-
Odp: [Rzęsy] Galeria zdjęć i komentarze
ladyss przepiękne rzęsy. Ile ja bym dała, żeby ich tyle mieć :/:
bombelkowa piękne stylizacje.:love: Potrafisz dogodzić klientkom. Ta imprezowa stylizacja pewnie zachwyciła :ok: Mocno i agresywnie :)
Dziękuję Ci za rady co do tej klientki. Noreczek niestety nie posiadam nie potrafie kleić to raz, a dwa ona miała tak głębokie te oczy, że po naklejeniu 11,13 SL o profilu J ledwo jej koniuszki tych rzęs wystawały :( Musiałaby chodzić z nosem do góry, żeby było widać, już nie wspomnę o trudności z jaką je założyłam.;[; Gdzieś na płytach powinnam mieć zdjęcie jak poszukam to wkleję
Norek nie robię, teraz pierwszy raz zamówiłam minki ale te sztuczne i zobaczymy. dziecię niedługo do przedszkola startuje trzeba zacząć działać pełną parą.
-
mucha,czytalam akurat stary watek ogolny i wlasnie tam bylo o gleboko osadzonych oczkach:) To chyba kurka pisala,ze najlepiej dluzsze niz 11-tki na takie,ale 13 maksymalnie,profil b lub j by bylo cokolwiek widac:)
Czyli rozmiar w sumie dobrze byl dobrany,ale moze profil b bylby lepszy?
ladyss,sliczne rzeski,a klientka musi przywyknac:) czego ona w koncu oczekiwala? Sama nazwa mowi: przedluzanie i zageszczanie rzes:D
-
Ladyss, cudownie kleisz, bardzo ładnie :kwiatek: ja zaliczyłam 3 wpadki z 11mm, jeden raz klientka powiedziała, że zbyt krótkie, a dwie - kiedy klientki powiedziały, że za długie, okropne, takie sztuczne, nie-nie-nie i że tak wstydzą się wyjść na ulicę. na żadnym kursie nie uczyli mnie dobierać rzęs do kształtu oka, więc uczyłam się na własnych błędach. uważam, że każda stylistka powinna przez to przejść, bo po takich niezadowolonych klientkach kładziemy większy nacisk na analizowanie możliwości rzęs klientki, kształtu oczu i oczekiwań co do efektu.
dziewczyny, nie nadążam z czytam nie bieżąco, tym bardziej z komentowaniem. przy okazji witam wszystkie nowe koleżanki :)
do oczu głęboko osadzonych polecam rzęski brązowe, prześlicznie się prezentują. ładnie wyglądają rzęsy dłuższe, ale pamiętajmy o możliwościach naturalnych, by nie obciążyć rzęs klientki. można dać co 3 rzęsę dłuższą, dla efektu, np większość 11mm i dla efektu 13mm. ja lubię rzęsy bardziej podkręcone, ale tu też trzeba rozważyć możliwości, czy powieka na to pozwala. zazwyczaj oczy głęboko osadzone idą w parze z innymi kształtami, na przykład: z oczami małymi - wtedy absolutnie nie możemy dać długich rzęs.
niezależnie od kombinacji kształtów, do każdych oczu głęboko osadzonych polecam brązowe rzęski :D
-
Cytat:
Napisał
kamzu
hej dziewczyny mam pytanie techniczne - jak Wy to robicie, że łączycie kilka zdjęć tak jakby w jedno ???
w programach graficznych.. PhotoShop, PaintNet itp.. nawet w paintcie kopiuj w klej i da się złożyć :)
-
Cytat:
Napisał
kamzu
hej dziewczyny mam pytanie techniczne - jak Wy to robicie, że łączycie kilka zdjęć tak jakby w jedno ???
Ja prostuję, przycinam i dodaję napisy w Picasa 3 , a łączę w PhotoScape.
-
A z tego co kojarze,to nawet w samej picasie jest opcja stworzenia kolazu :)
wstawie zdjecia i juz wiem,ze przyczepicie sie do wicherkow i wewnetrznych kacikow-szosta aplikacja i pierwsza polowa klejenia to byla masakra,boo mi sie rzesy sklejaly...trza bylo rozdzielac...
nad czym powinnam jeszcze popracowac,by lepiej wygladalo?
-
bardzo ładne :)
co można poradzić.. ćwicz ;) i tylko tyle :)
-
aparatka bardzo ładne rzęski :ok:napisz proszę jakich rzęs użyłaś? 0,15 grubość ?
Lepiej wyglądało w jakim sensie? Zależy jaki chcesz efekt uzyskać. Możesz dać ich więcej, bo dużo ich tam widać lub krótsze i 0,20mm.
Praktyka czyni mistrza, więc dużo chętnych życzę. Pamiętaj aby zawsze rozkleić zlepki, jak nie idzie to removerkiem. W końcu nabierzesz wprawy i dobrych nawyków. :) Dobrze jest :skacze:
-
No wlasnie musze wyrobic w sobie nawyk dawania mniej kleju,bo juz na srodku powiek nic mi sie nie sklejalo, wewnetrzne kaciki musialam rozklejac non stop w trakcie robienia:/
Jutro znowu kleje i mam nadzieje ze bedzie lepiej-polubilam hs4 bo kolezanka twierdzi,ze rzeski trzymaja jak beton i zadnej nie zgubila...
