ja od samego początku używam kleju z secret lashes Ultra Plus i jeszcze się nie odważyłam go zmienić bo dobrze mi się na nim pracuje...
a na jakich rzęskach dziewczyny pracujecie?tzn. z jakiej firmy?
Printable View
ja od samego początku używam kleju z secret lashes Ultra Plus i jeszcze się nie odważyłam go zmienić bo dobrze mi się na nim pracuje...
a na jakich rzęskach dziewczyny pracujecie?tzn. z jakiej firmy?
dziewczyny szukajace dobrego kleju: proszę Was przesledzcie wątek, agulusia juz czwarty raz pisze, ze looksus lashes, ja z piec razy napisalam jakie kleje... edytakon tez pisala, Valia i kupę innych dziewczyn.
Dzikakurka muaaa :)
na 62 stronie i agulusia i kura polecają (az 4 str wstecz).... na prawdę nie jest tego tak dużo...a temat robi sie właśnie taki dłuuuugasny bo co 4 str ktoś pyta jaki klej polecacie. Bez obrazy oczywiście :kwiatek: ja w takich tematach często czytam od końca wyłapując najświeższe wieści i informacje :) i zanim cokolwiek napisałam w tym temacie cały przestudiowałam dwa razy żeby bałaganu nie robić i ludzi nie drażnić (choć pytania i tak zawsze sie pojawią - więc śmiało pytać jak sie ma wątpliwości, ale nie o coś co jest maglowane co kilka stron) :)
a moze dodajmy ankiete do tematu, jaki klej polecasz, jakie rzesy najczesciej uzywasz, jakie firmy itp?? ale to chyba jakis moderator by musial:/:
no właśnie a ja zaczynam zawrze maglować temat od początku :D Nie dziwcie się zatem że nie dałam dotrzeć na 62 str. :D Jeszcze raz przepraszam .
Mam pytanko odnośnie odżywki revitalash, o której pisała kiedyś Kurka.
- Czy któraś z Was wypróbowała ją na sobie, lub zna kogoś kto to cudo z powodzeniem zastosował ???
A może jakaś inna odżywka jest skuteczna w widoczny sposób. Z góry wielkie dzięki za info :kwiatek::kwiatek::kwiatek: , chciałaby kupić i nie wtopić............
dziś kolejne rzesiska za mna :) ,025 choć tego tak nie widać bo rzęsek mało, najdłuższe są tu 13 :) i niestety na fotce jedno oko mi sie potargało cos...na drugim wyszło jakby przejścia nie było ech...... no trudno :) na żywo było lepiej.
Załącznik 40451Załącznik 40452Załącznik 40453
Delyszys :D
kąciki wewnetrzne Emilka:skacze: musiałaaaam, hyyyyy:skacze: i nic nie wyszlo potargane:ok::ok:
suuuuper
kurcia kąciki sa zrobione....to zdjęcie takie lipne... w kącikach sa 9,10,11 - nawet tak schodziłam żeby był ładny efekt... w lewym oku zostawiłam tylko jedna bo była w dużej odległości od reszty... tu sie będę bronić bo przy kącikach sie zawsze staram :)
Babeczki kochane, pytam raz jeszcze, odpowiedzcie, plisssssssssssssss
Mam pytanko odnośnie odżywki revitalash, o której pisała kiedyś Kurka.
- Czy któraś z Was wypróbowała ją na sobie, lub zna kogoś kto to cudo z powodzeniem zastosował ???
A może jakaś inna odżywka jest skuteczna w widoczny sposób. Z góry wielkie dzięki za info :kwiatek::kwiatek::kwiatek: , chciałaby kupić i nie wtopić............
Dooobra Emilka, ja wiem, czasem zdjecie nam kłamie, nooo:)
Muszka, jest jeszcze w SL coś takiego jak Pearllash, tez odzywka. Byłam wczoraj w SL i baby sprzedające zachwalały, ze jakas tam stylistka rzęs od nich wyprobowała przez 7 dni i rzesy jej sie wzmocniły, ponoć uzywałą rowniez na rzesy przedluzone w sensie-miala na sobie zaaplikowane rzęsy, ale wiesz, kazda pliszka swoj ogon chwali, odzywka pearl lash droga-250 złotych. Revitalash polecają stylistki na roznych innych forach, a jakby tak.. zwykly olejek rycynowy? Tani, sprawdzony i nie wtopisz i do tego cos na porost wlosów rzes i pazurów- taka kuracja musi pomoc
dzięki Kurko:kwiatek::kwiatek::kwiatek:
a w tej aplikacji są wszystkie możliwe rzęsy świata.... miało być maksymalnie zagęszczone
najwięcej jest rzęs "Y" 11 mm grubosc 0,15 ale jest też i parę profilu W(11, 015 grubosc) są zwykłe 11 tki 0,2 grubosc , 10 tki 0,2 grubosc i są też 10 tki 0,15 grubosc oraz 9 tki 0,15 grubosc, total misz masz, tylko konsekwentnie profilu się trzymałam, oczywiscie "C"
Aplikacja jest ślubna(dziewczyny może sie nam teraz ruszy lepiej biznes,cooo?):skacze:
a propo's kleju: to moja stała klientka, poprzednie rzęsy robiłam na kleju looksus lashes, ale klientka narzekała, ze sie nie trzymały, zrobiłyśmy na Ultra Plusie z SL
piękne firaneczki Kurko :) ja wlasnie czekam na klientkę,będziemy zdejmować wszystkie eh :/ Dziś chce sprobowac podkleic oko na ta folie streczowa ,zobaczymy co z tego wyjdzie,bo jak podklejam jej na tasme medyczna to mi jeczy non stop,ze boli.
