-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Czesc dziewczyny!Niedawno zrobilam sobie hybrydki Mistero Milano i jestem straszniie zawiedziona efektem koncowym.Po ok 2-3 dniach hybryda peka i sie kruszy na wolnym brzegu.Na dodatek traci swoj polysk :( Wszystko robie zgodnie z instrukcja zamieszczona na stronie:opracowanie skorek,zmatowienie,odpylenie,wytrawienie plytki preparatem Standard, punktowo primer,cieniutko baza 2 w 1, 2 razy cienko kolor i nablyszczenie baza 2 w 1.Dodam ze zamykam wolny brzeg przy kazdej nakladanej warstwie.Czy moje paznokcie sa za bardzo zniszczone po tipsach i dlatego lakier sie nie trzyma?W zalaczniku fotki 6 dniowych paznokci... Czekam na odpowiedzi.Z góry dzieki^_^
-
pewnie masz za miękkie paznokcie, wydaje mi się, że to nie wina hybrydy.. mi zrobiło się podobnie tylko że na jednym palcu, powodem wg mnie było to, że płytka w tym miejscu była dość cienka, i pazur mimo lakieru wywijał się na wszystkie strony:/ wrrr :/ proponuję spróbować "podleczyć" paznokcie jakimiś odżywkami np, Eveline albo nałożyć warstwę żelu, aby delikatniej utwardzić naturalną płytkę. Ja swojego paznokcia spiłowałam najkrócej jak się da i na takim krótkim zrobiłam hybrydę, dałam też trzy warstwy lakieru i jest już ok:)
-
rowniez uważam, że jest to wina zbyt cienkiego pazurka. Używam innej firmy hybryd ale działo mi się tak samo przy cienkich lub rozdwajających się pazurkach. Zostaje albo podleczenie pazurka tak jak napisała poprzedniczka albo jego delikatne utwardzenie ^_^
-
Dzieki dziewczyny!Nastepnym razem utwardze je troche zelikiem.A jak myslicie dlaczego paznokcie traca swoj polysk?
-
za krótko utwardzone? czym przemywasz?
-
Jeśli od razu traci swój połysk to może być to wina cleanera, przynajmniej tak było w moim przypadku. Po jedym błyszczało ślicznie po drugim wszystko traciło swój połysk.
Jeśli traci połysk po jakimś czasie to nie wiem czemu sie tak dzieje :( nie spotkałam się z czymś takim jeszcze
-
Hej dziewczyny potrzebuje pomocy bo nie wiem co jest grane:(((Używam żeli hybrydowych Sun Flower mam primer,bazę,kolor i top z tej firmy.Wszystko po kolei wykonałam,opiłowałam,wycięłam skórki,zmatowiłam bloczkiem,odtłuściłam, nałożyłam primer,później bazę zaczynam zawsze nakładać od wolnego brzegu, przemyłam suchym wacikiem,dwa kolorki cienko położone,top,odtłuściłam cleanerem i po 3 dniach zeszły koleżance z paznokci całym płatem:(((((ja sobie robiłam i musiałam je pilnikiem ściągać:(jaka może być przyczyna że tak jej się zrobiło???jak sobie poradzić bo już nie wiem miałam znowu taki przypadek:(Ratujcie:(;(
-
Cytat:
Napisał
jadira37
Ja poleciła bym hybrydę-Harmony Gelish/pink smoothie/
Jakby ktoś chciał to mam na zbyciu ta hybrytke i bialy tez z gelish w malych buteleczkach uzyte na jeden set i nie mam klientek na frencha :(
-
-
Polecam top ibd .
przy nim znikają problemy z matowieniem paznokci.
tani,szybko się utwardza i mega błyszczy:)
-
sandrus a mogłabyś podać linka do tego topu ibd?
-
Cytat:
Napisał
upr87
Hej dziewczyny potrzebuje pomocy bo nie wiem co jest grane:(((Używam żeli hybrydowych Sun Flower mam primer,bazę,kolor i top z tej firmy.Wszystko po kolei wykonałam,opiłowałam,wycięłam skórki,zmatowiłam bloczkiem,odtłuściłam, nałożyłam primer,później bazę zaczynam zawsze nakładać od wolnego brzegu, przemyłam suchym wacikiem,dwa kolorki cienko położone,top,odtłuściłam cleanerem i po 3 dniach zeszły koleżance z paznokci całym płatem:(((((ja sobie robiłam i musiałam je pilnikiem ściągać:(jaka może być przyczyna że tak jej się zrobiło???jak sobie poradzić bo już nie wiem miałam znowu taki przypadek:(Ratujcie:(;(
baza z SF nadaje się do kosza...
-
upr87 skoro tak jak pisze natalia268 baza z sun flower jest beznadziejna, to skoro już kupiłaś ją i szkoda ci jej wyrzucić to możesz dać pod ta bazę zwykły żel bazowy i dopiero na to bazę hybrydową i kolor, wszystko powinno się trzymać bez problemu, oczywiscie najpierw pazurki trzeba zmatowić pilnikiem
-
Wcześniej pisalam że ładnie trzyma mi się INS na Gelishu, ale zeby nie być gołosłowną, to proszę fotkę z dzisiejszej odnowy, 3 tygodnie :)
http://2.bp.blogspot.com/-RX_uCxIQv7...600/odrost.jpg
-
Któraś tam pisała o hybrydach alex studio - to jest to samo co sun flower, tyle, że w mniejszych pojemnościach.
