Zgadzam sie, przy takim krociaku to powinno byc o duzo mniej zelu, w sumie leciutka gorka a nawet chyba nie musi byc i to wystarczy :)
Printable View
Zgadzam sie, przy takim krociaku to powinno byc o duzo mniej zelu, w sumie leciutka gorka a nawet chyba nie musi byc i to wystarczy :)
Ok dziękuję :)
pierwszy powarsztatowy szpicek. Chyba trochę za mocno tunel zacisnęłam..
uśmiech perfecto, tunel też. Tylko boczki ciutke falują ale to pilniczkiem rach ciach i po problemie.
Ale jeden minus - pazurek schodzi w dół
Załącznik 38280
Ogólnie jest dobrze tylko te schodzenie trzeba poprawić :)
Na wskazujących paznokciach mam takie naturalne paznokcie, że tak schodzą jak poprawiała Emilka :skacze: Ponoć to od tego, że kiedyś obgryzałam paszkocie :(
Witam to znowu ja:D
Nie dają mi spokoju moje pazurki,dzisiaj zakupiłam nowy żel.Panie z hurtowni do ćwiczenia poleciły mi budujący i tu moje ogromne zaskoczenie bo ten żel jest strasznie gęsty dla kogoś kto miał do czynienia tylko z offami rzadkimi to szok:leze:
Oto moje ćwiczenia niestety zdjęcia kiepskie z powodu złego oświetlenia.Na brokat nie patrzcie mam nowy pędzelek taki wachlarzyk i brak mi na niego techniki:)
Mój pazur jeszcze ciepły.Dopiero teraz zauważyłam który to pazur !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
teraz juz chyba gorka wyglada nalezycie, jedynie musisz podpilowac boczki bo widac, ze zel rozlal sie Tobie po bokach :)
postaraj sie linie usmiechu ( brokatowa koncowka ) robic bardziej usmiechnieta, nie na prosto jak teraz...ale cwicz, bedzie coraz lepiej :)
Gęste żele mają to do siebie, że same się nie poziomują, przynajmniej ja taki miałam. I musiałam męczyć, by później doprowadzić do ładu pazurki. Nie wiem czy mi się zdaje, czy właśnie na pierwszym zdjęciu widać górki i dolinki małe :P proponuję na początek żele rzadkie lub średnio - gęste. Tak jak dziewczynki napisały już, boczki do piłowania :)
Spróbuj może na chwilkę zrobić sobie dłuższy pazurek, będzie Ci na pewno łatwiej dostrzec błędy :)
Dziękuję kochane :love: Jak oglądam zdjęcia to sama widzę niedociągnięcia,których nie widziałam wcześniej :DIdę dalej ćwiczyć ale chyba muszę zakupić palec do ćwiczeń na razie mam taki na tipsa i ciężko formę pod niego podłożyć.Jeżeli chodzi o długość pazurka to i tak zaszalałam ;)
Proszę o opinię na temat pazurków - mój pierwszy raz - żel na formie :skacze:
Na kursie tak średnio mi szło, a przed to już wolę nie wspominać, a teraz... o dziwo wzięłam się ostatnio za swoje i wyszły noo... takie mi nawet podobające się :skacze:
Wam pewnie troszkę mniej, ale proszę o szczere opinie co gdzie jest nie tak, bo spodobały mi się to nawet nawet, a kiedyś byłam przeciwniczką :D (z powodu braku umiejętności oczywiście :P).
Fotki:
Ela według mnie wszystko jest ok :)
luska podkładaj formę troszkę do góry, żeby nie szła prosto :) tak ci będzie lepiej :)
Ela jak dla mnie bardzo przyzwoicie :ok:nie mam żadnych ale :D
planuje sobie zrobic pazuraski ale nie wiem czy to dobrze robie wiec zrobilam jednego i prosze o rady
nie sa jeszcze dokonczone bo wzorka nie zrobilam i nie nablyyszczalam ale to i tak tu jest malo istotne
No moje poczatkujace oko to wszysto jest chyba zle :(
Ja ci nie doradzę bo sama nie umiem robić pazurków ale u ciebie chociaż nie widać łączenia nat.pazurka z tipsem/żelem ja niestety nie umiem z tym sobie poradzić jak piłuję boczki to widać mi nat.pazurka :/:
troszkę schodzi do dołu i boczki do wyrównania :) tyle moich zastrzeżeń ;) tunel przy takiej długosci głebszy raczej nie bedzie więc może być :)
tylko boczki machnij raz pilnikiem na równo i formę podkładaj bardziej do góry :)
I wcale nie jest tak źle - moim zdaniem jak poprawisz te 2 rzeczy będzie super :ok:
ela-k prezentowany pazurek jest ok.. wszystko poprawnie..ale na ostatnim zdjęciu widoczny jest kciuk na którym widać przesuniętą nieprawidłowo krzywa c .
Proszę o ocenę :)
Frenchyk robiony na szablonie
no piękny! przez chwile myślałam że na tunelówkach :D troszkę faluje pazurek ale tak to wszystko ok ;)
olu wyżej forma i piłujemy bardziej od spodu:ok:
taisa twój jest ok, tylko od spodu też odrobinę do podpiłowanie:ok:
jak zrobić taki tunel? nigdy mi to nie wychodzi :(
izuu spróbuj rurki do tuneli
izuu zalezy jakie robisz pazury, bo jesli krociaki, to sila rzeczy takiego tunelu nie osiagniesz, a ten wyzej pazurek dosyc dlugi :)