Może w takim razie zrób sobie migdałki czy owale?, można wtedy mieć dłuższe, a ze względu na "obłe" krawędzie nie są takie urazowe, wtedy możesz zastosować wybrane zdobienie.
Printable View
Przejrzalam cale forum i nie wiem gdzie wstawic wiec wstawiam tu. A nie mam wiecej zdjec
aniueleq na podstawie tego co widać na tych zdjęciach to mogę stwierdzić, że nie ma w nich stresu, są za płaskie, gdzieniegdzie widać jak falują i dużo materiału jest na wolnych brzegu
popracuj nad budową pazurków
a ja poprostu uduszę za brak wymaganych zdjęć :nunu::strajk:
bez sensu wstawiać zdjęcia do oceny, gdy nie ma jak ich ocenić, bo nie widać tego co jest do oceny :D
proponuję moderację załączników przed umieszczeniem;)
Załącznik 35517
Załącznik 35518
Załącznik 35519
To mój pazurek ,co Waszym zdaniem jest do poprawienia?
Nefra, do poprawy na pewno idzie to, że im bliżej wolnego brzega tym mniej materiału jest. Powinnaś zrobić krzywą C, a potem im bliżej wolnego brzegu tym paznokieć idzie prosto. Tak jak masz obrazek w pierwszym poście :)
Ale wtedy za grubo mi wychodzi na końcówce jak chce prosto do końca ...
Nefra, wiem, że do kwadratów jest mus, a co do reszty kształtów to Ci nie powiem ;) Poczekaj aż się wypowie Emilia, to nasza specjalistka :)
moje skromne zdanie:
tunel fajnie, krzywa c troszke blizej bym zrobila no i ksztalt- tez mam sklonnosci do takiego, ale albo zaokrąglenie albo kwadrat a nie pół na pół... ale mi sie wydaje, że jest całkiem fanie:)
jestem :P
tunel ok. Popieram katherine co do kształtu. Jeżeli migdał to powinien się zaczynać od miejsca gdzie są kropeczki i jak sama nazwa wskazuje kształtem powinien przypominać migdał. Alternatywą jest jak ja to nazywam kwadrat a'la pipe czyli delikatnie ścięta i zaokrąglona w łuczek końcówka. Krzywa prawie idealna do delikatnej poprawki.
I boczki też do delikatnej poprawki, powinny być równe (zaznaczyłam strzałką) a jest efekt rozszerzenia ku końcówce, być może spowodowany kształtem :)
Załącznik 35553Załącznik 35555
No więc moje pierwsze Edzie :D Proszę o pomoc :D Wiem że za szerokie są :D Ale nic więcej nie wiem.. :skacze:
Trochę za szerokie są no i moim zdaniem za mało zaciśnięte przez co za mały ten kont:)
Słuchajcie... :D zrobiłam dzisiaj pierwszego w życiu pazura na formie...:skacze: :D:D:D:D:skacze:
Jest krzywy, płaski i w ogóle ale mój ha ha ha...:leze::leze::leze:
Niestety nie mogę wrzucić zdjęc. Spróbuje jeszcze jutro!!!
Mam zamiar ćwiczyć codziennie i chyba faktycznie tak jak mi tu mówiono o tipsach zapomnę :)
Dzięki dziewczyny za pomoc, bo bez Was ani rusz :D
Tosiaczek wyglądają przyzwoicie ;) ładny smile ale budowa zdecydowanie do poprawy. nie ma charakterystycznego kancika na grzbiecie, ciut za szerokie (jak sama zauważyłaś) i z profilu linia boczna powinna być równoległa z grzbietem pazurka. a tak ładnie i czysto wykonany french :)
Załącznik 35583Załącznik 35584
:D Ale się uśmiałam kochana :D Emilia Ale na kciuku jest lekka górka :D Więc jest krok w przód :D hahaha Nie no spoko ja poćwiczę kiedyś :D Dzięki za radę. Tylko jak ja mam to piłować żeby tą górkę zrobić :placz: :placz: :placz: ?
ten kant? musisz ułożyć pilnik pod kątem i raz z jednej raz z drugiej, a później równolegle wzdłóż pazurka (pilnik ułożony pod kątem).niżej rysuneczek ;)
Załącznik 35600
Tak właśnie o ten mi chodziło :) Dzięki :kwiatek:
Tosiaczku ty te edzie robiłaś na formie czy na tipsie??
Na formie je robiłam. Na tipsach już z rok nie pracowałam :)
kiedyś i ja musze sie ocenie poddac :)
Chyba nadeszła pora na moje potwory...
To moje drugie paznokcie na tipsie, przeważnie robię na formie.
W niektórych miejscach spiłował mi się biały akryl ;(
Bardzo proszę o ocenę, wiem że boczki leżą i kwiczą :)
ja boczki tylko trochę bym poprawiła... jak dla mnie przy takiej długości krzywa za duża... wyszły przez to takie beczułki...
mi tez sie wydaje, ze jest za duzo materialu...;)