After cudo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sama słodycz :) a kto filmik kręcił?
Printable View
After cudo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sama słodycz :) a kto filmik kręcił?
aa ale filmik fajny:):)
no i pisiorek oczywiście:D
lekarz chyba miły i sympatyczny... a jak ty pięknie po angielsku mówisz:)
doczytałam zaległe posty i tak brzuszki sliczniutkie......
mamusie promienieja super...:)
Kamilcia dzieciaki kapitalne....kocham takie noworodki:P
Asiu Twoje pociechy tez sa sliczniutkie :)
eh kiedy moje takie byly:P....troche teskno mi za brzuszkiem ale....wystarczy ze popatrze na Wasze:P
laseczki czy tez tak mialyscie ze bulgotki i pekanie babelkow czulyscie w jakiejs czesci brzucha ?? ja jak czuje to po lewej stronie ... takie jakby stukanie delikatne od srodka :)
co tu taka cisz?? porodziły czy jak :D:D
u mnie jakos leci:) mlody wczoraj 5 tyg skonczyl:) i juz musimy dodawac do mleka kleik ryzowy bo sie nie najada i rosnie mi maly Pudzian :D:haha::haha:
a co z Wami??
brzuchy pokazywac noooo :P
świetny filmik aż sobie człowiek przypomniał jak sam chodził na takie wizyty ile było radości i szczęścia gratuluję i pokoik piękny
my wczoraj polowalismy na kopniaczki :D haha
tatus lapke przylozył to jak sie synuś rozochocil to skopał tatusia rowno :D
a do tej pory nie dalo sie upolować zeby i Arek był świadkiem wierzgania synusia :D
A ja dzisiaj byłam u lekarza :D
Mały już się ułożył główką w dół :) i wszystko prawidłowo. Muszę tylko brać magnez 3x dziennie i leżeć więcej przez dwa-trzy tygodnie , żeby synek nie urodził się za wcześnie, bo już pcha się mocno w dól :P Juz sie nie moge doczekac porodu, bo czuje sie jak slonica :( i kręgoslup mnie mocno boli czasami ;(
kurcze jak ten czas szybko leci ... chanti nie dawno sie nam chwalilas ze sie udalo ... a tu juz prawie koncowka :) u mnie jeszcze troszke i 5 miesiac sie zacznie ... :) w czwartek ide do lekarza :)
Basia 5 miesiąc :wow: już?? Jak to leci, a ja dopiero Ci gratulowałam niedawno. To ty już też jesteś dalej niż blizej:kwiatek:
no też pamiętam jak gratulowałam:) szybko leci szybko:)
Tak Basiu leci i to w zawrotnym tempie... Moje dziecko to cud... po tym co przeszłam aż sama nie dowierzam :] A u Ciebie Basiu to pamiętam jak były te dwie słabe kreseczki i za wcześnie zrobiona Beta HCG hi hi hi Ale pamietam tez że miałam w Twoim przypadku jakieś przeczucie , ze jesteś w ciąży hi hi hi
A ja mam pytanie do mamusiek czy miałyście bóle krzyżowe podczas porodu? pytam sie bo juz teraz wieczorami pobolewa mnie kręgosłup i nie wiem czy czasem nie będę miala tych okropnych bóli krzyżowych ;(
Chanti..przykro mi ale tez tak mialam i przy porodzie rowniez te bole byly:( to straszny bol jest :( ale glowa do gory :) poradzisz sobie :przytul:
a ja dzis bylam sobie malego zwazyc no i od 23 kwietnia czyli od wyjscia ze szpitala czyli 4 tyg i 3 dni przytyl 1340 g :D wazy 4900 :D no koks maly :haha::haha: cos czuje ze przy 3 m-cu zycia juz schabowe trzeba bedzie robic :leze:
Chanti, moja szwagierka jak rodziła i zaczynała mieć bole krzyżowe to szybko poprosiła męża żeby masował jej plecy. Siedziała na piłce, a on ją masował i powiedziała, że rozgodnił to dziadostwo :)
znalezione w necie... na stronie przyszlych mam gdzie mam konto:
Wyróżniamy kilka sposobów łagodzenia bólu metodami niefarmakologicznymi.
