-
Odp: Stylizacje hybrydowe
Nie robimy bałaganu :)
INS ma nieciekawą bazę, dlatego ja kolorowki z INSu uzywam na Gelishu i jest spoko. Jak pęka przy koncowkach to mozliwe ze pazur za słaby i trzeba dwa razy baze dać. Resztę dyskusji proszę prowadzić w wątku ktory podałam wyżej, buziak :)
-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Kochane teraz czytałam ze indigo wprowadził hybryde ktora sie sciaga acetonem bez pilowania miała ktoras??to prawda? a jak z ich kolorkami geste rzadkie?
-
Cytat:
Napisał
Blejsia
Cnd sa fajne geste ale kolorowka uboga;/ Możecie polecic jakas firme ktora ma bogata kolorowke i polaczy mi sie z cnd?
Podbijam pytanie! :ok:
-
Cześć dziewczyny!!! Jestem na tym forum po raz pierwszy i chciałabym dowiedzieć się od bardziej doświadczonych koleżanek coś na temat hybryd marki NK1
Właśnie sobie kupiłam zestaw startowy z tej marki i musze powiedzieć, ze nie trzyma sie dłużej niż tydzień. Koleżance rozwarstwil się na paznokciu jakos tak dziwnie a na moim oddchodzi tak jakby się scierał. Nie wiem czy jest to wina produktow czy moze ja robię cos nie tak, zastanawiam sie czy ktoras z was korzystala kiedykolwiek z tej marki i ma jakies swoje zdanie na ten temat. Zastanawiam sie czy nie zamienic na gelisha ale nie wiem czy baza i top coat moze zostac z tej marki czy musze miec komplet z jednej. Bardzo proszę o pomoc i jakaś podpowiedz.;);)
-
Na basie Gelisha trzyma sie wiekszosc hybryd, wiec jak na moj lepiej zainwestowac w baze, nalozyc hybryde tej marki NK1 ( osobiscie nie slyszlalam o niej ) i wtedy stwierdzic czy to wina produktow czy zlego przygotowania paznokcia pod hybryde.
-
Kochane bardzo prosze o polecenie hybryd ktore zejda w acetonie poszukuje neonowych kolorkow?????
-
gelish ma ładne, estetiq ma ladne a inne to nie wiem w sumie ;D no i mollon chyba coś widziałam
wejdz sobie w katalog hybryd i popatrz
-
Dziewczyny mam pytanie. Nałożyłam żel hybrydowy na paznokieć utwardzony żelem i po jakimś czasie zaczęły się ścierać końcówki. Dzieje mi się tak przy lakierach hybrydowych harmony i przy ibd. Nabłyszczacz też mam harmony. Co może być powodem? Za mało nabłyszczacza na końcówkach? czy możne bardziej źle odtłuszczone końcówki ? Dodam, że na zbudowany paznokieć nie dawałam bazy hybrydowej. Może działo wam się tak i wiecie co jest powodem?
-
Zamowilam wlasnie zestaw startowy Uv LaQ z SPN top,baza i 3 kolory,jak przetestuje dam znac :)
-
katerina ja uważam że możesz robić wszystko ok ale tak może się dziać, właśnie z racji tego że hybryda ( miękka) jest położona na (twardym) żelu i po zabezpieczeniu nabłyszczaczem hybrydowym który również jest miękki będzie się wycierał, myślę że jakbyś nabłyszczyła tą hybrydę na żelu zwykłym żelem np jednofazowym to nic by się takiego nie działo :) przynajmniej ja tak robię i nic mi się nie wyciera.
-
Katerina15 ja maluje opracowane paznokcie zelowe hybrydami i nic mi sie takiego nie dzieje tak jak pisala koelzanka u góry:) ja opracowuje zbudowanego nakladam chybryde i na hybryde klade normalny quick finish (twardy zel) nie hybryde i klientki przychodza z odrostami:)wszystko gra.
Kiwaczek a czy gelish zejdzie mi w acetonie na shellacu??i gdzie je kupujesz masz jakas stronke?
-
ja jak kładę hybrydę na żel/akryl to zabezpieczam również topem hybrydowym. bo zauwazylam że jak zwykłym quick finish to pęka.
