-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Stosował ktoś może top z Christrio? Zamówiłam na próbę w EF i przysłali mi z uszkodzonym pędzelkiem tzn. włosie wpadło do środka buteleczki. Zareklamowałam, odesłałam i dostałam po jakimś czasie nowy. Użyłam raz - bo z hybrydami dopiero zaczynam i sprawdzam na sobie. Minęły jakieś 2-3 tygodnie i wczoraj kładłam od nowa. Baza, 2*kolor, chcę nakładać top a buteleczka nie chce się otworzyć. W końcu zrobiłam to na siłę. Pędzelek znów w środku a top totalnie utwardzony, cała buteleczka!!! Był dokręcony. Stał razem z innymi hybrydami (w tym z kolorówką CTO) i reszta jest OK tylko ten cholerny top. Żebym go chociaż kilka razu użyła, ale raz?! Miał ktoś z Was już tak? Nie chce z siebie głupka robić i znów reklamować no ale kurcze jedno użycie... a one nie są po 5 zł.
Załamka ;(
-
tzn reklamować możesz spróbować chociaż już po 3 tyg to wątpliwa sprawa że ktoś to rozpatrzy pozytywnie ale obym się myliła. Dzieje się tak dlatego, że docierało światło do buteleczki i nie mowie tu o żadnych mocnym promieniowaniu słonecznym, wystarczyło światło dzienne w pokoju. Tzn domyślam się, że może to być powód w szczególności jak mają np biały kolor opakowania, bo swego czasu to samo działo się z topami ale zwykłymi jednej ze znanych marek żeli do paznokci.
-
Izi nie chce Cię martwić ale chyba nie przyjmą reklamacji. Miałam podobne przypadki i w żadnym z nich firma nawet nie zareagowała. Do jednej nawet odesłałam top warty stówę ( TOP MAT z OPI) z blankietem reklamacyjnym i cisza do dziś.. pieniądze w błoto.
-
No właśnie wiem że z tą reklamacją to nie bardzo. Głównie dlatego że raz go zastosowałam czyli był OK. Tylko zastanawia mnie czemu się popsuł? Czy one może tak po prostu mają? Dlatego szukam kogoś kto miał podobny przypadek z CTO. Gdybym wiedziała wcześniej to wsadziłabym go w czarny worek i do szuflady:/: no ale to na zasadzie gdyby człowiek wiedział że się przewróci to by sobie usiadł:huh:
Ech.... i kolejna stówka w koszu:( Ciężko tak samemu poznawać rynek. A na forum ile osób tyle opinii na temat produktów. Już sama nie wiem jakich baz i topów używać. Wszystko co zakupie ląduje w koszu;( Złoty środek chyba nie istnieje.
-
Odkąd kilka topów mi tak stwardniało - trzymam je w szufladzie, tak samo wszelkie hybrydy które mają buteleczki z "okienkiem".
Sama wysoka temperatura w pomieszczeniu może takie cuda zdziałać, więc nawet jeśli tylko chwilę do salonu zagląda - chrońmy tego typu żele w cieniu i chłodzie. Są one też b. wrażliwe na promienie lampki biurkowej, więc nakładając takie produkty najlepiej trzymać je po za zasięgiem światła żarówek.
Używam teraz wyłącznie Gelisha i póki co nic mi się z nimi nie dzieje, chociaż zdarzyło mi się ze pędzelek z topu stwardniał mi na kamień po pomalowaniu nim kolorówki CND. Prawdopodobnie jakaś interakcja składników obu firm ( które jak wiem - się nie lubią)
-
Ktos ma juz jakies kolorki z tej nowej kolekcji ALL ABOUT THE GLOW jaką maja konsystencje i jak w aplikacji ??
-
witam Was wszystkie dziewczyny i jak chciałam sie zapytac i przypomniej o moim problemie ,ktorejs juz sie skonczyła basa i top harmony gelish aby poratować pedzelkami ??
:):)
witam wszystkich mam takie pytanko ile wam i klijentkom trzyma INS na base i topi harmony??
:):):):)
-
Cytat:
Napisał
Chocolata
Odkąd kilka topów mi tak stwardniało - trzymam je w szufladzie, tak samo wszelkie hybrydy które mają buteleczki z "okienkiem".
Sama wysoka temperatura w pomieszczeniu może takie cuda zdziałać, więc nawet jeśli tylko chwilę do salonu zagląda - chrońmy tego typu żele w cieniu i chłodzie. Są one też b. wrażliwe na promienie lampki biurkowej, więc nakładając takie produkty najlepiej trzymać je po za zasięgiem światła żarówek.