Pati - no trzymają się jak widać, ale dla mnie zdecydowanie za gruba warstwa. ;)
-
Bo dwa razy baza i niektóre mają słabsze krycie i musialam dac dwie warstwy, a INS jest gęsty i nie chce tworzyć ładniej cieniutkiej warsstwy, ale trzymać się trzyma :))
-
Cytat:
Napisał
malinowa
sandrus a mogłabyś podać linka do tego topu ibd?
Bardzo proszę:)
IBD Lakier Hybrydowy shellac - Top Coat (3259382690) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
dziewczyny a praktykujecie dwie warstwy bazy Gelish na słabe paznokcie???
coś to pomaga???
Mam na myśli przypadki marnych paznokci...
i jeszcze co do marnej bazy tak jak piszecie np.sun flower czy jak jej tam.
zrób test i potraktuj ją jako top.
jak będzie sie ładnie błyszczeć i nieźle nosić to zawsze będzie to jakieś wykorzystanie marnej sztuki:P
-
Sandruś ja tak robie, po permementnym robieniu żelu dziewczyna chciala przejśc na hybryde wiec wzmocnilam je dwa razy bazą i rewelacja, nic sie nie kruszy przy wolnym brzegu, dwa uzupełnienia tak zrobilam i teraz paznokcie takie ma naturalki, że az bylam dzisiaj w szoku, piłowałam i pilowalam zeby je skrócic z dlugosci bo takie twarde sobie odrosły :)
-
sandrus ja stosuję 2 x bazę na słabych i bardzo zniszczonych, tzn inaczej tak jakby od połowy przeciągam jeszcze raz bazą i wolny brzeg po raz drugi otulam i zdaje to rezultat całkiem niezły jak do tej pory ( odpukać) :)
-
Cześć dziewczyny, mam takie pytanko i mam nadzieję, że mi pomożecie. Nie wiem czy było zadawane, bo nie mogę znaleźć :) robiłam pazurki hybrydowe w poniedziałek i dzisiaj przyszła do mnie klientka no i po prostu 3 były prawie do połowy ściągnięte no i jeden troszkę jakby pęknięty. Dodam, że klientka przygotowywała wesele córki, wszystko robiła, m.in. piekła, myła, no po prostu wszystko i bez rękawiczek, cały tydzień. Czy to mogło być przyczyną, że te pazurki odeszły?? Pomóżcie :)
-
Myślę, że to mogło się do tego bardzo przyczynić, a jeszcze jak używała "cifa" lub innych podobnych mleczek czyszczących np na bazie wybielacza to już w ogóle jestem przekonana, że mogła im "pomóc" bardzo przyczynić się do tego w jakim obecnie są stanie :)
-
Jutro spróbuje z tym pilnikiem :)a kupiłam bazę i top Shellac i ten producent zaleca tylko odtłuszczenie płytki bez matowienia:huh:a Wy dziewczyny matowicie czy nie???i zrobię teścik SF spróbuje też z podkładem bazowym bo szkoda mi wyrzucić tych pełnych buteleczek:( dzięki dziewczyny za pomoc dam znać jak wyszło:)
:*
---------- Dodano o godzinie 22:48 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:46 ----------
DorociaDoti miałam taki sam przypadek a na jakich lakierach pracujesz???
-
karolasc ja tez tak myślę, bo jednak aby chronić nasze dłonie i paznokcie należy używać rękawiczek, miała przyjść dzisiaj to by było na "świeżo" wszystko ładnie, a tak tylko dorobiłam jej tamte, bo tylko tyle chciała :) po prostu się nad tym zastanawiam, bo wiem, że jak robiłam koleżance to się trzymały a tutaj no jednak cały czas te urazy były. Dlatego no przestraszyłam się w pierwszej kolejności czy ja coś źle zrobiłam.
---------- Dodano o godzinie 22:56 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:51 ----------
upr ja mam lakiery z a.t.a niestety na razie na jakieś droższe mnie nie stać, ale ogólnie jestem z nich zadowolona :) nie mam za dużej kolekcji, bo od nie dawna dopiero zaczęłam :P :)
-
ja też hybrydowy kładę od niedawna i mi i szwagierce super się trzymają a kurcze trafiła mi się klientka i po 4 dniach 3 jej płatkiem zeszły,jutro mam jej robić reklamację i zastanawiam się jak wyjdzie :(((
---------- Dodano o godzinie 23:01 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:59 ----------
a powiedz mi ile czasu trzymasz bazę kolorki i top w lampie???
