-
Odp: Przedłużanie rzęs - wątek ogólny cz.2
Miałam okazję tak jak nie raz Wy robić rzęsy na zagłówku sofy, na tapczanie siedząc na taborecie itp. i obiecałam sobie, że już nigdy więcej dlatego zainwestowałam w najlżejsze łózko do masażu jakie znalazłam i jak dotąd sprawdza się super - jedyny minus, że trzeba je nosić - czego nie robi się dla swojej wygody:P
-
Cytat:
Napisał
kiwaczek2
.i jeszcze otwierać drzwi od klatek, wind, itp.
O ile są windy;]
-
Cytat:
Napisał
kiwaczek2
ja dojezdzam bo to były moje pierwsze klietnki i tak już jest. oraz jak ktoś miły i fajny się okazuje również dojezdżam :D
ale nie wyobrażam sobie targać w jednej ręce kuferka a w drugiej stołu......i jeszcze otwierać drzwi od klatek, wind, itp.
a ja tak dojeżdzam od p[onad 3 lat, czasem sie zdarzy Klientka z ostatniego piętra (4) bez widny a jadę na pakiet: rzęsowo-paznokciowo-pedixowo-opalaniowy ... zejśc pomóc nie zejdzie bo ma pieska ;]\
kwestia podejscia do tematu :)
-
Witajcie moje drogie
Na wdechu glebokim wrzucam rezski kolejne
Pierwsze to poprawka tych z kursu dlatego wrzucam jak bylo jak jest ( dopiero a zdjeciu dopatrzylam sie ze jeszcze kilka zdjac moglam :( )a drugie nowe . Jeszcze kilka mam dokleic bo zadzwonili do dziewczyny z i musiala uciekac
Czekam na wasze opinie
-
phoenix kurcze co ja mam ci napisac:( nie jest dobrze, widze duzo sklejek, kazda rzeska zyje swoim zyciem, poczochrane we wszystkie strony :( musisz bardzo kierunkow pilnowac i sprawdzaj starannie sklejki
-
Na lewym oku rzeski ida za mocno w lewo. Mnie bardziej martwi zaczerwienienie na powiece. Przegladaj po aplikacji kazda rzese z osobna isprawdzaj czy nic sie nie dokleilo
-
Ok będę sie starać dokładnie sprawdzać i je ustawiać do pionu . Walczyc będę dalej . Oczko wrocilo do normy po 30 minutkach bo tez sie martwilam
Gesendet von meinem HTC One X mit Tapatalk
-
-
Kochane jestescie
Ja bede starac sie zeby w koncu uslyszec ze jest dobrze
uczyli mnie na kursie sprawdzac po zrobionej stylizacji ale tym razem sprawdzac bede w tzw miedzy czasie i mam nadzieje ze bedzie lepiej niz ostatnie :) Poddawac sie nie poddam ciesze sie ze mam was bo pomagacie mi a wskazowki wasze sa zlote
Zawsze w efekcie koncowym przygarne ktoras zeby mnie przeszkolila :) jakby nie bylo poprawy :/:
-
Phoenix gdybym ja wstawila swoje pierwsze prace to bys sie przerwocila i juz nie wstala na ich widok xD
-
Mysiaczeq czy nogę cię usciskac ??? Taki promyk jesteś kochany . Swoją droga mogę cię spytać skad jesteś bo wyczytalam ze z podlaskiego a stamtąd moje korzenie .
