-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
wczoraj zakupiłam hybrydy po 11 zl. tutaj: Alexstudio i POLISH UV - BESTSELLER
chyba nie mają na stronie napisane, ale buteleczka to 7 ml. Jestem w trakcie testów. Na razie mogę powiedzieć tyle: dość rzadkie, ale nie rozlewają się na skórki; krycie ok przy 3 na prawdę cienkich warstwach (przynajmniej ten kolor który już przetestowałam). Kładłam z bazą i topem CND.
Po pracy postaram się wkleić zdjęcia.
-
3524 koniecznie daj znać po testowaniu- jak sie noszą i jak ściągają. Mają nawet spory wybór kolorów i właśnie fakt, że są to lakiery 7ml jest dla mnie zadowalający, ponieważ pazurki robię tylko sobie i w zupełności małe mi wystarczają.
a może ktoś jeszcze poleci jakieś małe lakiery?? wszędzie właściwie są duże, no może oprócz INS ale ich nie chcę, bo ściąganie ich doprowadza mnie do szału!
-
siuniczka mistero milano ma mniejsze pojemnosci ;)
-
Mini Gelish ? Albo Misterowe
-
Indigo wprowadzilo rownież mniejsze pojemnosci w cenie ok 25zł za 5ml
-
pb tez ma w ofercie male ;)
-
agulusia mnie uprzedziła :) bo właśnie miałam pisać perfec beauty ma małe pojemności :)
-
Kochane wiem,ze niektóre z Was używają hybryd MOLLON.
Niestety prawie żadnych opinii na ich temat nie znalazłam na naszym forum.
W necie są małe wzmianki na ich temat,ale nie ukrywam,że wolałabym poznać opinie z pewnego źródła:)
To co mnie interesuje to jak zachowują się na bazie gelish.
jak z nakładaniem i generalnie z pigmentacją kolorów.
jakość.
o usuwaniu czytałam,że schodzą bez problemu,tak?
-
cześć wszystkim:) jestem tu pierwszy raz i mam do Was pytanie odnośnie hybryd z Cosmetics Zone. Czy któraś z nich korzysta? ja osobiście mam kilka kolorków, powiem szczerze, że bardzo mi odpowiadają. Konsystencja podobna do zwykłego lakieru, trzymają się spokojnie z 2 tyg bez widocznych uszkodzeń a 3 tyg z lekkim odspojeniem (mam cienkie paznokcie, może dlatego), ze ściąganiem też nie ma problemu, właściwie to problem jest z ich paletką wg mnie jest beznadziejna:/ kolory przedstawione w sposób komputerowy a szkoda bo nie wiadomo jak dany kolor będzie prezentował się w realu.. jeśli któraś z Was używa, proszę o opinie i jakie polecacie kolorki:)
-
7ml to wcale nie jest mało, shellac ma bodajże 7,3 ml.
-
moje drogie jak tam doswiadczenia z zielona odzywka gelisgha w zastosowaniu jako baze?minelo troche czasu wiec i doswiadczenie z waszej strony wieksze...
-
Kamilxx czasami ciezko sie odmacza ... :)
-
i krocej się trzymają pazury niż na zwykłej bazie gelisha. porównywałam jedna ręka tak druga tak. obie się trzymaly 3 tyg , ale ta z zieloną odżywką miała gdzieniegdzie odpryski. ale to i tak dobry wynik.
-
Kiwaczku moje klientki noszą zamiast na normalnej bazie to na tej odzywce i nawet Shellac trzyma sie rewelacyjnie :) bez odpryskow
-
ja nie mowię o jakichś giga odpryskach. mini mini tylko. porównując do zwykłej bazy gelish.
-
dziewczyny czy ta baza nadaje się pod żel ? Juz się całkiem pogubiłam :<
http://i.ebayimg.com/t/HARMONY-GELISH-Base-Top-Coat-FOUNDATION-TOP-IT-OFF-0-5oz-Ship-within-24h-/00/s/MTE4MFgxMTgw/z/jpwAAMXQBNlRf6A2/$T2eC16d,!zQE9s3st(-vBRf6!2cQlQ~~60_57.JPG
-
nie rozumiem pytania. Pod żel się nie nadaje, pod hybrydę owszem, o ile jest oryginalna. W sumie, jeśli nie jest oryginalna, to też się nadaje, ale nikt nie gwarantuje tego, że będzie się trzymać.
-
dokładnie jak pisze poprzedniczka jest to baza do hybrydy nie do żelu.
-
Testy hybryd alex studio: nosi się 3 dzień spokojnie bez wad na dość mocnych paznokciach, na słabych 2, natomiast próbowałam go ściągać płynem do usuwania hybryd (nie czystym acetonem, mój jest dość łagodny) i po 10 minutach straciłam cierpliwość. Trochę schodził tarty patyczkiem, ale na prawdę mocno tarłam. Albo mój płyn do usuwania jest nie kompatybilny, albo to nie dla mnie - nie mogę sobie pozwolić na stratę 20 minut zdejmowania na każdą klientkę.
