Tak wiem... zorientowałam się jak już pazurka zdjęłam... tzn mam go w całości bo robiłam wg. Waszych sposobów na wypolerowanym paznokciu i posmarowanym oliwką. Może być zdjęcie tuneliku ale pazurka przyklejonego już na patyczek??
Printable View
Tak wiem... zorientowałam się jak już pazurka zdjęłam... tzn mam go w całości bo robiłam wg. Waszych sposobów na wypolerowanym paznokciu i posmarowanym oliwką. Może być zdjęcie tuneliku ale pazurka przyklejonego już na patyczek??
tak moze być też takie zdjęcie ;) to czekam i coś skrobne od siebie ;)
ja prosze o jakiekolwiek rady :) bo nigdy nie robiłam na formie nic i dzisiaj spróbowałam cokolwiek stworzyć
tylko to całośc żelowa
wydaje mi sie, ze ciut brakuje masy na samym srodku szpica, widze dolek, takze doloz troche i powinno byc dobrze :)
a i od lini do wolnego musisz mocniej scisnac lub podpilowac bo ciut szeroko i koncowke bardziej w szpic :)
Faktycznie, tam gdzie się zaczyna wolny brzeg, brakuje troszkę materiału i się dołek zrobił. Ale wszystko jest na dobrej drodze ;)
dzięki dziewczyny :* wiem wąłsnie że na srodku jest za mało - zapomniaam dopisac ;) to zauważyłam
a żel tez się ściska? bo nie mam pojęcia
jasne, że się zaciska :D
pierwsza warstwe wkladasz do lampy na 10 sec i wyciagasz, mozesz zacisnac i z powrotem wlozyc zeby sie mocniej utwardzilo, potem juz robisz dalej pazurki :)
moje już trzecie podejście do tego tematu :):skacze:...jak tym razem wyszło?:):tuptup:
Paulka
1. brawo za wszystkie wymagane zdjęcia
2. brawo za pięknie zbudowany pazurek ;)
nie mam się do czego przyczepić ;)
naprawdę??:wow::wow::wow::wow::wow::wow::wow:
:skacze::skacze::skacze::skacze::skacze::skacze::s kacze::skacze::skacze:
naprawdę :D no jakbym chciała to nie mam do czego się przyczepić hehe
no chyba, że ktoś inny coś wypatrzy, ale dla mnie ok :)
Rzeczywiście Paulka pierwsza klasa, nie ma się do czego przyczepić:D
a to moje osobiste.
brak krzywej - to wiem..
ale co jest jeszcze nie tak?
no to ciesze się bardzo że wszystko jest ok:D:skacze::leze::D
izuu na pewno trzeba bardziej uśmiechnąć french (ja też mam z tym jeszcze czasem problem).To jest biały tips?Trochę za dużo tego białego.Za gruba ta biała końcówka.Z własnego doświadczenia wiem,że białe tipsy są be:nunu:
tak. to jest biały tips. jako że własnie biała końcówka to już nie dalo się go inaczej uśmiechnąć ;) ale będę pamiętać przy robieniu na przezroczystych ;)
Paulka, ogromny postęp, bardzo ładnie zbudowany pazur ;)
Izuu, po pierwsze jak już wspomniała Olusia, biały tips nie ma uśmiechu i mocno skraca optycznie płytkę paznokcia. Nie używałabym ich, lepiej samemu ćwiczyć i malować. Po drugie proponuję kupić coverek, bo jest naprawdę bardzo przydatny w pracy tutaj możesz poczytać o nich http://forum.wzorki.info/przedluzani...e-o-pomoc.html. Przez tipsa nie ma tunelu, jeśli nie chcesz form to możesz używać tipsów tunelowych. No i jak sama zauważyłaś nie ma krzywej, pazurek jest zdecydowanie za płaski, co widać na kciuku na 1 zdjęciu. Także nie poddawaj się, bierz pędzel w dłoń i ćwicz, a efekty zaraz będą ;)
brakowało tego zdjęcia a nie wiedziałam jak dodać do poprzdniego postu, bo podczas edycji nie dało rady...
Załącznik 36569
tanulka :huh: a co to jest??????
no pisałam wcześniej, ze nie zrobiłam zdjęcia tunelu... paznokcia przykleiłam do wykałaczki. A tunelu brak wiem:P hihi. Ale to pierwszy paznokieć na formie więc... chyba do wybaczenia :P:P:P
Ale wstyd:( :spalony:
aha bo to wygląda bardzo tak no kosmicznie :D nie wiedziałam zupełnie co to jest na tym zdjęciu:haha: a wyobraźnia zaczęła działać hehe :D
No to właśnie mój gargamel:P hehe.... A coś Ty sobie wyobraziła?? :> :skacze::skacze::leze::leze:
myślałam że jakiś kasztan, pieprzyk w powiększeniu albo znamię jakieś... albo ogólnie komputerowa plama jakaś :haha: sorry za offtopa ale komicznie to wygląda albo ja mam tak bujną wyobraźnie :D
Powiem szczerze, że ja też nie wiedziałam co to? Myślałam, że jakaś kulka z plasteliny :blink:, a że nie byłam zbytnio w temacie, to nie pytałam:D