co do czyszczenia peset to ja lekko piluje pilnikiem do pazurkow tam gdzie jest zabrudzone klejem. szybko i efektownie:) tak mialam na kursie
Printable View
co do czyszczenia peset to ja lekko piluje pilnikiem do pazurkow tam gdzie jest zabrudzone klejem. szybko i efektownie:) tak mialam na kursie
Kurcia ale fiiirrrrany :D super :ok: a ja jestem łysa ;( łeeeeee czuje sie jak wylniały szczur :D
a to moje kolejne zmagania :)
Załącznik 40138Załącznik 40139 Załącznik 40140Załącznik 40141
To ja chyba jakaś niepełnosprytna jestem,że muszę co jakiś czas podczas aplikacji te pensety piłować ,bo mi się kleją :)
A dziewczynki jak aplikujecie kolorowe rzesy?Tylko w kacikach? czy na calych rzęsach?duzo ich dajecie?Bo ja sie zastanawiam nad kupnem,ale chce tylko jedna jakas taka w miare optymalna długosc.
I jescze jedno poki pamietam.Kurka pisała o efekcie naturalnego i otwartego oka.Czym one tak wlasciwie sie roznia?
No dziewczynki lozko przyszlo,teraz to mozna kleic :) Tylko kurde troche ciezkie jest,a ja myslalam,ze bede z nim podrozowac :/:
Ps.No i troche sie martwie,bo moj klej ma juz kolo 5 msc,a prawie cala buteleczka,troche mi szkoda wyrzucac,poki co nie zauwazylam,zeby cos z nim bylo nie tak.
Emilka pieeekne rzesiory
-ja z lozkiem podrozuje:)
- naturalne a otwarte to jedno i to samo, srodek dluzszy
- kolorowki kleimy zazwyczaj w 2/3 oka
- w SL masz teczowy zestaw, wszystkie kolory za 69 zlotych, ja uzywam 11 tek 0,15 gr wygiecie C- na pasku mink
-
a ja ostatnio miałam agntkę co chciała rózowe rzęki i wyszły cudnie, miała 13 0,20 i bardzo fajnie wyszły, było je widać, normalnie swoje mam chińskie 0,15 13, ale sa tak cieniutkie ze trzeba ich sporo zaaplikować... gdybym miała teraz kupować to TYLKO FIOLET żadne inne kolory nie schodzą :(
Emila rzesiory naprawdę 1sza klasa, jestem pod wrażeniem... :) trzymaj tak dalej :)
Cześć dziewczyny, ja oczywiście z zapytaniem:) mianowicie chodzi mi o cyrkonie... Jak je doklejacie? przeczesałam troszkę wątek i coś tam znalazłam, ale mało:) pewnie wszystkiego nie znalazłam... Rzućcie jakąs radą-jak kleić i jakiej wielkości? Bo mam 2 rodzaje cyrkoni, takie 1,5 mm i 2 mm i nie wiem czy nie są za duże te 2 mm.
przyznam się bez bicia, że na rozmiarach cyrkonii się nie znam, ale nie może byc duża. Ja robie tak: biore wykałaczke maczam w kleju i na rzęske nakładam NIE DUŻO i przyczepiam cyrkonie:) Trzymaja się dobrze:)
No ja też za bardzo się nie znam, dlatego centymetrem zmierzyłam te milimetry:) a na ilu rzęsach gdzieś Ci ta cyrkonia leży?
ja na jedną tylko przyklejam i generalnie wygląda to tak ze troszke wystaje po boczkach. A jeśli byś np. chciała więcej niż jedną przykleić to proponuje do tej obok np. troszke wyżej (fajnie wygląda bo się taki paseczek cyrkonii tworzy) bo za bardzo obciąża się rzęske jak się wiecej przyklei do jednej i napewno odpadnie zaraz. Podjade dzisiaj do roboty i wstawie fotkę bo robiłam ostatnio:)
a ja biorę lewa reka cyrkonię... na wykałaczkę, patyczek a prawa ręką trzymam pęsetę i chwytam rzęskę maczam w kleju i nakładam na nią ta cyrkonię, zawsze 1 cyrkonia do 1 rzeski. klientki chca albo po 1 albo po 3 na oczku
ja kleje SV ss3 i ss5 ;)
a ja mam akurat SS4 :) ale SS5 to chyba max
wiekszych balam sie kleic ;) najwieksze to wlasnie ss5 kleilam ale to tez klientkom ktore swoje rzesy maja porzadne ;)
mozna mieszac, jak kleje ss3 i ss5 czasem, np jedna wieksza, druga mniejsza:) i zawsze cristal AB lepiej lśnią
Dzięki Dziewczyny-jak zawsze super pomocne:) Niestety nic nie wypaliło z cyrkoniami, bo kobita w konia mnie zrobiła:( Ja wczoraj po pracy latałam, szukałam jak najmniejszych tych cyrkonii, kupiłam 2 rodzaje (3 i 5 właśnie:), a kobita nie przyszła, nie zadzwoniła, nie napisała... Wrrrr Jak ja uwielbiam taką olewkę....
ja tez tak wczoraj miałam.najbardziej przykre jest to, że się często takie sytuacje zdarzają...
współczuję, mnie tak przed samymi świętami dwie zrobiły. (jedna paznokciowa) w Wielki Piątek i wielką sobotę, ja przyjmuję w domu, a tu jeszcze sniadanie swiateczne na 10 osob zrobic-ma-sa-kra
sorry za offtop
nie wiem czy było już takie pytanie, jak dziewczyny to robicie że wam strupy z kleju nie wychodzą??
Ja kursu nie miałam jakiś czas temu zamówiłam sobie zestaw startowy i tremuje na mamie ale szlak mnie trafia jak czekam aż klej wyschnie to zawsze jakaś sie znajdzie co sie styknie z klejem i strupy powstają :/ jutro wkleję foto z poniedziałkowej próby :/
mnie tez wczoraj jedna wystawił, naoisała o 17.03 smsa, ale jej pięknie odpisałam i klientka juz z pewnością do moich drzwi nie zapuka (sorry za off)
Katarynka sprovuj nabierać mniej kleju albo zmień go na inny
chyba masz z agesty klej ktory za dlugo schnie ;) kup rzedki i szybkoschnacy i denerwujacy defekt zniknie ;D
Dziewczyny na jakich klejach prcujecie ja mam z lash be long dosc drogi i nie trzyma zbyt dobrze
właśnie jaki klej polecacie ??
obecnie mam Flash lashes glue, był już w zestawie i to mam jednego pół opakowania i jeszcze jeden nowy nie otworzony nawet. Pewnie gdybym miała kurs profesjonalny umiałabym sama dobrać odpowiednie kosmetyki ale tak to tylko metodą prób i błędów chyba
w sumie duzy wybor jest ale to albo chnskie albo jakie nie wiadomo co to dokladnie jesli ktos ma sprawdzony to prosimy polecac
jak parze to jest wielka rozległość cenowa od 10zł do 400zł więc jako amatorka nie mam pojęcia co wybrać :/ od razu mówie że nie stać mnie ja jakieś drogie bo się uczę i nie robie tego w celach zarobkowych (puki co)
ja sobie chwale looksus lashes :) teraz podobno w promocji jest 35zl kosztuje :) cena regularna 99zl :) wiec sie oplaca