leci leci ;) dzieki za mile slowa dziewczynki :)
Printable View
leci leci ;) dzieki za mile slowa dziewczynki :)
ale after ja swoj nie pokaże, moj bardziej klakami obrosl a swoj naturalny wlos na nogach mam bardzo jasny :D
a w ogole denerwuje mnie teraz regulacja brwi co wyreguluje to france odrastają :D
After 5 kilo to nie to samo co moich 18 hahahahahahaha :haha::haha::haha:
ani sie obejrzymy jak bedziemy pisac moje dziecko urodzilo sie o tej i to tej wazy tyle i tyle :D
Zyza Ty przytyłaś już 18 kg???????????? strasznie dużo :( kurcze bedzie Ci pozniej strasznie ciezko :( zagadaj z lekarka czy nie mozesz jakos obnizyc ilosci kalorii . Masz taki duzy apetyt czy jak ?? kurcze to jest niesamowite .... pod koniec ciazy Ci pewnie bedzie strasznie kregoslup dokuczal :/ chodzisz na basen, gimnastyke jakas ?? Mam nadzieje ze sie nie obrazisz o to co napisalam ... ale dla mnie to jest serio niesamowite ... jest miedzy nami roznica chyba niecalego mies...:O
Spokojnie dziewczyny... mojego męża siostra jest mojego wzrostu (malutka ;) ) i w ciąży przytyła 30 kilo :wow: i po ciąży w mik zgubiła.
A ja dzisiaj byłam z mężem na tej sesji zdjęciowej-ale miałam stresa na początku :placz: ale później poszło już super :D W następnym tygodniu będą gotowe , to Wam pokażę... Narobił mnóstwo zdjęć a powiedział że z 15-20 sztuk tylko będzie dobrych-choć to dla mnie i tak bardzo dużo. A Sergiuszek kopał na sesji nieziemsko hi hi hi chyba tez zmienial pozy jak mamusia ;)
super :) ja się juz nie moge doczekac sesji , bo oczywiscie tez sie wybieram ... :) stwierdzam tez ze moje dziecko dosyc intensywnie reaguje na muzyke :) tylko ciekawe czy pozytywnie czy negatywnie :) a powiedzcoe laseczki ... jak juz dzidzia kopie to skad wiecie ze nadchodzi kopansko ??
tego sie nie wie, ze nadchodzi... po prostu Cie kopie hehe znienacka :) raczej nie daje sygnalu ostrzegawczego ;p
Pięknie:)
śliczności Afterq
Basiu poszukaj u siebie w okolicy, może tez jest fotograf co potrzebuje zrobić takie sesje kobiet w ciąży, które zrobi za darmo :D w zamian za publikacje na stronie czy w zakładzie fotograficznym.
ja wam zazdroszcze tych sesji :( bedac w ciazy nie myslalam wogole o tym a teraz zaluje ze nie mam zadnego ladnego zdiecia z brzuszkiem :(
zarejestrowalam sie na stronce pampersa i podalam dane fabianka-zobaczcie co mi przyslali:
ale słodkie :):)
rudi ale śliczne :) ja nie mogę się zarejestrować u Nich na stronie ;(
Witam dziewczyny z radością zawiadamiam że dolączam do grona przyszłych mam:skacze::skacze::skacze:
GRATULUJE MONICZKO :*:*:*:*:*:* Napisz nam tu predko ktory mies itp itd;)
Według moich wyliczeń to 11 tydzień dopiero 10 czerwca mam spotakanie z położną a 15 czerwca ide na usg i zobacze mojego dzidziaka w końcu. Czuje się wporządku i mam nadzieje że z dzieckiem też
Gratulujemy kolejnej ciężaróweczce :)do klubu dopisana! z tego co pamiętam to już dawno wspominałaś o tym, że chciałabyś być mamusią...i udało się :)
zgadza się wkońcu mój chłop sie przełamał i zaczeliśmy sie starać od stycznia ale nic nie wychodziło dopiero w kwietniu zaskoczyłam ale szczęśliwa jestem bardzo
Moniczka690 gratuluje z całego serduszka i witamy w " klubie ciężarówek" :D A ostatnio pisałam że My sie niedługo rozsypiemy a przyjdą TU nowe ciężaróweczki :) SUPER :)
Moniczka moje gratulacje :*
[/COLOR]OOOO nowa cięzaroweczka :D Moniczko cieszymy sie bardzo i rozkoszuj sie kazda chwilka bo to naprawde najpiekniejszy okres w zyciu :D tzw. cisza przed burzą :D
