-
Odp: Przedłużanie rzęs - wątek ogólny cz.2
Honey, podobno czasem wystarczy jakiś olejek wmasowany w skronie (lub maść tygrysia) - aczkolwiek nie próbowałam bo nie miałam takiego przypadku, no a jak już mi się trafił to nie miałam już maści;) Mam klientkę (trudną) bo ma niedomykalność powiek, nosi soczewki i ogólnie te oczy wrażliwe na wszystko wyjątkowo. Jak była u mnie po raz pierwszy to myślałam że się zapłacze, oczy latały w każdą stronę, mrużyła je non stop, ściskała, kręciła głową. Dodam tylko tyle że robiła sobie rzęsy pierwszy raz w życiu. Zauważyłam że z każdą kolejną wizytą te oczy jakby... wiedziały co je czeka i nie reagują już tak gwałtownie. Dopasowałam inne płatki, inny klej. Nadal łzawią ale już nie ściska ich tak jak za pierwszym razem. Może Twojej klientce też ciut przejdzie ta gonitwa przy następnym spotkaniu?
-
To była w sumie druga wizyta i mam wrażenie, że było gorzej. Poza tym musiałą nagle wyjść, po odebraniu niepokojącego telefonu, wiec myslalam ze sie zalamie. Oczka faktycznie łzawiły, ale dopiero pod koniec. Myśle, że to faktycznie nerwy, bo po telefonie mruganie i kręcenie głową sięgnęło zenitu ;( Spróbuję może żelowe płatki, czekam akurat na przesyłke. Nie wiem czemu, ale wydaje mi się że można jakoś taśmę nakleić na ruchomą czesc powiek, zeby tak nie latały. Mam nadzieje, ze nastepnym razem, o ile bedzie, bedzie lepiej.:huh:
-
ZaKlej tasma albo druga para platkow kolagenowych ;)
-
ja mam i taką, że nie pomaga podklejanie doklejanie zaklejanie. Pogłaśniam muzykę, proszę aby główkę trzymała prosto i pomyślała o jakimś fajnym miłym miejscu. Odpalam świecę zapachową, koniecznie kwiatową .... czasem uda się, że zaśnie nawet na pół godziny...wtedy biegusiem ... obudzi się znów mruga...
śmieję sie sama do siebie i zapytuję jak te moje klientki kiedyś 4 godziny grzecznie leżały a teraz 2 im ciężko :P
Mandi witaj na forum ! Czytaj czytaj, to skarbnica wiedzy tajemnej. Ale ile tajemnic jeszcze jest pilnie strzeżonych to głowa mała :cwaniak2: Masz dużo szczęścia że na początku swojej kariery rzęsowej znalazłaś to forum. Ja takiego szczęścia nie miałam.
Co do łzawiących oczu, to moga być płatki (nastęónym razem zaklej oczka taśmą medyczną) , może być niedomknięta powieka lub bardzo "jadowity" klej, lub "płaczka zwyczajna" . Ja wycieram łezki w patyczki do uszu, daję trochę więcej kleju i kleję. ale wtedy musisz mieć wykałaczkę na podorędziu aby gródki kleju zebrać i dmuchawkę aby Ci sie rzęski nie posklejały. Powodzenia !!!
-
Ja na mrugajace klientki mam genialny sposob , kropelka super glue sklejam powieczki i juz :) Mozna pracowac w luksusie :)
A tak na serio to mam muzyke foniczna w salonie i aromaterapie w kominku na tea lighty. Dziala na kazdego po 15 min.
-
No to najwyraźniej muszę pomyśleć o muzyce relaksacyjnej :)
-
Nie wiem gdzie pytać... Dziewczyny koleżanka z LUblina potrzebuje kogos sprawdzonego, polecicie?
Kojarzę że Edusia z rejonów, ale nie wiem czy konretnie Lublin?
-
Dziewczyny pomóżcie- mam klej D z Noble - po dwóch tygodniach dziewczyny wracają bez rzęs.Tak się sypią.Co jest nie tak?;(
-
duzo zeczy moze byc nie tak ;)
zlezaly stary klej, za malo go dajesz, zle odtluszczone rzesy jest bardzo wiele przyczyn ;)
na innych klejach sie trzyma??
-
agulusia klej ma tylko miesiąc więc nie jest stary , za mało go nie daję ponieważ po przyklejeniu rzęski zostaje kropelka na nich którą patyczkiem przeciągam.:D Odtłuszczone na pewno są dobrze .nie miałam innych klejów tylko ten D
-
Gorzka ja jestem 130km od Lublina. Jak kolezanka ma ochote na mala wycieczke to zapraszam:)
-
Cytat:
Napisał
edusia777
Gorzka ja jestem 130km od Lublina. Jak kolezanka ma ochote na mala wycieczke to zapraszam:)
Tak właśnie myślałam że albo Biała , albo Lublin. A tam, warto by było ;D
-
Cytat:
Napisał
edusia777
szkoda że bliżej nie mieszkasz;(
już chyba znam przyczynę - w salonie mam bardzo ciepło i prawdopodobnie to jest przyczyną
-
Zobaczcie co znalazłam:
Zamierzam wypróbować. Przewracają mi się te kleje w torebkach, to by było idealne, zważywszy, że zawsze mam otwarte co najmniej 3 kleje :)
Wyczytać można, że tym sposobem można przedłużyć ważność otwartego kleju o nawet 3 miesiące i zużyć go do ostatniej kropelki ;)
Próbowała któraś z Was takich eksperymentów?
