-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Może nakładac top coat?? też zejdzie pod acetonem:) a nabłyszczacz z czego masz ja mam z shellaca i nic do tej pory sie nie działo.
Ja mam też problem z montowaniem cyrkoni;/ jak to robicie?? ja przemywam kolor cleanerem przyklejam na klej i jade nabłyszczaczem-i niestety trzymaja sie ok 1 tyg;/
-
Blejsia a próbowałaś nie przemywać tylko postawić kropelke topu - na to cyrkonia, utwardzić, top na całość z ominięciem ozdoby i do lampy. Powiem szczerze, że nie miałam okazji przyklejać cyrkonii na hybrydę ale zapewne tak bym się za to zabrała;]
-
Cytat:
Napisał
Blejsia
Ja mam też problem z montowaniem cyrkoni;/ jak to robicie?? ja przemywam kolor cleanerem przyklejam na klej i jade nabłyszczaczem-i niestety trzymaja sie ok 1 tyg;/
sprawdzony sposób-nie przemywać koloru dać cienko top na to cyrkonia-utwardzić-jeszcze raz top na cały paznokieć otulając cyrkonie.
w sensie nie chlapnąć na cyrkonie topu tylko tak dookoła ten nabłyszczacz.
-
-
Cyrkonie rzeczywiście będą się trzymać.
Co do żółknięcia - ostatnio robiłam Indigo tym jednofazowym na jednym paznokciu i zapomniałam, że nie potrzebuje topu (Shellac). Cały kolor zżółkł plus pojawiły się bardziej żółte plamy. Więc może top i kolor nie grają razem.
Top coat tak, o ile nie będzie zbyt gęsty, żeby nie było grubo, lub lakier bezbarwny.
-
przyszły do mnie dzisiaj hybrydki charabonne 9 mini buteleczek na poczatek moge powiedzec ze kolorki sa bardzo ladne :) jak z odmaczaniem i jakoscia jak sie dowiem to Was poinformuje i jak bede miala czas to wrzuce do katalogu kolorki :)
-
Ja zamówiłam dziś 7 kolorków z estetika. Wzięłam za pobraniem, więc może w piątek przyjdą i dam fotki kolorów :-) Słyszałam o nich bardzo dobre opinie. Po 21,50 za kolorek. Oczywiście baza i top Gelisha :) W sumie za 7 kolorów z wysyłką za pobraniem wyszło 160 zł.
-
kolorki estetiq prawie wszystkie są w katalogu hybryd
-
Agaciorka93 ja mam hybrydki charbonne sa swietnie mega sie trzymaja i super odmaczaja schodza jak odpryskujacy lakier;)
-
A ja miałam jeden kolor z Charbonne i właśnie go wyrzuciłam. Kolor bardzo ładny - pastelowy żółty ale krycia żadnego, potrzebuje 4 a nawet 5 warstw i nie odmacza się. I dodam jeszcze, że opakowanie się rozpadło.
-
Odp: Stylizacje hybrydowe
Hej możesz mi powiedzieć jak długo hybryda z INS trzymała sie z baza estetiq?
-
Jak narazie zrobiłam sobie kolorki na wzorniczku i kolorki sa naprawde swietne i krycie takze w porządku nie moge sie doczeac kiedy ich uzyje :D
Dzisiaj sobie zrobiłam pazurki hyrydami charabonne bardzo ladnie się nakładają bez najmniejszego problemu nic nie jezdzi i nie rozlewa sie :) Robiłam na bazie nsi. Moje pazurki są dość słabe ale zobaczymy ile wytrwają :D
-
Odp: Stylizacje hybrydowe
2-3 dni, w porywach do tygodnia na rewelacyjnie mocnej płytce. Generalnie jedna wielka porażka. Bez Gelisha to do INS-ów nie ma co startować bo Estetiq totalnie nie zdał egzaminu bynajmniej u mnie :)
-
malutkaistotka w wątku misterowym pisałyśmy, że coś z serią pasteli jest nie tak, więc raczej z problemem odbarwiania zgłoś się do firmy...
-
kupiłam bazę i top IBD, jak nie sprawdzi się z INS to zmieniam kolorówkę :)
-
Proponuje przecierać baze ibd przed nałożeniem koloru:)
inaczej można oszaleć,bo strasznie sie kolorówka kurczy.
-
Dziewczyny, co sądzicie o podkladzie z żelu clear pod hybrydy? Cienka warstwa a na to reszta hybrydowa i krycie cienką wartwą clear'a?
-
Tylko wtedy to już raczej nie można nazwać hybrydą :)
-
Cytat:
Napisał
olenna333
Dziewczyny, co sądzicie o podkladzie z żelu clear pod hybrydy? Cienka warstwa a na to reszta hybrydowa i krycie cienką wartwą clear'a?
kolor hybrydowy można kłaść na akryl czy żel,ale nie będzie to miało nic wspólnego z mani hybrydowym:)
dodatkowo po kolorze proponuje dać top hybrydowy a nie żel clear:)
-
Czy któraś z Was pracuje może na hybrydach firmy a.t.a? Dobrze się zdejmują? Czy któraś łączyła je z bazą i nawierzchniowym z Gelish? jestem ich ciekawa bo cena niska.
-
Oczywiście wiem, że to nie będzie już hybryda;) jednak ciekawi mnie czy tak robicie i jak z trwałością tej mieszanki. ;)
-
Na żelu czy akrylu swietnie trzyma sie nawet lakier za 1 zł więc tym bardziej hybryda.