-
zel tez sie trzyma na tej bazie ;P
ale trz pewnie od zelu zalezy ;) u mnie sie trzyma super :)
-
Odp: Stylizacje hybrydowe
Witam, ja do tej pory robilam zawsze jednokolorowe hybrydy, jednak chcialbym zaczac udoskonalac je zdobieniami- i wlasnie problem w tym ze jestem kompletnie zielona. Z wszystkich tych tematow udalo mi sie wyczytac, ze stylizacje wykonujecie farbkami akrylowymi i jak przykleja sie ozdoby. Mam jednak jeszcze kilka pytan, pomozecie?
-
http://forum.wzorki.info/paznokcie-n...ellac-100.html - tutaj dowiesz się więcej na temat hybryd :) http://forum.wzorki.info/paznokcie-n...nokcie-16.html a tutaj na temat zdobień :) W dziale " Stylizacje Hybrydowe" wrzucamy fotki naszych dzieł, a nie dyskutujemy, buziaki :)
Do hybryd bardzo fajnym sposobem na zdobienia są farby akrylowe: metoda One stroke i różne inne maziajki, farby akwarelowe, ale to dla mnie wyższa szkoła jazdy juz no i konad :) A co dokładnie do zdobień na Gelishu to proponuje zapytac Choco, bo Ona jest spec od Gelisha :))
-
dziewczyny potrzebuje delikatnie różowej,takiej "satynowej"hybrydy,klientka sie napalila na podobny efekt paznokci jak maiala doskonala pani domu :P
-
Ja poleciła bym hybrydę-Harmony Gelish/pink smoothie/
-
czy ktoś może mi napisać która z baz nie wymaga matowienia przed nałożeniem, CND czy Harmony ? czy obie wymagają odpowiedniego przygotowania płytki? gdzieś chyba widziałam wpis, że przy jednej z nich nie jest to konieczne.. a może już całkiem mi się pomieszało ? :| hehehe :)
-
kaka80 to jest bardzo fajny delikatny pudrowy kolorek ibd just gel
-
Cytat:
Napisał
yashe
czy ktoś może mi napisać która z baz nie wymaga matowienia przed nałożeniem, CND czy Harmony ? czy obie wymagają odpowiedniego przygotowania płytki? gdzieś chyba widziałam wpis, że przy jednej z nich nie jest to konieczne.. a może już całkiem mi się pomieszało ? :| hehehe :)
shellac, ale ja zawsze matowię ;)
-
Gelish Harmony na pewno wymaga przygotowania płytki. Shellac wymaga z tego co mi wiadomo tylko odtłuszczenia płytki.
-
Cytat:
Napisał
jumpi
shellac, ale ja zawsze matowię ;)
a próbowałaś może bez matowienia? jesli tak to czy była różnica w trwałości?
-
Cytat:
Napisał
yashe
a próbowałaś może bez matowienia? jesli tak to czy była różnica w trwałości?
tak próbowałam, ale dluzej trzyma sie zmatowiony,oczywiście trzeba usunąć skórki i błonki z paznokcia
-
Cytat:
Napisał
sandrus
To ja mam podejrzenie,że Estetiq i Olivia to jedno i to samo.
Nie wiem też czy hybryda A.t.a też nie to samo:)
wiesz co? śmiem twierdzić, że Estetiq, Olivia, Żellak (a.t.a) oraz Cosmetics Zone to jedno i to samo:/ ta sama rozlewnia a inne buteleczki, dobrze chociaż, że cena taka sama:D Wszystkie te firmy mają podobne kolorki, a nawet te same nr jeśli chodzi o paletę np. kolor 26,59,31,32 i wiele innych (poniżej wzornik Olivia, a.t.a i Cosmetics Zone), Estetiq jest na stronie Żel Hybrydowy Color Żele Hybrydowe Manicure Hybrydowy Kosmetyki Profesjonalne ESTETIQ
W przypadku Estetiq'a niektóre kolorki mają inne nr więc mogą mieć pomieszaną kolorówkę.
Jedyną różnicą jest to, że nie wszystkie kolorki mają w sprzedaży np. a.t.a ma kolory z dopiskiem "new" i tych pozostałe firmy nie mają w palecie.
