-
Odp: Przedłużanie rzęs - wątek ogólny cz.2
Gorzka, pewnie miękkie jest to twoje łóżko. tylko mi by nie pasowało, ja muszę mieć dużo miejsca po prawej stronie (jestem praworęczna), gdzie wszystko mam pod ręką :)
leahh, nie kupowałabym produktów przed szkoleniem, lepiej parę dni poczekać na przesyłkę, niż kupować rzeczy, które może wcale ci się nie przydadzą.
-
leahh jak chcesz mozesz jak najbardziej zakupic produkty wczesniej, moge Ci pomoc, jak chcesz napisz na priv
-
Ja na swoim łóżku muszę mieć i prawą i lewą stronę przy głowie wolną, co oznacza, że musi być szerokie w części głowy.Tak się nauczyłam i nie wyobrażam sobie inaczej pracować, z lewej klej i rzęsy (jestem leworęczna), z prawej ewentualnie odpady rzęsowe tzw. śmietnik
-
Gorzka fajne te Twoje nowe wyrko. :ok: Ja wróciłam do kamienia, więc znów potrzebuję jak dziewczyny miejsca przy głowie. Czas pracy się wydłużył o pół godziny w porównaniu do pracy na pierścionku, ale siła wyższa :(
leahh poczytaj wątek polecane /nie polecane. później posłuchaj co mówią na szkoleniu. Nawet tutaj na forum możesz kupić dobrej jakości rzęsy do ćwiczeń, których już ktoś nie potrzebuje bo pracuje na paskowych. Sama mam ich masę .... aż szkoda, ale szkoda mi czasu aby bawić się "łapanie rzęs"
-
a czemu z pierścionkiem szybciej? przecież i tak trzeba sięgnąć po rzęsy, zamoczyć i do oka. droga taka sama w sumie.
-
Ja mam co prawda mało miejsca, ale jakoś daję radę ;)
-
Cytat:
Napisał
kiwaczek2
a czemu z pierścionkiem szybciej? przecież i tak trzeba sięgnąć po rzęsy, zamoczyć i do oka. droga taka sama w sumie.
Kiwaczku ja też stosuje pierścionek, a rzęsy mam z paska, przyklejone na mojej dłoni. Droga na maxa skrócona nom i klej krócej w powietrzu. Wygodne ale w moim przypadku to i tak raczej czasu nie skraca;) Mi już chyba nic czasu nie zmieni:blink:
-
Ja zawsze z pierścionkiem robię i nie wiem czy skraca czy nie :)a z ciekawosci bez pierscionka ile czasu wam zajmuje przyklejenie?
-
A mi się przypomniało jak mi ostatnio klientka mówiła, że dziewczyna u której była wcześniej, wysypywała jej rzęsy sypkie na czoło i z czoła pęsetą do aplikacji :skacze:
-
ja to powolny żółw jestem :( muszę liczyć nadal 3-3,5h :( chociaż to i tak jest skrócony czas, bo wcześniej było ponad 4h:(
próbowałam z rzęsami przyklejonymi do dłoni ale nijak mi to nie pasowało jednak:(
-
No jesli przyklejone do dloni to rozumiem ze czas skrocony. Jednak ja korzystam z tylu paskow na raz ze bu mi ie na dloni nie zmiescilu. Dlatego bylam zdziwiona;)
-
no ja mam na dloni ,ale też 3 h :p
-
ja też przyklejam dużo pasków:) i czasami brakuje mi już na nie miejsca:):skacze:
-
Ja trzymam na pudełku bo jak z ręki ściągałam to nie zawsze w tym zmęczeniu wkładałam do pudełka. W efekcie miałam wszędzie paski a na pudełku przynajmniej nie marnuję.
-
Ja mam wszystko na jednym duzym kamieniu.i klej i paski.a to wszystko klade na.pudelku by bylo na wysokosci klientki glowy.
-
Dziewczyny ja na wszędobylskie paski mam swój sposób. Mianowicie zakupiłam małą szklana deseczkę do krojenia, która jest dość ciężka i na niej przyklejam sobie w słupkach wszystkie długości rzęs z danego rodzaju (np C 0,15 i w pionie od najdłuższych do najkrótszych). Podpisuję grubość, skręt i gotowe :) Potem doklejam tylko brakujące paski. Bardzo skraca mi to czas aplikacji bo wyciągam gotową deseczkę i nie muszę bawić się w wieczne oklejanie paskami ręki. Na jednej deseczce mieszczę około 6 słupków z różnymi rodzajami (najczęściej używanych rzęs). Oczywiście deseczka leży z prawej strony głowy klientki. Spokojnie można jeszcze wygospodarować miejsce na klej :)
-
miss lola, to ja mam podobnie, tylko z dużymi kamieniami. ale sposób na szklaną deskę jest też ciekawy :) mam kilka takich gotowych zestawów :ok: tylko trzeba je potem chować do pudełka z pokrywką (ja kupiłam kartonowe pudełko w biedronce), bo rzęski się kurzą, jeżeli długo jakiegoś zestawu nie używam. super pomysł z deską do krojenia :brawa:
-
Ja sobie tak powyklejałam paseczki na pudełkach od rzęs, ale w sumie gdyby tak zaopatrzyć się w jakąś deskę lub coś w tym stylu to mogłabym sobie przykleić obok siebie grubości i nie motać się w pudełkach chcąc zmienić grubość przy cienszych rzeskach :D
-
Cytat:
Napisał
miss lola
Dziewczyny ja na wszędobylskie paski mam swój sposób. Mianowicie zakupiłam małą szklana deseczkę do krojenia, która jest dość ciężka i na niej przyklejam sobie w słupkach wszystkie długości rzęs z danego rodzaju (np C 0,15 i w pionie od najdłuższych do najkrótszych). Podpisuję grubość, skręt i gotowe :) Potem doklejam tylko brakujące paski.
a mogłabyś pokazać fotkę twojego sposobu? tej deseczki?bardzo mnie zaintrygowałaś.:skacze: bo moja wyobraźnia podsuwa mi dziwne obrazy:) :skacze:
-
też chętnie zobaczę jak to wygląda :) brzmi bardzo praktycznie i ciekawie :)
-
a propos deski, ja mam równeż podkład (spód) do ciasta/tortu taki z kamienia. rozłupałam go na pół i jest prawie dobrze :D
-
Mam pytanie jak sobie radzicie z uzupełnieniami u blondynek z jasnymi rzęsami? Przed pierwszą aplikacją dziewczyna zrobiła hennę i było ok. Przy uzupełnieniach męczę się u niej okrutnie:[ Pracuje z lupą na oczach ale i tak ciężko mi wypatrzeć większość rzęs.
Jak macie jakiś sposób, proszę o pomoc.
-
oj ciężko się uzupełnia. Dlatego przy ostatnim uzupełnianiu powiedziałam, że albo ściągamy rzęsy robimy henne i aplikujemy od nowa, albo ja nie będę uzupełniać bo mało co widzę a krzywdy wyrządzić nie chcę.
-
ale henne mozecie zrobic na przedluzonych rzesach:) po co sie meczyc
-
marchewkowy moja deseczka jest wielkości małego kuferka. Po zakończonej pracy składam półki kuferka i na samej górze mieści się deseczka. Zamykam kufer i gotowe zero kurzu :)
iosa mini 89 jak tylko zrobię zdjęcie wyślę na priv ;)