-
Odp: Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )
my dzisiaj konczymy pokoik maluszka ;) w sensie remontowym. na razie nie mamy tak czy siak co wstawic do niego, bo mamy tylko lozeczko. ale w przyszlym tygodniu jedziemy do Ikei po:
a) szafe :D IKEA | Babyverzorging en commodes | Opbergmeubels | LEKSVIK | Garderobekast
b) przewijak :) IKEA | Babyverzorging en commodes | Commodes & kinderverzorging | LEKSVIK | Commode/ kast
c) i inne rozne piekne rzeczy jakie wpadna mi w oko :D
-
o to mi sie cos przypomnialo!
dziewczyny mamm pytanie ile srednio na poczatek trzeba zaoszczedzic kasy jak przyjdzie na swiat dziecko? nie chodzi o meblowanie i zakup tego drozszego sprzetu tylko o cos na poczatek jak juz bedzie na świecie?
potrzebuje tego zeby oszczedzic jakis kapital jeszcze przez te 3 miechy i zamrozić... taka gotowka ktora bedize niezbędna na poczatek...
macie jakos orientacyjnie?
co prawda dostalam liste potrzebnych rzeczy no ale pewnie okaze sie ze polowy to ja nawet nie bede potrzebowac wieć chodzi mi bardziej o start jak pieluchy, papu o ile nie bede mogla karmić itd.
-
Cytat:
Napisał
zyza
o to mi sie cos przypomnialo!
dziewczyny mamm pytanie ile srednio na poczatek trzeba zaoszczedzic kasy jak przyjdzie na swiat dziecko? nie chodzi o meblowanie i zakup tego drozszego sprzetu tylko o cos na poczatek jak juz bedzie na świecie?
potrzebuje tego zeby oszczedzic jakis kapital jeszcze przez te 3 miechy i zamrozić... taka gotowka ktora bedize niezbędna na poczatek...
macie jakos orientacyjnie?
co prawda dostalam liste potrzebnych rzeczy no ale pewnie okaze sie ze polowy to ja nawet nie bede potrzebowac wieć chodzi mi bardziej o start jak pieluchy, papu o ile nie bede mogla karmić itd.
nie potrafie ci powiedziec ile kasy potrzebne bedzie dokladnie ale wierz mi ze kasa idzie jak woda z kranu-juz nie licze :) u nas najwiecej na mleko idzie bo tu strasznie drogie (13€ za 600g a to starcza na 6 dni) potem pampersy i zawsze dochodza jakies drobiazgi, moj ma kolki to kropelki, czopki, musilalam nowe butelki kupowac bo z tamtych nie umial pic-zawsze cos.
-
Zyza powiem Ci ze ciezko wyliczyc:) bo np pieluchy - kazdy bobas inaczej siusia i robi kupy - jedne kupki robia nawet 8-10 dziennie a inne 3-4 a jeszcze inne kupkaja raz na 2 dni wiec wiesz :) jesli karmic bedziesz piersia to masz jeden - najwiekszy wydatek z glowy :) ale za to musisz kupic witaminy, chusteczki, kremiki itp. wiec naprawde ciezko wyliczyc ;)
no ale cie pociesze...
-
-
Kamila :leze:
after piękny pokoik ,widać ,że czekacie z utęsknieniem na dzidziusia :)
-
na razie tyle.... muismy do polowy czerwca miec zrobiony na zicher, bo przychodzi komisja sprawdzac jakie warunki zapewniamy dziecku... normlanie bym poczekala dluzej, bo polskie przesady i babcine rady cenie ;p ale w zwiazku z tym, musielismy szybciej wszystko przygotowac. Ma to jednak swoje plusy, bo pozniej z wielgachnym brzuchem to co ja bym mezowi pomogla ;p
-
-
Cytat:
Napisał
KaMiLaC.
Zyza powiem Ci ze ciezko wyliczyc:) bo np pieluchy - kazdy bobas inaczej siusia i robi kupy - jedne kupki robia nawet 8-10 dziennie a inne 3-4 a jeszcze inne kupkaja raz na 2 dni wiec wiesz :) jesli karmic bedziesz piersia to masz jeden - najwiekszy wydatek z glowy :) ale za to musisz kupic witaminy, chusteczki, kremiki itp. wiec naprawde ciezko wyliczyc ;)
no ale cie pociesze...
