-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Cytat:
Napisał
karolasc
jaką bazę posiadasz? i jaki top ? też z harmony ?
tak :) i odtłuszczacz firmy krzak ;)
---------- Dodano o godzinie 20:26 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:06 ----------
no i w sumie na końcach się ściera trochę, a jak robiłam black cherry berry to z jednego palca po kilku dniach odprysnęło...ale to chyba wina kiepskiej techniki nakładania prawda??
-
Cytat:
Napisał
sandrus
emila
a nie denerwuje i nie sprawia Ci problemu dość szeroki pędzelek w tych ibd???
Bo tak sobie myśle,ze przy dużych paznokciach ok,ale jak ktoś ma takie drobniutkie pazurki to moze być problem?
Hmm no tak mi się zdaje:)
Zaintrygowałaś mnie tym pytaniem, aż poszłam spr. :) Ale pędzelek nie jest szeroki, jest taki sam na szerokość jak Gelish Harmony tylko trochę krótszy. Mi się dobrze maluje, a właśnie zwracam na to uwagę, bo niektóre hybrydy mają własnie bardzo szeroki i nie mogę sobie z nim poradzić.
Dzisiaj doszły do mnie nowe kolorki, piękne :) tylko przy większości trzeba niestety położyć trzy warstwy do pełnego krycia. Jak mi się uda wieczorem wstawię fotkę :)
-
ja do tej pracowałam na pędzelkach węższych i nieco bardziej okrągłych.
dlatego te wydają mi się duże:-)
było by super zobaczyć fotki.,bo na wszystkich ich wzornikach
wyglądają inaczej.
-
Emila ja też czekam na fotki :)
-
Mi sie tak hybrydy marszcza najczesciej na duzych palcach.....po czasie zauwazylam ze moje klienki nie wkladaja calej dloni do lampy, palec jest na zewnatrz i sie nie utwardza, pozniej przy drugiej wasrtwie sie tak marszczy.
Kochane.. jak nakladacie hybryde na bardzo krotkie paznokcie. Ostatnio robilam szwagierce dalam dwa razy baze otulilam wolny brzeg a raczej to co tam bylo, dalam kolor dwa razy przy drugiej znow ladnie zalalam wolny brzeg i nablyszczacz, po kilku dniach hybryda zaczela odchodzic od wolnego brzegu...po tyg nie bylo juz nic....
-
Mi się tak działo jak miałam beznadziejny primer i słabej jakości bazę. Zmienilam primer na nowy, baze kupilam z Gelisha i moja testerka póki co chodzi juz z hybrydą tydzien i 2 dni :)) zobaczymy jak bedzie dalej :)
-
Natalia - u mnie na krótkich zazwyczaj trzyma się max tydzień. nawet na gelishu. może dlatego że te krótkie są rowniez zazwyczaj cieniutkie no i ciężko zahaczyć o wolny brzeg tj przy dłuższych
-
Jak zdejmujecie hybryde (chodzi mi o gelisha a dokladnie bazę) to zostaje mi warstwa bazy. Czemu ona nie zchodzi ladnie platami razem z kolorem? Pozniej i tak trzeba ja spilowac eh
-
mi normalnie schodzi gelish. A uzywam gelisha + kolorowke z mistero. :) wszystko sie ladnie odmacza w 5 minutek
-
ja kupiłam INS, żeby spróbować co i jak, ale na tyle się sprawdziły, że przy nich zostaję ;) pierwsze dwie próby skończyły się fiaskiem, bo hybrydka trzymała się na moich paznokciach niecały tydzień. Pewnie złożyło się na to wiele czynników, podejrzewam, że dawałam za grubą warstwę a do tego miałam kilka paznokci rozdwojonych po obgryzaniu. Trzecie podejście udało się już całkiem :) teraz pozostaje mi potestować na innych pazurkach niż moje.
Chciałam Was zapytać także o kilka rzeczy. Z jaką bazą/nabłyszczaczem łączycie kolorówkę INS? Bo jak same wiecie w przeciwieństwie do kolorków nabłyszczacz jest niezbyt fajny. I w jaki sposób nakładacie hybrydę na bardzo krótkie, problematyczne paznokcie np. rozdwojone.