Pytanko mam . Mam mojej mamie kleic rzesy aaaa chce naturalnie ale ale ma opadajaca powieke czy wybor 0,15 skręt c to dobry wybór żeby optycznie otworzyć jej to oko rzeski jak przystalo na starsza pania ma dość delikatne choć nie masakrycznie
-
Phoenix a proszę bardzo, ja lubię być ściskana ;) Ja z Białegostoku jestem. Co do rzęs mamy to myślę, że będzie ok, tylko nie dawaj rzęsek zbyt długich, szczególnie w kącikach zewnętrznych. Osoby starsze często mają delikatne rzęski, więc generalnie lepiej nie szaleć z długościami ze względu na to i na specyfikę oka :)
-
Jeżeli chodzi o mobilny salon.... Oj jak mi dobrze teraz w salonie. Drożej wiadomo, ale irytowało mnie to targanie, składanie, rozkładanie, dzwiganie.... stół w torbie, tak dokładałam składany stolik. Druga ręka to torba w niej miałam lunch box z rzęsami kuferek z całą resztą oraz lampę. Teraz mi zostały tylko dwie dojezdne, mama i córka, zostawiłam u nich stół, tylko lampę biorę i kuferek
Mucho napisz w ogłoszeniowym temacie
-
dziewczyny ja ma pytanie z innej beczki:
Gdzie w Krakowie ( u kogo) nauczę się zagęszczania brwi włoskami ? Byle PORZĄDNIE :)
Magnitica wprowadziła wlosie do brwi i szukam dobrego szkolenia :skacze:
-
tez bym chciALA INFO nie wazne miejsce
-
U Agi Kwiatkowskiej w Star Lash Academy :)
-
Hej Dziewczynki, chciałam się przywitać z Wami. Jestem tu nowa. Dopiero zaczynam moja przygodę z rzęsami. Kurs mam od grudnia i w tym czasie zrobiłam może jakieś 8 aplikacji i kilka uzupełnień zeszłam z 5 godzin do 3- 2,5. Kursu żałuję bo nic mnie tam praktycznie nie nauczyli, nawet jakie są stylizacje, jakie długości, grubości, skręty do jakich typu oczu. Potem zaczęłam czytać dużo i robić i jakoś sama mając już jakiś wstęp po kursie wypracowałam te ruchy. Mój największy problem polega na tym, że zawsze sklejam rzęsy górne z dolnymi albo z plastrem. Kupiłam od Dzikiejkury klej D +. Wydaje mi się, że jest super bo schnie w 2-3 sekundy jak na kogoś początkującego to chyba wystarczy. Dziękuję Dzikiejkurze za klej i inne potrzebne akcesoria. Wczoraj też złożyłam zamówienie, więc paczuszka niebawem będzie. Jeśli chodzi o rzęsy dolne to taśmę staram podklejać tak, żeby nie wystawały te dolne rzęski, czasem ona się odkleja podczas aplikacji tak, że odstaje w niektórych miejscach troszkę. Nie wiem już gdzie problem :(:( Chciałabym wreszcie robić klientkom normalnie, ale boję się tego sklejania. Na szkoleniu oczywiście nie pokazano mi nawet jak się ściąga, co zrobic jak się skleją, jak uzupełniać. Mam remover z evo też w domku, ale jak np. próbuję rozkleić nim na te sklejone rzęsy za pomocą nasączonego patyczka bezwłóknowego to moja siostra twierdzi, że szczypie.Poradźcie proszę coś, gdzie tkwią błędy, że tak się dzieje z tym sklejaniem.
-
Cytat:
Napisał
Cataleya 1981
dziewczyny ja ma pytanie z innej beczki:
Gdzie w Krakowie ( u kogo) nauczę się zagęszczania brwi włoskami ? Byle PORZĄDNIE :)
Magnitica wprowadziła wlosie do brwi i szukam dobrego szkolenia :skacze:
A co to za nowosc??
Jej u mnie w Szwajcarii wejdzie to prawdopodobnie za 100 lat ;]
Widze, ze czeka mnie w Polsce kilka kursow pod rzad.
-
a1010 widze ze duzo podstawowych brakow w wiedzy masz. smutne to ze ludzie tak szkola. jakies doszkolenie na pewno wskazane. kursantka ze szkolenia nie powinna wychodzic z takimi brakami :(
-
Szkolenia już niebawem będą dostępne u naszych Instruktorek. Brwi oraz specjalne kleje i inne akcesoria do przedłużania brwi już lada chwila w naszym sklepie :)
-
marzy mi sie bardzo mocno kocham robic brewki :)
-
Z tego co widzę to Magnitica już ma brwi do zagęszczania na stanie Brwi do zagęszczania - Magniticalashes - sklep.magniticalashes.pl a skoro ma to pewnie i szkoli :)
-
gosialicious aż tak opóźniony jest rynek w Szwajcarii?
-
Jeśli brwi Wam sie podobają;) to zachęcamy do skorzystania z promocji premierowej - teraz kosztują 55.90zł :)
-
Tak opóźnienie jest duże to samo w Niemczech. Gold.Lashes macie w magnitice kleje do brwi ? bo nigdzie nie umiem ich znaleźć a mam brwi które kupowałam od innej firmy i nie mam ich czym kleić :)
-
KatarzynaMolo - kleje do rzęs są takie same jak do brwi i tak samo je dobierasz, jeśli klientka ma wrażliwe oczy to polecamy także zastosowac klej do wrazliwych oczu do brwi:). Ważne sa kolory - przy ciemnych brązach i czerni polecamy czarny mr extremely strong, natomiast przy jaśniejszych zdecydowanie klej Clear. Nie trzeba dodatkowo inwestować w kleje czy akcesoria:)
-
Kasiu, nie mnie pytaj a firmę Magnitica, ale ... robiąc w Holandii brwi, używam takich samych klejów co do rzęs, chyba że ktoś stworzy do tego osobną ideologię i będzie naciągać na "specjalne" kleje do brwi, to tak jak byśmy do rzęs L miały mieć osobny klej :) :)
-
Oczywiście, ze do brwi kleje są inne. Mając szkolenie w firmie od której właśnie kupiłam brwi pracowałam na nich mają inną konsystencje i inne właściwości niż kleje do rzęs. Polecam przejrzeć zagraniczne sklepy które mają już te produkty :) Jak chcecie robić szkolenia bez kleju ? Przecież brwi nie klei się do "włosków" tylko do skóry jeśli klientka nie ma brwi wtedy właśnie kleimy do skóry tak więc jakoś tego nie widzę
-
Czy mozna gdzies odbyc jakies szkolenie online? Jak przy non stop mascara, na ktore sie zglosilam (wyslalam przed chwila maila):skacze:
Zaciekawilo mnie to bardzo, Wiele kobiet boi sie permanentnego makijazu brwi - to moze byc cos!:cwaniak2:
-
tym samym klejem co rzęsy przykleimy brwi do skóry? no chyba nie za bardzo widze użycie np hs5 na skórze
Cataleya - no jak to gdzie - agulaa ma robic ....
