-
Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
Dziekuje dziewczyny za odpowiedz:) zaproponuje klientce zmiane na profil D:)
Duśka mozesz wyprobowac sobie jeszcze lezak ogrodowy taki do opalania ja robilam na takim i calkiem dobrze:) wiadomo ze na lozku lepiej bo mozna polozyc wszystko obok , ale jak nie ma trzeba wymyslec cos innego:) Powodzenia;)
-
Minimouse kiedys mialam tak samo jak Ty:) Klej robi sie bialy, dlatego, ze za duzo go nakladasz. Zrób tak: weź sztuczną rzęske i zamocz ja w kleju w taki sposob jakbys chciala ukłuć kogoś igłą mniej wiecej do 1/3 sztucznej rzesy a nastepnie zobacz czy nie zrobila ci sie kropelka na koncu rzeski, jesli tak to ja wytrzyj delikatnie. po kazdej zalozonej podmuchaj gruszka i nie rob po kolei np: od nosa do kącika zewnętrznego tylko raz tu raz tu, powinno byc lepiej:) 3mam kciuki:)
-
Cytat:
Napisał
MalinaMalinowa
Dziewczeta:) mam kolejne pytanie....zamecze Was chyba przepraszam....
Ale mam jedna klientke ktora ma gleboko osadzone oczy...na poczatku przyklejalam jej 13 C ale chciala dluzsze wiec przyklejam jej 15 C jest zadowolona ale mimo wszystko jak dla mnie dziwnie to wyglada, jakie rzesy byscie mi polecily do takich oczu?:)
Ja radze przedluzac rzesy do 30% / 50% bo wygladaja wtedy naturalnie i nie obciazaja naturalnej rzesy.
Pytanie czy klienta ma swoje mocne czy slabiutkie... Jak slabiutkie to powinno sie uzywac cienszych rzesek.
Ale dlugosc 15mm jest mega - widzialam juz rozne rzesy, ale nigdy nie odwazylam sie takich dlugasnych zalozyc bo bardzo obciazaja naturalne rzesy. Wypadaja wtedy szybciej i ogolnie efekt trzyma sie krocej. Poza tym mozna zrobic klientce krzywde:/:
Inna sprawa jak ma swoje mocne i grube :ok:
---------- Dodano o godzinie 00:34 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 00:28 ----------
Cytat:
Napisał
mucha26
Minimause, nie pękaj:przytul: To tylko drobna usterka. Założysz koleżance rzęski powtórnie i będzie git. Nie wiem co to za klej co robi się biały i nie schnie. Kup sobie klej zalecany przez Kurkę (np. z secret lashes) i będzie dobrze. On robi się gęstawy i wolniej schnie tylko w zbyt wysokiej tenperaturze, a poza tym miód malina. Dasz radę. Nie zniechęcaj się. Walsz dalej :)
Czy oby na pewno ten klej SL jest ok?
Obawiam sie, ze nie ma atestow w polsce bo czytajac reakcje dziewczyn po tym kleju jestem przerazona :(
Poza tym nigdzie nie znalazlam informacji, ze maja badania :(
Jestem na tym punkcie przewrazliwiona bo moja mama pracuje w laboratorium i zawsze zwraca mi uwage na takie rzeczy.
-
tzn ze kupiłam zły klej :wow:
-
-
duska.. jak nie masz lozka to tak jak podpowiadaja dziewczyny,poloz klientkę na wyzszym stole z podscielonym kocem i usiadz na krzesle za jej glowa, badz na kanapie, klientkę kladziemy tak troche w poprzek, a my siadamy na podlodze np po turecku za glowa kobitki
muszka.. no wiec SL atest miał. Siedziba firmy miesci sie w Gdyni, a ja tez z Gdyni,wiec na samym poczatku poprosilam o specyfikacje i pokazano mi i papier dopuszczenia kleju w Polsce i papier na sklad kleju tez widzialam,bo na samym kleju go nie ma, ale.... nie wiem jak teraz, to bylo rok temu. Ten klej edwientnie sie troche popsuł.. nie szczypał jak to ma miejsce teraz, nie wiem co jest.. sklad sie zmienił? Sprowadzają z bóg wie skad i naklejają tą samą naklejkę? Dziwne to.. tym bardziej, ze widzialam np ultra plus(to taki sztandarowy klej SL) w ofercie innych firm rzesowych....
Ja jestem teraz na etapie wychwalania kleju looksus lashes:skacze:,ze wzgledu na cene i dobra przyczepność, ale pewnie z 6 razy mi sie jeszcze zmieni:skacze:, jest gestszy troszke sie ciagnie i trzeba go dać mało i gitara.
