-
Odp: [Rzęsy] Galeria zdjęć i komentarze
Cytat:
Napisał
leahh
W Clarenie. Sam kurs, prowadzenie mi się mega podobało, ale jestem załamana tym, co tam "wyprodukowałam". Nie spodziewałam się, że będzie tak źle, ręce mi latały na wszystkie strony, kompletnie nie radziłam sobie z separacją rzęs. Chyba pozostaje mi tylko Was podziwiać :(
Ja się po swoim kursie poryczałam. A podczas jego trwania zastanawiałam się co mnie pokusiło aby się na to decydować i byłam pewna, że nie będę tego robiła w ogóle i biczowałam się, że kasa w błoto ...
A teraz uwielbiam kleić. Jak nie mam za długo jakiejś aplikacji to wysiedzieć nie mogę :) Długa droga jeszcze, ale tak jak ktoś pisał - kleić, kleić , kleić...
-
Cytat:
Napisał
leahh
W Clarenie. Sam kurs, prowadzenie mi się mega podobało, ale jestem załamana tym, co tam "wyprodukowałam". Nie spodziewałam się, że będzie tak źle, ręce mi latały na wszystkie strony, kompletnie nie radziłam sobie z separacją rzęs. Chyba pozostaje mi tylko Was podziwiać :(
Nic się nie martw:) mi tak na kursie źle szło separowanie rzęs, że obawiałam się, iż moja modelka wyjdzie bez oka:)
kolejna aplikacja nie była lepsza - z czasem będzie lepiej. :ok:
-
Cytat:
Napisał
Gorzkajakmokka
Ja się po swoim kursie poryczałam. A podczas jego trwania zastanawiałam się co mnie pokusiło aby się na to decydować i byłam pewna, że nie będę tego robiła w ogóle i biczowałam się, że kasa w błoto ...
A teraz uwielbiam kleić. Jak nie mam za długo jakiejś aplikacji to wysiedzieć nie mogę :) Długa droga jeszcze, ale tak jak ktoś pisał - kleić, kleić , kleić...
No ja też od kiedy wróciłam to też żałuję, że tyle kasy w błoto. I boję się na kimkolwiek ćwiczyć:(
-
nie bój się! bierz siostrę , mamę, kolezankę - chętnę się znajdą:) i zrób jeszcze kilka razy:) po jednej aplikacji wiele dziewczyn (jak same się przyznają) nie było zadowolonych z tego, co wykleiły. Nie można porównywać się do kogoś, kto ma już kilka lat praktyki czy kilkadziesiąt/kilkaset aplikacji za sobą. To przecież naturalne, że taka osoba ma większe doświadczenie, wiedzę, którą z pewnością i Ty zdobędziesz jeśli tylko będziesz tego chciała.
Ja na początku kleiłam rzęsy 5-6 godz. teraz już jest szybciej choć nadal za długo. I nadal nie robię tego, do końca tak jakbym sobie wymarzyła.
Daj sobie szansę i trochę czasu :)
-
Ćwicz ile wlezie, ja robiłam swoje podobnie jak śmieszna 5-6 godzin. po roku kleje je w 2 godziny :) praktyka czyni mistrza. Ciągle widze, ze cos jeszcze trzeba poprawic i dzieki temu za kazdym razem wychodzi lepiej :)
-
a ja myślałam że jestem taka jedna która klei 5-6 h a tu się okazuje że jednak nie :skacze:
czyli jest jeszcze szansa... :)
-
pewnie, ze tak :) tylko cwicz i sie nie zniechecaj :)
-
Znów was zarzucę swoimi wypocinami ^_^
2 uzupełnienia i 2 aplikacje.
Pierwsze 3 zdjęcia to uzupełnienie dziewczyny którą kleiłam przed weselem 2 tyg temu w Starym Sączu rzęskami C 0,15. Teraz na codzienne noszenie uzupełniłam C 0,10 bo nie mam jeszcze C 0,12.