Co do składu nie mam pozostałych firm, posiadam tylko kilka sztuk z Cosmetics Zone więc w razie czego mogę podesłać skład dla porównania :)
coś kiepsko widać wzornik z a.t.a więc wklejam link Lakier hybrydowy uv COLOR ata nrP3 15ml- PASTEL MILK BLUE Fantoma nails & beuaty
---------- Dodano o godzinie 00:20 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 00:20 ----------
oraz Olivia olivia lakier hybrydowy ;P
wiecie? w sumie to nawet dobrze:) jeśli dobrze myślę co do podobieństwa firm to przynajmniej wiem czego mogę się spodziewać po lakierach z a.t.a czy Olivia:P (chyba, że się mylę:/) upatrzyłam już kolorek 102 i p7 z paletki a.t.a :D te kropeczki na wzorniku symbolizują błyszczące drobinki, mam kolor 044 z Cosmetics Z. i wiem jak to mniej więcej wygląda:)
heheh sama sobie odpowiadam:P
dajcie znać w skrócie jak się trzyma Olivia, a.t.a... Estetiq wszyscy zachwalają więc nie pytam ;)
-
Ja mam pytanie odnosnie zakupu gdzie moge kupic małe pojemności Mistero Milano, podajcie proszę link bo przeszukałam kilku dystrybutorów i jak dotąd nie widzę :(
-
Mistero Milano z tego co wiem ma tylko jedną pojemność dawne 9ml obecnie 11ml już mniejszych ani większych to nie ma ;p
-
dziewczyny mam pytanie robilam frencha shellakiem i dostalam teraz wiadomosc ze podbno pajaczkis ie porobily na paznokciach minelo okolo 1,5tyg
czego to moze byc przyczyna??
prosze io pomoc..:(
-
Cytat:
Napisał
yashe
wiesz co? śmiem twierdzić, że Estetiq, Olivia, Żellak (a.t.a) oraz Cosmetics Zone to jedno i to samo:/ ta sama rozlewnia a inne buteleczki, dobrze chociaż, że cena taka sama:D Wszystkie te firmy mają podobne kolorki, a nawet te same nr jeśli chodzi o paletę np. kolor 26,59,31,32 i wiele innych (poniżej wzornik Olivia, a.t.a i Cosmetics Zone), Estetiq jest na stronie
Żel Hybrydowy Color Żele Hybrydowe Manicure Hybrydowy Kosmetyki Profesjonalne ESTETIQ
W przypadku Estetiq'a niektóre kolorki mają inne nr więc mogą mieć pomieszaną kolorówkę.
Jedyną różnicą jest to, że nie wszystkie kolorki mają w sprzedaży np. a.t.a ma kolory z dopiskiem "new" i tych pozostałe firmy nie mają w palecie.
Co do składu nie mam pozostałych firm, posiadam tylko kilka sztuk z Cosmetics Zone więc w razie czego mogę podesłać skład dla porównania :)
coś kiepsko widać wzornik z a.t.a więc wklejam link
Lakier hybrydowy uv COLOR ata nrP3 15ml- PASTEL MILK BLUE Fantoma nails & beuaty
---------- Dodano o godzinie 00:20 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 00:20 ----------
oraz Olivia
olivia lakier hybrydowy ;P
wiecie? w sumie to nawet dobrze:) jeśli dobrze myślę co do podobieństwa firm to przynajmniej wiem czego mogę się spodziewać po lakierach z a.t.a czy Olivia:P (chyba, że się mylę:/) upatrzyłam już kolorek 102 i p7 z paletki a.t.a :D te kropeczki na wzorniku symbolizują błyszczące drobinki, mam kolor 044 z Cosmetics Z. i wiem jak to mniej więcej wygląda:)
heheh sama sobie odpowiadam:P
dajcie znać w skrócie jak się trzyma Olivia, a.t.a... Estetiq wszyscy zachwalają więc nie pytam ;)
Olivia trzyma się bardzo dobrze:)Wiem ,bo testowałam:)
-
obok salonu w którym sobie pracuje otworzyła się nowa hurtownia. Mają lakiery hybrydowe PURE nie spotkałam się wcześniej z taką nazwą i taką hybrydą. Czy któraś z Was coś wie na ich temat?
-
dziewczyny kupiłyśmy na próbe z szefową trzy kolorki z firmy Diamond Cosmetics ich lakiery hybrydowy Semilac 3 in 1 ale stosujemy baze i nablyszczacz, ale powiem Wam, ze wybor kolorow maja duzy i ladnie wygladaja. Krycie 2 warstwy :)
-
testujcie teraz trwałość :) a ile kosztują te z DC?
-
i gdzie można je kupić na necie? szukałam informacji na temat tego Semilac 3 in 1 ale nigdzie nie ma info na ich temat:|
-
wklejam linka do tych z Diamond Cosmetics :)
Classic - Diamond-Cosmetics sklep on-line
a tu te 3in1 http://www.pazurki.com.pl/category/h...-phase-3-in-1-
jedyny minus - odmaczaja sie ale kiepsko... dlugo trzeba trzymac.