Blejsia - nie wiem. nie mam bazy shellaca wiec nie wiem. gelish generalnie schodzi, wieć jesli baza cnd tez to nie będzie porblemu.
a kupuje po gelish na stronie eurofashion (malutkie pojemności i tak starczą na długo). kilka osób kupuje od leoberta na allegro, ma taniej, ale ja się naciełam u niego na podróbę cnd. mimo że jest gość chwalony.....
-
U mnie też tak było ,kiedy dawałam hybrydę na zbudowany paznokieć to po zabezpieczeniu topem hybrydowym kolor zcieral sie z końcowek a jak dawałam finish to pękało troszkę ,więc teraz zabezpieczam jednofazowym zwykłym (Perfect Lady complete )
-
Kiwaczku na temat Leoberta napisalm w temaci ibd bo troche szperajac dowiedizlam sie:)
-
Dziewczyny mam problem z miękką płytką, po kilku dniach odchodzi hybryda z boków paznokci, myślicie, że jeżeli użyję 2x bazę powinna być poprawa?? Pracuje na Gelish. Czy może lepiej po nałożeniu bazy przetrzeć ją suchym wacikiem i później kolor (bo słyszałam też o takiej szkole nakładania hybryd).
-
ja na cienką kładę 2x bazy, lub 3x kolor. zazwczaj działa.
-
Kiwaczek2 myślisz, że nie będzie źle jeśli zrobi się z tego gruba warstwa na paznokciu?? A przetarcie bazy coś pomoże?
-
przetarcie pomaga jeśli lakier się kurczy lub rozlewa. nie będzie gruba bo to co położysz to cienko i juz.
-
Nie będzie grubo. Ja czasem daję i 7 warstw i nadal paznokcie wyglądają ok.
-
czy ktoś używa hybryd efektive nails ? LAKIERO-ŻELE - Strona 2 - Hurtownia kosmtyczna | proszki akrylowe, materiały fryzjerskie, kosmetyka ciała
ściągałam klientce paznokcie robione w innym salonie tą hybrydą i po 3 tyg wyglądały świetnie i ładnie się odmaczały więc zastanawiam się czy nie spróbować , cena niska i fajne kolorki kuszą :D
-
Ja zakupiłam kilka kolorkow z ibd:) musze przyznac ze kolorki sa fajne dobrze sie nakladaja -zobacze jak bedzie ze sciaganiem
-
Też mam kilka kolorów i ściągają się super 5- 10 min i nic nie ma :)
-
Ja mam trzy hybrydki z IBD. kolory bardzo mi się podobają, ale te moje to tak nie do końca fajnie kryją. musza być 3 nie za cienkie warstwy.
-
Cześć dziewczyny!:)
Podczytuję Was od jakiegoś czasu, jeszcze nie udało mi się przebrnąć przez cały wątek i nie wiem czy takie pytanie już padło.
Chodzi mi o to czy któraś może zamawiała hybrydy z amazon lub ebay i ma jakiegoś poleconego sprzedawcę?^_^
Z góry dziękuję za odpowiedź;)
-
Dziewczyny pracujące na cnd, czy przy robieniu frencha przecieracie warstwę koloru przed położeniem bieli?
Zauważyłam że jak dodatkowym pędzelkiem chcę zadbać o detale linii uśmiechu to kolor w tym miejscu robi się ciut jaśniejszy i zastanawiam się czy nie lepiej przecierać cały paznokieć zanim przystąpię do malowania frencha.
Czy takie przetarcie nie wpłynie na trwałość hybrydy?
-
nie, nie wplynie, aczkolwiek jak przetrzesz kolor to przy niektorych sie sciera... zalezy..
-
dziewczyny, mam problem.
kupilam hybrydy indigo [jedna ta z wersji platinum uv i jedna gel polish], ale ni cholery to sie nie chce ladnie, rowno pokryc.
klade baze gelisha, utwardzam, przecieram i nakladam kolor na 4 paznokcie. jak skoncze ostatni to pierwszy musze juz poprawiac bo sie obkurcza, splywa z wolnego brzegu, odsuwa od skorek. tragedia!
co z tym zrobic?
czy przymrazanie po kazdym palcu cokolwiek da?
z shellac'iem i mm problemow takich nie mialam, a tu tak psikus.