-
a szanowna kura polozyla mnie kiedys na... moim wlasnym stole....:D:D:D ale z kocykiem było całkiem wygodnie:D:D:D
-
kladłam,kładłam, a i owszem:) Szanowny stól szanownej asi był stołem typu "ława szwedzka",ale że asia z tych gibkich" elegancko się w stoł wpasowała nie narazając jego konstrukcji:skacze::skacze:. Takie się rzeczy robiło moje drogie dziewczyny:skacze::skacze:
-
Witajcie, właśnie zastanawiam się nad przedłużaniem rzęs. Znalazłam nawet ciekawą ofertę za 99 zł na serwisie DealPeck. Czy warto?
-
Cytat:
Napisał
Martini43
Witajcie, właśnie zastanawiam się nad przedłużaniem rzęs. Znalazłam nawet ciekawą ofertę za 99 zł na serwisie DealPeck. Czy warto?
pokaż zdjęcia stylizacji kobitki, do ktorej chcesz sie udać, to ci powiemy czy warto
-
o ile to będą prawdziwe jej zdjęcia oczywiście bo i z tym się spotkałam, że dziewczyny wstawiały nie swoje prace.
-
oczywiscie kobitka, o ile.. ale to widac po stronie raczej, jak są np tylko dwie prace i kazda jakas taka "inna" niz poprzednia to na bank kradzione, tak jak w pazurach:skacze:
-
a do mnie przyszła paczka ... jutro będę kombinować dalej :)
-
Cytat:
Napisał
kobietazpazurem
o ile to będą prawdziwe jej zdjęcia oczywiście bo i z tym się spotkałam, że dziewczyny wstawiały nie swoje prace.
Cytat:
Napisał
dzikakura
oczywiscie kobitka, o ile.. ale to widac po stronie raczej, jak są np tylko dwie prace i kazda jakas taka "inna" niz poprzednia to na bank kradzione, tak jak w pazurach:skacze:
hihi cieszcie sie ze jeszcze nie ma przerabiania jak w pazurach...:D
-
dziewczynki powiedzcie mi jeszcze prosze jakiej grubości rzęski są najlepsze ... bo te które kupiłam to jakiś badziew są nie równo przycięte każda innego skrętu ... źle ponumerowane zamiast 9 są 13 ... Masakra ... to tego nie są elastyczne tylko sztywne jak druty ... :( tak że przestrzegam przed firmą DESING LASHES (chyba wszystko co ma desing w nazwie jest do d***) nie bierzcie od nich rzęs i klejów ... jednak prawdą jest że chytry dwa razy traci ... a do tego można sie skutecznie zniechęcić ...
-
Minimouse, ja w firmie współpracującą z tą robiłam szkolenie i dostałam zestaw startowy. Rrzęsy i inne produkty miałam z tej firmy, tylko pod inną nazwą- Diamond Lashes ( mają kilka nazw, zmieniają je, ale adres jest ten sam). Ogólnie szkolenie średniej jakości, a rzęsy i klej użyłam dwa pierwsze razy dawno temu na koleżankach. Teraz leżą gdzieś głęboko w pierdółkach. Z rzęsami miałam tak samo jak Ty, długości chyba losowo wybierane i nazywane, grubości i skręty też. Zdecydowanie nie polecam. Lepiej zainwestować trochę więcej, ale nie żałować zakupu. Ja zanim zabrałam się za płatne przedłużanie rzęs, powoli kompletowałam kuferek od nowa w między czasie ćwicząc na koleżankach i uzupełniając wiedzę między innymi z tego cudownego forum:)
-
nazwy zmieniają chyba po to że ludzie już wiedzą jakie mają badziewne produkty i ich nie kupują
-
Każda z nas ma zapewne inne zdanie co do grubości rzęsek. Ja osobiście preferuje 0,20. Dziewczyny - widziałam na zdjęciach - robią często na 0,25. Inne powiedzą, że ich klientki mają cieniutkie rzęski i żeby ich zbytnio nie obciążać chcą 0,15. Trzeba mieć różne grubości ( tak jak długości i profile) coby dopasować do naturalnych rzęs klientki i jej oczekiwań.:D
-
Tomaszka - zgadzam się z Tobą w 100%:ok:
Gdy przychodzi do mnie klientka, najczęściej jest bez makijażu, przeprowadzam z nią zawsze wywiad: jaki stosuje makijaż, co jej się podoba i czego przede wszystkim oczekuje. Nie zdarzyło mi się nie trafić i popełnić błąd (odpukać). Grubości 0.25 nie aplikuję wcale, bo nie ma zainteresowania, najczęściej 0.20 i 0.15.
-
Dziewczyny, który remover z SL jest najlepszy? W płynie za 29 zł, żelu za 59 zł czy ten Premium Remover za 59 zł?
-
ja kupiłam ten remover w żelu ... przynajmniej nie spływa do oka i nie szczypie
-
jak splynie to szczypie. ale generalnie szybciej usuwa sie klej :) o wiele szybciej:)
-
-
Dzięki dziewuszki:) właśnie zamówiłam w żelu:)
-