Używam teraz wyłącznie Gelisha i póki co nic mi się z nimi nie dzieje, chociaż zdarzyło mi się ze pędzelek z topu stwardniał mi na kamień po pomalowaniu nim kolorówki CND. Prawdopodobnie jakaś interakcja składników obu firm ( które jak wiem - się nie lubią)
Ja nie zauważyłam aby CND i Gelish się nie lubiły. Używam topu i bazy CND, kolory także z Gelish. Nie zdarzyło mi się aby top CND stwardniał, choć jedną butelkę mam dość długo bo maluję paznokcie tylko sobie. Top i bazę CND używałam do kolorów OPI, Gelish, young nails - zawsze wszystko grało.:ok:
-
-
hej, czy któraś z Was używała hybryd SPN?? jestem ciekawa jak z ich trwałością...
-
Jak dotąd najlepsze hybrydy jakie miałam,szybko sie nakłada, nie marszcza sie itd,a żywotność długa:)
-
kinia a masz może porównanie z gelishem?? chce kupić pierwszy hybrydowy zestaw i zastanawiam się nad tymi dwiema firmami
-
Cytat:
Napisał
sandrus
CND mam - totalna beznadzieja:) szkoda pieniędzy bo wacik i folia alu działają lepiej:) tego akurat nie polecam
-
Mam porównanie z 5 różnymi firmami i m.in. gelishem i wolę spn, moje klientki nie narzekaja wręcz zauważają różnice między topem hybr a standardowym twardym glossem,tzn hybr dłużej błyszczy
-
sandrus te wrapy to jest po prostu wacik na trwale przyklejony na sreberko, ladniej to wygląda niż metodą tradycyjną, ale tak to sie niczym nie rozni.
spn ma hybrydki bardziej elastyczne niz gelish, utwardzają się w led, dobrze schodzą acetonem, ja je lubie. dodatkowo te male buteleczki 5ml sa w bardzo dobrej cenie 22zl
-
a w zwykłej uv'ce sie utwardzą czy nie?? dziekuję za odpowiedzi :*
-
Dorota.m utwardzaja sie w lampce uv w czasie po 2 min kolor i top a baza 1 min:)
-
Hybrydy spn mają pojemność 12 ml i 4ml a nie 5ml :)
hehe :P
-
Hej, słyszałam że ostatnio ekertnails od shellaca wypuściło nowe lakiey. Vinylux... właśnie zamówiłam. na innych forach pisali że jest super, na vinylux.pl jest cały katalog kolorów :)
Co o tym sądzicie ?
-
podobno nie są takie super...7-8 dni i odchodzą. no i top specjalny trzeba. za taka cene moim zdaniem nie opłaca sie.
-
z tego co przeczytałam na stronie są to lakiery samoutwardzalne, a nie hybrydy więc za taką cenę myślę, że mało opłacalne
-
jakiej firmy hybryd uzywacie do frencha? Chodzi mi tylko o bialy kolor... Dodam że mam top i bazę Gelish i chciała bym aby ładnie współgrało.
-
zależy jaki chcesz efekt. ja używam ata oraz estetiq jak chcę w miarę naturalnie. a cnd cream puff jak bardziej biały, ale trzeba uważać, lubi się marszczyć jak za dużo się nałoży.
-
no taki naturalny bardziej... nie taki rażący biały :)
-
Ja mam biały z MM.
jest ok.i jest raczej naturalny.
-
-
no nic, trochę mnie zmartwiło to że tak piszecie bo już zamowiłam ;D
W takim razie sama przetestuje i zdam relację :)
Pozdrawiam ! :D
-
Dziewczyny, chciałabym się dowiedzieć czy macie problem ze zdejmowaniem Indigo na bazie i topie gelisha? Na innym forum przeczytałam, że dziewczyny, które robią na 2w1 indigo nie mogą ruszyć hybrydy ani acetonem, ani removerem - tylko pilnik.
Aha, i jeszcze jak jest z trwałością takiego połączenia? 2 tygodnie wytrzyma?
-
Dziewczyny czy mi sie zdaje czy hybrydy MM są takie twarde na paznokciach?
Mam na jednej Mistero a na drugą kilka dni później położyłam Mollona.
Te z MM twarde jak skała.Mollon bardziej miękki.
I nie wiem czy Mollon bardziej elastyczny dlatego ,że jest krócej na paznokciach i powiedzmy dopiero po ściąganiu czy taka natura MM???