-
tak :)
stary i bardzo dobry sposob ;) trzymamy w lodowce ;)
-
Nie mogę postawić lodówki w salonie ;)
-
ojj, generalnie wiekszosc klei powinna byc w lodowce nawet w woreczkach
-
Mucha nie wiem co masz tam w linku bo mi się nie otwiera. Ale jeśli chodzi o lodówki to ja u siebie mam taką:
Załącznik 75643 Załącznik 75644
Jest malutka, nie zajmuje dużo miejsca a na upartego to i małe mleczko do kawy czasem w niej schłodzę;)
-
ryz w sloiku wekowym i w to wsadzony klej :)
-
Cytat:
Napisał
Izi
Mucha nie wiem co masz tam w linku bo mi się nie otwiera. Ale jeśli chodzi o lodówki to ja u siebie mam taką:
Załącznik 75643 Załącznik 75644
Jest malutka, nie zajmuje dużo miejsca a na upartego to i małe mleczko do kawy czasem w niej schłodzę;)
Superowa ! Zdradzisz jakieś dane lodóweczki ???
-
-
Fajne :) i wcale nie takie drogie!
-
ja mam turystyczna;) taka pod namiot. Ale ja nie trzymam klei w lodowce. Nic sie znimi nie dzieje.
-
Bardziej mi chodzi o wilgotność z którą walczę niż temperaturę.
Nie mniej lodóweczka super :ok:
-
mucha jaką masz wilgotnosc ze masz problem z nią ? Pytam bo w domu w ktorym jestem jest około 40%.
-
No ale kleje lubią jak jest wilgotno... chyba że jest jakiś stopień maximum o którym nie wiem (chętnie poznam bo być może ja u siebie przeginam bo mi kleje świrują czasem).
-
Izi nie prawda, nie wszystkie kleje lubia wilgoc ;)
-
Raczej chodzi tu o kleje z grupy "szybkich" a te zazwyczaj lubią - przynajmniej te których używam.
-
Nie badalam stopnia wilgotnosci w jakim utwardza sie klej. Ale jedno jest pewne, bez odrobiny wilgoci w pomieszczeniu tzn. przy bardzo suchym powietrzu zaden klej sie nie utwardzi szybko.
Pamietajmy ze, kleje do rzes to kleje cyjanoakrylowe, reakcja przy takim kleju przebiega szybko nawet przy minimalnej ilosci wilogci na powierzchni klejenia.
-
Ok , sprobujcie kleic hs5 czyli typowa polsekundowka przy wilgotnosci wiekszej niz 45% :P np jesienia badz wiosna przy kilkudniowych opadach na zwenatrz kiedy na dworze jest cieplo otwieramy okna a nie uzywamy ogrzewania ;) raz ze z polsekundowki zrobi sie lipa a nie klej dwa rzesy sie wysypia po tygodniu max dwoch ;)
-
mam jedną klientkę która uparła się, że chce przedłużyć też dolne rzęsy
do tej pory tego nie robiłam więc ona będzie moim królikiem doświadczalnym:cwaniak2:
najkrótsze rzęsy jakie posiadam to 7 mm
szukałam bo chciałam kupić krótsze ale nie mogę znaleźć
myślicie, że 7 mm będą dobre? :huh:
ja mam wrażenie, że 7 mm jest za długie jak na dolne rzęsy
-
utnij zyletką u nasady, ja bym 7 nie dawała chyba ze a swoje jakies długaśne.
-
Cytat:
Napisał
zania37
do tej pory tego nie robiłam więc ona będzie moim królikiem doświadczalnym:cwaniak2:
Jak nie znajdziesz to może podetnij jakieś dłuższe?
-
No i chyba będę musiała je podciąć
Całe szczęście, ze rzes dolnych jest mniej niż górnych to nie będzie
zbytnio wielkie roboty z tym przycinaniem
-
Dzisiaj po raz pierwszy green mi sprawial filgle, nic nie chcial lapac. Odpalilam wiec wapozon i uchylilam delikatne okno i po 15 min byl znow soba.
Takze jesli komus green szwankuje to polecam maly nawilzacz powietrzac i cieplo w pomieszczeniu i jest ekspresowo.
-
Mi pomimo okna i nawilżacza szaleje skubaniec no;(
-
Ja zawsze mam bardzo cieplo w zabiegowym ok 23 - 25 stopni.
Jaki to ksztalt oka ?
Załącznik 75685
Załącznik 75686
-
Joannah, jej to masz bardzo ciepło. Ja mam 18 max. Klientki mają pod doopką materacyk grzewczy i kocyk, żeby nie marzły, a jak nałożę swoją maskę P-Gaz i tak mi pot po placach leci ;)
Nie znam sie za bardzo na stylizacji oka
ale dałabym jej stylizacje kociego oczka. Najdłuższe 12 B lub 13 C. W kącikach chyba lepiej jak dasz mocny skręt żeby schować te rzęsy. Ja bym tak zrobiła. ;)
-
Cytat:
Napisał
zania37
Zania,
ostatnio właśnie nabyłam takie króciutkie rzęski , zestaw długości 6-7-8, sprawdź u dziewczyn z Lash Butiku:)
-
joannah - ladne oko, ale idzie ostro w doł za tęczówką, zrób tam mocniejsze C.