Fajnie wyszło Kurko:ok: Wcale nie podpada, że takie przekombinowane. Muszę sobie zamówić te zagęszczające rzęski, bo mi się ostatnio trudne aplikacje ( w sensie słabo urzęsione oczka) trafiają.
Dzięki za info o kleju. Kupiłam go właśnie ale w związku z tym wypróbuję najpierw na ochotnikach.
Ja się przymierzam do kursu, moja szkoła miała organizować, ale tak się do tego zabiera, że pewnie sama będę musiała sie wybrać do Wrocka na kurs, bo w tej mojej ciupie Legnicy nic nie ma ;p
Sama mam firanki, ale z chęcią bym je jeszcze podrasowała, zwłaszcza, że w jednym oku są ciutkę krótsze, niby nic, ale jak rzesy tuszuję to widac różnicę. Tylko się trochę już gubię w tych wszystkich firmach i zastanawiam się czy to aby na pewno nie niszczy rzęs, wiem, ze wypadają z cyklem rzęsy, więc nowe chyba nie powinny być osłabione, nie?;p
Powiem Wam jeszcze, że czasem jak oglądam niektóre prace to kopara opada, super naturalny efekt, a niektóre to takie są fu... wyglądają jak poplątane pióra..
Kurcia świetnie wyszły - nie widać tego misz maszu a efekt jest super :ok:
dalissime, jak ci sie dobrze klei na taśmy to z nich nie rezygnuj. Po 5 minutach od aplikacji, poddklejaj rzeski od tasmy(czasem sie zdarza,ze sie przyklejaja, prawda?) niech dziewczyna otworzy oczy, a ty przygotuj sobie miseczkę z woda zanurz w niej zwykly patyczek do uszu i nasącz tasme dobrze wodą, minutke poczekaj, a samo prawie odejdzie jakbys tam papier przylozony miala, a nie podklejony plaster, przed aplikacja daj troche kremu nawilzajacego na dolną powieke przed naklejeniem to tez pomoze tasmie nie tak dobrze sie trzymać
Mucha26 - ja używałam przez ponad miesiąc odżywki mavala i moje rzęsy nie tyle się zagęściły co podrosły o ok. 2 mm, wydaje mi się, że nawet trochę przyciemniały. Zrobiłam 2 tygodnie przerwy i teraz ponownie jej używam. Polecam :)
Kurko dziękuję za info,ja na koniec zawsze moczę,żeby ładnie schodził.Ale u tej dziewczyny to ciężko nawet nakleic ta tasme,bo jeczy,ze jej oko naciagam,ze wlazi za mocno Ehh zalożenie jej rzes zajmuje chyba 2 razy tyle czasu ile normalnie.To ja cos boli,to szczypie ,to jej niewygodnie ,to musi wstac,to odkleic tasme,do lazienki,na fajke ,napic sie no masakra
Z tym,że się kleją rzęski do tasmy to prawda i muszę je potem odczepiac,co jest malo przyjemne dla klientki.A TY Kurko tez na tasme podklejasz?Jak sobie radzisz z tymi ,ktore sie przyczepiaja do tej nieszczesnej tasmy?czy tez pensetapodciagasz ku gorze?
Z folia nie wyszlo.jedynie podczas zdejmowania rzes miala ta folie pod oczami i ladnie rzeski na nia lecialy.Jeszcze mi sie te mikroszczoteczki skonczyly i musialam sie meczyc patyczkami do uszu i grzebyczkiem nasaczonym removerem.To akurat w porownnaiu z reszta byl pikus.
Po zdjeciu wszystkich rzes porobily mi sie takie grudki i nie wiedzialam czy to remover czy klej i czym to sciagnac.Polozylam troche removera na szczoteczke do rzęs i porozczesywalam te zczepione,pomoglo,ale to biale ,,cos" na rzeskach bylo dalej widoczne.Jednak jak juz podkleilam je to bylo ok.
generalnie nie jestem zbyt zadowolona z tej aplikacji.jakies takie powykrecane w tych zewnwtrznych kacikach byly-krzyzaki ,nie moglam ich ladnie wyprowadzic na prosta.Do tego nie wiem co sie stalo,pierwszy raz cos takiego mi sie zdarzylo,ze po doklejeniu 1/3 czyli tych zew kacikow niektore rzeski w lewym oku ,,opdaly " na dol.Bylo to dosc dziwne,bo syntetyczne nie byly ani za ciezkie,i tylko minimalnie dluzsze od naturalnej .Pokombinowalam i jakos sie pdniosly,ale nie na tyle bym byla do konca usatysfakcjonowana :P Nie lubie odwalac maniany :]
Co prawda efekt koncowy byl powiedzmy zadawalajacy i klientka uszczesliwiona,ale ja nie jestem do konca zadowolona.nawet jej foty nie pstryknelam,bo leciala juz gdzies nie mogla chwili dluzej wysiedziec .Ale jeszcze ja dopadne :P
Cubaro, dzięki za info :kwiatek::kwiatek::kwiatek:
Tylko, że ja mam przedłużone rzęsy, a ją aplikuje się jak tusz :-(