Kolejne 2 zdjęcia to w zasadzie nowa aplikacja dziewczyny klejonej 2 tyg temu - aplikacja zniszczona tuszem więc zakładałam niemal wszystko od nowa, w 90% 2:1 i zwiększyłam długość z 11 do 13. Wyszło dużo fajniej niż 2 tyg temu :skacze:
Trochę starsze oczka to aplikacja rzęskami o podkręceniu J 0,10 albo 0,12. Pani chciała bardzo delikatnie, żeby w pracy sie nie połapali. Na koniec stwierdziła, że przy uzupełnianiu zrobimy jednak troszkę mocniej ^_^
Ostatnie 7 zdjęć to uzupełnienie po ponad 3 tygodniach. Dziewczyna baardzo o rzęski dba i w nagrodę uzupełniłam ja metodą 2:1. Kwik przed lustrem był wielki :skacze: Niestety prosiła o wycięcie samych oczu, ale fotkę z wyszczerzonymi zabkami w uśmiechu zostawię na pamiatkę :D
-
Cytat:
Napisał
śmieszna
nie bój się! bierz siostrę , mamę, kolezankę - chętnę się znajdą:) i zrób jeszcze kilka razy:) po jednej aplikacji wiele dziewczyn (jak same się przyznają) nie było zadowolonych z tego, co wykleiły. Nie można porównywać się do kogoś, kto ma już kilka lat praktyki czy kilkadziesiąt/kilkaset aplikacji za sobą. To przecież naturalne, że taka osoba ma większe doświadczenie, wiedzę, którą z pewnością i Ty zdobędziesz jeśli tylko będziesz tego chciała.
Ja na początku kleiłam rzęsy 5-6 godz. teraz już jest szybciej choć nadal za długo. I nadal nie robię tego, do końca tak jakbym sobie wymarzyła.
Daj sobie szansę i trochę czasu :)
Dziękuję za pocieszenie. Problem w tym, że mało w moim otoczeniu płci pięknej ;) dałam ogłoszenie, że potrzebuję poćwiczyć robienie rzęs i trochę dziewczyn się znalazło. Trochę się boję, że będą niezadowolone, ale skoro nie biorę kasy to chyba wiedzą,na co się decydują nie? ;)
-
Cataleya 1981bardzo ładne aplikacje. Zachwycają mnie twoje zdjęcia.Mi takie ładne nie wychodzą :(
-
Cytat:
Napisał
iosa
Cataleya 1981bardzo ładne aplikacje. Zachwycają mnie twoje zdjęcia.Mi takie ładne nie wychodzą :(
Dzięki, ale do perfekcji jeszcze dużo zdjęciom brakuje. Mam zwykłego Canona automata sprzed 8 lat. Wszystko pstrykam na makro bez lampy i doświetlam buzię lampą kosmetyczną. Wybrane idą do photoshopa do korekty skóry (pryszcze, blizny, zmarszczki, przebarwienia itp). 8 zdjęc to okolo 2h roboty :/:
Spróbuje może tacie rabnąć cyfrówkę to sobie poszaleję :D
-
to jak nic muszę jeszcze w photoshopa zainwestować:)
-
Catalya urzeklo mnie to zdjecie Pani lezacej z zamknietymi oczami z gladka skora...cudnie:)
A tu moje 3D , pani przyszla z 4 tygodniowym dzidzia Harleyem , ktory spal 2,5 na jej klatce piersiowej........odsunelam klej jak najbardziej moglam:)
http://pliki.wzorki.info/images/h1AJv.jpg
i tu cos na zdjeciu w praym oczku przeswity ktorych wczesniej nie spostrzeglam
http://pliki.wzorki.info/images/HXA1K.jpg
---------- Dodano o godzinie 23:06 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:03 ----------
i moja ulubienica , 1:1
http://pliki.wzorki.info/images/bLegI.jpg
-
rzęski 1:1, grubość 0,15 profil B Magnitica
http://pliki.wzorki.info/images/e4KRp.jpg
-
a ja jak zwykle 0,07mki ktore uwielbiam:love:
-
A wiecie, że im dłużej oglądam różne rożniste zdjęcia rzęs, tym coraz bardziej podoba mi się podkręcenie J, ewentualnie jak już mus to B ? ^_^
I nie wiem dlaczego :torba:
-
Rzesy naszej forumowej luski102 :) prosiła o taki efekt baaaardzo bardzo czarny, wiec ma :) Nasz klient nasz Pan
Rzesy wykonałam kilkoma technikami :)
Materiał to: Norka Syberyjska z Korony podkrecenie C,oraz rzesy Mink podkrecenie C z Noble Lashes :)
-
jejuś Agulaa!! jakie one piękne!! Z takimi pracami dorównujesz wielkim światowym guru rzęsowym!! :ok::ok::ok:więcej takich klientek...
-
Ja za każdym razem wymiękam, jak widzę prace Aguliii.