Masaż okolicy krzyżowej. Twój partner za pomocą kostek pięści lub nadgarstka może wywierać nacisk na tę okolicę. Ruchy jego powinny być okrężne. Druga ręka powinna zwiększać nacisk pierwszej. A Ty ułóż się wygodnie np. możesz siedzieć lub leżeć na boku.
Metoda akupresury zaczerpnięta jest ze starożytnej medycyny chińskiej. Polega na tym, że jeżeli czujesz silny ból okolicy krzyżowej to mocno naciskasz palcem odpowiednie miejsce na powierzchni stopy czyli śródstopiu u nasady dużego palca.
Woda również ma działanie kojące. Możesz poprosić położną o zgodę na pójście pod prysznic lub do wanny (zależy od wyposażenia szpitala). Dziwisz się pewnie co ja takiego pisze? Otóż woda relaksuje tylko nie możesz potraktować tego jak prysznic taki, żeby się obmyć czyli trwający góra 5 minut i już wychodzisz. Bo wtedy, rzeczywiście nie odczujesz pożądanego efektu.
Prysznic relaksujący powinien trwać około 15 minut - 30 minut. Ustawiasz wodę na letnią lub ciepłą wodę, NIE na gorącą. Polewasz wodę okrężnymi ruchami po brzuszku, również u dołu brzucha, możesz po okolicy krzyżowej polewać sobie wodę, albo będzie to robić osoba towarzysząca. Pod prysznicem możesz usiąść w rozkroku na krzesełku lub uklęknąć. Rób wszystko tak, żeby Cię nie bolało i było Ci wygodnie.
Skupienie uwagi na równomiernym oddychaniu w czasie skurczu. Wdech powinien być energiczny natomiast wydech spokojny czyli powoli wydmuchuj powietrze jakbyś chciała zdmuchnąć świeczkę. Miej więcej długość wdechu do wydechu ma się 1:2. Ważne żebyś po skurczu oddychała „do brzuszka”. Czyli bierzesz 2- 3 wdechy tak, żeby brzuszek się uniósł. W celu sprawdzenia czy wykonujesz to prawidłowo, możesz położyć sobie rękę na brzuszku. Oddychając w ten sposób, dotleniasz dziecko w czasie skurczu i po skurczu.
źródło: Ciąża i poród - zapytajpolozna.pl
Chanti dasz sobie radę na pewno :* :)
Majeczko masz uroczą tą Księżniczkę :):)
Drogie mamusie, w tym temacie nie wstawiamy zdjęć swoich pociech, które jeszcze niedawno były w brzuszku, do rozmowy o dzieciaczkach oraz do wstawiania zdjęć waszych pociech zapraszamy do tematu
http://forum.wzorki.info/nasze-fotki...iaczki-29.html :kwiatek: :kwiatek:
a mnie boli juz teraz ...tzn.nie jest to bol upierdliwy jakos specjalnie ale jednak ... i jestem wlasnie ciekawa czy bede miec te bole krzyzowe :/
chanti ja tez sie czujejak slonica a ja mam jeszcze 3 miechy... aaaa.... chyba kryzys przechodze zmiany wygladu :(
wiem tyle ze nie u kazdego sa bole krzyzowe porodowe tylko dlatego ze masz pobolewania podczas ciazy :) uszy do gory ciebie to ominie, a jak nie to testuj ćwiczenia proponowane przez dziewczyny :D
Dzięki dziewczyny :*
A tak poza tym to zyczę WSZYSTKIM Mamusia tym obecnym i przyszłym WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO z okazji Dnia Matki. Mój Sergiuszek mnie dzisiaj z rana porządnie skopał-chyba skladał mi życzenia hi hi hi
A jeszcze Wam się pochwalę , że załatwiłam sobie (dzięki mojej siostrze) sesje zdjęciowa z moim mężem tzn. dokładnie Akta :cwaniak2: i w dodatku ZA DARMO :mml::tany::tany2:Ale się cieszę :skacze2::tany2::tany::mml::skacze2:
oo to gratulacje, super wspomnienia będa i zapewne rewelacyjne fotki, mam nadzieje, ze pochwalisz się choć kilkoma, tymi skromniejszymi ha ha