Wczesniej zawsze po 3 dniach zaczynaly leciec,wiec zmiana na plus:)
To sa evo skret b,0,15...a na srodku powiek mam powklejane rzesy ongles 0,20 c...
Tak po kilka sztuk,bo bylam ciekawa,jak sie grubsze wkleja;)
Rozmiary 6,8,9 i 11...
-
Wszystko ładnie Ci idzie aparatka, bombel rzekła, ćwicz, rzekne to samo. Jest naprawdę dobrze.
-
Nie mam czasu na nic, moje dziecko pyta tylko: mamo ile Pań dzisiaj masz? Klientek nawal i widzę że jej brakuje mamusi przykre ale życiowe niestety.
Wygrzebałam jakieś zdjęcie, więc wrzucam, powiedzcie proszę czy jest coś nie tak? Każda podpowiedź mile widziana :)
B; 0,20; 14,12,10
-
Takie sa skutki wydrapywania rzes:/ zrobilam co moglam
-
Ale sobie zniszczyla rzesy:/ na szczescie uratowalas sytuacje i fajnie wyszlo-zostawila napiwek?
agula,ladne rzeski:)podobaja mi sie
-
lewe oko zmasakrowane?
Twoja praca.. no cudo.. w ogóle nie widać ubytków :wow:
-
agula nie ma się do czego przyczepić ;)
edusia świetna robota :ok:
-
edusia, pięknie te zrobiłaś!!!!
-
Moje wczorajsze rzęski :)
Uzupełnianie po kimś innym - koleżanka przez prawie 1,5 roku robiła rzęsy w jednym z gabinetów w NT.
Ja się dopiero uczę, ale to co zobaczyłam ... troszkę mnie przeraziło - rzęsy były mocno posklejane, dużo grudek kleju, niektóre rzęsy tj. pozawijane. Niby było dość dużo rzęs po 4 tygodniach, ale jak zaczęłam je "porządkować", to nie została ich aż taka powalająca ilość. I wcześniej były zrobione na całym oku rozmiarem 12.
Ale jakoś sobie poradziłam :) Niestety nie zrobiłam zdjęcia przed - o ja gapa :]
Załącznik 65955
Koleżanka była bardzo zadowolona z efektu :) Że o to zawsze jej chodziło :)
Nawet mąż i córka stwierdzili, że ma o wiele ładniejsze rzęsy :) Co mnie osobiście podbudowało :):yess:
Ale mogłam je jeszcze bardziej poczesać :/: I na samym końcu pracy - prawy zewnętrzny kącik trochę się spłakał, ale rzęsy nie są sklejone :)
-
monia,posklejane,z grudami i 1,5 roku miala takie???to w jakim stanie miala naturalki??nie ciagnelo jej?
Ladnie wyszlo:)
Ja dzis znowu kleje:D
Tez jestem podbudowana,bo ostatnia dziewczyna zgubila tylko jedna rzese:) moze bede miala pierwsze w zyciu dopelnienie,bo nic nie leci jak szalone:D a jest tak zadowolona ze swoich,bo wstaje z makijazem i wygodne:)
Zyc mi sie chce,jak mam zajecie dajace tyle satysfakcji:)
-
Aparatka rzęsy naturalne były w dobrym stanie :wow: Tylko osoba, która zakładała jej rzęsy dawała za dużo kleju i było tyle grudek, że szok :/: i niektóre rzęsy były wklejone za wysoko (nachodziły na powiekę) ... Też się pytałam, czy nic Jej nie ciągło i nie kłuło w powieke i mówiła, że nie :o
Ale ta moja koleżanka ma bardzo wysoki "próg bólu" ;) więc może tego nie czuła, no nie wiem....
Tak żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia przed :( Już się bałam, że sobie nie poradzę ;( ale dałam radę :skacze:
Ale najważniejsze, że była zadowolona z efektu końcowego :) :) :)
-
Cytat:
Napisał
edusia777
Takie sa skutki wydrapywania rzes:/ zrobilam co moglam
edusia - wielki szacun :respekt: Świetna robota :brawa:
-
edusia777 - SUPER rzęski :) :ok: :)
-
monia,ja bym chyba hopla dostala jakby cos mnie klulo w powieke...
Ostatni pare takich malych rzes wyroslo mi jakos zbyt blisko oka,na najbardziej spodnim rzadku,matko jak mi to przeszkadzalo,jakby sie jakis piasek dostal...
A ona 1,5 roku tak chodzila :haha:
-
Cytat:
Napisał
aparatka
monia,ja bym chyba hopla dostala jakby cos mnie klulo w powieke...
.....
A ona 1,5 roku tak chodzila :haha:
Nie wiem czy za każdym razem miała tak robione jak teraz... :huh: nigdy aż tak bardzo nie przyglądałam się Jej rzęskom ;)
Ale wczoraj miałam okazję :) I trochę się zdziwiłam jak to zobaczyłam ;)
-
Rzesy mink b gr0.2 dl: 12,11,10,9 gdzie nie gdzie 2:1
trudne do klejenia powykrzywiane, moga wydawac sie posklejane zapewniam ze nie sa zawsze sprawdzam w trakcie i na koniec
-
Gonia rzęski śliczne, bardzo mi się podobają, tylko dlaczego ma te plasterki na powiekach, nie widac na zdjęciu żeby miała opadające powieki?
Edusia- rewelacja, takiej osobie jak Ty zdecydowanie mogłabym powierzyć swoje rzęsy, to chyba jakaś magia :):wow: