiło ;-)
-
:brawa: :brawa: :brawa:
Wszystkim serdecznie gratuluję :*
-
Piękne prace. Wszystkim serdecznie gratuluję :piatka::brawa::brawa::brawa::brawa::brawa::brawa: :brawa:
-
Gratulacje dla zwyciężczyń!! Piękne prace!!:ok::*
-
Gratuluje wszystkim dziewczynom :)
Ja głosowałam na Emilię, piękna praca !!!!
-
-
jupi :skacze: ale się cieszę :D Bardzo Wam kochane dziękuję :* Moje 2 faworytki sa na podium :ok: Wszystkim gratuluję- prace piękne :)
-
GRATULACJE Babiszki -sliczne praca .Moja faworytka nie stanela na podjum-buuu ,ale za to wygrala w ankiecie forumowiczek!! :skacze:
-
Wielkie gratulacje.....czuje sie jakbym w totka trafila....bo wszystkie 3 prace jakie mi sie spodobaly sa na podium :skacze::skacze:niezle...:D super dziewczyny gratulacje dla calej reszty za przepiekne prace...:)
-
Wszystkim wygranym oraz pozostałym uczestnikom, serdecznie gratuluję :roza::roza::roza:
-
Gratuluję dziewczyny! Świetne prace w wyróżnionej piątce - w tym mój typ, choć zdecydować się nie było łatwo, bo kilka prac było na najwyższym poziomie. Jest do czego dążyć :)
-
a gdzie prace które wygrały można zobaczyć?
-
-
:skacze::skacze::skacze: dziękuję za 3 miejsce, ogromnie się cieszę. Gratuluję pozostałym z podium i wyróżnionym, przepiękne prace.
-
Gartuluję dziewczyny !! Śliczne prace na wysokim poziomie i bardzo pomysłowe ^_^
-
gratuluje nagrodzonym:):kwiatek:
-
:roza::roza::roza::roza::roza::roza::roza::roza::r oza::roza::roza::roza::roza::roza::roza::roza:Grat ulację dla zwycięzców! Piękne prace! :cwaniak2::win:
:roza::roza::roza::roza::roza::roza::roza::roza::r oza::roza::roza::roza::roza::roza::roza::roza::roz a::roza::roza::roza::roza::roza::roza::roza::roza: :roza::roza:
Dla reszty uczestników równiez gratulację za odwage i dobre pomysły!:ok:
-
Gratulacje dziewczyny!!!! Dzoana praca powalila mnie na kolana!!! Piekna!!!! Po porostu super!!!
-
moje gratulacje :D
chociaz moja faworytka zajeła miejsce wsrod sondy :D
ty wiesz o kim mowie :P :*
-
2gie miejsce takie cos? co w tych paznokciach jest szczegolnego? moim zdnaiem nic.
-
a wiesz w ogóle jaki był temat ?
"Tematem konkursu są paznokcie pod tytułem : "Mistero Milano na wakacjach, świeże letnie stylizacje z motywem przewodnim marki"
Moim zdaniem to własnie jest bardzo szczególne
-
Cytat:
Napisał
frytusia
2gie miejsce takie cos? co w tych paznokciach jest szczegolnego? moim zdnaiem nic.
Moim zdaniem to była jedna z nielicznych prac odnosząca się do tematu, uważam nawet, że powinna wygrać.
Nie chodzi o to, żeby upitolić coś ładnego/popularnego, tylko, żeby praca miał sens.
Przeczytaj najpierw regulamin zanim zaczniesz w ten sposób komentować.
-
Dokładnie. Ja właśnie tą pracę typowałam na 1 miejsce, bo szczerze mówiąc (choć prace piękne :)) to troszkę mi przy dużo było tych kwiatów u wszystkich, a szczerze powiedziawszy choć w temacie były "wakacje" i kwiaty powinny być na miejscu to już "Mistero Milano na wakacjach" jakoś z kwiatami mi się nie kojarzyło (przyp. własna, indywidualna interpretacja). Jak dla mnie praca Emilii B. jak najbardziej zasłużyła na swoje miejsce (choć wg mnie mogłaby być o jedno oczko wyżej;)), bo spełniała moje wyobrażenie tematu. No, ale każdy inaczej wszystko odbiera ;)
Gratulacje dla wszystkich nagrodzonych :)
-
Gratuluje wszystkim uczestniczkom konkursu, a w szczególności wygranym :)
Prace były na bardzo wysokim poziomie, szczerze to nas mile zaskoczyły. Jak to Emilia określiła to są prace "mistrzowskie", więc tym większe brawa.
Jak to w demokracji bywa, nie wszyscy będą zgadzać się z naszym werdyktem, ale przypomnę tylko, że praca musi być na temat. Niestety nie wszystkie stylizacje pomimo tego, że były przepiękne i zasługiwały na podium, mogły się tam znaleźć, właśnie ze względu na niezgodność z tematem.
Bardzo proszę dziewczyny, które wygrały o przesłanie swoich danych do mnie na PW. Proszę również o to osoby, które wygrały głosami forumowiczek :)
-
frytusia nie musi ci się podobać moja praca - najważniejsze że ja jestem z niej dumna i wsadziłam w nią serce. Szanuje twoje zdanie i licze się z tym że nie każdemu do gustu muszą przypaść.
Bardzo dziewczyny dziękuje za słowa uznania :placz: nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy :kooffa:
-
Ja rozumiem, ze forum jest po to żeby wyrażać swoją opinię i nie każdemu podobają się prace które są na podium, ale opisać to w tak chamski sposób jak frytusia jest po prostu niekulturalne i nie na miejscu.
-
Jestescie niesamowite :D wszystkie prace sa piekne! gratuluje zwyciężczynią ogromnego talentu :)Jak ja bym chciala umiec robic TAKIE cuda...
-
Własnie.. mam wrażenie ze wiekszosć uczestnikow a juz tym bardziej głosujacych w sondzie nie zapoznali się z regulaminem, albo mają problemy z czytaniem ze zrozumieniem...
Więc moze nie róbmy jaj i w kolejnym konkursie napiszmy :
" Temat konkursu.. bla bla bla..." i wystarczy. Po co pisać wymagania, jeśli większosc sie do nich nie stosuje? Może wtedy konkursy zaczną być faktycznie " dla wszystkich" i tych co zaczynają, i tych ktorzy nie mają dobrego sprzętu. A dla stylistek urządzić Konkursy na poziomie Master z wiekszymi wymogami technicznymi.
-
Cytat:
Napisał
pogodka20
Ja rozumiem, ze forum jest po to żeby wyrażać swoją opinię i nie każdemu podobają się prace które są na podium, ale opisać to w tak chamski sposób jak frytusia jest po prostu niekulturalne i nie na miejscu.
Zgadzam się,mozno wyrazić swoje zdanie i opinję na temat prac,ale nie w taki beztaktowny sposób.Każdy ma swój gust.Ale pamietajmy ze każda dziewczyna starała się najlepiej jak może,więc trochę szacunku!:yess:
Emilka dobra praca naprawde,czysto wykonana!Gratuluję!!:cwaniak2:
-
Choco masz trochę racji, a konkretniej chodzi mi o zgodność tematyki i... podział. Ciężko byłoby zweryfikować "zaliczenie" uczestniczek, ale myślę, że wszyscy byli by zadowoleni z wprowadzenia jakiś konkursów typu "Nowicjusz", "Zaawansowany stylista", bo ostatnio coś za często "podcinane" są skrzydełka "młodych" stylistek :/
Przy każdym konkursie trzeba pamiętać, że jednemu temat pracy na mur beton będzie wyglądał tak, a drugiemu w życiu nawet się nie skojarzy i wyobrazi sobie coś zupełnie innego. Także jurorzy mają twardy orzech do zgryzienia podczas odrzucania prac niezgodnych z tematem, tym bardziej że sami muszą jakoś swoje wodze fantazji utrzymać w ryzach, aby werdykt był obiektywny. Tak jak wspomniałam mi się temat tego konkursu nigdy w życiu nie skojarzył z kwiatami,a innym tak... no i git ;)
Trzeba też pamiętać, że jedni walczą o nagrody, drudzy tylko o uznanie, a trzeci po prostu chcą się wyżyć dla pasji ;) Albo wszystko na raz ;) Wiadomo, że starej wyżeraczce pazurów praca jakiejś zaczynającej pazurkową historię kobitki będzie pozostawiała wiele do życzenia, ale jak już się tysiąc razy mówiło: każdy zaczynał, każdy gdzieś musiał zacząć i... każdy ćwicząc zdobywa umiejętności. A takie konkursy to nie lada motywator ;)
Taki mini offttop ;)
GRATULACJE RAZ JESZCZE :)