-
No właśnie tak jak pisałam do tego jest specjalny klej on ma taką dziwną konsystencje nie wiem jak to opisać po Polsku na pewno nie kleiłabym tym samym klejem co rzęsy.
-
KatarzynaMolo - sklepy o których mówisz mają pewnie naklejane brwi, zresztą wystarczy, ze wkleisz linki:) a bedzie wiadomo o jakie dokładnie chodzi. Są różne metody aplikacji brwi - włoskowa i całościowa, całościowa wymaga przyklejenia już gotowych brwi o skóry klientki, polecana jest dla osób, które straciły brwi, np. po chemioterapii.
-
Ja robiłam brwi póki nie skończył mi się klej i uwierzcie, że praktycznie wszystkie klientki mają "łyse" brwi i nie jest to tylko zasługą chemii. Przychodziło też wiele dziewczyn z ubytkami takimi "dziurami" między brwiami to wszystko trzeba wyklejać do skóry. I nie naklejałam brwi "całościowych" a robiłam pełną aplikację brwi z paletek na KLEJU do brwi . Tak jak napisał kiwaczek2 nie bardzo to widzę a już na pewno bym nie próbowała tego robić więcej krzywdy niż pożytku.. Zapraszam do czytania zagranicznych forów dziewczyn które mają z tym do czynienia już dłuższy czas.
-
Wszystko zależy o jakiej metodzie Pani mówi - tak jak piszemy, wystarczy wkleic linki do tych zagranicznych sklepów a będzie wiadomo o jaką metodę Pani chodzi - a my chętnie pomożemy:). Naszych brwi nie kleimy do skóry:).
-
Cytat:
Napisał
KatarzynaMolo
Ja robiłam brwi póki nie skończył mi się klej
A tak z ciekawości to jaki to był klej ? bo skoro robiłaś to na pewno wiesz na czym :)
-
Nie mam zamiaru się kłócić. Logicznym jest, że jak klientka nie ma brwi to nie mamy do czego dokleić tych włosków i nie muszę wysyłać linków bo każdy sklep który posiada brwi ma też kleje. Zapytałam tylko czy macie takie kleje w swojej ofercie bo mi się skończył zapas nie sądziłam, że zostaną zjechane moje kompetencje jak mieszkałam jeszcze w HongKong-u tam zabieg przedłużania brwi był tak popularny jak w Pl rzęs więc wiem o czym mówie.
-
Pani Katarzyno absolutnie nie mamy nic do Pani kompetencji - nie ma po co sie denerwować:), po prostu zaciekawiła nas metoda o której Pani pisze, a skoro regularnie wykonuje nia Pani brwi i zagraniczne sklepy mają zupełnie inne kleje to wystarczyło podać które to sklepy i kleje byśly mogli zobaczyć czy na pewno mówimy o tej samej metodzie:). Dla wyjaśnienia nasze brwi służą do zagęszczania - jeśli klientka nie ma brwi to niestety nasza metoda odpada bo nie ma co zagęścić.
-
katarzyna mi sie wydaje ze ma w zupelnosci racje bo zabieg najbardziej przydatny jest w przypadku osob u ktorych pseudokosmetyczka zniszczyla brwi i wtedy faktycznie trzeba by bylo dosztukowac tu i owdzie a nue golic by prxykleic calosciowe rzesy. stad tez zabieg nazywa sie rekonstrukcja. jesli sie myle poprawcie. a Kasiu nie zlosc sie bo u nas to dopiero kiełkuje i stad te nieporozumienia
-
Prosze mnie nie ignorowac ;(
Jestem zainteresowana szkoleniem online, czy takie oferujecie??
-
Gosialicius prosimy o kontakt bezpośrednio do nas na mail:) - ale chyba już Pani napisała;)