-
Cytat:
Napisał
nanami7
mi normalnie schodzi gelish. A uzywam gelisha + kolorowke z mistero. :) wszystko sie ladnie odmacza w 5 minutek
Mi właśnie wszystko ładnie schodzi oprócz bazy która zostaje eh
-
Kurczę tak czytam i czytam i nie mogę się zdecydowac jakie hybrydy kupic... Mam z elarto ale jak widzialam to mało na nich osob pracuje. Szczerze powiedziwszy te z elarto są do niczego... koszmar po prostu. Potrafi zejsc po kilku dniach, ja osobiscie mialam odprysk po 2 dniach!!! stosowalam rozne triki... robilam na zelu... odtluszczalam plytke dehydratorem... oczywiscie uzywam primera... cieniusienkie warstwy kładę, przecierałam baze i rozne takie. Wszystko oczywiscie triki stosowalam pojedynczo by wylapac gdzie bład, ale nadal jest tak samo... potrafi złazic po kilku dniach, juz jestem bezsilna ;(
Dlatego zastanawiam sie nad CND lub gelish harmony, bo mam dosc! Pomozcie. Najgorzej boli mnie fakt ze tyle wtopilam pieniędzy... i co mam teraz zrobic wyrzucic? Normalnie ryczec mi sie chce ;(
-
Mam nadzieje ze nie powiele pytania ale nigdzie nie znalazłam.
Ostatnio zastanawiałam się nad zakupem odzywki z gelisha ale natknełam się na baze z witaminami z PB ( Gellaxy Vitamin Base 15ml - Gellaxy 15 ml - Lakiery Hybrydowe ) czy któraś z Was może już próbowała i może mi coś na ten temat powiedziec bo cena jest nieco niższa od gelisha
-
Cytat:
Napisał
kilerka27
Kurczę tak czytam i czytam i nie mogę się zdecydowac jakie hybrydy kupic... Mam z elarto ale jak widzialam to mało na nich osob pracuje. Szczerze powiedziwszy te z elarto są do niczego... koszmar po prostu. Potrafi zejsc po kilku dniach, ja osobiscie mialam odprysk po 2 dniach!!! stosowalam rozne triki... robilam na zelu... odtluszczalam plytke dehydratorem... oczywiscie uzywam primera... cieniusienkie warstwy kładę, przecierałam baze i rozne takie. Wszystko oczywiscie triki stosowalam pojedynczo by wylapac gdzie bład, ale nadal jest tak samo... potrafi złazic po kilku dniach, juz jestem bezsilna ;(
Dlatego zastanawiam sie nad CND lub gelish harmony, bo mam dosc! Pomozcie. Najgorzej boli mnie fakt ze tyle wtopilam pieniędzy... i co mam teraz zrobic wyrzucic? Normalnie ryczec mi sie chce ;(
Może przetestuj kolorówki ELARTO z bazą i topem GELISH. U mnie się sprawdza mimo, że kolorówki mam z bardzo niskiej półki
-
Cytat:
Napisał
agaciorka93
Ostatnio zastanawiałam się nad zakupem odzywki z gelisha ale natknełam się na baze z witaminami z PB (
Gellaxy Vitamin Base 15ml - Gellaxy 15 ml - Lakiery Hybrydowe ) czy któraś z Was może już próbowała i może mi coś na ten temat powiedziec bo cena jest nieco niższa od gelisha
Spróbuj tutaj http://forum.wzorki.info/paznokcie-n...znokci-13.html
-
Cytat:
Napisał
agaciorka93
Ostatnio zastanawiałam się nad zakupem odzywki z gelisha ale natknełam się na baze z witaminami z PB (
Gellaxy Vitamin Base 15ml - Gellaxy 15 ml - Lakiery Hybrydowe ) czy któraś z Was może już próbowała i może mi coś na ten temat powiedziec bo cena jest nieco niższa od gelisha
ile kosztuje,bo cennik tylko dla zalogowanych?
-
15ml 60 zł a 7,5 ml 35 zł :)
-
oooo to faktycznie tanio.
TYlko nie przypominam sobie zeby któras z dziewczyn używała:)
Ja cały czas mam chęć na vita gel gelisha.
-
ta z PB to dopiero nowość, więc nie ma co się dziwić że nie ma opinii jeszcze :P
-
Witam Panie. :)
Czy macie jakieś pojęcie na temat hybrydy termoaktywnej?
Widziałam takie lakierki ale szczerze mówiąc nie wiem jak to do końca działa i czy ten efekt ombre można utrwalić aby już więcej nie zmienił się pod wpływem temperatury.
Czy miałyście już z takim do czynienia i jak go oceniacie i czy możecie zdradzić jak to prawidłowo wykonać? :)
Pozdrawiam serdecznie. ;)
-
-
agnieszka-nails no to jest pewien pomysl...:) w przyszlym tygodniu moze wydziergam troche kasy to kupię bazę i topa... moze da radę. Ale po tym co przeszlam cudów nie oczekuję, jednak nie omieszkam sprobowac, bo to chyba juz ostatnia deska ratunku :(
-
Cytat:
Napisał
aleksandraa08
Witam Panie. :)
Czy macie jakieś pojęcie na temat hybrydy termoaktywnej?
Widziałam takie lakierki ale szczerze mówiąc nie wiem jak to do końca działa i czy ten efekt ombre można utrwalić aby już więcej nie zmienił się pod wpływem temperatury.