-
myślę, że aktualnie role odgrywa temperatura otoczenia.... jak jest ciepło to mi nie ważne czy shellac, czy mm, czy indigo potrafią się obkurczać... po jednym lub dwa i do lampy
-
dziewczyny a czy laczyla ktoras z was indigo z mm i shellac?chodzi mi o to,czy jak dam baze shellaca i top a kolor np indigo to nic sie nie bedzie dzialo? i czy laczy ktoras bialy indigo z baza i topem shellac?z gory dzieki za odp,bo zastanawiam sie czy zamawiac bialy shellac czy uzywac tego indigo,boje sie,ze odskoczy
-
Hej dziewczyny. Zamówiłam sobie hybrydki z cosmetics zone, jutro do mnie przyjdą. Czy któraś z was na nich pracowała, co o nich sądzicie, jak się trzymają? Dodam, że zależy mi na trwałości. Będę wdzięczna za opinie i sama ja je już nałożę to wrzucę fotkę i zdam relacje jak się trzymają a mam modelkę z bardzo słabymi pazurkami. :crazy:
-
sandrus te ozdobki trzymaja ci sie bez problemu?
bo moje babeczki mowia ze odpadaja :-(
jak je montujesz na pazurach?
-
biedronka ja używam bazy CZ jest całkiem Ok, top - do kosza. Kolorówki nie testowałam.
-
też bym była ciekawa jak przytwierdzić te cyrkonie na dłużej ?
-
Ja laczylam z MM, Indigo, baza i to MM, kolor Indigo i wszystko sie super trzymalo. ja generalnie zawsze utwardzam pojedynczo, w zasadzie czasowo wychodzi mi tak samo, jak przy 4+1, a przynajmniej nie denerwuje sie, ze musze cos poprawiac :)
-
na hybryde wystarczy wkleic cyrkonie na klej do tipsow, ale ja przytwierdzam je na krople zelu ;)
i jeszcze maly komunikat:
czasami warto cofnac sie doslownie dwie strony w temacie by rozwiac swoje watpliwosci...
-
możesz spróbować bez przecierania bazy przed nałożeniem koloru
---------- Dodano o godzinie 15:13 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:12 ----------
nie ma problemu jeżeli chcesz łączyć.
-
hej dziewczyny :) pomozcie i poradzcie ....
Zrobilam dzis hybryde (niedawno ukonczylam szkoleniach) w ramach praktyki znecam sie nad rodzinka ^^
Cala procedura zabbiegu wykonana byla tak jak mnie uczono, na przygotowany i zmatowiony paznokciec nalozylam primer, pozniej dalam cienka warstwe bazy, utwardzilam 60sek, nastepnie nalozylam kolor, uczono mnie ze pierwsza warstwa koloru ma byc cienka, utwardzam ja 120sek ,druga warstwa nieco grubsza i rowniez lampa UV
nastepnie top - ktory (jak instruktorka mowila) nakladamy dosc obficie,ale bez przesady, ladnie otulajac wolny brzeg paznokcia aby nic nie odpryslo i na 180s.
i tutaj teraz pojawia sie problem, bo po wyjeciu z lampy przetarlam cleaner'em paznokcie,aby pozbyc sie warstwy dyspersyjnej, no i mama pokrzatala sie ,umyla rece i na srodkowym palcu na brzegu paznokcia zauwazylam biala ryse jakby lakier schodzil :/
O CO CHODZI ?
Czy wina moze byc zbyt krotkie utwardzenie?
dodam ze uzywam firmy a.t.a podobno dla poczatkujacych jest ok, instruktorka sama na niej pracuje i bardzo chwali ...
prosze o pomoc;(
-
Cytat:
Napisał
kamillxx
sandrus te ozdobki trzymaja ci sie bez problemu?
bo moje babeczki mowia ze odpadaja :-(
jak je montujesz na pazurach?
Trzymają się:)
daje na top i później jeszcze raz top.
jak będę w środę to sama zobaczysz jak sie u mnie trzymają:P
-
bettyblue- ja myślę, że może za grube warstwy dałaś. Każda powinna być jak najcieńsza i utwardzona ok 2 minuty. Można dać więcej warstw ale bardzo cienkich. Może spróbuj jeszcze raz zrobić mamie, ale baze też utwardzać 2 min jak i każdą cieniutką warstwę.
-
Dziewczyny szukam hybrydki o kolorze neonowej limonki,ktos cos widzial?? :p