I za każdym razem się utwierdzam w przekonaniu, że ONA mnie będzie dalej uczyć :skacze:
-
jejku dziewczyny zawstydziłyscie mnie ;) dziekuje :*
-
Faktytcznie, jest czarno :ok: tak gęściuśko że aż mi się rzęs zamarzyło na nowo :D
-
Ja w takim efekcie czułabym się już za bardzo ;) ale rzeski mega czarnuszki wyszły ;) a tutaj juz cos lzejszego i puszystego
Za zgoda klientki wrzucam cała twarz ;) sama chciała zdjecia hahahah prosiła sie wręcz o nie :) to było przejscie z uzupelnienia 1:1 na objętościowe 0,07 BIS SILK od Nadiuszki kocham je za ta czerń są przeeeepieeeekne :)
-
-
-
1. Uzupełnienie 2:1 minkami 0,07 evo
2. 2:1 silkami 0.1 evo
3. Uzupełnienie 2:1 silkami 0.1 evo, dł. 9-15
-
Agulaa - WOW:ok: ale czarnuch. najpierw idą rzęsy potem czlowiek
Wisienka - piękne:cwaniak2:, ale u ostatniej bym zrobiła krótsze w kącikach zewn, bo oko wydaje mi się ciężkie przez to
-
@Pani chocolata czy ostatnia klientka miała soczewki w trakcie aplikacji?
-
Tak niestety.. jest niereformowalna, przychodzi pomalowana tuszem i cieniami...
-
kiwaczek masz rację, następnym razem więcej krótszymi pociągnę. Właśnie z tą dziewczyna mam problem, bo ona chce jak najdłuższe i koniecznie kocie oko...
-
to może zrób ciut krótsze nad tęczówką a potem pociągnij tymi długimi od tęczówki do zewn. ale rób tak by nie schodzily w dół, czyli coraz dłuższe. a na kącik schodź o kilka mm z długości. to miejsce gdzie teraz na otwartym oku wydaje sie najczarniejsze.
-
-
Takie se uzupełnienie z dziś...
Ta klientka mi powiedziała, że: koleżanka z pracy pytała co to ma za tusz, że tak super oczy wyglądają, że nie posklejane. I nie chciała uwierzyć że to rzęsy sztuczne :) Grzebała jej w oczach żeby zobaczyć miejsce łączenia i podobno była strasznie zaskoczona że to może tak naturalnie wyglądać.
Aż podskoczyłam z radości i dumy na krzesełku :yess:
Sorki, troche nieostre wyszło.
-
Cat - szkoda że jedna fota tylko, ja tak lubię popatrzec na cudze zdjęcia.
C 0,15 - 8-13mm
jakoś źle mi sie kleiło. zawsze wyczuwam "okresowe" dziewczęta i zawsze trafiam. no i i porównując z poprzednim razem 5 tyg temu, było dużo maluszków skubańców.
-
Nie wrzucam więcej bo to jest ta sama dziewczyna co tu :
http://forum.wzorki.info/members/191...cture31370.jpg
http://forum.wzorki.info/members/191...cture31371.jpg
ale powinnam miec jeszcze zdjęcie z góry to jak bede miala chwile wieczorem to wrzucę.
Dostałam jeszcze rano sms'a że jej makijażystka też wzięła do mnie namiary :P
EDIT: Aaaa Kiwaczku uwierzysz, że ona ma na oczach 14stki ? :D
-
To i ja coś wrzucę, moje pierwsze długaśne wyklejanki - Evo mieszanka skrętów B i C, długość dominująca to 13 i 14:) - będę wdzięczna za każdą wskazówkę i wszelkie uwagi::rolleys:
-
1. Uzupełnienie 1:1
2. 1:1 minkami Evo 0,12 :love: + 2:1 ombre zielonymi Evo
-
Wrzucam moją szkoleniową aplikację.
I tu chcę podziękować Nadii za cierpliwość i wiedzę :*
Aplikacja wykonana norkami, 0,07mkami,0,10kami,podwójnie ścinanymi itp.
-
dodaje moje szkoleniowe u Aguliii z hollywood.
jestem zakochana w tej metodzie i w tych cieniutkich i mieciutkich rzeskach.
jestem bardzo dumna z tego co zrobilam, zobaczcie same.
agulaaa mam nadzieje ze tez jestes ze mnie dumna:):)
-
Luska102 oczywiście, że jestem z Ciebie baardzo dumna :) jeszcze po szkoleniu tęskniłam za twoimi łapkami tak pięknie je trzymasz :) Rzeski wystylizowałaś przecudnie, dziękuję Ci za to, że tak uważnie słuchałaś wszystkich rad i je od razu realizowałaś :) dzięki temu wyszła piękna stylizacja no i Obie zadowolone, już nie mówiąc o modelce która wyszła w podskokach :D
-
Dzisiejsze uzupełnienie. Mix 1:1 I 2:1
Niestety jedyne które wyszło w miarę ostre.