Czy miałyście już z takim do czynienia i jak go oceniacie i czy możecie zdradzić jak to prawidłowo wykonać? :)
Pozdrawiam serdecznie. ;)
Nakłada się jak zwykłą hybrydę. Efektu nie można zatrzymać, kolor cały czas się zmienia w zależności od temperatury. Bywa tak, że każdy paznokieć jest inny bo ma inną temp.
---------- Dodano o godzinie 09:10 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:08 ----------
Cytat:
Napisał
kilerka27
agnieszka-nails no to jest pewien pomysl...:) w przyszlym tygodniu moze wydziergam troche kasy to kupię bazę i topa... moze da radę. Ale po tym co przeszlam cudów nie oczekuję, jednak nie omieszkam sprobowac, bo to chyba juz ostatnia deska ratunku :(
Mnie się kiepsko trzymały kolorówki, nie stać mnie było na drogie kolory. Wyczytałam z tego forum, że warto spróbować z droższa bazą i topem. Sprawdza się u mnie doskonale :)
-
Cytat:
Napisał
germana
ta z PB to dopiero nowość, więc nie ma co się dziwić że nie ma opinii jeszcze :P
No to moze któregoś dnia (po maturach pewnie ) zaryzykuje i zamowie tą mniejsza wersje ;)
-
Dziewczyny a co sądzicie o matowym topie hybrydowym?
zupełnie przypadkiem znalazłam coś takiego i myślę sobie ,ze moze i fajna sprawa skoro tyle teraz zwolenniczek matowych stylizacji.
Pytanie tylko jeśli np.chce taki efekt jak u nich czyli paznokieć mat
a końcówka błyszcząca to należy najpierw po całości matem przemyc i na końcówkę dać zwykły top?
tu link do topu,a w ogóle jakie jeszcze firmy mają taki produkt?
LAKIER HYBRYDOWY FINISH MATT TOP COAT MATOWY 15ml (3240220343) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
-
Sandrus ja wczoraj sobie próbowałam , zwykłym top mat do lakierów na hybrybe . I też mi wyszło tak pierwsze mat potem końcówka .
-
Witajcie, czy może ktoras z Was pracuje na hybrydzie Cuccio veneer? Podobno utwardza sie w lampie UV w 30sekund, mam pytanie czy baza i top z shellaca bedzie kompatybilny z kolorowka Cuccio?
-
Cytat:
Napisał
agnieszka-nails
Nakłada się jak zwykłą hybrydę. Efektu nie można zatrzymać, kolor cały czas się zmienia w zależności od temperatury. Bywa tak, że każdy paznokieć jest inny bo ma inną temp.
---------- Dodano o godzinie 09:10 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:08 ----------
Mnie się kiepsko trzymały kolorówki, nie stać mnie było na drogie kolory. Wyczytałam z tego forum, że warto spróbować z droższa bazą i topem. Sprawdza się u mnie doskonale :)
Własnie wypróbowalam na shellacu... te tansze hybrydy... zobaczymy co z tego bedzie... baza i top shellac a kolor tanszy :) ale roznica w nakladaniu produktu jest ogromna :D roznica tak kolosalna ze szok... top z shellaca troche gesty jak dla mnie... ale moze znajde cos jeszcze fajniejszego. Trzymajciekciuki zeby sie trzymalo bo inaczej bede musiala wtopic kupe kasy zeby wymienic asortyment hybryd :(
-
Dziewczyny moglybyscie mi polecic jakies konkretne mega zarowy - rozowa zielona pomaranczowa i zolta, bo ja jakos co kupie i ma byc zarowa to przychodzi i sie okazuje, ze obok zarowy to nawet nie lezalo :P
-
Witajcie dziewczyny :) !
Dopiero zaczynam swoją przygodę z pazurkami i już wszystko w zasadzie mam kupione oprócz .... koloru !
Kupilam baze i nablyszczacz z gelisha i tak się zastanawiam czy lakier INS bedzie się dobrze trzymal ?
Narazie wydalam troche kaski na te wszystkie rzeczy i myslalam zeby kupic jakis tanszy lakier hybrydowy. Myslicie ze lakier INS przy bazie i nablyszczaczu gelish bedzie sie dobrze trzymał? i jak ze sciaganiem dla sie chyba odmoczyc ? czy któraś z was już próbowała takiego połączenia ?? a może wybrać inną firmę ? kiedyś pewnie kupie lakier hybrydowy gelish ale narazie wolałabym coś tańszego . Wiadomo jak zamawiać to już więcej kolorów a nie jeden :)
Będę Wam bardzo wdzięczna za odpowiedz i różne wskazówki.
Pozdrawiam !!!!
-
Natalia przeszukaj wątek bo dziewczyny już pisały na ten temat a znajdziesz odp na swoje pytanie
-
Cytat:
Napisał
natalia_h
Witajcie dziewczyny :) !