jak widzisz po forum szaleja hormonki ale w ogole to jest najpiekniejszy czas dla kobiety :D :D
hah musze to napisać :D bylam przekonana ze w 6 miesiacu to mnie beda musieli toczyć ( z racji tego ze egzamin mam w czerwcu zalatwialam sobie dojazd co by sie autobusem nie meczyc bo bede taaaaka duza)
a dzis poszlam sobie do miasta na zakupy i na pasach wyprzedzilam nawet dwie staruszki :D normalnie nie jest ze mna tak zle jak to mi sie w styczniu zdawalo :haha:
moje dziecko nie daje mi czytac ksiązki tak wierzga usilnie az mi ksiazka na brzuchu podskakuje :D
a w ogole to pisze bo chcialam sie spytac dziewczyn ktore pracuja i sa mamusiami np KamilkaC... czy jesli idziemy na macierzynski to trzeba przedstawic odpowiednie zaswiadczenie w kadrach w pracy? czy dostane to zaswiadczenie po szpitalu czy nadal co miesiąc przez pol roku mam chodzic do ginekolozki po zwolnienie? bo wiem ze wychowawczy to trzeba 2 tygodnie przed planowanym terminem :D ale wole pomyslec teraz o macierzynskim bo potem glowy mieć nie bede :D
Zyza po porodzie zgłaszasz kadrom/szefowej ze urodzilas wtedy i wtedy i automatycznie masz macierzynski :) dostarczasz odpis aktu urodzenia dziecka i tyle :) jesli chcesz skrocic macierzynski wtedy zglaszasz do pracodawcy :) nie potrzebujesz zwolnienia od gina bo macierzynski to nie choroba :D
natomiast jesli po macierzynskim chcesz isc na wychowawczy wtedy zglaszasz to do pracodawcy, odbierasz stary/zalegly (przez ciaze) urlop i skladasz podanie z prosba o wychowawczy :)
przypominam ze pierworodkom nalezy sie 20 tyg urlopu macierzynskiego :D
a jesli bedziecie starac sie o becikowe musicie wziac od ginekologa zaswiadczenie iz od 10 tyg ciazy jestescie pod jego opieka :D lekarze juz maja takie druczki gotowe wiec wypisanie go to tylko 2 min ;)
osoby rodzace za granica AFTERKU ty np :D tez dostana becikowe w wysokosci 1000 zl jesli zalatwia formalnosci w kraju tzn akt urodzenia czy zgloszenie dziecka w celu uzyskania nr pesel ;)
osoby ktore maja niski dochod lub matki samotne- niezamężne, moga dostac dodatkowy 1000 zl becikowego gminnego od swojej gminy ;) warto zlozyc wniosek o ten dodatek z tytulu urodzenia dziecka bo u mnie okazalo sie ze nie przekroczylam kwoty i dostalam :D (na waciki hyyy:D)
oczywiscie wraz z wnioskiem o becikowe, oraz becikowe z gminy wypelniacie tez wniosek o tzw rodzinne ktore na pierwsze dziecko wynosi 48 zl na miesiac :D
no i oczywiscie rodzicom nalezy sie rowniez ulga podatkowa na dzieci ;)
jakby co to pytac :D
walka z urzedami juz za mna :bruce:
ja sie dzisiaj dowiedzialam ze mojego meza kuzyna zona urodzila :D hihi ale fajnie :) a ja znowu jakies body kupilam :D jak wroce do siebie do domciu to wrzuce fociaka , bo sa taaaakie sliczne :D CHANTI a Ty to wogole lepiej nam wrzuc zdjecie i pokaz jak sie masz :) ja dzisiaj mam zgagola okropnego ze zaraz mi kwas wyzre caly przelyk chyba :/ bleee masakra . pije mleczko i mam nadzieje ze przejdzie :D a Wy laski jak sie czujecie ?? :tuptup:
Kamilka masz u mnie big czekoladę :D dzieki za pomoc na serio :D :kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek:
Zyza czekoladke :slina: a mialam sie odchudzac :placz:
Zyzoluuu polecam sie na przyszlosc :kwiatek:
poczekaj 3 miechy ja urodze i bedziemy sie nawzajem mobilizowac do chudnięcia :D hahahahahaha :D
wiecie co troche mi brakuje mamus ktore juz urodzily co tam u ich pociech slychać :D
jestescie w jakims innym temacie bo bym poczytala sobie co wazniejsze :D
zawsze jak tu pisalyscie to dowiadywalam sie czegoś nowego a tak musze was szukac :D