-
wiesz popytaj jej może co robiła, więc może samo nasunie Ci się dlaczego się tak stało, bo u mnie ta klientka mówiła, że do wczoraj były dobre a już dzisiaj odpadły, także myślę, że pewnie za długo było tego wszystkiego dla nich :) nic się nie martw, wszystko będzie dobrze :)
---------- Dodano o godzinie 23:05 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:03 ----------
ja trzymam praktycznie wszystko po 2 min., no a jeśli chodzi o nabłyszczacz to 2 razy po 2 min. :)
-
ja utwardzam wszystko po 60 sec i jest wszystko ok
-
:) no u mnie też było ok, tylko mnie najbardziej interesuje to na razie czy to wszystko mogło się przyczynić do tego, że z tymi paznokciami tak się zrobiło.
-
Witajcie - słyszałyście o lakierze Vinylux CND? Określany jako zmywalny lakier hybrydowy, założeniem jest, że nosi się go tydzień i wówczas wygląda i błyszczy super, a potem zmywa zwykłym acetonem. Testowałyście??
http://www.lovecnd.com/what-is-vinylux/
-
Z tego co wiem wszystkie lakiery hybrydowe ściąga się acetonem ;) Z tym że wspomniany Vinylux podobno nie wymaga lampy UV/LED, tylko specjalnego Top Coatu do utwardzenia/utrwalenia :) No i tak jak mówilaś nosi się krócej niż normalna hybryda :)
-
Dziewczyny pomóżcie przeszukałam forum nic nie znalazłam..... :( Mam awarie- juz 2 klientki przyszły z hm..tak jakby peknieciami na paznokciu .Uzywam shellaca i mm wcześniej nie miało to miejsca. Nie wiem czy mogło to spowodowac urazami, może uderzeniem . Nie jest to na wsyztskich pazurkach ale na kilku na końcówkach.
-
masz może fotkę?
jeżeli wcześniej było ok, to może czas wymienić zarówki w lampie?
możliwe też że panie zwyczajnie robily porządki domowe etc, a wtedy to już nie ma siły, istnieje możliwość że coś sie stanie albo hybryda wejdzie w związek z preparatek chemicznym, szczegolnie jesli pani nie uzywa rekawiczek
-
ja również mam problem, robiłam koleżance hybrydy, uprzedzała mnie, że wszelkie żele, akryle czy hybrydy jej się nie trzymają, więc postanowiłam dokonać wszelkich starań, aby je jak najlepiej utrwalić- przemyłam paznokcie porządnie acetonem, cleanerem, dałam primer, położyłam 2 warstwy bazy, jedynie nie miałam jak zabezpieczyć wolnego brzegu bo miała bardzoooo krótkie pazurki. Na drugi dzień odpadły jej dosłownie płaty - i to wcale nie na końcu paznokcia. Co ważne przez ten czas nic nie robiła, tzn. nie sprzątała ani nic. Jej płytka jest dosyć twarda, ale krucha. Czy w jej przypadku jest szansa, że manicure będzie się jej trzymał? Czy może jej paznokcie nie nadają się na tego typu zabiegi?
-
siuniczka na jakich hybrydach pracujesz?
-
baze i top mam z mm a lakiery z ins. Wiadomo że ins nie jest najlepszą firmą, ale u mnie trzyma się minimum tydzień w stanie idealnym. Koleżance nawet shellac tak schodził, dlatego się pytam, czy coś można zrobić, aby wzmocnić hybrydę, czy raczej z tego typu płytką nie da się nic zrobić?
-
Ja pracuje na bazie i topie z Gelisha, i łącze z kolorami Gelish, Mistero Milano, Indigo i nic takiego mi sie nie zdarzylo, baze i top masz 2w1 z Mistero? Na innym forum czytalam że nie trzyma się za dobrze
-
Mi sie tak dzieje u jednej.ma krotkie bqrdzo.nie ma jak zahaczyc o wolny brzeg.tzn niby jest ale ledwo. Wszystko odchodzi 2 dni po. Mimo ze.klade na gelisha. Akryl i zel u niej odchodzi po tygodniu czasem dwoch.tak po prostu bez wiekszego zrywania.
-
tak baza jest ta 2w1 z mm. Ale tak jak pisałam nie jest to wina produktów, gdyż jej nic sie nie chce trzymać, podobnie jak u klientki kiwaczek. szkoda.
-
mam taki problem- gdy nakladam hybryde na zel (tak jako kolor) to po kilku dniach klientkom robia sie takie male ryski na pazurkach, delikatne pekniecia. od czego to moze byc?
-
Po prostu płytka paznokcia nie przyswaja-lub jest tłusta sama w sobie i nic nie da nakłądanie acetonow primerow..-bo i tak wszystko odpadnie lub odejdzieplatem:) Ja Kochana Asia nie mam fotki -ale juz sama sobie znalazłam odpowiedz to po przez urazy mechaniczne kiedy np płytka paznokcia jest cienka i dostaje ciosa kilka razy -hybryda peka jak bede maiał w przyszłosci to wrzuce:)
-
dziewczyny ja mam problem
czy to mozliwe zeby hybryda zoltka??co mam z tym zrobci ??
po solarium french na stopach zrobil sie zoltawy dziewczynie tez jasnee kolory z mm sie przebarwily...
co mam z tym zrobic kupic jakis lakier i im smarowac??