Dopiero zaczynam swoją przygodę z pazurkami i już wszystko w zasadzie mam kupione oprócz .... koloru !
Kupilam baze i nablyszczacz z gelisha i tak się zastanawiam czy lakier INS bedzie się dobrze trzymal ?
Narazie wydalam troche kaski na te wszystkie rzeczy i myslalam zeby kupic jakis tanszy lakier hybrydowy. Myslicie ze lakier INS przy bazie i nablyszczaczu gelish bedzie sie dobrze trzymał? i jak ze sciaganiem dla sie chyba odmoczyc ? czy któraś z was już próbowała takiego połączenia ?? a może wybrać inną firmę ? kiedyś pewnie kupie lakier hybrydowy gelish ale narazie wolałabym coś tańszego . Wiadomo jak zamawiać to już więcej kolorów a nie jeden :)
Będę Wam bardzo wdzięczna za odpowiedz i różne wskazówki.
Pozdrawiam !!!!
W moim przypadku połączenie gelish i INS nie sprawdziło się, przynajmniej na "gołą" płytkę paznokcia. INS nie jest odmaczalny. Jest twardym, przez to kruchym żelem. Całe końcówki miałam powykruszane już w ciągu 24 godzin ...a odmoczyć się nie chciał. Z powodu fajnej kolorówki INS ubolewam, ale trzymam się od tej marki jak najdalej. Oczywiście inni mogą mieć inne doświadczenia.
-
Cytat:
Napisał
Ignorantka
W moim przypadku połączenie gelish i INS nie sprawdziło się, przynajmniej na "gołą" płytkę paznokcia. INS nie jest odmaczalny. Jest twardym, przez to kruchym żelem. Całe końcówki miałam powykruszane już w ciągu 24 godzin ...a odmoczyć się nie chciał. Z powodu fajnej kolorówki INS ubolewam, ale trzymam się od tej marki jak najdalej. Oczywiście inni mogą mieć inne doświadczenia.
Ja mam inne:) U mnie INS na Gelishu trzyma sie rewelacyjnie, chyba że płytka słaba, to daje 2x baze i gra :)
-
Ja odbiegnę od tematu... Widziałyście bazę która jest na EuroFashion?
Żel bazowy Soak Off GELISH Hand&Nail Harmony Base Gel Foundation 15ml
wygląda jak chińska podróbka :huh:
-
-
to stare opakowanie ;)
u mnie ins tez wogole nie trzyma sie z gelishem :/ i nie wiem jak bym kombinowala to nie ma opcji:porazka:
-
nie wiem już sama teraz , ale chyba jednak spróbuje tego INS z gelish ... najwyzej nie wyjdzie , bede wtedy wiedziała na przyszłość , ale dużo osób pisze , że fajnie się trzymają :) ciekawa jestem tylko jak to jest z tym odmaczaniem ? czy na gelishu sie odmacza ? a czy to w ogole jest jakas roznica jaka baza ? czy to , że dobrze odchodzi po acetonie to zalezy tylko od samego lakieru ?
---------- Dodano o godzinie 15:59 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:46 ----------
i ejszcze zpomnialam spytac z jakimi lakierami mozna laczyc gelish zeby sie trzymał a z jakimi nie ? oprócz oczywiscie tej samej firmy :) Na pewno macie jakies doswiadczenia :)
Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi na poprzedni post ;)
-
Natalia H polecam przeczytac chociaz czesc tego tematu :) ile razy mozna pisac do samo. Rozumiem ze temat ma sto stron, ale 'przelec go' chociaz co 5 stron a juz dowiesz sie czegos ciekawego. :)
-
Cześć dziwczyny. Postanowiłam do Was napisać gdyż jestem trochę zniesmaczona pewną firmą. Postanowiłam sama zrobić sobie hybrydy i zamówiłam lakiery ze strony Świat Paznokci z Ostrowca Świętokrzyskiego. Niestety przysłano mi stare lakiery, (tak gęste, że nie da się z tym nic zrobić)albo się mylę - one po prostu takie są. Postanowiłam je odesłać 2 maja niestety na zwrot pieniędzy w kwocie 92 zł czekam do dnia dzisiejszego. Piszę to ku przestrodze, żebyście miały świadomość tego, że lakiery tam sprzedawanie są po po prostu fatalne w sumie cena też nie jest wysoka może powinnam się tego spodziewać. Jednak tłumaczy mnie to, że jestem w temacie hybryd początkująca. Teraz zakupiłam Bluesky zobaczymy czy się sprawdzą przynajmniej nie są gęste jak tamte. Pozdrawiam.
-
Z tego co kojarzę to ta firma miała na allegro na swoim koncie tyle samo negatywnych komentarzy co pozytywnych, i ja mogę potwierdzić że nie słyszałam pochlebnych opinii o nich.