-
Odp: Paznokcie do oceny {budowa, technika, krzywe paznokcia}
-
no no no Renia bardzo poprawne paznokci, w sumie nie ma się do czego przyczepić z tego co widać na zdjęciach :) tunel ładny, Krzywa C powiedzmy ze dobra. Paznokcie są dobrze opracowane nie ma górek i dolin :) Nic tylko czekam na więcej takich cukiereczków :)
-
Jak dla mnie wszystko ok :) nie mam sie do czego przyczepić :D
-
Dziękuje wam dziewcznyny przynajmniej nie będę się ich teraz wstydziła pokazać instruktorce... he he:skacze:
-
niczego się nie wstydz są na prawdę ok :)
-
Przeglądając forum aż mnie skręca do ćwiczeń :P Zrobiłam sobie samotniczka na oliwce i zobaczymy czy mi szybko odpadnie.Dziewczyny oceńcie moje wypociny
-
Troszku zjechany boczek w tym pazurku...
-
Aga i tunel nie przypomina tunelu, robiłaś na tipsie?
-
Aga musisz jeszcze sporo popracować nad prawidłową budową pazurków, przyjrzyj się dokładnie obrazkom w pierwszym poście, bardzo wyraźnie są tam zaprezentowane prawidłowo biegnące linie i ćwicz:) a tunel możesz zbudować tylko na formie:)
-
Dzięki
Robiłam na formie i trochę pojechałam z tym pilnikiem :D
Za rzadko ćwiczę bo tylko na swoich paluszkach w takim tępie może za 3 lata dojdę do prawidłowej budowy paznokcia :placz:
-
W takim razie proponuję ćwiczyć częściej, nie tylko na sobie, ale i np. na koleżankach, a o wiele szybciej osiągniesz wprawę ;) Moim zdaniem paznokieć jest trochę za gruby, brakuje mu tuneliku i troszkę tak jakby jest więcej masy po prawej stronie... Trudno to napisać, mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi ^_^ Ale jak na początki i na formie, to naprawdę nie jest źle :ok:
-
Nie ma to jak wprawne oko :D ja tego nie widziałam u siebie,na koleżankach nie będę ćwiczyć bo pazurki chcę robić tylko sobie jakoś nie miałabym śmiałości na kimś ćwiczyć.
-
wiem ze brakuje mi zdjęcia tunelu ale zapomniałam zrobić a pazura już nie mam, ale uwierzcie mi na słowo był w porządku:) a jak reszta??
-
Aga kup sobie takie palce do ćwiczeń, są nawet całe dłonie, wtedy będziesz mogła eksperymentować do woli, zwróć przy zakupie uwagę czy są to do tworzenia na formie czy tipsie, bo różnią się budową łoża imitacji płytki paznokcia
-
Paulka mi się wydaje, że budowa jest ok :) kształt ładny, ale więcej Ci powiedzą specjalistki :D
-
Paulka jeśli mi amatorce wolno się przyczepić to tylko do tego, że nie widzę tam covera :D
zdecydowanie lepiej by wyglądało z bo widać naturalka :D a tak to jest ok :)
-
a mi się wydaje, że punkt stresu jest za bardzo przesunięty w stronę wału, w sensie, że... no za bardzo po lewej stronie na 1 zdj. :D i taki dołek się zrobił przy wolnym brzegu. Poza tym super ! ;)
-
Olcia, też mi się tak wydawało, ale nie chcę się mądrować, bo znawczynią nie jestem.
Tym bardziej znawczynią od strony technicznej :P
-
-
Kochana szablon zawsze idzie podłożyć, wystarczy zrobić sobie taką zakładeczkę z żelu :)
bardzo ładne te pazurki :)
-
Mnie też się te pazurki podobają :skacze:
-
to akurat akryl jest :D na kimś pewnie bym dała rade na szablonie jednak u siebie ciągle się zsuwał itd. więc przykleiłam tipsy :/ średnio lubie na nich robić nie dość że dłużej to jeszcze tunel lipny :D i mam wrażenie jak gdyby paznokcie rosły do góry :D
-
Ćwiczeń cdn.
Paluch bez covera dopiero w czwartek kupię razem z paluchem,starałam się mniej żelu nałożyć i zakryć naturalka brokatem ale to nie pomogło.Przyznam się że bardzo głupio mi tu wklejać swoje wypociny ;)
-
całkiem fajny ten pazurek ale plytka chyba wachlaryzkowata więc ja bym chyba migdałka zrobiła, albo bardziej zwęziła pazurka.
-
troszku tunelik zacisnąć i będzie ok ;)