Ma któraś porównanie tych dwóch firm?
-
kochane, a o hybrydach MOLLON możecie coś więcej powiedzieć?? widziałam, że coś tu sie o nich przewinęło ale bez większego echa :)
-
Ja mam jeden kolorek i trzyma się dobrze. :) ściąga tez ładnie. łącze z bazą i topem Gelish Harmony.
planuje zakupić jakieś kolejne w przyszłości. :cwaniak2:
Co do twardości ja między MM i MOLLONEM różnicy nie widze ale może dlatego że czystego porównania nie mam muszę zrobić raz jeden taki drugi taki.
-
Jak najbardziej polecam Mollona.
Póki co mam 16 kolorów,nakładałam już każdy z nich i nigdy nie było z nimi problemów.
Mają fajne kolory chociaż np.brakuje u nich odcieni szarości.
Nie wiem z czym jeszcze u nich ubogo,bo póki co zwróciłam uwagę na szarość.
Są świetnej jakości i uwielbiam na nich pracować.
-
a jak ich baza, jest ok?? bardzo Wam dziękuję za pomoc :*
-
Ja nie kombinowałam z ich bazą,mam swoją sprawdzoną gelish :P
-
dziewczyny jak nakładacie mm koktajlową inspirację żeby smugi nie powstawały? próbowałam cienko kolor i na to ciut grubiej i tak powstwały dalej, 2 spróbowałam grubszy 1kolor i drugi i też powstawały a jak się już dało za dużo to marszczenie gwarantowane było nie mogę ogarną tego koloru pomóżcie
-
Ja ogólnie jak mam pastele ale ostatnio i nie tylko to daje 3 a nawet czasem 4 ale mega cieniusie warstwy dobrze rozsmarowane nawet czasem docienione czystym pędzelkiem do żelu.... no i takie warstewki najlepiej utwardzają się w mojej ledówce.
ale ja jestem postrzelona na tym punkcie. :crazy:
-
Ja wam powiem ze pracuje na mm baza top cnd ale lakiery cnd a mm sa totalnie inne. MM sa rzadkie lubia sie marszczyć takie bardziej nasycone kolorki i trzeba nimi malowac po 3 razy zeby pokryc smugi .Cnd sa fajne geste ale kolorowka uboga;/ Możecie polecic jakas firme ktora ma bogata kolorowke i polaczy mi sie z cnd?
A czy wam tez sie tak babluja mm?? no ja z dziadami nie moge dac rady;/
-
Po wciągającej lekturze wątku mimo tak podzielnych opinii, z racji mocno ograniczonych środków zamówiłam kilka kolorów INS-a w hurtowni La Lill oraz baze i top firmowaną przez LL o nazwie Twin Coat. Generalnie po zaciągnięciu języka w moich stronach dominuje Estetiq (który za chwilę chyba też kupię) czasem Mollon (w tutejszej hurtowniach głównie tylko to mają, ale w cenie od 50 do 70 zł nawet). Zrobiłam sobie na próbę i o dziwo jak na ciągle molestowanie płytki - pazurom nic się nie dzieje, a tradycyjny żel u mnie po 1 dniu niemal sam spadał. Zrobiłam czerwoniaste mojej teściowej i póki co po kilku dniach prezentują się perfekcyjnie. Zobaczymy co będzie dalej...wstawiam 2 zdjęcia, choć mogą się widać ciutkę niewyraźne bo telefonem.
-
Odp: Stylizacje hybrydowe
Może troszkę od tematu odskoczę, ale potrzebuję pomocy :( Mianowicie zakupiłam sobie swój pierwszy zestaw hybrydowy (lakiery, baza, nabłyszczacz wszystko firmy INS) i problem tkwi w tym że w jai sposób bym nie nakładała tych hybrydów to i tak w ciągu kilku godzin popękają a do dwóch dni odpadną.
Czy istnieje taka możliwość że baza i lakier nawierzchniowy jest złej jakości i to będzie cała przyczyna? Czy to ja muszę się bardziej postarać i doszkolić? :)
wielokrotnie w tym temacie dziewczyny pisaly o tym, na temat tej firmy i innych oraz co zrobic zeby sie trzymalo. Szczerze zachecam do przejrzenia tematu. Prosze nie robic balaganu ! :) // Nanami
-
Odp: Stylizacje hybrydowe
Hybryd co prawda nie robię ale sporo o nich czytałam i wydaje mi się, że właśnie baza może być temu winna :)