Agnieszka ata to jedno i to samo co olivia i estetiq
-
a ja mam pytanie odnośnie bąbelków, które mi się robią. Nie wiem jaki jest tego powód i jak unikać?
-
Cytat:
Napisał
sandrus
Na żelu czy akrylu swietnie trzyma sie nawet lakier za 1 zł więc tym bardziej hybryda.
Agnieszka ata to jedno i to samo co olivia i estetiq
Sandruś czyli będzie się dobrze trzymać z gelishem i w miarę dobrze zdejmować? Wiem wiem przepraszam, że o to pytam bo już nie raz było to pisane. Lenistwo dzisiaj u mnie wygrywa i szczerze mówiąc nie chce mi sie wszystkich wpisów czytać. Możecie mnie opieprzyć ;)
---------- Dodano o godzinie 20:08 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:04 ----------
Cytat:
Napisał
siuniczka
a ja mam pytanie odnośnie bąbelków, które mi się robią. Nie wiem jaki jest tego powód i jak unikać?
Bąbelki to powietrze które jest w hybrydzie bądź żelu. Może wynikać ze zbyt gwałtownego mieszania (potrząsania) produktem. Ja zawsze przed użyciem hybrydy wstrząsam buteleczką aby ładnie mi się wymieszał pigment i powstają bąbelki. Można je przed utwardzeniem w lampie przekłuć igłą aby pękły lub nie wstrząsać tak mocno buteleczką.
-
Aga jak najbardziej będzie grało z gelishem.
Zdejmuje też sie bez problemu.
Uczulam tylko na jasne kolory tych firm.
Niestety lubią płatać figle-mazać się,ściekać(mimo cienkich warstw)...i co za tym idzie jest problem z kryciem.
Bez zarzutu natomiast ich róże,czerwienie,pomarańcze itp.
Ja od niedawna przerzuciłam sie na Mollona i jestem mega zadowolona.
-
Jeśli a.t.a to estetiq, to mogę również polecić - dobrze się nakłada, kolory dość ładnie kryjące, Te kolorki na ich wzorniku są trochę przekłamane. Ze ściąganiem tez nie ma problemu a wytrzymałość to 2-3 tyg
-
-
Tylko mollon nie należy do najtańszych, uważam że jak na taką cenę to jest kilka lepszych firm na rynku.
-
A mnie się wydaje, że za 50 zł 15 ml to całkiem rozsądna cena.
-
znalazłam dużo wyższą 75 za 15 ml
-
-
proszę z ich oficjalnej str MOLLON PRO - PROFESSIONAL - MOLLON COSMETICS
jeśli ktoś zadecyduje, że to reklama proszę o usunięcie :)
-
z tego co wiem to cena 50zł jest dla firm.(w tym i ja :) )
Moim zdaniem to bardzo fajne hybrydy.
Najlepszym dowodem na to było przetestowanie ich na własnych paznokciach.
Paznokcie mam cienkie i miękkie.Mollona położyłam w biegu,dosłownie byle jak.Jak na razie po tygodniu prócz małego odrostu nie ma innych zmian.
Nawet na kciuku gdzie sobie skórkę zalałam nic sie nie dzieje i nic nie odłazi.
Dodatkowo ich dystrybutor jest w stanie podjechać do mnie wtedy kiedy mi tylko pasuje mając ze sobą wszystkie kolory.same plusy:)
-
Dziewczynki jaką możecie polecić firmę, żeby miała dobre pastelowe kolorki i wogóle jasne, bo na MM się niestety w tym przypadku zawiodłam :/:
-
wrzucę Wam dziś wieczorkiem kilka kolorków które posiadam z SF- w tym kilka pastelowych;), jestem ogólnie zadowolona, choć nie przetestowałam innej firmy. Płacę 39 zł za buteleczkę standardową(35 przy zakupie 10 szt). Nic nie odpryskuje, a jasne kolorki robią lekkie smugi, ale po 3 cienkich warstwach jest ok. Ciemne wystarczą dwie cieniutkie
-
ja dla odmiany ostatnio nalożyłam pastelowy żel na 2x baze hybrydową oraz top hybrydowy i wszystko pięknie trzymało :D
co do babelkow to lepiej jest zrolowac (turlac) buteleczkę niż nią wstrząsnąć, dużo mniej się ich wytwarza
-
ale mieszać pędzelkiem, też bąbelków mniej.
co do pasteli - tak MM się nie popisało. ja mam kilka estetiq i są ok. ładne, żadnych smug.
-
Cytat:
Napisał
asia
ja dla odmiany ostatnio nalożyłam pastelowy żel na 2x baze hybrydową oraz top hybrydowy i wszystko pięknie trzymało :D
co do babelkow to lepiej jest zrolowac (turlac) buteleczkę niż nią wstrząsnąć, dużo mniej się ich wytwarza
ja tez tak czasem robie, zel kolorowy na podwojnym gelischu :D trzyma sie bite 3-4 tygodnie:D
-
oooooooo :)
Ja tak jeszcze nie robiłam.
Muszę kiedys wypróbować :)
-
Ja musze w koncu zakupic tego gelisha :P bo niestety na bazie nsi kolorki z ins lub ntn nie chca się trzymac :( a szkoda mi wyrzucic.
Natomiast minął juz tydzien jak mam na bazie nsi kolorek z charabonne i jak na razie wszystko pięknie się trzyma nawet na moich beznadziejnych pazurkach :D