hahahahah Kamila :D
to moj męzczyzna prosil o rozeznanie zeby kase zamrozic bo on nad wyraz zapobiegawczy :D
czyli krotko i na temat nie da sie obliczyc :D
-
After śliczniutki pokoik :) :)
-
afterku slicznie :D ja dopiero pod koniec przemebluje sypialnie pod dzieciaczka :) komoda z telewizorkiem pojdzie w kat a na jej miejsce lozeczko i przewijaczek pewnie :) a dzisiaj mi cos chlupło w brzuchu ... hm... ciekawe ;)
-
After slicznie czekamy na calosc :)
a ja chyba zrobilam wielki blad kupujac kolorowa posciel i dodatki, teraz maly zaczyna widziec i na widok zielonego dinusia na czerwonym rowerku dostaje szalu, w nocy super zasypia w lozeczku bo ciemno a w dzien to jest masakra, pozawieszam na boczki lozecuka biale pieluszki-moze pomoze :)
Basia czyzby to dzidzia zaczynala sobie kopac :)
-
after sliczny pokoik, czekam z niecierpliwoscia na kolejne fotki :)
Dziewczynki macie sliczne brzuszki :) pozdrawiam
-
After super pokoik :) już sobie wyobrażam jak będzie wyglądał jak dokupicie resztę mebli z Ikei
Ja w pierwszym tygodniu czerwca jadę po wszystkie zakupy :D od A do Z :D już się nie mogę doczekać :]
Mój synek ma właśnie czkaweczkę-biedulek ...
-
Cytat:
Napisał
rudi80
a ja chyba zrobilam wielki blad kupujac kolorowa posciel i dodatki, teraz maly zaczyna widziec i na widok zielonego dinusia na czerwonym rowerku dostaje szalu, w nocy super zasypia w lozeczku bo ciemno a w dzien to jest masakra, pozawieszam na boczki lozecuka biale pieluszki-moze pomoze :)
Rudi być może własnie za ostre kolory ma posciel :( mi kolezanka przy pierwszej ciazy doradzila zeby wlasnie kupic cos jasnego w pastelach najlepiej :) i kupiłam ecru, a sciany pomalowalam na taki jasny bez :) Amelka cudnie reagowala na te zyrafki na poscieli :) z reszta ta sama posciel ma teraz Eryk i tez jest :ok:
After śliczniutko :love:
Chanti czekamy na fotki :)
Basiu teraz musisz się bardzo wczuć w te chlupnięcia w brzuszku bo kolo 21 tyg już na pewno odróżnisz je od kopniaczków :D
a mój Eryk dziś kończy miesiąc :D i na dodatek ma dzis swoje pierwsze imieniny :D zleciało jak nie wiem :D
i wczoraj po kapieli, jak zawsze wieczorkiem polozylam go na brzuszku, a On glowa do pionu :wow: zamarłam, bo to o jakis conajmniej miesiąc za wcześnie! no chyba ze takie silna chlopisko bedzie :) a w nocy zagladam do lozeczka i patrze a on z plecow obrocil sie na lewy boczek i zasnal :wow: kolejny szok bo znow za wczesnie :o musze pogadac z polozna jak przyjdzie :) w sumie to wielki jest wiec moze ma na tyle sil juz zeby sie tak obracac?? :D no ale pilnowac bede musiala i mate edukacyjna musze juz klasc na kocu na dywanie, a nie na kanapie bo jak on juz sie obraca to moze spasc :( musze uwazac :D i oczy dookola glowy :)
-
O kurcze Kamila to ciesz się taki sprytny i silny synek... tylko pozazdrościć ;) Bystry po mamuśce :]
-
tak tak:D bystrzacha jak mamunia:D to juz ma miesiąc:wow: ale ten czas leci
-
a ja sie zbieram na USG :)) pd 11 bede meczona :D :))) trzymajcie kciuki a po powrocie wrzuce zdjecia :)
-
Cytat:
Napisał
tusia
tak tak:D bystrzacha jak mamunia:D to juz ma miesiąc:wow: ale ten czas leci
no miesiac miesiac :D
bystrzacha?? raczej adhd po mamusi :lol:
After czekamy na foty :D
-
hah Kamila, juz nie chialam nazywać po imieniu z tym adhd po mamuni:haha:
cieszy, ze tak dobrze sie rozwija, niech rosnie zdrowo:love:
-
Kamilka prosimy o fote jakąś;)
-
no kamilka sama mowilas ze duzy i rosnie jak na drozdzach to i wszystko szybciej robi :D
-
My po wizycie :) jak się uda to zaraz wstawie filmik z USG :))
oto filmik z USG
-
Kamila - buziaki dla Synka za pierwszy miesiac na swiecie :*
After jak cudnie :) na pierwszym juz widac zarysy :)
-
afterglow fajowe nagranie;)